Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Pidetäänhän huoli, että meillä on Suomessa ihmisille hyvät palvelut

Sosiaalidemokraattien pohjoiskarjalainen kansanedustaja ja Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan Aurinkorannikolla asuvista suomalaisista. Hän jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen Espanjan Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten sosiaalityöntekijäpalveluista. (Karjalainen 12.11.2014)
 

Mäkisalo-Ropposen mielestä Aurinkorannikolla asuville suomalaisille tulee varmistaa sosiaalityöntekijän palvelut. Nämä palvelut maksettaisiin suomalaisten veronmaksajien kukkarosta. Lisäksi hän vaatii tiedotuskampanjan käynnistämistä Espanjan työllisyys-, asunto- yms. olosuhteista, etteivät ihmiset muuttaisi Aurinkorannikolle epärealistisin odotuksin.

Ihmisten hyvinvoinnista huolissaan oleminen on tietenkin ymmärrettävä asia. On ikävää ja surullista, jos osa suomalaisista joutuu vaikeuksiin Espanjassa asuessaan. Mutta kuuluuko meidän järjestellä veronmaksajien rahoilla sosiaalityöntekijöitä ympäri maailman?

Suomen sosiaaliturva päättyy, kun ihminen muuttaa pysyvästi pois Suomesta. EU-maasta toiseen muuttavien sosiaaliturvaa koordinoi EU-asetus 883/2004. Pääasiassa työtä tekevä ihminen kuuluu työskentelymaansa sosiaaliturvan piiriin. Jos hän ei työskentele, sosiaaliturva määräytyy asuinmaan lainsäädännön mukaan.
 

Jokaisella on vapaus muuttaa pois. Vapaus tuo myös vastuuta, sitä on aikuiselämä. Me emme täältä Suomesta käsin voi holhota aikuisia ihmisiä ympäri maailman. Uuden asuinmaan palvelut ovat käytettävissä. Ja jos ulkomailla tulee oikein iso hätä, voi apua pyytää Suomen edustustolta. Sitä paitsi, kotiin voi aina palata takaisin, jos tarve niin vaatii. Pidetäänhän siis ensiksi huoli, että meillä on täällä Suomessa ihmisille hyvät palvelut.


Julkaistu sanomalehti Karjalaisessa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mäkisalo-Ropponen presidentti Putinin linjoilla. Huolissaan kansalaistensa oloista muilla mailla.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Demareilla taas prioriteetit kohdillaan.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Mäkisalo-Ropposen omassa kotikaupungissa Joensuussa on keskimäärin 70 lasta/perhettä per sosiaalityöntekijä. Valtakunnallinen suositus on 30. Joensuun valtuuston puheenjohtajana hän on kuitenkin huolissaan Aurinkorannan sosiaalipalveluista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Antikainen, sinulta jää eräs asia huomaamatta, on ihmisiä jotka sairauden vuoksi joutuu muuttamaan pakon edssä maihin joissa aurinko paistaa tai siellä ei ole siitepölyä kuten keväisessä ja kesäisessä Suomessa, tälläisia sairauksia ovat mm. vaikeat psoria ja astmaa sairastavat.

Jonas Hellgren

Entä sitten, jos on varaa muuttaa aurinkoon, niin kyllä on oltava varaa myös kustantaa hoitonsa siellä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yhteiskunnalle tulee huomattavan halvemmaksi tukea muuttoa kuin se, että em. sairauksia hoidettaisin sairaalahoidossa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Psoriasis on inhottava sairaus, oli pahana lähipiirissä. Astma on itsellänikin. Mutta ei meidän yhteiskunta voi näiden sairauksien takia palkata Aurinkorannikolle omaa sosiaalityöntekijää :-D

Psoriasista sairastavat pääsevät käsittääkseni tuetuille lomille auringonlämpöön. Korjatkaa jos olen väärässä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset