Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Lapsiperheiden musta perjantai

 

Perjantaina 28.11 eduskunta äänesti tasa-arvoisesta avioliitosta. Rummutus oli huimaa. Se ei minua häiritse millään tavoin, mutta mylläkkä asian ympärillä peitti alleen erään toisen tärkeän äänestyksen. Tämä oli äänestys lapsilisälain muuttamisesta, joka koski siis lapsilisän määrän laskemista.

Hallitus haluaa saada kokoon 110 miljoonaa leikkaamalla lapsiperheiltä. Minusta tämä on jo moraalisesti väärin niin kauan, kun emme koske esimerkiksi EU:n jäsenmaksuihin, jotka tänä vuonna lähes kaksinkertaistuvat!

Nykyisessä taloustilanteessa on toki tehtävä kipeitäkin päätöksiä, mutta inhimillisyys tulisi aina olla mukana myös päätöksenteossa. Nyt tehtävät lapsilisä vähennykset aiheuttavat sen, että yhdestä lapsesta saa 101 euroa vähemmän vuodessa. Kolmelapsinen perhe menettää vuodessa jopa 356 euroa. Kyllä tämä tuntuu jo minun omassa taloudessakin. Olen kahden pienen lapsen äiti. Jokainen euro on tarpeen. Ruoka ja vaatteet eivät ole halpoja.

Hallitus koittaa paikkailla säästöjä lapsivähennyksellä verotuksessa, ja sekin vain määräajan 2015–2017. Tästä on tulossa kallis lasku verohallintoon. Ohjelmistomuutosten on alustavasti laskettu maksavan 2,5 miljoonaa euroa. Olikohan loppuun asti mietitty juttu vai tuliko demareilla vain hätä?

Poliittiset päätökset ovat loppupelissä myös arvovalintoja. Säästetäänkö 110 miljoonaa lapsiperheiltä vai käydäänkö kiinni budjetissa ulossuuntautuviin rahavirtoihin? Minä leikkaisin ensiksi Suomen ulkopuolelle suuntautuvista rahavirroista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Täytyy sanoa, että puoluetoverisi olivat omalta osaltaan syyllisiä naurettavuuksiin asti menneissä kommenteissaan avioliittolain osalta.

Lapsilisäleikkaus ei tainnut sen rinnalla loppujen lopuksi olla kuin pieni sivujuonne ja samaan tuuttiin tulee myös lukiouudistus. Näinköhän tyttäreni alkaa tehdä 60 kilometrin lukiomatkaa nykyisen kymmenen kilometrin sijaan?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Lukiouudistus, siitä on tarkoitus kirjoittaa myöhemmin. En tykkää!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei se oikeastaan mitään peittänyt, vaan päin vastoin ihmiset, joilla ei ole tapana seurata politiikkaa, tulivat tavallaan ulkoparlamentaaristen voimien sysäämänä lähemmäksi eduskuntaa. Tällaiset liikehdinnät ovat positiivisia ja johtavat siihen, että jatkossa ehkä tulee tarkistettua enemmän, mitä eduskunnan syöverissä oikeastaan tehdäänkään.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Toivotaan näin Petra. Toivon todella, että lastensuojelun- ja vanhustenhoidon ongelmat sekä omaishoitajien ahdinko tulisi paremmin kuuluviin. Ja, että niille tehtäisiin jotain muutakin kuin puhuttaisiin kauniita! Samanlainen rummutun niistä kuin tahdon 2013? Media ja julkisuuden henkilöt mukaan samalla draivilla? Toivossa on hyvä elää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä, Sanna! Kirjoitat niin oikiasta asiasta, että pistän jakoon. Haittaako?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sinne ei tule media ,eikä julkisuuden henkilöt,koska heillä on jo diilit olemassa es.ns.lastensuojelun kanssa,vanhustenhoidon kanssa ,sekä myös intressit olla politikkojen kanssa samaa mieltä.Taiteilijat saavat apurahoja,julkkiset tv.ssä näkyvyyttä jne.Ei sinne haluta mitään TOSIASIOITA.

"Lastensuojelu"eli huostakulttuuri,20 vuotta Suomessa,onkin vanhushoidon kanssa samalla viivalla,monikansallisten yhtiöiden käsissä ja poliitikkojen oma lehmä ojassa.Voi sentään,ottakaa nyt selvää missä raha likkuu,ja keiden hyödyksi.

Ei kukaan tee hyväntekeväisyyttä,ei edes lapsilla.Kauppa se on joka kannattaa.Näin se kuule menee.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Vaikeina aikoina mm.lapsiperheet että pieneläkeläiset + sairaat joutuvat olemaan maksumiehiä kun on tehty vääränlaista talouspolitiikkaa ja juuri näillä pienitulo on ensiarvoisen tärkeää jotta pakolliset kulut pystytään maksamaan. Ellei mitään ole ns.sukanvarressa säästössä,niin en tiedä miten tulevat pärjäämään.

Ei ole myöskään helppoa keskituloisilla lapsiperheillä jos ja kun on asunto että autolainaa,parhaimmillaan kaksikin työn takia jotta arki edes jotenkin sujuisi käytännön kaavan mukaisesti.

- 90 luvun muistikuvaa mutta onko jo suunta siitäkin huonompaan tällä vuosituhannella.

Eriarvoistumista !

Jälleen blogisi on oiva osoitus - kipupisteestä - joilta otetaan kun valtio niin haluaa "säästää" kuluksi tulevaisuuteen - jos/kun joudutaan paikkaamaan tilkkutäkkiä alemmilta kansanväestöltä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvä kirjoitus.

Minustakin Suomen olisi pitänyt kaksinkertaistaa lapsilisät ja ottaa ne rahat EU:n jäsenmaksusta. Lapsilisärahat menevät kulutukseen suoraan paitsi rikkailla, jotka sijoittavat ne osakkeisiin lastensa nimillä Rahat olisivat olleet hyvä piikki Suomen sisäisen talouden kasvamiselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset