Seitsemän päivää vaalituloksen jälkeen

Vaaleista on nyt kulunut seitsemän päivää. Seitsemän päivää lepoa politiikasta tarvittiin, että pystyin kertomaan tuntojani vaalikiertueelta.

Sain vaaleissa 1540 ääntä Savo-Karjalan alueella. Sillä jäätiin kauas kansanedustajuudesta, mutta toisaaalta tulos oli kohtuullinen ensikertaiselle. Tein vaalikiertueen viimeisen kahden kuukauden ajan koko ajan kolmivuorotyötä ja maaliskuun alussa minulla vaihtui työpaikkakin. Uusi työpaikka loi mukavan pienen lisämausteen hektiseen arkeen. Työpaikan vaihdos on aina pieni stressitekijä. Rahaa minulta kului noin 6000 euroa yhteensä, josta 2000 euroa sain Pohjois-Karjalan Perussuomalaisilta.

Vaalityötäni tein tasaisesti koko Savo-Karjalan alueella. Kun on yhteinen vaalipiiri työtä tehdään koko vaalipiirissä.  Toivon, että jokainen nyt valittu ehdokas ajaa koko Itä-Suomen etua. Yhteistyötä tein erityisesti Jani Kolehmaisen ja kansanedustajaksi valitun Kari Kulmalan kanssa. Kiitos yhteistyöstä ja onnea jokaiselle valitulle kansanedustajalle.

Pääviesti ihmisiltä turuilla ja toreilla oli se, että jo riittää. Jo riittää muitten lainojen makselu. Jo riittää rahan syytäminen turhuuksiin. Oma kansa ja maa ensiksi! Tarinat pärjäämisestä, sairauksista ja siitä, kuinka apua ei aina saa koskettivat minua syvästi. Lisäksi viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden mielivalta, byrokratia, vanhustenhoidon tila ja ynnä muut julkisuudessakin esillä olevat asiat olivat huolenaiheina. Toivottavasti nyt valitut kansanedustajat muistavat nämä asiat. Täällä on hätä!

Kirjoitin jo aiemmin blogiini, että tulikasteeni on ohi.  Tämä oli todellakin tulikaste. Eduskuntavaaliehdokkaana oleminen on äärimmäisen stressaavaa. Perheeni on myös ollut kovilla. Mieheni otti paljon vastuuta lapsistamme ja kodistamme, jotta minä saatoin keskittyä leipätyöhöni ja vaalityöhön. Ei se ollut helppoa, mutta ei sen pidäkään olla. Ilman rakasta miestäni en olisi saattanut kahden pienen lapsen äitinä osallistua näihin vaaleihin. Ja mukaan politiikkaan tarvitaan juuri niitä, jotka painivat kansalaisten kanssa samojen ongelmien äärellä. Kun rahat eivät tunnu riittävän, kun apua ei saa ajoissa, kun tuntuu ettei jaksa ja niin edelleen.

Olen saanut paljon tsemppiviestejä ihmisiltä ja muilta poliittisesti aktiivisiltä ihmisiltä – kiitos niistä. Pidän äänimäärääni sellaisena, että se kannustaa minua jatkamaan työtäni. Tulevaisuuden suhteen seuraava etappini ovat kuntavaalit. Sen jälkeen tietenkin seuraavat eduskuntavaalit, joissa tähtäin on vain ja ainoastaan läpimeno. Siihen harjoittelen seuraavat neljä vuotta hankkimalla lisää elämänkokemusta. Tämän työn aloitin jo heti 20.4 maanantaina viemällä Karelia Amk:ohon lapun, jossa ilmoitan olevani läsnä seuraavan lukuvuoden. Tulin valituksi vuonna 2014 Karelia AMK:ohon sairaanhoitajan koulutukseen. Elokuussa minusta tulee siis taas opiskelija. Opintojen ohella blogini tulee myös pysymään aktiivisena ja myös lehtikirjoitteluani joudutte "kestämään" arvoisat Karjalaisen ja Savon Sanomien lukijat.

Lämmin kiitos jokaiselle, joka antoi minulle äänensä. Palataan asiaan! Kiitos myös kaikille minua auttaneille ihmisille. Haluan myös kiittää koko puoluetta siitä, että saan olla mukana tässä upeassa PeruSperheessä sekä että sain olla ehdokkaana. Kiitos ei todellakaan ole kirosana, joten nöyrästi hoen: kiitos, kiitos ja kiitos.

Nyt otan hetken lepoa ja annan itseni  vain mieheni ja lasteni "käyttöön". Nyt on aika olla hetki vain äiti, vaimo ja työntekijä. Blogini pitää siis hetken hiljaiseloa. Katsotaan, miten kauan maltan pysyä täältä poissa..
 

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu