Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Seitsemän päivää vaalituloksen jälkeen

Vaaleista on nyt kulunut seitsemän päivää. Seitsemän päivää lepoa politiikasta tarvittiin, että pystyin kertomaan tuntojani vaalikiertueelta.

Sain vaaleissa 1540 ääntä Savo-Karjalan alueella. Sillä jäätiin kauas kansanedustajuudesta, mutta toisaaalta tulos oli kohtuullinen ensikertaiselle. Tein vaalikiertueen viimeisen kahden kuukauden ajan koko ajan kolmivuorotyötä ja maaliskuun alussa minulla vaihtui työpaikkakin. Uusi työpaikka loi mukavan pienen lisämausteen hektiseen arkeen. Työpaikan vaihdos on aina pieni stressitekijä. Rahaa minulta kului noin 6000 euroa yhteensä, josta 2000 euroa sain Pohjois-Karjalan Perussuomalaisilta.

Vaalityötäni tein tasaisesti koko Savo-Karjalan alueella. Kun on yhteinen vaalipiiri työtä tehdään koko vaalipiirissä.  Toivon, että jokainen nyt valittu ehdokas ajaa koko Itä-Suomen etua. Yhteistyötä tein erityisesti Jani Kolehmaisen ja kansanedustajaksi valitun Kari Kulmalan kanssa. Kiitos yhteistyöstä ja onnea jokaiselle valitulle kansanedustajalle.

Pääviesti ihmisiltä turuilla ja toreilla oli se, että jo riittää. Jo riittää muitten lainojen makselu. Jo riittää rahan syytäminen turhuuksiin. Oma kansa ja maa ensiksi! Tarinat pärjäämisestä, sairauksista ja siitä, kuinka apua ei aina saa koskettivat minua syvästi. Lisäksi viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden mielivalta, byrokratia, vanhustenhoidon tila ja ynnä muut julkisuudessakin esillä olevat asiat olivat huolenaiheina. Toivottavasti nyt valitut kansanedustajat muistavat nämä asiat. Täällä on hätä!

Kirjoitin jo aiemmin blogiini, että tulikasteeni on ohi.  Tämä oli todellakin tulikaste. Eduskuntavaaliehdokkaana oleminen on äärimmäisen stressaavaa. Perheeni on myös ollut kovilla. Mieheni otti paljon vastuuta lapsistamme ja kodistamme, jotta minä saatoin keskittyä leipätyöhöni ja vaalityöhön. Ei se ollut helppoa, mutta ei sen pidäkään olla. Ilman rakasta miestäni en olisi saattanut kahden pienen lapsen äitinä osallistua näihin vaaleihin. Ja mukaan politiikkaan tarvitaan juuri niitä, jotka painivat kansalaisten kanssa samojen ongelmien äärellä. Kun rahat eivät tunnu riittävän, kun apua ei saa ajoissa, kun tuntuu ettei jaksa ja niin edelleen.


Olen saanut paljon tsemppiviestejä ihmisiltä ja muilta poliittisesti aktiivisiltä ihmisiltä - kiitos niistä. Pidän äänimäärääni sellaisena, että se kannustaa minua jatkamaan työtäni. Tulevaisuuden suhteen seuraava etappini ovat kuntavaalit. Sen jälkeen tietenkin seuraavat eduskuntavaalit, joissa tähtäin on vain ja ainoastaan läpimeno. Siihen harjoittelen seuraavat neljä vuotta hankkimalla lisää elämänkokemusta. Tämän työn aloitin jo heti 20.4 maanantaina viemällä Karelia Amk:ohon lapun, jossa ilmoitan olevani läsnä seuraavan lukuvuoden. Tulin valituksi vuonna 2014 Karelia AMK:ohon sairaanhoitajan koulutukseen. Elokuussa minusta tulee siis taas opiskelija. Opintojen ohella blogini tulee myös pysymään aktiivisena ja myös lehtikirjoitteluani joudutte "kestämään" arvoisat Karjalaisen ja Savon Sanomien lukijat.

Lämmin kiitos jokaiselle, joka antoi minulle äänensä. Palataan asiaan! Kiitos myös kaikille minua auttaneille ihmisille. Haluan myös kiittää koko puoluetta siitä, että saan olla mukana tässä upeassa PeruSperheessä sekä että sain olla ehdokkaana. Kiitos ei todellakaan ole kirosana, joten nöyrästi hoen: kiitos, kiitos ja kiitos.


Nyt otan hetken lepoa ja annan itseni  vain mieheni ja lasteni "käyttöön". Nyt on aika olla hetki vain äiti, vaimo ja työntekijä. Blogini pitää siis hetken hiljaiseloa. Katsotaan, miten kauan maltan pysyä täältä poissa..
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tuli vain mieleen, noin niinkuin extempore, että itä- Suomen eduksi on laskettava ainakin se, jos kansanedustajat ajavat ajatusta raudasta rajalle. Isoveli on arvaamaton, diplomatia tärkeä osa suhteiden hoitoa, mutta uskottava tykistö on kuitenkin ruusukimppua tuhdimpi tapa kertoa, mitä on luvassa jos haluaa kokeilla. Rajansa kaikella joka asiassa, mutta rajan ylittäjiä laittomasti on halukkaiden osalta enemmän idässä kuin lännessä. Siksi valvonnan on toimittava varsinkin itäisellä rajalla, ainakin Suomen kannalta katsottuna. Hyvä että ehdokkaita Suomen palvelukseen on paljon, toivottavasti parhaat saavat paikan eduskunnassa, vaikka eihän se koskaan mene yksiin niin. Perussuomalaisilla on kirjavaa porukkaa, Soini toki uskottava, mutta johtaja tarvitsee myös nöyrät alamaiset, jotka elävät aatteelle omistautuen. Se Perussuomalaisissa on jatkuva kysymysmerkki, että mikä heidän aatteensa lopultakin on, ja minkä värinen. Populismia tai ei, mutta jonnekin on asetuttava, eikä kaahattava siellä täällä, arvaamattomien lauseiden lipsahdellessa huulilta. Blogin kirjoittajaa en arvostele, kun en lainkaan tunne, mutta Perussuomalainen maailma etsii vielä itseään. Kasvukipujen aika ei ole ohi.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Pohjois-Karjalasta valittiin Kari Kulmala, jolla turvallisuus oli yksi vaaliteema.

Meillä aate nojautuu ihmisyyteen. Me emme usko oikeistolaiseen rahavaltaa emmekä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan. Usko ja toivo luodaan ihmiseen ja ihmisyyteen. Siitä tulee ajatus pienen ihmisen puolella olemisesta. Lisäksi olemme Suomen puolueista ainoa, jolle itsenäinen Suomi on tärkeä. Muut ovat mielellään myymässä Suomea toisaalta EU:lle, toisaalta palakerrallaan Venäjälle. Minusta Perussuomalaisten vahvuus on se ettei meillä taustalla ole vanhuntuneita ideologioita, jotka lokeroisivat meidät ja sitoisivat kätemme. Asia kerrallaan, oman maan ja sen ihmisten etua ajaen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onneksi olkoon hyvästä äänimäärästä. Minä tiedän kokemuksesta, että tuhannen äänen raja on melkoinen saavutus. Ei muuta kuin tsemppiä seuraaviin koitoksiin.

Seppo Leskinen
ehdokkaana 2011 ja
1464 ääntä.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kiitos kovasti Seppo. Sinullakin hieno saalis 2011!

Ikävää on se, että näin isossa vaalipiirissä olisi tarvittu vähintään kaksi kertaa suurempi budjetti sekä vähintäänkin televisiomainos. Toisaalta, itse olin äänisaaliillani toiseksi eniten ääniä saanut alle 30-vuotias. Sallamaarit Markkanen sai eniten huimalla 62 000 euron vaalibudjetillaan. Ihmettelen kovasti näitä yli 25 000 euron vaalibudjetteja. Ikävää, että raha merkitsee niin paljon nykyään!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Kansan "pääviesti" ei tule sen enempää toreilla ja turuilla kuin gallupeissakaan. Se tulee vaaliuurnilla. Ja vaalituos puhuu vastaansanomatonta kieltään: yli 80 % äänioikeutensa käyttäneistä suomalaisista EI kannata persuja.

Ja se on jo aika paljon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kuinkahan moni suomalainen ei kannata kutakin muuta puoluetta? Vaalivoittajaakaan ei kannata lähes 79% äänestäneistä.
Ehkä tällaisen argumentoinnin painopistettä kannattaisi siirtää toisaalle?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ei kannata. Juuri tuo mainitsemasi on oleellista. Suomessa edelleen on vallalla harhakuva, että eniten saanut on "voittaja" ja siten jotenkin hallitsevassa asemassa. Näin ei ole, onneksi. Ja juuri siksi meillä on pakko tehdä "lehmäkauppoja", sopia asioista.

Niinpä Kepu ei voittanut vaaleja, ei myöskään Persut, Vihreät tai kukaan muukaan. Kansanvaltaisen oikeusvaltion vaalijärjestelmä ei ole kilpailu, kisa, joka voitetaan tai hävitään. Kansanvaltainen oikeusvaltio ei ole yhden äänen diktatuuri.

Maissa, joissa voittaja päättää, kuten parlamentaarisissa systeemeissä, ei tarvitse sopia mitään. Tulokset näkyvät, molemmissa malleissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouko, luulenpa että moni käyttää niin puheissa kuin kirjoituksissa sanaa KANSA tarkoittamalla kuitenkin KANSALAISIA. Lyhenne taitaa tulla vaistonvaraisesti, vaikka toki sanoilla on eri merkitys.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jouko, kuten olen sinulle sanonut, vaikuttamiseen ei tarvita äänestämistä. Tarvitsee vain kiertää vaalikojulta toiselle ja ehdokkaat vievät viestisi päätettäväksi. Tässä tilanteessa valituiksi tulemattomat jopa kirjoittavat ne ohjeiksi valituille.

Lisäksi Sanna on keskustellut kahvia jakaessaan näistä lobbareista ja heidän näkemyksistään muille ehdokkaille. Viesti näyttää tarttuneen.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Minä olen sinulle jo aiemmin sanonut, että sanominen ja viestiminen eivät vaikuta. Vain äänestäminen vaikuttaa. Sanna ei päässyt läpi, joten on aivan samantekevää "tarttuiko" viesti.

Jos valituksi tulematta jääneet kirjoittelevat viestejä valituille, ei sekää merkitse mitään, jos noilla kirjoitelmilla ei ole seurausta.

Suomessa ongelma on, että, kun usein, niillä EI ole seurausta, kansa äänestää samaa henkilöä siitä huolimatta, ja tämä tulee valituksi. Vikahan ei voi olla "minussa" se on aina "muissa".

Eduskunktaan valitaan joka vaaleissa 200 edustajaa. Vain annetut äänet lasketaan, ei viestejä, ei gallupeja eikä kannatuslausuntoja. Vain annetut äänet. Ja päätökset tekee noiden 200 muodostama, valtiopäville kokoontunut, eduskunta. Ei hallitus, ei presidentti eikä viranhaltijat.

Jos kansa on tyytyväinen tehtyyn politiikkaan, se valitsee, äänestää, samat uudelleen. Jos ei, kansa vaihtaa edustajat. Puehilla ja valituksilla ei ole merkitystä, teolla, äänestämisellä, on.

Rautalangasta: Luuletko tosiaan, että jossain päin Suomea kansalaiset antoivat ehdokkaille viime vaaleissa viestin, että Kreikkaan pitää lapata lisää rahaa? Mutta niin vain tehtiin. Ja kun istunutta hallitusta edustaneet puolueet keräsivät 61,2 % annetuista äänistä, lapattuaan sitä rahaa Kreikkaan, on lähdettävä siitä, että kansan valtaenemmistö pitää toimintaa oikeana.

Niin se kansanvaltainen oikeusvaltio nyt vaan toimii.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #10

No viime vaaleissa minä ainakin annoin hallitukselle vapauden rahoittaa Kreikkaa. Urpilainen (Persupeloissaan) alkoi sotkemaan kuvioita vakuusvaatimuksillaan. Pidän edelleen Kreikan rahoittamista eurooppalaista pankkikriisiä pienempänä pahana.

Pidän kannanottojasi nykyisin vielä oudompina kuin ennen: ensin puhut äänestämisen tärkeydestä, nyt ongelmaksi muodostuu se, että (muut) kansalaiset äänestivät väärin.

Eduskunta toki muodollisesti päättää asioista. Päätöksiä voisivat teoriassa tehdä jokainen 200 edustajasta omin päin. Hallitus tuo esityksensä eduskuntaan, jossa lopulta päätetään jaa tai ei. Hallituksen esitys yleensä voittaa.

Valmistelun hoitaa ministeriöt ministerin johdolla. Eduskunnan tehtäväksi jää mietintöjen tekeminen ja lopullinen päätös lain läpimenosta. Kyllä valtioneuvostolla ja ministeriön virkamiehillä on lain laatimisessa enemmän valtaa kuin yhdelläkään noista 200 edustajastamme.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #17

Missä olen esittänyt, että joku äänesti väärin?

Eniten valtaa on sillä, joka sanoo "kyllä" tai "ei", ei sillä joka ehdottaa.

Ja se, joka sanoo "kyllä" tai "ei", on eduskunta. Ja eduskunnan valitsemme ihan itse, äänestämällä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Olet, Jouko-hyvä, usein toistellut, kuinka olet pettynyt äänestystulokseen, kuinka vanhoja valittiin. Tässä vain yksi esimerkki:
"Vain uusien yrittäjien kohdalla ohjelmilla, linjauksilla ja muilla puheilla on edes jotain arvoa.

Ja, näköjään, vain suomalaisia äänestäjiä pystyy uunottamaan joka neljäs vuosi, maailman tappiin."

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #26

Juuri näin. Ja olen useaan otteeseen myös todenut, että kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa kansallaisella on täysi oikeus olla täysi uuno. Ei se mitään "väärin äänestämisetä" ole.

Ainoa tapa äänestä väärin on jättää seiskan poikkiviiva pois tai tehdä jotain muuta vastaavaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #10

"Luuletko tosiaan, että jossain päin Suomea kansalaiset antoivat ehdokkaille viime vaaleissa viestin, että Kreikkaan pitää lapata lisää rahaa? "
2011 vaaleissa kansalaiset kyllä antoivat viestin että Kreikkaa täytyy rahoittaa vaikka perussuomalaiset jo silloin olivat eri mieltä. Kansa huiputettiin silloin äänestämään näitä pelastuspuolueita ja sitten vielä muutamat puolueet käänsivät takkinsa joten rahat asetettiin. Vasta myöhemmin saimme tietää että kysymys olikin kokoomuksen EU-virkojen haalimisesta.

Timo Erkinheimo

Vielä suurempi osa suomalaisista sanoi ei demareille. Mikähän on kommenttisi pointti?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Tarinat pärjäämisestä, sairauksista ja siitä, kuinka apua ei aina saa koskettivat minua syvästi."

Niinpä. Ja koskettavia tarinoita saa kuulla seuraavat neljä vuottakin, kun perussuomalaiset leikkaavat Sipilän hallituksessa julkista taloutta ja peruspalveluja.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Pointti kirjoituksessa oli henkilökohtaisesta vaalikampanjasta kertominen.

Perussuomalaiset varmasti joutuvat tekemään kompromisseja ja leikkauksia on varmasti luvassa. Tämän tietää ihan jokainen. Katsotaan kuitenkin nyt, millainen hallitus saadaan kokoon ja maalaillaan piruja vasta sitten seinille. Itse toivoisin enemmän kepu+PS+sdp kuin PeruSkepu höystettynä kokoomuksella.

Veikko Nironen

Onnittelut Sannalle ja Sepolle hienoista vaalituloksista...Ja molemmille myös Tsemppiä uusiin koitoksiin...

Kaikki tuollainen 80% ei äänestäny perussuomalaisia osoittaa, vaan sen kuinka vaikeaa
eräillä on sulattaa em hyvää pärjäämistä vaaleissa...Eli happamia jne...

Kun ottaa vielä huomioon Ylen ja median pääasiallisesti perussuomalaisen politiikan vastaisen suhtautumisen ja varsinkin viher vasemmistolaisten Tarkoituksellisen "väärin ymmärtämisen" esim. rajojen sulkemiset ja maahamuuton kokonaan lopettaminen jne...

On hienoa huomata aikanaan jo Veikko Vennamon käyttämän sanonnan:"Kyllä kansa tietää" pitävän edelleen hyvin paikkansa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kiitos Veikolle!

Tämä länkytys "80% ei äänestänyt sitä ja tätä puoluetta" kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Sain vaaleissa 1540 ääntä Savo-Karjalan alueella. Sillä jäätiin kauas kansanedustajuudesta, mutta toisaaalta tulos oli kohtuullinen ensikertaiselle."

Vaalipiirin koon huomioiden tuloksesi on varsin loistava - vilpittömät onnittelut siitä.

Savon puolella pohjoiskarjalalaiset ehdokkaat jäivät pakostakin tuntemattomimmiksi verrattuina omaan maakunnan ehdokkaisiin ja päinvastoin...

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kyllä kansa ei monestikaan tiedä. Jos toriparlamentilta kysyy että mikä ei ole "turhaa" niin omalle tilille kolahtavien eläkkeiden lisäksi ehkä koululaitos, poliisi ja terveyskeskus juuri ja juuri. Toistemme paitoja pesemällä ei Suomi nouse pelkästään.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tarkkaan ottaen elintarviketuotanto on välttämätöntä, kaikki muu "toistemme paitojen pesemistä".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset