Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Persu teuraalla

Kansanedustaja Olli Immonen kirjoitti facebook päivityksessään 24.7.2015 vastustavansa monikulttuurisuutta ja kutsui tätä painajaiseksi. Immosen kirjoitusta seuranneena päivänä Muhoksella sijaitsevassa perhekodissa murhattiin miestyöntekijä.

Kummasta aiheesta valtakunnan ykkösmediat kirkuvat edelleen isoin otsikoin? Normaali maalaisjärki sanoo, että ihmishenki on facebook kirjoitusta arvokkaampi, mutta todellisuus on toinen.

Muhoksella tapahtunut raaka murha ei valitettavasti tullut minulle yllätyksenä – kiristämispolitiikan takia sosiaali- ja terveysalan työntekijät auttavat ihmisiä joskus jopa henkensä uhalla. Tiedän liian monta läheltä-piti tapausta, pahoinpitelyä, uhkausta, päällekäyntiä ja niin edelleen. Tiedän ettei suurimmassa osassa sosiaali- ja terveysalan yksiköitä henkilöstöresurssit ole kunnossa. Säästöt aiheuttavat joskus työntekijöille jopa välittömän hengenvaaran. Ajattelin Muhoksella tapahtuneen jälkeen, että EHKÄ NYT pahimman painajaisen toteuduttua, me heräämme. Media ja ihmiset heräisivät, syntyisi keskustelua ja päätöksiä, ehkä henkilöstöresurssien vähyyden riskit ymmärrettäisiin - ja ne korjattaisiin, jotta kenenkään ei tarvitsisi enää menettää henkeään. Luulin jonkun välittävän, koska ihmishenki on aina arvokas. Ajatelkaa, jos perhekodin kuollut työntekijä olisi teidän läheisenne.

Päivystävät dosentit, asiantuntijat, laatujournalistit ja muuten vain fiksut ihmiset näkevät nyt kuitenkin vain yhden asian: Olli Immosen. Jokaisen on hyvin tärkeä ilmoittaa, että Olli Immonen on paha ihminen. He (sanojat) sen sijaan ovat hyviä ihmisiä, koska kannattavat ideologiaa nimeltä monikulttuurisuus. Se on ideologia, joka kannattaa rajatonta maahanmuuttopolitiikkaa. Olli Immonen on paha, koska vastustaa tätä politiikkaa. ”Väärämieliseksi" koetut on usein historiassakin leimattu pahoiksi. Olette varmaan koulussa lukeneet hiukan naapurimme ideologista historiaa?

Tällä hetkellä mainitsemani päivystävät dosentit, laatujournalistit ja myös vihreiden kansanedustajat analysoivat Olli Immosen facebook päivityksen jokaisen kirjaimen ja myös ne puuttuvat kirjaimet, niiden mahdolliset merkitykset rinnakkaistodellisuudessa ja niin edelleen. Ehkä kirjoitus pitäisi kääntää myös klingonin kielelle? Mitähän uusia merkityksiä sillä saisikaan aikaan? Ajatelkaa mikä mahdollisuus, Vihreiden eduskuntaryhmä.

Monet, jotka yleensä inhoavat Soinia, itkevät nyt hänen peräänsä kuin pienet lapset. Minulla on viesti teille: Isi on nyt lomalla. Isin pitää levätäkin välillä, jotta hän jaksaa teidän kanssanne. Koittakaa kestää. Jos ette kestä ja tuntuu, että näette Olli Immosen olohuoneessanne, soittakaa 112.

Tänään maanantaina 27.7. 2015 A-studion illassa keskustellaan Olli Immosesta. Toivottavasti keskiviikkona keskustellaan Muhoksen murhasta ja ihmishengen arvosta. En tosin huomannut Ylen sivuilla, että järjestettäisiin keskusteluilta sosiaali- ja terveysalan henkilöstöresursseista ja työsuojelusta. Ehkä se jäi minulta vain huomaamatta.

Kaiken keskellä Suomen laatulehdet Iltasanomat, Iltalehti ja Seiska myhäilevät: yksi persu taas teuraalla.


Olli Immosen facebook päivitys oli kommentti erittäin huonoon ja väärään aikaan. Hienotunteisuus unohtui!  Kirjoitus kohdistui kuitenkin poliittiseen ideologiaan, ei suoraan ihmisiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Tulisit sinäkin huomenna mielenosoitukseen kuuntelemaan millaisessa Suomessa hekin Suomen kansalaiset haluavat elää. Kirjoitin nyt omaan postaukseen, että vääryys muita ihmisiä kohtaan ei ole kuulunut suomalaisen yhteiskunnan arvoihin vaan oikeudenmukaisuus. Moni isänmaalinen suomalainen ei aseta isänmaalisuudelle ehtona se, että Suomessa pitää olla vain yksi kieli ja mieli vaan näkee unelmana se rinnakaiselo mitä tähän asti on ollut mahdollista eri ihmisten välillä. Moni haluaa pitää Suomensa avoimena, monikulttuurisena ja kansainvälisenä maana, kuten hallitusohjelmassa todetaan. Olli Immosen puolue on tuossa hallituksessa.

Jari Leino

Kuuntelisit sinäkin Ana edes joskus niitäkin suomalaisia, jotka eivät ole "monikulttuurisuutta" tilanneet eivätkä halunneet.

Kuuntelisit, ja yrittäisit ymmärtää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sinähän oikein lauloikin vaalivideossasi, kevät toi, kevät toi raiskaajan, Somaliastapa tietenkin jne. Miten tuo pitäisi ymmärtää?

Jari Leino Vastaus kommenttiin #13

Se pitäisi ymmärtää siten, että musiikin kieli on universaali ja (nähtävästi huonommallakin) lauluesityksellä voi tehdä lähtemättömän vaikutuksen toiseen ihmiseen! :)

Olen aina haaveillut, että minusta tulee sukunimikaimani lailla suuri kansallinen runoilija, mutta ilmeisesti minun pitäisikin ruveta laulajaksi. Ainakin yksi vannoutunut fani on jo olemassa!

Manun ihailema laulu löytyy linkistä, jutun lopusta jostain 3 minuutin jälkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=dfnkiNXq-Ok

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #17

Hyvä video ja hulvaton laulu!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

Eihän tuosta montaa vuotta ole kun Ojantakasen perkekodissa Pulkkilassa tapahtui myös sijoitettujen toimesta samanlainen murha.

Vähän on näkynyt kauhistelua Tuiran somalikirvesmiehestä.

Käyttäjän ElisaLientola kuva
Elisa Lientola

Suomi on aina ollut monikulttuurinen. Tosin politiikkamme seurauksena vähemmistöjä kuten saamelaisia on surullista kyllä sulautettu muualta tulleeseen kulttuuriimme. Monikulttuurisuus ei tarkoita suomalaiauuden loppua. Hyvin harvan suomalaisen ajatusmailmaan kuuluu kansallismielisyys ja muukalaisviha, onneksi. Ja sen moni suomalainen on halunnut tuoda oikeutetusti esiin järkytyttyään Immosen älämölöstä ja siitä ettei puolue sanoudu irti ko puheista.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #21

Suomalaisten enemmistön mielipiteen saisi selville hyvin helposti järjestämällä kansanäänestyksiä maahanmuuttoon liittyen. Jostain syystä suvaitsijat eivät kuitenkaan uskalla.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #21

Pitääkö sinulle tavuttaa Sampo Terhon kommentti: "Ne eivät edusta puolueen linjaa."

Joko ymmärsit? Vai vieläkö jankkaat?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Ymmärtääkseni puolueen lija on edelleenkin kirjoitettuna sopimuksessa suomalaisten kanssa, jo ennen Sampojen ja Immosten mukanaoloa puolueessa ja tuskimpa olit sinäkään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pakkoruotsi jatkuu suomalaisten ja maahanmuuttajien parhaaksi ?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Paljon tapahtuu. Olli Immonen ei ole yksin, hän on vain yksi miljoonista maailmalla, joille kristillinen näkökanta on vain nimike. Paha lyö pahaa, hyvä ojentaa käden parantumiseen. Tervetuloa hoitoon, niin murhaajat kuin epätoivoon epätoivossa jättävät päättäjät.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Näin itse viimeiset yöt taas yövuorossa suljetulla psykiatrisella osastolla viettäneenä sairaanhoitajana ja ennen kaikkea tavallisena ihmisenä aprikoin sitä, että mitenköhän nämä kaksi asiaa liittyvät yhteen - Muhoksella tapahtunut kiistaton ja surullinen murhenäytelmä, johon eittämättä liittyy myös sote-resurssit ja kansanedustajan kiihkoileva ulostulo, jossa "voitetaan painajainen nimeltä monikulttuurisuus" ja jossa "taistelemme loppuun asti ja voitto tulee olemaan meidän"?

Missäköhän tässä laitetaan persua teuraalle, persu on paremminkin laittamassa muita teuraalle. Jos Antikainen näkee tämän täysin kiistattoman vihanpurkauksen ongelmaksi lähinnä ajoituksen, niin kertoo aika paljon itsestään, koska itse sen sisällöstä et näemmä lähde lausumaan juuri mitään, vaan syyllistymään ja heittäytymään puoluemarttyyriksi, että taas meitä kaltoin kohdellaan, kun vähän vain vihaa lietsovaa fasistihenkistä retoriikkaa isketään kehiin.

Ei sen kummempaan analysointiin tarvitse olla päivystävä lääkedosettikaan, vaan tervejärkinen ihminen, joka tuntee hieman historiaa. 1930- ja 1940-luvun natsikaiut ovat siinä erittäin vahvat ja jos lähihistoraia tarkastelee kuten on tehnyt mm. SMP:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen kansanedustaja Pekka Vennamo, niin vahvan yhteyden kyllä löytää liki 80 tappaneeseen Anders Behring Breivikiin.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Aprikoi vain. Sinulla on koko yö aikaa, mikäli osasto on rauhallinen eikä tule uusia potilaita. En tosin tiedä, miten suljettu osasto liittyi tähän aiheeseen. Emme sentään taida olla samassa talossa työssä. Vai olemmeko?

Kirjoitin siitä, mikä on olennaista yhteiskunnallisessa keskustelussa. Siinäpä aprikoitavaa lisää.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Työputki loppui, joten olen ollut vapaalla, joten yö meni pitkälti nukkuessa.

Vaikka kuinka valkoiseksi väännät, niin kirjoituksessasi oli kuitenkin päällimmäisenä tarkoitushakuiselta vähintäänkin näyttäytyvä pointti kääntää keskustelua pois halpahintaisin puoluepoliittisin keinoin siitä, että puolueesi kansanedustaja on kirjoittanut vastenmielisesti vihaa uhkuvia ja fasistisia kirjoituksia.

Sinällään äärimmäisen tärkeä kysymys siitä, kuinka väkivallan uhka ja surullisella tavalla konkretiakin on lähellä jatkuvasti monessa sotealan työssä (tuttu juttu ja siksi personoin itseni kirjoituksen alussa) ei liity tähän kysymykseen mitenkään ja puoluepoliittisten pinnojen keruu tähän liittyen on perin juurin ikävää. Siitä yhteydestä kannattaa kirjoittaa aivan erikseen, sinullakin alan ihmisenä on tähän muten sinällään tärkeitä ja erittäin arvokkaita näkemyksiä, näin uskon.

Saman näkemyksen tämän vassarin kanssa Immosen sotaisista kirjoituksista jakaa muuten mm. europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) ja esimerkiksi Keskustanuora, joten punavihermädätyskuplasta tuskin on kyse. Kyse on ihmisarvosta, joka ei kaikkien kirjoituksissa juurikaan arvosteta. Sananvapaus on arvoista ehkä tärkein. Varsinkin politiikassa. Mutta vapauteen liittyy aina vastuu, joka on kannettava.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #18

Olli hyvä, olen käsitellyt sosiaali- ja terveysalan ongelmakohtia blogissani ja paikkallislehdissä. Et voi syyttää ettenkö olisi yrittänyt jo aikaa sitten. Kyllä kirjoitan Muhoksen asiasta, mutta hiukan myöhemmin. Itselläni on nyt kahden viikon työputki, jossa kaksi ykkösvapaata. Sen jälkeen lähden puoluekokoukseen, joten joudut nyt odottamaan. Selaile toki vanhoja kirjoituksia, suosittelen erityisesti "Hoitajien suut tukkoon."

Kerrotko, missä Immonen kiihottaa ihmisiä suoranaiseen väkivaltaan. Te vasemmisto olette "taistelleet" porvareita vastaan jo vuosikymmeniä. Jutta Urpilainen vuosia sitten vertasi porvareita viholliseen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/50782-jutta-urpila... ja lauleskeli vanhoja ja väkivaltaisia työväenlauluja. Järkytyitkö? Muistatko, kuka kansanedustaja totesi taistolaisvuosinaan "kun vallankumous Suomessa toteutuu, niin silloin ihmisiä joudutaan ampumaan"

Todellisuudessa se, mitä sanotaan ei ole teille relevantti, vaan KUKA sanoo.

Immosen kommentti oli höperö, varsinkin siksi koska se jättää teille niin paljon tulkinnanvaraa. Mielikuvitus alkaa laukkaamaan ja kohta joukkopsykoosin kaltaisessa tilassa nähdään väkivaltaan liittyä käskyjä. Sellaisia siellä ei kuitenkaan ole.

Mitä tulee ihmisarvoon, niin jokaisella on sellainen. Immosen tekstissä ei loukata kenenkään ihmisarvoa. Se arvostelee poliittista ideologiaa, jota ovat arvostelleet David Cameron, Angela Merkel jne. Vaadittekö heidän päitä vadille? Jos sinun mielikuvitus lentää ja saat erilaisia merkityselämyksiä tuosta tekstistä, niin minä en mahda sille mitään.

Koska minulle tulee tunne, että kaipaat minun mielipidettä tähän nimenomaiseen tekstiin, niin annan sen Sinulle. En ole samaa mieltä Immosen facebook päivityksen kanssa. Itse en puhuisi vihollisista, koska minulla ei sellaisia ole. On vain kyse eri poliittisista mielipiteistä, joista voidaan käydä kovaakin debattia. Ihmisinä olemme kaikki samalla viivalla. On myös olemassa paljon perussuomalaisten facebook päivityksiä, joiden kanssa en ole samaa mieltä. Riittääkö tämä sinulle? Vai luitko jotakin rivien välistä, johon haluat taas vastauksen?

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen Vastaus kommenttiin #27

Et edelleenkään ilmeisesti käsitä sitä, että pointtina on suorittamasi pisteiden keruu rinnastamalla Muhoksen murhenäytelmä ja Immosen vihapuhe. Ilmeisesti kun toisesta ei tarvitse mielestäsi puhua.

Noh. Esimerkiksi Helsingissä lyhyellä varoitusajalla 15000 ihmistä kerääntyi sanomaan mielipiteensä asian tiimoilta. Viesti vihalle on ilmeisen kielteinen, vai mitäs?

Sinä, kuten monet muutkin persut tykkäätte linkkailla toisten konservatiivipoliitikkojen lausuntoja. Voin myös aivan rehellisesti todeta, että Cameron ja Merkel eivät ole suosikkipolitikkojani. Ensiksi mainittu kurittaa eritoten omaa kansaansa jatkuvilla sosiaaliturvaleikkauksilla ja viimeksi mainittu vetäisee Kreikan tavalliset kansalaiset yhä syvempään nöyryytys ja kurjuuskiikkuun. Mielestäni kenenkään päätä ei tule laittaa vadille, jos kirjoituksellasi vihjaat ajatuksissani olevan konkreettisesti tällainen taka-ajatus ketään kohtaan. Vihaan korkeintaan väkivaltaa ihmisiä kohtaan: Muhoksella, Outokummussa, Oulussa, Berliinissä, Lontoossa tai Ateenassa.

Minä linkkaan tähän esimerkiksi Kalevan pääkirjoituksen:

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/imm...

Mitä omiin poliittisiin esikuviini tulee, niin ne eivät todellakaan löydy mistään taistolaisuudesta, jos sellaista vihjaat. Oma poliittinen esikuvani löytyy SKDL:n sosialisteista ja ns. enemmistökommunisteista, jotka olivat muuten ainoita poliittisia toimijoita, jotka tuomitsivat esimerkiksi poliittisen väkivallan törkeimpiä ilmentymiä Euroopassa sotien jälkeen Tsekkoslovakian miehityksen taannoin. Mikään muu puolue ei näin tehnyt. Ei mikään.

Immosen kommentti ei ollut mikään "höperö" kommentti. Se oli avointa vihapuhetta, joten sen takia pidän perin juurin surullisena, että se niputetaan samaan kirjoitukseen Muhoksen julman vihanäytelmän kanssa.

EDIT: Ja kannattaapa lukea se, miten Immonen on jatkanut keskustelua omiensa kanssa tässä päivityksessään ja sitten kommentoida retoriikan suhteen. Vasemmiston vanhat laulut tuskin sisältävät konkreettishenkisiä niskalaukausesityksiä (mitä Immonen ei itse, vaan tukijansa) on esittänyt:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-imm...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olli, onhan näitä möläysi päästellyt Arhinmäkikin huudoillaan kaivatessaan poliisien murhaajaa. Toimit virikkeellisessä työpaikassa.

Reijo Tossavainen

Erinomainen blogi! Kiitos Sanna.
Kirjoita useammin. Sinä osaat!

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Nyt kehut tulivat sellaiselta ihmiseltä, jota arvostan todella. Lämmin ja suuri kiitos Reijo kauniista sanoistasi ja kannustuksesta :)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Tyyppillinen uhriutumisblogi. Voitaisiinko nähdä sitä suoraselkäisyyttä ja vastuunkantoa perussuomalaisilta?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Uhri on lastensuojelun työntekijä. Koeta vaikka etsiä sitä empatiaasi jostakin kuolleelle ihmiselle. Vai nousiko Olli Immosen nimen mainitsemisesta niin kova raivo ettei pysty? Jos nousi, hanki apua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olli Immosen aseman perussuomalaisena kansanedustajana illan A-studiossa kyseenalaitivat kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa.. Ajankohtaisohjelmaan pyöräilyshortseihin pukeutunut Tynkkynen komppasi Immosta. Tässä ohjelmassa YLE antoi perusuomalaisille tilaisuuden kertoa kannastaan. YLE verolle tuli katetta kaikille veronmaksajille.

Jari Leino

Muhoksen murhaajista ainakin toinen on ilmeisesti maahanmuuttajataustainen.

Monikulttuuri tuo mukanaan vain raa'an väkivallan lisääntymisen.

Kukaan, joka on hetkenkin tehnyt työtä lastensuojelualalla ei voi kiistää sitä, että maahanmuuton ja "monikulttuurisuuden" mukanaan tuomat ongelmat näkyvät siellä erityisen hyvin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Sanna taas pyyhkäs muut pöydältä :)

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Dosetista annostellaan lääkkeitä, tarkoittanet dosenttia. Toistui virhe niin ajattelin huomauttaa. Voit poistaa tämän sivistyksellisiä elementtejä sisällään pitävän, mutta muuten tarpeettoman kommentin hyvillä mielin.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Oi, kiitos Heinäsen poika, että osoitit kirjoitusvirheeni. Olisikohan äidinkielenopettaja työ, joka houkuttaisi?

Käyttäjän ElisaLientola kuva
Elisa Lientola

Lehdet ovat kirkuneet yllin kullin Muhoksen tapauksesta. Tragedian mehustelu facebookseinillä olisi irvokasta.
Outoa rinnastaa ihmisten henkilökohtainen murhe ja kansanedustajan kehoitus torjua monikulttuurisuutta taistella ilmeisesti ei-suomalaisia vastaan.
On jokaisen velvollisuus muistaa historia ja osoittaa ettei rasismin ja kansallissosialismin kanssa flirtailla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sietääkin viedä teuraalle tuollaiset, jos eivät selkeästi irtisanoudu monitulkintaisuuksistaan.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Niin, sillähän ei ole mitään merkitystä, kuinka voisimme jatkossa ehkäistä ettei tälläisia Muhoksen tragedioita tapahdu. Ajatella, jos päättäisimme, että henkilöresurssit ovat liian pieniä. Tuo kuollut mies oli 99% varmuudella yksin yövuorossa ilman työkaveria. Kiva, että sen asian julkituominen ja keskustelun vaatiminen on sinusta "mehustelua".

Rinnastit päässäsi. Minä kirjoitan meneillään olevasta julkisesta keskustelusta.

On jokaisen valvellisuus puuttua sellaisiin epäkohtiin, jotka uhkaavat ihmishenkiä.....eikun, sehän olisi "mehustelua".

Juha Ronkainen

Ja arvosteltuaan "päivystäviä dosentteja, asiantuntijoita, laatujournalisteja ja vihreiden kansanedustajia" keskittymisestä epäolennaiseen Antikainen käyttää itse yli puolet palstatilastaan puolustaakseen "isä" Soinia ja Immosta.

Antikaisen aihe on tärkeä, mutta miksi hän sortuu samaan kuin arvostelemansa tahot. Tärkeä aihe jää taas sivuosaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset