Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Ollaan yhdessä väkivaltaa vastaan

  • Ollaan yhdessä väkivaltaa vastaan


Äärioikeistolainen Suomen Vastarintaliike piti Jyväskylässä mielenosoituksen. Lopulta tilanne eskaloitui ihmisten pahoinpitelyiksi.

Äärivasemmiston luokkakokouksessa ja kiakkojuhlissa loukkaantui useita poliiseja, tehtiin kymmenien tuhansien eurojen vahingonteot ja jopa poliisihevonen loukkaantui.

Tarkoitukseni ei ole verrata näitä ääriryhmittymiä keskenään tai aloittaa kinaa siitä, kuka on satuttanut eniten ihmisiä tai aiheuttanut eniten vahinkoja. Totuus on se, että molemmat ääripäät ovat aiheuttaneet mittavia vahinkoja ja molemmat ääripäät ovat vaarallisia.

Poliittisten toimijoiden täytyy lopettaa jankkaaminen, kuka ja mikä puolue on ehkä osasvastuussa mistäkin tapahtumasta tai teosta. Se ei vie meitä mihinkään. Totuus on se ettei Vasemmistoliitto ole vastuussa Äärivasemmiston touhuista  eikä Perussuomalaiset ole vastuussa Vastarintaliikkeen tapahtumista tai teoista. Ken jatkaa nillittämistä vaajavaiskerhojen mahdollisista tai mahdottomista yhteyksistä, hän haluaa vain kääntää keskustelun pois oikeasta ongelmasta. Oikea ongelma on Suomen tulehtunut sisäpoliittinen tilanne ja poliittisen väkivallan uhka.

Henkilökohtaisesti Perussuomalaisen puolueen jäsenenä sekä aktiivisena kansalaisena haluan edistää rauhaisaa, demokraattista ja dialogiin perustuvaa vaikuttamista. Eri poliittiset toimijat ja kansalaiset voivat väitellä värikkäästikin, mutta yhteisen vihollisen edessä meidän on yhdistettävä voimamme. Tämän vihollisen nimi on väkivalta. Maamme hyvinvointia edistetään parhaiten rauhanomaisin keinoin.

Eiköhän mielensäpahoittajien aikakausi ole nyt ohi. Minulla on toive: ollaan yhdessä väkivaltaan vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Totuus on kuitenkin se, että nuo SVL:n kusipäät toimivat sen saman retoriikan sateenvarjon alla mitä Halla-Aho ja Immonenkin käyttävät. Vaikkeivät he itse henkilöinä tai Perussuomalaiset puolueena olisi yhteydessä kyseisiin ääliöihin, he ovat olleet luomassa ilmapiiiriä, jossa rasistinen ajattelu on hyväksyttävää.
Aivan kuten esim. Dan Koivulaakso on vasureiden puolella tukemassa anarkistien ajattelua. Hän ei sentään ole päässyt merkittävään poliittiseen asemaan vielä.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

https://www.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs&featur...

Totuus on se, että Sanna Marin ja Li Andersson ovat kansanedustajia. He hyväksyvät vasemmistolaisen väkivallan. Tai siis Marin "ymmärtää muttei hyväksy" ja Andersson sanoo, että "vasemmistolainen väkivalta on erilaista". Olen todella surullinen ja peloissani, että meillä on väkivaltaa ymmärtäviä ja hyväksyviä kansanedustajia :( Viimeistää nyt näiden naisten tulisi tulla esille ja kertoa, mikä heidän todellinen kanta poliittiseen väkivaltaan on!

Kirjoituksessani kuitenkin mainitsen, että tämä nillittäminen on turhaa. Oikea ongelma on Suomen tulehtunut sisäpoliittinen tilanne ja poliittisen väkivallan uhka. Nyt pitäisi kaikkien poliittisten puolueiden, KAIKKIEN, tulla esille ja sano selkeästi Ei poliittiselle väkivallalle ja tämän suhteen täytyy vetää yhtä köyttä. Kaikenlainen väkivalta on väärin eikä se äärivasemmistolaisen nyrkin isku satu yhtään sen vähempää kuin äärioikeistolaisenkaan. Väkivallalle nollatoleranssi!

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Munlaiselle oikeistolaiselle, joskin liberaalille, on aika turha vedota vasemmistolaisten toilailuun. Li Anderssonille olen jo aiemmin huomauttanut hänen epäobjektiivisuudestaan.

Pointtini oli, että tämä "nillittäminen" ei ole turhaa. Yhteiskunnalliset vaikuttajat ja päättäjät ovat vastuussa siitä mitä sanovat ja tekevät ja mikä vaikutus sillä on. He ovat osaltaan rajaamassa sitä mikä on hyväksyttävää. Eriävät mielipiteet ja jopa vastakkainasettelu on tiettyyn rajaan hyväksi. Vihollismielikuvien luominen ja ylläpitäminen taas nimenomaan johtaa väkivaltaan.

Käyttäjän MattiUusimies kuva
Matti Uusimies

"He hyväksyvät vasemmistolaisen väkivallan."

Tämä on yksiselitteisesti paskapuhetta ja sen voisi laittaa, no en nyt viitsi sanoa mihin. Puhu Sanna enemmän järkeä tulevaisuudessa. Muuten olet ihan kiva.

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi Vastaus kommenttiin #6

Ainakin jos toiminnnan sosiaalisessa mediassa katsotaan antavan viitettä hyväksyykö vai tuomitseeko väkivalla, niin siinä missä Li Andersson ei Facebookissa maininnut kertaakaan kahden viime itsenäisyyspäivän mellakoista, mutta toistakymmentä kertaa Jyväskylän väkivaltaisuudet.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Totuus on se..." Voi Juha-Matti, luitko sie edes mitä Sanna kirjoitti?

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi
Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ollaan vaan, sitä väkivaltaa vastaan. Vaan kun tilanteita tulee, niin joskus se kuitenkin jossain repeää. Mottasin minäkin vuosia sitten poliisia, mutta ei siitä sen kummempaa. Poliisi oli sen verran vahva ja vahvempi, että sai minut ojennukseen ammattimaisella ryhtiliikkeellä. Sitä ryhtiä kaivataan tänään koko maailmaan ja Suomeen. Olisi hyvä katsoa kuka puhuu ja mitä, kenen nimiin kaikki kaunis katoaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset