Perussuomalaisilla ja Sanna Ukkolalla on erilainen demokratiakäsitys

YLEN toimittaja Sanna Ukkola näkee ”Mediasota” -kolumnissaan Suomen demokratiassa huolestuttavia piirteitä. Immosviikkojen jälkeen pohdinta on järkeenkäypää, mutta ei kaimani esittämässä kontekstissa.

Suomen ”oppinneet” ja toimittajat itkivät Soinin perään Immosen Facebook-päivityksen jälkeisenä aikana. Lienevätkö vielä(kään) toipuneet järkytyksestään, kun toimittajien turvasatama ja isähahmo; Suomen ulkoministeri Timo Soini vietti Immosviikkojen aikaan kesälomaansa.

Toimittajien tulisi muistaa, että poliitikoilla(kin) voi olla puoliso, lapsia ja ystäviä. Yleensä poliitikot haluavat myös viettää kesälomallaan rauhassa aikaa läheistensä seurassa . Tämä on ihmisen perustarve: ajanvietto rakkaiden ihmisten kanssa. Myös poliitikko on ihminen, vaikka usein luullaan toisin. Toimittaja Ukkola piti erikoisena, kun Timo Soini tuohtui vaimonsa ahdistelusta. Toimittajat olivat tuppautuneet Soinin kesämökille asti kyttäyskeikalle. Toimittajat olivat myös internetissä kannustaneet toisiaan soittelemaan Tiina-vaimolle – ja puheluitahan tuli. Kannattaa muistaa, että häirintä on kielletty Suomen laissa – ja Suomen laki koskee myös toimittaja. Tiina Soini ei liity miehensä Timo Soinin poliittiseen toimintaa yhtään sen enempää kuin minä liityn aviomieheni työnantajan toimintaan.

Antaakseen häiriköiville toimittajille vastalääkettä Soini muistutti Perussuomalaisten puoluekokouksessa pitämässä puheessaan, että hän voisi julkaista toimittajien sosiaalisessa mediassa esittämiä kommentteja. Tehokeinona Soini heilutti toimittajien tulostettuja kommentteja. Tästä Sanna Ukkola ei pitänyt ja Ukkolan pään sisällä sanoma näyttäytyi uhkaavana. Kumpi on Teistä uhkaavampi: lappuja puhujapöntössä heiluttava mies vai kotimökkiä kyttäävä toimittaja?

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho piti myös erinomaisen puheen Perussuomalaisten puoluekokouksessa. Halla-aho villitsi yleisöä omaan tapaansa: järjellä ja viiltävillä kommenteilla. Sanna Ukkola ihmetteli Halla-ahon kommentteja demokratiasta. Halla-aho näet kertoi, että valta kuuluu kansalle ja että toimittajien tehtävä ei ole kertoa, mitkä mielipiteet ovat sallittuja eikä sitä, kenet ja mitkä mielipiteet pitäisi erottaa eduskunnasta. On selvää, että Perussuomalaisilla ja Sanna Ukkolalla on erilainen demokratiakäsitys.

Halla-aho mainitsi puheessaan Lähi-idässä olevasta valtakunnasta, jossa parlamenttiin pyrkivä joutuu hakemaan hyväksyntää ehdokkuudelleen erilliseltä neuvostolta. Näin varmistetaan ”oikeaoppineisuus” ja ehdokkaan ”oikea” ideologia. Mitähän mieltä toimittaja Sanna ukkola on tällaisesta systeemistä ja neuvostosta?

 

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu