Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Terveiset puoluekokouksesta

 • Ulkoministerin kanssa <3
  Ulkoministerin kanssa <3
 • Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen!
  Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen!
 • Puheenjohtajan puhe
  Puheenjohtajan puhe
 • Päätoimittaja Pasi Koivumaan kolumni Karjalainen 11.8.2015
  Päätoimittaja Pasi Koivumaan kolumni Karjalainen 11.8.2015

Kesän keskustelluin ja odotetuin puoluekokous on ohitse. Juhlimme kaksikymmentävuotiasta Perussuomalaiset puoluetta.

20-vuotias hölmöilee joskus tietämättömyyttään. Joskus keski-iän tai vanhuusiän ylittäneet antavat periksi, väsyvät ja luovuttavat. Nuoret ovat kuitenkin vahvoja ja jaksavat rakentaa parempaa tulevaisuutta.

Tänään maanantaina aukaisin Karjalaisen ja tässä tulos:

Karjalaisen pääkirjoitustoimittaja kommentoi Perussuomalaisten puoluekokousta 11.8. Kolumnissaan hän puolustelee toimittajia ja mediaa sivuuttaen heidän ylilyöntinsä tyystin. Päätoimittaja Pasi Koivumaa ei kuitenkaan ottanut kantaa Soinin vaimon ahdisteluun. Soinin vaimoa oli häiriköity puhelimitse toimittajien toimesta ja edelleen netissä kannustettu tällaiseen toimintaan. Median edustajat olivat myös kytänneet Soinin perhettä heidän mökillään. Onko tällainen oikein? Häirinnän tunnusmerkit saattavat täyttyä. Koivumaa ei myöskään ottanut kantaa Perussuomalaisten leimaamiseen natseiksi ja fasisteiksi. Itse en ole löytänyt Perussuomalaisten puolue-ohjelmasta natsi-ideologiaan viittaavia kohtia. Median tehtävä on arvostella puolueita ja poliitikkoja, mutta joku roti sentään valheellisen tiedon levittämisen, häiriköinnin ja ahdistelun suhteen.

Medialla on suuri valta, jopa suurempi kuin yhdelläkään poliitikolla tai puolueella – ja kaikki ilman demokraattista valintaprosessia. Heillä on valtava näkyvyys ja mahdollisuus nostaa julkisessa keskustelussa esille haluamiaan asioita. He voivat myös halutessaan tuhota ihmisen maineen päivissä ja he voivat halutessaan olla täysin hiljaa jonkun toisen toilailuista. Pelkkien mielipiteiden esittely faktana on kuin myisi kultaa hopeana – huijausta. Vallan mukana tulee myös vastuu, jota media mielellään välttelee.


Jussi Halla-aho puhui puoluekokouksessamme hyvin. Pasi Koivumaa väittää, että hän rinnasti media huligaaneihin. Outo väite. Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kertoi, että valta kuuluu kansalle ja kävi läpi median tehtäviä. Median tehtävä on kertoa kansanedustajien kannanotoista ja puheista – ei tulkita merkityksiä rivien välistä. Heidän tehtävä ei ole myöskään kertoa, mitkä mielipiteet ovat sallittuja. He eivät myöskään päätä kenet ja mitkä mielipiteet pitäisi erottaa eduskunnasta. Olen Jussi Halla-ahon kanssa samaa mieltä – ja aplodeista päätelle moni muukin Perussuomalainen on.

Haluan korostaa nimenomaisesti Karjalaisen toimintaa tasavertaisena, kiihkottomana ja asiallisena median toimijana. Erityisesti kiitos päätoimittaja Pasi Koivumaalle ja muille Karjalaisen toimijoille. Poliitikot tarvitsevat mediaa ja media tarvitsee poliitikkoja.  Kannatan avoimuutta ja sananvapautta. Perussuomalaisia saa ja pitää arvostella, mutta toivoisin sen tehtävän faktoihin perustuen. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Pelkäsit kovin ennen kokousta, että teidät persunuoret hakataan Turussa? Miten teidän turvallisuuspalvelunne onnistui suojelutehtävässään? Tuliko pataan? Vapaasti toreilla liikkuva Kansa on varsin pelottava uhka poliitikolle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Terveiset puoluekokouksesta"

Viimeinenkin persu löysi kokouksesta kotiin, vai jäikö joku vielä matkan varrelle?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kaks ensinmäistä kommenntia ohi aiheen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei ne ole ohi aiheen, vaan ne ovat ala-arvoisia!

Niin karavaani kulkee ja koirat haukkuvat!

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Seija ja Börje kommentoivat lähes aina ohi aiheen, kauhealla raivolla ja henkilökohtaisuuksiin mennen.

Seija ja Börje: jatkossa jos ette osaa muutakuin kirjoittaa henkilökohtaisuuksiin menevää tekstiä, annan bannit. Toista kertaa en varoita!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Johan sinä annoit. Kahdesti ei tarvitse antaa, joten good bye. Mukavaa loppuelämää persukuplaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Börje, Arto Luukkanen ei ole herkkähipiäinen ja huumorintajua + itsetuntoakin riittää.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Joo, ensiksi laitoin teille molemmille bannit. Sitten muistin äidin opetuksen: kaikille täytyy antaa aina toinen mahdollisuus. Kritiikkiä ja naljailua otetaan vastaan, mutta jatkuvaa vittuilua mun ei ole pakko lukea. Oikein mukavaa kesän loppua ja kaikkea hyvää elämääsi Börje!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Seija ja Börje kommentoivat lähes aina ohi aiheen, kauhealla raivolla ja henkilökohtaisuuksiin mennen."

Lähes aina on mielestäni liioittelua, raivo ja henkilökohtaisuuksiin meneminenkin.

Pisteet sinulle varoituksesta. On näet bannit sellaiseltakin persulta, jonka blogeihin en edes ole kommentoinut, enkä ollut ainoa kun asiasta keskusteltiin.

Minna Eerolainen

Tuo ei kyllä ole mielestäni totta etenkään Seijan kohdalla, skarppi, huumorintajuinen ja aika maltillinenkin asiapitoinen kommentoija, etenkin Usarin mittareilla.
Onhan teillä persuilla oikeus hehkuttaa puoluekokousta, 20 vuotta on pitkä aika. Eri asia kuinka kauan Soini voi puoluetta enää johtaa noilla kannatussiirtymillä. Halla-aholle kun kuulemma taputettiin hullun lailla, enemmän kuin Soinille. Persuissa on selkeästi rasistinen nuivasiipi ottanut vallan minkä tuo kokous todisti ja se tietenkin vie puoluetta sitten suuntaan mitä voi vain arvailla, mitään hyvää tässä ei suomalaisten enemmistö voi nähdä ja taitaapa olla niin että maltillisemmat perussuomalaiset ovat hekin alkaneet ihmisvihaan perustuvaa menoa kauhistella.
Hyvä esimerkki on äskettäinen prinssi Jusufin kuvapostaus, aivan käsittämtöntä kommentointia ja uskallan väittää että erityisesti persuleiristä. Törkeää sikälikin että tuo on armeijan käynyt suomalainen nuori mies, Immosella ja Halla-ahollahan tuollainenkin perushomma on jäänyt käymättä. Syyt toki heillä tähän mutta en minä ainakaan miehenä kehtaisi puolustustahtoani ja isänmaallisuuttani tuolta pohjalta kauheasti hehkuttaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No liittyihän se otsikkoon, ja täällä on ollut jo niin monen persun terveiset puoluekokouksesta etten malttanut olla heittämättä.

Sillä onhan persuilla omakin nettijulkaisu, miksi tämän tyyppisiä Terveisiä puoluekokouksesta -bloggauksia ei laiteta sinne? Siitähän kehuttiin jo etukäteen tulevan merkittävä julkaisu.

Turkkilalle vaan terveiset että keskustelupalsta, eiköhän se sillä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ei kai median edustajilla, toimittajilla, kustantajilla ole mitään velvollisuutta tukea perusuomalaisia sen enempää kuin muitakaan puolueita? Perusuomalaiset voisivat tahollaan miettiä sitä, mikseivät ammatikseen maan ja maailman tapahtumia seuraavat toimittajat tue persujen politiikkaa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Minä luulin, että toimittajien tehtävä on raportoida kansanedustajien sanomisista ja puheista OBJEKTIIVISESTI - ei tukea kenenkään poliittista agendaa. Nähtävästi olen väärässä :D

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Niin olet. Toimittajien tehtävä on tutkia m.m. valtapitävien toimintaa kriittisesti.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Voi pyhä jysäys. Rautalankaa väännellen.. Objektiivisuus ja kritiikki eivät sulje toisiaan pois. Totta Mooses median täytyy olla kriittinen, mutta samaan aikaan objektiivinen ja riippumaton. Perusasioita, maalaisjärjellä tajuttavia asioita.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #29

Elikkä lehti "Perussuomalainen" on objektiivinen? höpöhöpö. Sen pitää nimenomaan olla riippumaton. Siihen kuuluu m.m. sitä ettei politiikot sanelee mitä saa ja ei saa kirjoittaa. Jos epäilee että kirjoittavat jotain laitonta, JSN tutkii sitä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tottakait olet väärässä. Pitäisikö toimittajien levittää poliitikkojejen huuhaata kritiikkömästi?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hihna hirttänyt kiinni? Olikos tossa kuvakavalkadissa joku viesti? Ensin Isä Aurinkoisen halauksessa, sitten vihaisen nuoren soturin kanssa peukuttamassa asiaa, ideologiaa ja sitten kuulemassa Isä Soinin muodollisesti tärkeää diibadaabaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Median tehtävä on kertoa kansanedustajien kannanotoista ja puheista – ei tulkita merkityksiä rivien välistä."

Jos Halla-aho on noin asian ilmaissut, niin hän ei ole ymmärtänyt median funktiota oikein. Median "tehtävä" on nimenomaan analysoida asioita ja antaa oma näkemyuksensä sille mitä tapahtuu ja mitä kuulee.

Medialla on yleensä erilaisia näkemyksiä laidasta laitaan. Halla-aho lienee suivaantunut, kun valtaosa mediasta on ollut eri kannalla hänen itsensä kanssa. Suomessa vallitsee sananvapaus median julkaisutoiminnassa, ellei se menettele lakien vastaisesti. Silloin voi joutua syytteeseen mm. kansanryhmään kohdistuvasta vihapuheesta, kuten Halla-aho tietänee.

Kun katsoin TV:stä perussuomalaisten puoluekokousta, niin oli aika hätkähdyttävää havaita kuinka stereotyyppisen "persuilta" valtaosa kokousedustajista näytti. Tunsitko olosi kotoisaksi? ;)

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Määrittele "streotyyppinen persu"?

Kyllä tunsin oloni kotoisaksi. Tuossa kontekstissa varsin omituinen kysymys. Miksi en olisi tuntenut? Minulle ei ole mitää merkitystä, näyttääkö joku "stereotyyppiselle persulle".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Myönnettäköön, että tuo viimeinen kappale oli tahallisen provokatiivinen ja kevennykseksi tarkoitettu. Vastasit siihen aivan hyvin "samalla mitalla".
(Mutta ei niin pientä pilaa, etteikö totta toinen puoli ... ;)).

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Stereotypioita löytyy varmasti joka puolueesta. Huumorimielessä ne ovat varsin viihdyttäviä.

Lisäys: Tykkään Yleleaksistä sekä Radio rockin korporaatiosta. Niissä kaikkia mollataan (paitsi ehkä Kepua) suhteellisen tasapuolisesti ja huumori on järjettömän terävää. Joku Jari Tervo taasen on aivan toista ääripäätä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#6/JK: "Median "tehtävä" on nimenomaan analysoida asioita ja antaa oma näkemyuksensä sille mitä tapahtuu ja mitä kuulee. "

Näin minäkin sen olen sisäistänyt. Piti oikein katsoa perustuslaista, mitä asiata on päätetty: 12§ ..'Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.' ..

Suomi on allekirjoittanut myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen, jonka 10. artiklan mukaan: ”Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.”

Sananvapauden osalta en löytänyt tähän hätään minkään näköistä viittausta mediaa tai yksilöä velvoittavista tehtävistä, vaikka sananvapauden käyttämiseen voidaan puuttua jälkikäteen, jos julkaistu viesti osoittautuu lainvastaiseksi.

Se on sitä harkintavaltaa, jota niin yksilöt, omistajat ja yhteisöt voivat soveltaa parhaaksi katsomallaan tavalla lain puitteissa.

http://www.journalistiliitto.fi/pelisaannot/sananv...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

hufvudstadsbladet, teki mun kans n.15 minuutin haastattelun, mutta en pääse lukemaan sitä.

Mutta IL.n pääkirjoitus antoi mun lausunnosta vain pari lausetta.
Ja juuri ne, mitkä pidin itse vähäpätöisimpänä. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kysäise tuleeko puoluetoimistoon Husis, varmaan saisit kopion.

Oscari Wirola

EI ne Husista tilaa, nehän vastustaa pakkoruotsia ja siis varmaan pakkohusistakin!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

En mä ruossia ymmärrä, ettei se paljon auttaiskaan.
Nettilehestä en löytänyt kuitenkaan.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Antikainen juttelee:

"Koivumaa ei myöskään ottanut kantaa Perussuomalaisten leimaamiseen natseiksi ja fasisteiksi. Itse en ole löytänyt Perussuomalaisten puolue-ohjelmasta natsi-ideologiaan viittaavia kohtia."

Ei kukaan olekaan väittänyt, että moista kamaa olisi puolueohjelmaan kirjoitettu. Enemmänkin julkisuudessa on kiinnitetty huomiota siihen, että kansanedustaja Immonen tuntuu viihtyvän erilaisten äärioikeistopiirien seurassa.

Älkääkä nyt taas aloittako sitä "voihan sitä samassa valokuvassa seisoskella" -puolustelua, koska se on väljähtynyttä eikä se ole mikään oikea tapa reagoida asiaan. Siinä kohtaa kun kansanedustaja esiintyy julkisesti yhdessä uusnatsien kanssa, hän käytännössä suo arvovallallaan heille tukea. Ellei Immonen tajunnut tätä, niin hän on naiivi ja arvostelukyvytön.

Tietysti muidenkin yksittäisten perussuomalaisten kansanedustajien ajatusmaailma on vähintäänkin mielenkiintoinen. Eduskuntaryhmän nykyinen puheenjohtaja on aikoinaan kirjoitellut artikkeleita, jotka sisältävät omanlaistaan maailmankatsomusta. Heti ensi kappaleessa päästään vauhtiin toteamuksella "Ihmiskunta, kuten kaikki eläinlajit, on jakautunut useisiin alalajeihin ja edelleen rotuihin. Oli rodullisen perimämme merkitys tai merkityksettömyys sitten mikä tahansa, niin rotujen olemassaolo sinänsä lienee kiistatonta". Tämän jälkeen sitten seuraakin huolestuneisuutta kaukasialaisen rodun uhkaavasta sukupuutosta ja toive aihetta käsittelevästä arvokeskustelusta. Juttu voisi olla suoraan Madison Grantin kynästä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuohon Immosen poseeraukseen uusnatsien kanssa Eugen Schaumannin haudalla liittyy omalta kannaltani hiukan ambivalentti aspekti ottaen huomioon tilanteesta sukeutunutta yleistä kirjoitteluhenkeä.

Eugen Schaumannia ei juuri koskaan Suomen itsenäisyyden aikana näihin päiviin asti ole pyritty luokittelemaan teroristiksi tai "natsiksi", vaan hän on pysynyt Suomen hisorian kirjoissa pikemminkin kansallissankarin asemassa. Helsingissä on hänellä oma nimikkokatunsa, nimikkopuistonsa j.n.e.

En millään muotoa haluaisi, että Eugen Schaumannin isänmaallista karakteeria ja hänen vaikutustaan Suomen historian sortovuosien aikaiseen kehitykseen alettaisiin halventaa pelkästään siksi, että Immonen on kuvauttanut itseään hänen haudallaan poliittisesti arveluttavan porukan keskuudessa.

Schauman murhasi Bobrikovin, mikä oli lainvastainen teko, mutta kaikki merkit viittasivat siihen, että Bobrikovilla oli päämääränä "murhata" koko Suomen kansa. Schaumannin epätoivoinen uhraus oli hämmästyttävän tuloksekas Suomen historian jatkon kannalta. Sen jälkeen Suomi sai oman eduskunnan ja maailman moderneimman vaalijärjestelmän, mitkä seikat myötävaikuttivat olennaisesti Suomen itsenäistymiseen viitisentoista vuotta myöhemmin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kaikki merkit viittasivat siihen, että Bobrikov oltiin siirtämässä uuteen tehtävään Varsovaan. Schauman ampui hänet turhan tähden.

Eikä Schaumanin tekemällä attentaatilla ollut mitään merkitystä sen kannalta, mitä myöhemmin tapahtui. Suomi sai eduskunnan siksi, koska Venäjä oli kärsinyt tappion sodassa Japania vastaan, ja koska suomalaiset olivat ryhtyneet suurlakkoon.

Tosin itsekin jättäisin Schaumaniin liittyvät historialliset arviot suosiolla sivuun Immosen tempauksesta, koska tämänhetkisten asioiden kannalta niillä ei ole väliksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

"Schauman ampui hänet turhan tähden."

Mieluummin sanoisin, että se oli piste iin päälle.

Suurlakko, Japanin sodan tappio ja Bobrikovin murha vaikuttivat kaikki samaan suuntaan. Eli ensimmäisen sortokauden päättymiseen.

Meillä ei ole mahdollisuutta verrata miten asiat olisivat kehittyneet ilman Bobrikovin murhaa. Siitä voidaan vain spekuloida. Mutta murhan jälkeen Suomelle koitti selkeä hengähdystauko, jota tarvittiin.

https://studythings.files.wordpress.com/2012/03/43...

Keijo Räävi

USA:ssa media suorastaan survoo jopa istuvaa presidenttiä. Tänäänkin luin konservatiivien kolumnin jossa Obamaa syytettiin petturiksi.

Suomessa media kohtelee politiikkoja silkkihansikkain joten turhaan perussuomalaiset meteliä pitävät median toiminnasta.

Ja toisekseen, median tehtävä on muutenkin olla vallan vahtikoira eikä suinkaan sylikoira kuten perussuomalaiset haluaisivat.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Jenkkien meno on hiukan eri. Mutta siellä räävitään kaikkia tasapuolisesti. Ei haittaisi, jos se rantautuu tänne - uskompa ettei tule - ainakaan tasapuolisena.

Media toimii vallan vahtikoirana. Tiina Soinin häiriköinti ei kuitenkaan ole sitä (valtaa käyttävien vahtimista). Kuka on vaatinut sylikoiran asemaa? Harkitse Keijo toimittajan uraa, keksit päässäsi niin uskomattomia asioita.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Antikainen siteeraa Mestaria:

"Median tehtävä on kertoa kansanedustajien kannanotoista ja puheista – ei tulkita merkityksiä rivien välistä."

Tämäkin muuten on aika kiintoisa näkemys. Median tehtävä on siis, tuota, toimia ihan vain poliitikkojen tiedottajana?

Kyllä minä luen sen aamuisen Satakunnan Kansan mielellään siten, että niissä teksteissä on myös toimittajan omaa kritiikkiä, tulkintaa ja analyysiä. Eräässä naapurimaassa toki kokeiltiin aikoinaan järjestelmää, jossa sanomalehden ainoa tehtävä oli vain selostaa kansalaisille sanatarkasti, mitä poliitikko oli kulloinkin sanonut, eikä sitten muuta.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kerrohan Jussi, miksi mediaa ei kiinnosta SDP:n viljelemä "väkivaltaretoriikka", puheet taisteluista jne. ? Koko puolueen historiahan polveutuu työväen puolustamiseen ja porvareita vastaan "taisteluun". Porvarikin on muuten ihminen. Kun Immonen tekee saman - tulokset olette nähneet. Se nyt vain on niin, että ei se mitä sanotaan vaan kuka sanoo. Samat säännöt kaikille - kannatan oikeudenmukaisuutta ja objektiivisuutta - se on harvinaista nykypäivänä.

Kritiikkiä saa aina antaa - faktoihin perustuen. Se on objektiivista. Immosen kohdalla tulkinnat lensivät omissa sfääreissään. Tehdä nyt tulkintoja omassa päässä ja sitten kritisoida niitä totena. Ehkä se kertoo joidenkin toimittajien ammatinvalinnan epäonnistumisesta? Tulkinnat demareiden taistelukehoituksista olisivat voineet myös lennellä samoissa sfääreissä. Miksi ne eivät lennelleet? Tai, miksi Li Anderssonin "vasemmiston väkivalta on nyt vaan parempaa" -sutkautuksesta ei seurannut mitään? Toimittajien tehtävä ei ole nostaa omia inhokkejaan tikun nokkaan vaan olla reilu. Muutoin meno alkaa olla kuin naapurivaltiossa.

Poliittinen analyysi on aivan eri asia Ja fiksuna miehenä tiedät sen Jussi. Se on helppo tunnistaa toimittajan omaksi analyysiksi. Mutta kun puhutaan natsi-leimoista, pitää olla faktoja.

Kirjoittaminen on taitolaji eikä kukaan ole siinä mestari - paitsi ehkä Halla-aho ;)

PS: Ironiakin taitolaji.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jeps Sanna. Voi olla, että tultiin vastaan tai jotain. Itselleni jäi hyvä mieli.

Toiseksi parasta antia on se, että kriittisyys mediaa kohtaan saadaan heräämän aidosti ja siten, että media herää myös itse. Juttelin muutaman toimittajan kanssa, vaikea sanoa mutta aistin jonkinlaisia muutoksen tuulia.

Parasta oli se, että porukan kanssa keskustellessa tuli ilmiselvä vahvuus esiin ja todistaa vain PerusSuomalaisten ainutlaatuisuutta. Puolue on todella monipuolinen ja silti loppujen lopuksi riittävän yhtenäinen. Ihan hyvä

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Oli todella mukava puoluekokous. Turvatoimet olivat tiukemmat kuin aiemmin, mutta se oli selvää, miksi.

Median toiminta varsinkin Tiina Soinin kohdalla on ollut törkeää. Se on anteeksipyynnön paikka ja käsittääkseni näin on nyt tehtykin Iltalehden toimesta - hyvä niin.

Jos jotain hyvää seurasi, niin Immoskohu hitsasi puoluetta yhä enemmän yhteen.

Pekka Heliste

Höpö höpö, ministerien työaika on 24/7/365 ja jos ministeri on pelkuriraukka eikä uskalla vastata median kysymyksiin niin silloin tietoa nyhdetään ja pyyntöjä välitetään lähipiirin kautta

Näin on tehty niin kauan kuin mediaa on ollut.

Persut pyrkivät siihen , että tiedonvälitys on sitä, että Persujen Isä Aurinkoinen pistää seinälehtiä kadulle ja kansa voi niitä sitten lukea

Tai julkaisee pienen punaisen kirjan ja se on koko totuus ja ainoa.

Persut ovat täysin putinilaistuneita

Muitakin yhtäläisyyksiä putinilaisuuten on:Vahvan johtajan johtajuus, homofobia, valtion kirkko putinin/soinin valtaan, nainen kuuluu nyrkin ja hellan väliin, oppositia pistetään siperiaan, nakkivarkaat siperiaan , mutta suurrikolliset armahdetaan ja nostetaan johtoon etc

Minna Eerolainen

"Jos jotain hyvää seurasi, niin Immoskohu hitsasi puoluetta yhä enemmän yhteen."

No huh, huh. Maltan tuskin odottaa millä tavalla muut puolueet alkavat hitsata puolueitaan yhteen ja mitä tehoja persut seuraavaksi käyttävät, taitaa olla immateriaalisen konfrontaation aika Immosellakin sitten ohi :D

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minua ihmetyttää median vaikeneminen esimerkiks nyt siitä IKEA.n surmista.
Se liittyy monikultturismin tuoman ääriaineiston todellisuudesta, ja se on jo mellä pohjoismaissa.

Toiselta surmatulta oli katkaistu pää kropastaan, ja tämä uhri oli vihreiden aktiivi.

Eli, onko niin että vihreät luulee että kun ruokkii krokotiilia lihakimpaleilla, krokotiili jättäis heidät rauhaan?

:)
Noh se meidän mediasta..

http://www.exponerat.net/bildvittne-asylsokarna-ha...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Usein on, että juuri rivien välissä on se oleellisin osa politiikon näkemyksestä, ja juuri tämän kyky, rivien välistä näkemyksen esillekaivaminen on hyvän toimittajan merkki.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Saako ihmisiä leimata natseiksi, koska tulkitsee tekstiä jollakin tietyllä tavalla? Minusta ei voi. Suomessa persun otsaan voi kuitenkin lätkäistä natsi leiman ilman syytä - eikä seuraamuksia tule.

Poliittinen analyysi on toinen asia. Siihen ei kuitenkaan kuulu natsittelu.

Pekka Heliste

Persut ovat kyllä lähempänä putinilaisia

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

SYP:n pääjohtaja Mika Tiivola sanoi jo 1970-luvulla, että "konsensus on nonsensusta." - Kun sellaista toteutetaan mediakentässä, se pätee yhtälailla.

Viime vuosina on havaittu katuvaiselta vaikuttavaa puhuntaa mm. "pysähtyneisyyden ajasta, lumedemokratiasta, suomettumisesta, ns. edistyksellisyyden mustasta kirjasta, sananvapauden ja parlamentaarisen demokratian alennustilasta, toisinajattelusta jne."

Se on jälkiviisasta kuvausta ajasta, jolloin konsensus-media nukkui. Se oli osa Suomen konsensus-järjestelmää, kun olisi pitänyt noudattaa tutkivan ja kriittisen, ei mielipidejournalismin periaatteita.
"The concept of consensus means little more than a majority of opinions on a given matter."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kertoi, että valta kuuluu kansalle ja kävi läpi median tehtäviä. Median tehtävä on kertoa kansanedustajien kannanotoista ja puheista – ei tulkita merkityksiä rivien välistä. Heidän tehtävä ei ole myöskään kertoa, mitkä mielipiteet ovat sallittuja. He eivät myöskään päätä kenet ja mitkä mielipiteet pitäisi erottaa eduskunnasta. Olen Jussi Halla-ahon kanssa samaa mieltä – ja aplodeista päätelle moni muukin Perussuomalainen on."

Pitäisikö päätoimittajien sananvapautta blogistin mielestä rajoittaa jotenkin, ehkäpä parlamentaarisin keinoin, kuten vaikkapa ylessä, missä ohjelmaneuvosto (en ehkä muista nimeä oikein, mutta joku sellainen elin, päättää millaisia ohjelmia esitetään.

Parlamentaarisin perustein valittaisiin siis joku raati, joka määrittelisi päätoimittajien sananvapauden rajat.

Yksi sananvapauden raja voisi olla esimerkiksi tämä blogistin esittämä, jonka mukaan päätoimittajat eivät saisi esittää omia mielipiteitään, eikä myöskään pitäisi kommentoida muiden mielipiteitä, kuten esimerkiksi Immosen facebook päivityksiä.

Jos tällainen parlamentaarinen komitea saataisiin perustettua, perussuomalaisilla olisi siinä noin 15%:n edustus. *On todennäköistä että muut kuin perussuomalaiset eivät kuitenkaan kannata tällaisia blogistin esittämiä päätoimittajien sananvapauden rajoittamisia.

Tuen täydestä sydämestäni blogistin sananvapautta ja oikeutta esittää omia mielipiteitään toimittajien sananvapauden rajoittamisesta, mutta toivon samalla kaikesta sydämestäni, ettei tällaista sananvapauden rajoittamista Suomessa koskaan toteutettaisi, tai edes harkittaisi, sillä sehän olisi sitten sama systeemi mikä tällä hetkellä vallitsee maissa jossa sananvapauden laita on heikommin kuin Suomessa, kuten Putinin Venäjällä.

Pekka Heliste

Aamu-uutisissa Sampo Terho selitteli laikkauksia

Hän väitti, että vain etuuksista voidaan leikata.

Mutta miksei niitä kohdistettu silloin vain hyvätuloisten etuuksiin ? Luulisi priorisoinnin olevan niin, että heidän etuuksia leikataan ? Jos etuudet käytetään pörssisijoituksiin niin tuskin sitä tarvitsee tukea ?

Saadut tulonsiirrot

I 10910 / II 15255 / III 17077 / IV 17564 / V 17051 / VI 14239 / VII 13026 / VIII 12225 / IX 12219/ X 14784

Kuten kuvasta näkyy keskituloiset kotitaloudet III/IV/V saa reilusti enemmän tulonsiirtoja kuin köyhin eli I desiili

Myös varakkain desiili saa enemmän tulonsiirtoja kuin köyhimmät mutta silti leikkaukset kohdistuvat noihin alapään desiileihin

Ja persut ovat ihailleet miten Baltian maat ovat selvinneet alijäämistä.

Oleellinen osa oli virkamiesten palkkojen leikkaaminen 10-30 %.

Eivätpä persut ole uskaltaneet mainostaa tätä ?

Tällaista on seteliselkärankaisuus

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tällaista on seteliselkärankaisuus"

Mainio analyysi.

Saattaa olla että tämä kaunis, värikäs ja kiiltävä, mutta niin kuvitteellinen ja harhainen kupla, missä persut elävät, alkaa pikuhiljaa himmenemään ja saattaa joku päivä vaikkapa poksahtaa.

Pekka Heliste

Jos avataan noita tulonsiirtoja vielä lisää niin tulonsiirrot ilman ansioeläkkeitä ovat 10 mijardin luokkaa ja kahden alimman desiilin saamat tulonsiirrot 5 miljardin luokkaa.

Mutta silti leikkauksia ei uskalleta kohdista suurituloisiin wahlroosien etuuksiin eivät persutkaan uskalla puuttua

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ei saa linkittää, ettei näytä epätoivoiselta neuvoi joku minua - mutta kun MINÄ OLEN EPÄTOIVOINEN (Huom! en vain sitä) ja toivottavasti on moni muukin -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2000...

Pekka Heliste

Julkisen talouden vaje olisi helposti täytettävissä.

Palkoista poi vuoden 2007 Katais/Kokoomuslisä, veroaste vuoden 2000 tasolle tai suurituloisten etuuksista pois 3-4 mijardia.

Silti voitaisiin maksaa rikkaiden miesten kotirouville kynnelakkausavustusta , kansaneläkettä

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pekka - sulla on paljon ajatuksia... haastat montaa paikkaa ja ihan ajatuksellakin. Oletko tsekannut mun juttuja yhtään?

http://e-liike.net
http://unitaskansanliike.net

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset