Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Yhteisestä pöydästä voi poistua ellei tarjottu kelpaa

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään keskiviikkona 30.9 Oulun poliisilaitoksen edustalla. Tilannetta turvasi poliisi mellakkavarusteissa. Turvapaikanhakijat kritisoivat saamansa ruoan laatua. Iltalehdelle riisilautasta esitellyt mies kertoi, että kyseinen riisi on koiranruokaa. Myöhemmin Oulun vastaanottokeskuksessa alkoi syömälakko. Tälle päivälle varatut ruoat, noin sata kiloa, jouduttiinkin heittämään pois. Syömälakon syyksi Maikkarin uutisille kerrottiin olevan huono riisi.

Turvapaikanhakijat saavat samaa kaupungin ateriapalvelun ruokaa kuin oululaiset lapset kouluissa ja päiväkodeissa. Ruoka on siis suomalaista perusruokaa. Ohessa näette Oulun kaupungin ateriapalvelun viikon neljäkymmentä ruokalistan:

 

Aamupala: mustikkakeitto, hedelmäjugurtti ja kananmuna.

Lounas: lihakastike, riisi, tuorekurkkuviipale ja juustoviipale.
Kasvislounas; purjoperunasosekeitto linsseillä.

Päivällinen: kirjolohipennepasta.

Iltapala: viili, leikkele ja tuorepala.

Kaikilla aterioilla on tarjolla leipää ja juomaa.

 

Kaiken tämän keskellä mieleeni juolahti uutinen helmikuulta, jossa kerrottiin helsinkiläisvanhusten ateriapalvelun leikkauksista: vanhuksilta vietiin leipä, levite ja ruokajuoma. Valitettavasti suomalaiset vanhukset eivät kykene mielenilmauksiin - he kärsivät hiljaa.

Myllypurossa ihmiset jonottavat lähes kilometrin pituisissa ruokajonoissa saadakseen lahjoituksilla kokoon kasatun ruokakassin. Oletteko nähneet heidän marssivan poliisilaitokselle mielenilmaukseen? Tämän hetkisen tilanteen perusteella heillä olisi kaikki oikeus mielenilmaukseen – ja kovaääniseen sellaiseen. Näiden ihmisten energia menee kuitenkin pääosin hengissä selviämiseen eikä huutokeikkoihin ole voimia.

Suomalaiset ovat hyväntahtoista kansaa ja haluavat auttaa ihmisiä – siksi meille päästetään suuret määrät turvapaikanhakijoita, vaikka meillä itselläkin on vaikeaa. Monesta suomalaisesta veronmaksajasta voi kuitenkin tuntua epäreilulta, kun miesjoukot valittavat kovaan ääneen ruoasta, jonka he saavat ilmaiseksi veronmaksajien piikkiin ja jota myös lapsemme syövät. Ensi vuonna veronmaksajien kukkaroihin on tulossa yhteensä 1,5 miljardin euron lovi pakolaiskriisin vuoksi.
 

Oulun kaupungin ruokapalvelu ja Suomen Punainen Risti aloittivat ruokalistan muutostyöt heti turvapaikanhakijoiden mielenilmauksen jälkeen. Tasa-arvon vuoksi oletan, että myös oululaisille lapsille ja nuorille suunnitellaan uudet, tervelliset ja paremmin heidän mielihalujaan muikailevat ruokalistat.

Kun olin lapsi ja ruoka ei maistunut, minut lähetettiin pöydästä pois. Vanhempieni sairauden pahennuttua muutin perhetukikeskukseen. Silloin söin koulussa laitosruokaa ja myöhemmin illalla keskuksella myös laitosruokaa. Jos ruoka ei kelvannut, olin syömättä. Yhteisen pöydän äärestä voi nimittäin aina poistua ellei tarjottu kelpaa. Tämä on opetettu monelle suomalaiselle jo lapsena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tuolla perusteella perussuomalaiset olisivat voineet poistua puoluekentältä jo kauan sitten.

Suomalaiset eivät koskaan valita mistään. Jotkut turvapaikanhakijoista valittavat ruoasta, johon eivät ole tottuneet. Vähemmistö heistä.

Että te jaksatte. Oikeasti.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kyllä jaksetaan - puhua epäkohdista. Jotta sinä voit Unelmoida.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Unelmoin Suomesta, josta puuttuu ksenofobia ja halpojen poliittisten irtopisteiden keruu lajitovereiden kustannuksella. Samaan aikaan kun puoluetoverisi yrittävät ratkaista ongelmiamme hallituksessa sinä ja muu kenttäväki generoitte ryönää, josta kukaan ei hyödy eikä onnellisemmaksi tule.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Mitähän ksenofobista tuossakin oli? Ehkä parempi ettet selitä, koska ajatuksenjuoksusi vaikuttaa....käsittämättömältä.

Kyllä, Perussuomalaiset tekevät hallituksessa töitä tämän asian suhteen, tässä olet oikeassa. Onneksi puolueeni on siellä Vihreiden ja Vasemmistoliiton tilalla. Maa olisi romuttamolla näiden kahden puolueen örvellysten jälkeen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #7

Jos ei käsitä jotakin, yksi asenne on tietenkin pyytää, ettei selitetä.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #7

Jep. Perussuomalaiset ovat hallituksessa ja Sipilä ja Stubb suostuvat katsomaan Persujen muukalaisvastaisuutta ja ksenofobiaa läpi sormien, jotta saadaan ajettua lävitse duunarin ja köyhän kyykytysohjelma. Ilman Persujen apua ei koskaan olisi saatu enemmistöä tällaista ajavalle hallitukselle. Hyvinvointivaltio muuttuu nyt pahoinvointivaltioksi. Kiitos Soinin ja kumppaneiden. Kansa ei unohda!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kirjoituksestasi Sanna.

Nämä mainitsemasi asiat ovat mielestäni kaikki totta ja kiitos siitä, että tuot rohkeasti omalta osaltasi niitä esille. Omalla palstallani näitä asioita käsittelen myös. Sinun taakkasi on puolueleima, minulla sitä ei onneksi ole. Minä olen vereltäni Suomalainen, mutta en poliittisesti perus suomalainen.

Ilmapiiri Suomessa on uskomaton rakentavaan keskusteluun tästä vallitsevasta tilanteesta. Minua itseäni ei niin kiinnosta yksi mielenosoitus, vaikka näen sen töykenä auttavaa kättä purevana toimintana näiltä maahanmuuttajilta. Tosin samaan hengenvetoon haluan sanoa, että tässä ei ollut kaikki maahanmuuttajat edustettuna.

Asian suurempi kuva on se vakavampi puoli, jota itse mietiskelen. Tämä välikohtaus jonka näimme, ei varmasti tule olemaan niin kutsuttu yksilötapaus, vaan tulemme näkemään tulevaisuudessa monen moista.

Ei sotaa, kärsimystä, kodittomuutta, kidutusta ja sitä kauheutta nähneenä kukaan tervejärkinen ruoasta mieltään osoita. Sanoohan sen jo tyhmänkin järki.

Suomessa asuessani jaoin ruokaa ja vaatteita köyhille suomalaisille hyvinkin paljon. En koskaan törmännyt henkilöön, joka olisi purnannut avusta. Tuttavani jatkavat tätä samaa upeaa työtä, kuten kummisetäni ja moni muu siellä Suomessa tälläkin hetkellä.

Suomi on tyhmyydessään maailman suvaitsevin maa, josta täytyy tehdä ihan oma kirjoituksensa kunhan kerkeän, mutta näin ulkomailta seuraavana, en voi millään tajuta, että mitä ihmettä siellä Suomessa nykyään oikein tapahtuu. Sen mitä tiedän, saan tietoni tuttaviltani Suomesta ja uutisista. Ei tosin hyvältä tämä toiminta missään tapauksessa näytä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #35

Sen verran vielä kommenttiin jatkaen, että pyydän mitä nöyrimmin suomalaisten vetävän nyt yhtä köyttä yli puoluerajojen ja aatteiden. Mikäli annamme tämän kaiken rikkoa yhteiskuntaamme, niin olemme vain heikompi päivä päivältä. Ne ajat mihin tulemme nyt menemään tulevaisuudessa taloudellisesti, sekä yhteiskuntapoliittisesti, eivät tule todellakaan olemaan helpot kenellekään meistä.

Tämä pakolaisongelma ei ole ainut Suomen ongelma, vaan meillä on roppakaupalla vielä muuta mietittävää. Siis pitäkää toisistanne suomalaiset huolta ja olkaa suomalisuudestanne ylpeitä. Suomalaisuus ei tarkoita rasismia, vaan rakkautta isänmaata kohtaan.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #35
Aleksi Sahala

Itseäni närästelee se, että kuvittelisin ihan oikeasti akuutissa uhassa ja sodan keskellä eläneiltä ihmisiltä edes ripauksen nöyryyttä, mikäli joku heidät on valmis vapaaehtoisesti – täysin ilmaiseksi – majoittamaan ja ruokkimaan.

Ei täällä nyt tarvitse leuka rinnassa ja otsanahka lattiassa kävellä, mutta tommonen ihme vittuilu jostain "koiranruoasta" ja "epäinhimillisistä oloista kun aamupala myöhästyy" (Ruotsissa) ei oikeen mahdu omaan päähäni tässä kontekstissa. Pieni tilannetaju vois olla ihan paikallaan, etenkin kun nää ihmiset tietävät että omia maanmiehiä elelee ihan absoluuttisesti todella surkeissa oloissa pakolaisleireillä tai evakoina maansa sisällä.

Närästää myös vähän se, kuinka tähän mielenosoitteluun reagoitiin; eli muuttamalla ruokalistaa makuun sopivammaksi. Tällä nyt jälleen viestittiin siitä, että pieni nousu barrikaadeille pyörtää päätöksiä. Suomessa asiat on tapana hoitaa byrokraattisesti täyttämällä sata lomaketta liitteineen. Valittelijat olisi hyvä ohjeistaa samalle tielle, ihan vaan, koska asiat hoidetaan Suomessa paperilla, eikä protestoimalla ja huutelemalla.

ps. "Myös suomalaiset tekevät" on muuten todella surkea puolustusargumentti. Kaksi väärää ei tee oikeaa.

En jaksa selittää samoja asoita kahdesti, joten lisään tämän jatkeeksi: http://aleksisahala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20388...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Myös perussuomalaiset tekevät. Kaksi vuotta sitten nuorpersut valittivat kasvisruoan pakkosyötöstä kouluissa.

Persut nimenomaan haluavat ei-toivottujen tulijoiden matelevan maassa. Siitä tämä narina kumpuaa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Höpö höpö itsellesi, ja henkilökohtaisista ruokailutavoistaan voi kirjoittaa Vapaavuoroon.

Perussuomalaiset nuoret: Koulujen kasvisruokapäivä lakkautettava

Järjestön mukaan helsinkiläisten koulujen pitäisikin palata käytäntöön, jossa joka päivä kouluruoaksi tarjotaan sekä liha- että kasvisruokavaihtoehto.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/221119-pe...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #17

S.N;"koulujen pitäisikin palata käytäntöön, jossa joka päivä kouluruoaksi tarjotaan sekä liha- että kasvisruokavaihtoehto."

Miksi höpöilet? Oliko tuossa ehdotuksessa jotain vikaa, vai oliko vika siinä kun se tehtiin ps-nuorisojärjestön taholta?

PS eiks täällä ole moderaattorit jotka valvoo ja kertoo minne mikäkin kirjoitus/kommentti kuuluu?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Lisäkustannuksiahan siitä tulisi jos joka päivä tarjottaisiin sekä että, sen sijaan että kerran viikossa on kasvisruokapäivä.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #15
Aleksi Sahala Vastaus kommenttiin #8

Niin, oliko sun mielestä nyt kumpikin, persujen ininä kasvisruokapäivästä ja turvapaikanhakijoiden eineskitinä hyväksyttävä, vai ei-hyväksyttävä juttu? Tämä jäi epäselväksi. Oletan että olet nyt johdonmukainen kannassassi, etkä vastaa "toinen oli, toinen ei".

Kantasi perussuomalaisista kuulostaa melko polarisoituneelta, ja muistuttaa vähän sitä mielikuvaa, mikä joillakin perussuomalaisilla vaikuttaa olevan vihreistä ja vasemmistolaisista: "Ylistetään suorastaan välttämättömiä tulijoita Suomen vinoutuneen väestöpyramidin, huutavan työvoimapulan ja köyhän kulttuurin korjaajina".

En nyt itse lähtisi allekirjoittamaan kumpaakaan näkemystä. Niin vasemmistoon, vihreisiin kuin perussuomalaisiinkin mahtuu ihan fiksuakin porukkaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Nuorpersujen protestoinnin kasvisruoasta lasken todellakin esimerkiksi hyvinvointieliitin narinasta. Sitä ei nimittäin voida perustella sen enempää taloudellisilla syillä, uskonnollisella vakaumuksella kuin ruokaintoleranssillakaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Vastasin jo. Ks. yst. edellä äläkä jankuta, se rikkoo kirjoitusohjeita.

Aleksi Sahala Vastaus kommenttiin #33

Et vastannut. Lokeroit vain valitukset A ja B eri kategorioihin, joiden perusteella saatoit asettaa toisen hyväksyttävämmäksi kuin toisen. Silti aloitusargumenttisi lähtöasetelma oli se, että valitukset A ja B olivat yhdenvertaisia, eikä perussuomalaisen tulisi valittaa tapauksesta A, mikäli hyväksyy tapauksen B.

Rinnastelet siis asioita sen mukaan, mikä milloinkin palvelee sinun omia tarkoitusperiäsi.

Ja anteeksi. En tiennyt, että epäjohdonmukaisen ja polarisoituneen linjasi osoittaminen rikkoo Puheenvuoron kirjoitusohjeita.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #40

No vastataan lisää. Sananvapauden nimissä saavat sekä nuorpersut että turvapaikanhakijat narista ruokatarjonnasta. Nuorpersuesimerkki edustaa elitististä ja kollektiivista politisoitua narinaa, jonka taustalla eivät ole esimerkiksi uskonnolliset tai terveydelliset syyt. Turvapaikanhakijoiden osalta tilanne on toinen. Arvostelussa todellakin on kaksoisstandardin merkkejä - perussuomalaisten taholta.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #40

Minusta tuntuu, että esimerkiksi meillä ei ole niin vallattoman rikasta mielikuvitusta kuin edellä esiintyvillä henkilöillä. Emme millään kykene tekemään noin "luovia" rinnastuksia. No, luovuus kukkikoon ;)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ateriapalvelu on laatinut turvapaikanhakijoille oman ruokalistan jossa ei ole keittoja ja perunaa kerrottiin tänään Iltasanomissa.
Turvapaikanhakijoiden ruokalistalla ei ole kuin yksi lämmin ateria päivässä.
Minua pakotettiin lapsena juomaan maitoa, en saanut nousta ennen kuin maitolasi oli tyhjä. En vieläkään voi juoda maitoa oksentamatta.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Syön yleensä yhden lämpimän aterian päivässä. Vältän syömästä lämmintä ateriaa enää kotona, koska syön sellainen koulussa ja maksan siitä (tosin vain muutaman euron). Arvaatko, miksi teen näin? Jotta säästäisin kuluissa! Näin joillakin suomalaisilla lapsiperheillä - monilla asiat vielä huonommin.

Aikuinen pärjää yhdellä lämpimällä aterialla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En minäkään syö kuin korkeintaan yhden pääaterian päivässä. Mutta pikemmin säästää syömällä puuroa tai keittoa mielummin kuin leipää ja leikkeitä.
Voin kuitenkin kuvitella, että raavas nuori mies on nälissään tarjotulla ruokalistalla. Varsinkin jos riisikään ei maistu.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ruokahuollosta vastaava kertoi tänään, että jotkut ottavat jopa 8 jauhelihapihviä ja 10 kananmunaa annokseensa. Riisin, leivän ja kasvisten lisäksi luulisi noilla eväillä pärjäävän.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Mää taas kuulin nurmoolaisilta hevosmiehiltä, että saavat sisäfilettä ja samppanjaa! Kyllä pistää vihaksi, prkl. Kun minä olin nuori ja vieläkin pärjään pelkällä itse metsästä haetulla pettujauholla ja olkikeitolla.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #19

Niin, jos uskomme palvelutuotantopäällikkö Pauliina Värttöä ja miksi emme uskoisi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144366431241...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Ehkä siksi emme, että Oulun Serviisin Värttö kertoo että ruoka tehdään laktoosittomana, kun taas:

SPR:n Oulun piirin puheenjohtaja Pertti Saarela kertoi eilen IS:lle, että monet Hiukkavaarassa tarjotut ruuat ovat olleet maitopohjaisia ja niistä on tullut monelle laktoosi-intoleranssivaivoja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27

Jos ei ole ollenkaan tottunut maitoruokiin laktoositonkin maito saatta jotain oireita aiheuttaa. Kuulemma riisipuuro kuitenkin maistuu.
Epäilen kuitenkin, että mielenosoitusten taustalla voi olla jotain velkoja rahastavia tyyppejä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Oulussa tämänpäiväisessä ruokaprotestissa tapahtui yllätyskäänne. Kameroiden poistuttua paikalta porukat ryntäsivät syömään ja jotkut santsasivat neljä kertaa! :)

http://www.iltasanomat.fi

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ketkä mahtavat näitä protestejä masinoida?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Veikkaisin, että turvapaikanhakijoiden joukossa olevat ihmissalakuljettajien edustajat. He haluavat ruoan tilalle rahaa joka taas on tarkoitus käyttää ihmissalakuljettajille menevien laskujen maksamiseen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"MTV Uutisille puhuneen turvapaikanhakijan mukaan eilinen mielenilmaus alkunsa siitä, että tarjottu ruoka oli pohjaan palanutta."

Tuosta olisi tosiaan voinut antaa palautetta suoraan siellä hätämajoituskeskuksella eikä marssia poliisilaitokselle osoittamaan mieltä - minäkään en ryntää tekemään rikosilmoitusta, jos avovaimo esimerkiksi keittää epähuomiossa liian laihaa/vahvaa aamukahvia ....

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

No tarkoitus onkin vain ottaa ruoka rahana (ja ruokana). Kiitos systeemin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Älä ota aiheetonta kunniaa suomalaisten hyväntahtoisuudesta, te perusuomalaisethan nimenomaan vastustatte pakolaisten vastaanottamista.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Vielä parempi ratkaisu on yhteistyössä vaikuttaa siihen mitä sille yhteiselle pöydälle katetaan. Tuossa turvapaikanhakijat lähtivät hakemaan muutosta ja hyvä niin. Pientä hienosäätöä vielä sen toteuttamiskeinon kanssa. Olisi ollut parempi käydä kuvio läpi henkilökunnan kanssa sen sijaan että marssivat poliisille. Mutta toisaalta hyvä huomata että heillä niin hyvä luotto poliiseihin joka toisaalta on ainoa viranomainen johon ovat tutustuneet tähän asti.

Ja sitten vähän suhteellisuudentajua. Suomessa on nyt 17 000 turvapaikanhakijaa, tuossakin keskuksessa oli kai yli 300. Vain noin 70 halusi osallistua tuohon mielenilmaukseen joka sujui rauhallisesti. Rasistit voisi ottaa tästä oppia miten tehdään rauhanomainen mielenilmaus että vältytään jatkossa niistä Lahden ja Kouvolan kaltaisista tapahtumista.

Taustana on se perusongelma että vastaanottokeskukset niin täynnä että joudutaan turvautumaan erilisiin hätämajoitusjärjestelyihin. Perussuomalaiset ovat tässä tehneet paljon hallaa vastustamalla paikallistasolla kuntien päätökseen. Ainoa mitä sillä saavutetaan on että joudutaan tekemään kalliita ja huonoja väliaikaisratkaisuja.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Tuossa turvapaikanhakijat lähtivät hakemaan muutosta ja hyvä niin. "

Eli "mutkun mie halluun" itkupotkuraivarilla saa tahtonsa läpi on ok...
No ei ole!

"Perussuomalaiset ovat tässä tehneet paljon hallaa vastustamalla paikallistasolla kuntien päätökseen."

Siis eikös kunnilla/kaupungeilla ole joku sananvalta mitä heidän tontilla tapahtuu? Ja käsittäneeksini persut ei päätä kuntien/kaupunkien päätäntävallasta hallituksesta käsin...

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Nuo Bodilin perustelut ovat Kummeli -kamaa ;)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eihän Noilla annoksilla punttisalilla käynyt jermu koikkelehdi.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Todennäköisesti koko episodissa on kyse enemmänkin siitä, että aikuiset ja aktiiviseen elämään tottuneet kaverit pidetään näissä vastaanottokeskuksissa toimettomuuden tilassa ja passiivisina. Ruoka on vain kätevä symboli, josta saa protestin aikaiseksi; uutisissahan haastateltu mies kiukutteli siitä, miten heidän ei anneta tehdä edes ruokaansa itse, ja tässäkin asiassa heihin suhtaudutaan kuten holhouksen alaisiin. Mikä ihme se on, että aikuinen mies turhautuu moiseen.

Perussuomalaisilla olisi siis hyvä sauma nyt kritisoida sitä keskuksissa harjoitettavaa niinsanottua ylipursuavaa hyysäystä, eikä niinkään moitiskella turvapaikanhakijoita, jotka siitä valittavat. Hommatkoot kavereille Oulussa jotain aktiviteettia, vaikka siivoushommia tai puutarhanhoitoa kaupungilla vastineeksi majoituksesta. Turvapaikkahakemuksensa peruneet irakilaisetkin ovat valittaneet lähinnä työn puutetta.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ei anneta tehdä ruokaa, koska ko.hätämajoituspaikassa ei ole keittiötä. Siitähän sitä älämölö olisi syntynyt kun turviksille olisi sanottu, että tehkää itse ruokanne - keittiötä ei muuten ole.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kai siellä vanhassa varuskunnassa nyt jotkut muonituskeskuksen jäänteet vielä ovat? Mutta jos ei, niin sitten tietysti ei.

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Irakin eliitti on saapunut pelastamaan meidät joten kai he olettavat että heitä kohdellaan sen mukaan!
Kyllä nyt jää suomalaisten vanhusten pyllyt pyyhkimättä näiden kirurgien toimesta ellei pöperöt ja palvelu parane!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Moni on siis läpäissyt perussuomalaisten maahantulotestin. Maassa maan muonilla.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Tämä on kaiketi 38. kommentti ketjussa, mutta tämän kaiken kommentoinnin lukeneena, en montaakaan rakentavaa löytänyt, joka olisi pureutunut itse leipätekstiin, ja sen tuomiin epäkohtiin. Kirjoittajan puoluetta ruodittiin kuitenkin kovinkin rajusti.

Tämäkö se on se yhteinen voima, jolla suomalaiset näistä ongelmista selviävät? Se mistä nyt puhutaan, ei ole ihan huulenhetkautuksella ohitettu, tämä on todella iso kysymys koko Suomen tulevaisuudelle jos ymmärtää nähdä metsän puilta

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"pureutunut itse leipätekstiin."

Pisteet hyvästä ja ironisesta sanaleikistä!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jussi.

Niin, tämä sitä rakentavaa keskustelua kirjoituksesta omia sanojasi lainaten "Ei tarvitse stressata enää. Nyt siellä syödään ihan saatanasti." Kaltaisesi keskustelijan kanssa loppuvat sanat minultakin, kun ei ole alkeellisimpia käytöstapoja rakentavaan keskusteluun.

Jos ei filosofian tohtoris mieheltä parempaa argumentaatiota löydy, niin en tiedä. Eikö siellä yliopistolla opeteta käytöstapoja keskusteluun? Nämähän tulevat yleensä jo ala-asteella. Kuten: Älä provosoi, älä kiroile jne,,

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #44

Elle teikäläinen nyt paria voimasanaa kestä normaalia keskustelua ryydittämässä, niin yhtä heikosti menee kuin sapuskoistaan kiukuttelevilla irakilaisilla. Lakkaa nyt rätisemästä.

Ylempänä jo selostin kyllä aika yksityiskohtaisestikin, mistä tuossa protestissa omasta mielestäni voisi olla kyse. Aikuiset miehet ovat tympääntyneet alituiseen hyysäämiseen ja siihen, ettei mitään saa tehdä. En ihmettelisi, vaikka siellä olisi joku kukkahattuinen tapaus moittimassa heitä kiroilemisestakin.

Mutta jos rehellisiä ollaan, niin koko tapaus ei minua järin edes kiinnosta, enkä pidä sitä järin merkittävänä tai olennaisena. En minä edes näe tässä mitään aihetta ryhtyä "argumentaatioon" -- onnittelut muuten sujuvasta muotisanan käytöstä -- vaan tyydyn mieluummin vain käsittelemään tapausta ja sen herättämää mielenkuohua silkkana väliaikaviihteenä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #47

Kiitos vastauksestasi Jussi.

Minä en todellakaan "rätise" Olen kirjoittanut jo tovin yhteiskuntapoliittisesti käsitteleviä aiheita politiikasta, talouspolitiikasta ja muista yhteiskunnallisista aiheista joita löydät profiilini takaa. Jos minulla sanottavaa on, niin tarkoitan sitä. Tuuli ei huuliani heiluta.

Mitä asiakirjoitukseen tulee, niin en voi ymmärtää jos käsität sen viihteenä. Itse ymmärrän kohta kaksikymmentä vuotta politiikkaa tutkineena sen yhteiskuntarauhaa uhkaavalta ja rikkovana tekijänä.

Oli kirjoittajan puolue mikä hyvänsä, niin hän on valitettavasti oikeassa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

No, blogistia kenties ilahduttaa tieto siitä, että ulkoministerimme on viimeinkin jättänyt soinismit vähemmälle ja siirtynyt hoitamaan virkatehtäviään.

"Tapaamisessa ei puhuttu sopimuksen yksityiskohdista tai aikataulusta, mutta Lahnalampi epäilee, että sopimuksen allekirjoittamiseen menee vielä aikaa."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144367488193...

Ehkä vielä joskus nuo kurjat kiittämättömät irakilaiset nälkälakkoilijat saadaan vastaisuudessa kuskattua kotiin. Käsittämätöntä röyhkeyttä kun suomalaiset eivät ikinä valita ja osoita mieltään mitään vastaan!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Anteeksi, että sekaannun keskusteluun Karo, mutta mitä vielä pitäisi suomalaisten tehdä, että olisit sinäkin tyytyväinen meidän kohteluun ulkomaalisia kohtaan? Ihan kaikella kunnioituksella, voisitko vastata?

Eikö se riitä, että vanhuksistamme ei pidetä huolta?

Laistamme lapsiamme?

Otamme velkaa koko ajan?

Syrjäytämme omat työttömämme?

Leikkaamme kaikesta? Koulut, terveydenhoito, poliisi, armeija, yliopistot, kyläkoulut, tieverkot, rakennukset etc...

Lista olisi pitkä mutta tässä aluksi...ja teemme kaikkemme auttaaksemme teitä. Mitä vielä pitäisi tehdä?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vaikka et kysynyt minulta, vastaan silti. Listasi ongelmien hoitaminen ja ulkomaalaisten hyvä kohtelu eivät ole toisiaan poissulkevia tavoitteita.

Mitä tulijat ovat vastaanotostaan tähän mennessä meistä suomalaisista oppineet? No esimerkiksi sen, että täällä osoitetaan mieltä vaikkapa pitämällä metakkaa, pukeutumalla tötteröhattuihin, heittelemällä tulijoita ja avustustyöntekijöitä kivillä, hätämajoitustiloja polttopullolla ja kantamalla "painukaa ....uun" -kylttejä. Kyllä Google kääntää. Sen lisäksi heille onneksi tarjotaan suojaa ja ruokaa sekä toimintaa. Kun tulijat osoittavat mieltään, kerromme tietenkin heille, että noin ei Suomessa tehdä. Suomessa ei valiteta.

Kuinka siellä Espanjassa?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #54

Kiitos komenntistasi Markku.

"Mitä tulijat ovat vastaanotostaan tähän mennessä meistä suomalaisista oppineet?"

Sen, että olemme maailman sinisilmäisin, tyhmin ja avuliain kansa, jonka hyväntahtoisuutta halutaan hyväksikäyttää.

Voin sinulle Markku kertoa, että olen koko elämäni puolustanut ala-asteelta lähtien heikompia. Ennen muuttoani ulkomaille jaoin monena monena päivänä jopa viisikymmentä isoa säkkiä vaatteita ja ruokaa suomalisille köyhille Keski-Suomessa. Kuomukärry ja auto oli usein niin täynnä, että enempää ei yksinkertaisesti mahtunut. Näitä päiviä oli monta.

Kuinka täällä Espanjassa? Olet kadulla jos ei töitä ole. Täällä on turha isotella, tai saat saat pamppua.

Olen käynyt useana päivänä auttamassa paikallisia kodittomia. Mikä on ollut kunnia minulle.

http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2015...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Teemme kaikkemme auttaaksemme teitä? Ei minua ole yksikään SPR:n työntekijä auttanut, enkä ole heidän apuaan onneksi tarvinnutkaan.

Syömälakkoilulle ei ilmeisesti tarvitse enää tehdä mitään, sillä lakkoilijat alkoivat jo syödä. Jos ruoka ei joillekin vastaisuudessa kelpaa, niin tehkööt ruokansa itse mahdollisuuksien rajoissa. Mikäli se ei onnistu, niin olkoot syömättä. Ei tämä sen monimutkaisempaa liene.

Enkä todellakaan ymmärrä miten tähän tapaukseen liittyvät leipäjonot ja vanhusten huonot olot.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No kaikki nuo yllä mainitsemasi epäkohdat olivat olemassa jo ennenkuin pakolaisista ja maahanmuuttajien määrästä tuli iso ongelma Suomelle. Turhaan sinä nyt yritätä vierittää maan ongelmien syytä pakolaisten niskaan koska kaikkien edellisten hallitusten huonot päätökset ovat niiden ongelmien takana.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #61

Kukaan ei syytä pakolaisia mistään.

Minusta se on epäreilua, että toiset saa ja toiset ei. Ja siitä saa sanoa - on jopa velvollisuus sanoa!

" On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Pekka Heliste

Vanhuksista ei ole tähänkään saakka pidetty huolta, eivät pakolaiset mitään muuta tässä suhteessa

Tuo on surkea selitys vanhusten huonolle hoidolle

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nappasinpa sosittelun Outokummun suuntaan.
Jokin tässä syömölakkoilussa haisee, ja se ei johdu maitoruuasta saati ohrapuurosta. Siellä vxin paastotkoon. Jos kätisevä ryhmä on koko ajan sama, on ongelma muualla kuin eväissä.

Janne Hilden

UFC-ottelija Makwan Amirkhani voi sanoa paljon sellaisia asioita, jotka kantasuomalaisen suusta kuultuna leimattaisiin rasismiksi.
Ah, sanomisen vapaus on joillakuilla!

"Jos minä tulisin huonoista olosuhteista ja maasta missä minun pitää varoa, että selviän hengissä huomiseen asti. Olisin helvetin kiitollinen vaikka asuisin vaatimattomissa tiloissa. Pelkästään se, että tunnet olevasi vapaa pitäisi täyttää sinun vaatimukset. Mä näin tänään videon missä kaks alle 10vuotiasta lasta keräävät ruuan murusia kivien ja hiekan seasta. Sit täällä joku valittaa pahasta riisistä.
Ei hirveästi kriisimaissa puhuta oikeuksista, mutta kyllä kun tänne saavutaan niin uskalletaan ottaa nämä ihmisten oikeudet esille ja kehdataan vaatia turvapaikan lisäksi muita etuja. Ei Suomessa kamera mies potki lasta kantavaa pakolaista, ei poliisit rajalla hakkaa pampuilla. Yhtä lakanaherraa ja ilotulitteita lukuun ottamatta, täällä ollaan oltu erittäin kilttejä ja avuliaita pakolaisia kohtaan. Peukut sille!!!
Näiden valittajien teot ovat vain todisteita ja hyviä esimerkkejä siitä, ketä niitä turvapaikkoja oikeasti tarvitsevat. Maksakaa vaikka lennot takaisin heille, tulee halvemmaksi kuin niiden pitäminen täällä ja vihan lisääminen muita pakolaisia kohtaan."

https://www.facebook.com/amirkhanimakwan/posts/168...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olennaista on , että Reijo Tossavaisen blogissaan linkittämässä videopätkässä haastateltava arabimies sanoo ruoan olevan itselleen ja koirallekin syömäkelvotonta,mutta kylläkin naisille sopivaa.

Yllättävän vähän huomiota on saanut tämä todellinen konkreettinen pikaperehtyminen arabien arvomaailmaan ja naisen alistettuun asemaan erityisesti muslimien arjessa.

P.S. Vihervasemmiston mielestä kyseessä lienee ns. yksittäistapaus, koska myös kukkahattutäti-piirissä vaikeneminen on täydellistä.

P.P.S. Tavallaan ikävää, että turvapaikanhakijoilla ei ole mukanaan naisia ja koiria, sillä ravitsevan ruoan poisheittäminen vastaanottokeskuksissa tuntuu todella ikävältä Suomessa , jossa omien kansalaisten leipäjonot ovat todellisuutta.

Pekka Heliste

Ei se aian noinkaan ole.Tuossa allaolevasta linkistä voi katsoa naisjohtajien osuutta eri maissa.

Johtaja on Venäjä mutta toisena on maailman suurin muslimimaa Indonesia.
Enemmänkin naisten huono asema liittyy muuhun kuin uskontoon

http://www.gtfinland.com/files/gt_wib_lehdistotied...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saudi-Arabiassa useita vuosia työelämässä olleena ja siellä asuneena olen kokemusperäisesti aivan eri mieltä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #69

Minä taas Indonesiassa ja Malesiassa vuosia asuneena ja töitä tehneenä voin todeta tuon tilaston pitävän paikkansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"itselleen ja koirallekin syömäkelvotonta,mutta kylläkin naisille sopivaa."

Ei sano, vaan että this for women problem.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuuntelepa sanojen painotuksia ja taukoja : " this for women, problem."

Tulkinnanvaraa jää toki suvakeillekin, sillä arabimiehen englanti on lähes kelvotonta laatua. Tulee ehdottomasti hankaloittamaan tämän henkilön mahdollista kotouttamista, vaikka suomi toki vielä toistaiseksi täällä Suomessa onkin valtakieli.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

Vilkaisepa Tossavaisen tarjoilemaa käännöstä:

"Tämä ruoka on huonoa. Se ei sovi koirille. Se on naisille."

Koirille ei, mutta naisille kyllä. Uskotko itsekään.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #70

Pääasia lienee kuitenkin , että haukutun ruoan kerrotaan maistuneen ja tehneen hyvin kauppansa mieltään osoittaneille miehille.

P.S. Siitä ei ole mediassa informaatiota saatavilla , jäikö enää naisille ja lapsille sinne kattilanpohjalle yhtään ohrapuuroa ? Onneksi muutakin ravitsevaa ruokaa oli tarjolla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #70

Kyseessä voi olla tahallinen provokaatio.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Jos ihminen tulee sota-alueelta hakemaan turvapaikkaa niin hän ei ensimmäiseksi ala valittaa ruoasta ja majoituksesta. Hän on tyytyväinen että yleensä on turvassa, kukaan ei ammu kovilla ja saa huolenpitoa. Jämpti on niin.
Persut tekee sitä ja persut tekee tätä. Kaikenlaista nössötystä vielä isot miehet pitää. Sanna kirjoittaa asiaa niin kuin aina.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Hannu, olet täysin oikeassa.

Kiitos!

Pekka Heliste

Heh, nuo ihmiset tulevat alueilta, joissa ihmiset eivät voi syödä laktoosia.
Valtaosa 70-80% on laktoosi-intolerantteja joten maitotuotteet eivät käy

Eli se perinteinen suomalainen ruoka aiheuttaa vatsaoireita

Ja kun tulijoita on jo 17000 niin kyllä joukkoon monenlaista viheltäjää mahtuu.

Oulussakin turvapaikanhakijoita oon liki 400 ja heistä on innostunut vain n 50-60 valittamaan

Persuille tietysti herkkupala haarukassa , populisti voi veistää tuosta juttua pitkään

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset