Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

En kuuntele

Uhmaikäinen kolmevuotias poikani hokee usein vaikeiden asioiden äärellä: ”En kuuntele, en kuuntele, en kuuntele”. Tämä on aivan normaalia käytöstä kolmevuotiaalta, mutta kun jotkin poliittiset puolueet, niiden jäsenet, media ja eräät ”tutkijat” toimivat samoin, alkaa vähän huolestuttamaan.

Pariisin jälkimainingeissa eräs terrorismitutkija tiesi kertoa meille, kuinka eurooppalaiset yhteiskunnat kyllä kestävät sen, jos terrori-iskuja silloin tällöin tapahtuu. Uskomatonta empatian puutetta. Minut vetää surulliseksi se, kun ihmisten brutaalia teurastusta yritetään alkaa muovaamaan arkipäiväiseksi asiaksi. Tällaisia kommentteja voi pitää jopa sairaina.

Pääministerimme Juha Sipilä tiesi myös kertoa ettei saa pelätä. Herra pääministerin on helppo puhella tyhjiä turvamieslauman ja rahakasan keskeltä. Kyllä minua ainakin pelottaa se, millainen tästä maailmasta tulossa. Onneksi ulkoministerimme Timo Soini sanoi, että demokratian puolustaminen on nyt tärkeää – niimpä!

Kun lukee eräitä suuria lehtiä voi huomata samojen teemojen toistuvan jokaisen terroristi-iskun jälkeen. Nähtävästi pääkirjoitukset on laadittu jo ennakkoon ja kaava on aina sama. Kätevää toimintaa: terrori-iskun tapahtuessa pääkirjoitukset vedetään pöytälaatikosta esiin – ja taas voidaan toitottaa suureen ääneen suvaitsevaisuutta. Pitääkö terroristeja suvaita? Harva nimittäin on niin kapeakatseinen, että leimaisi kaikki muslimit terroristeiksi. Suurin osa muslimeista on tavallisia ihmisiä ja suurin osa tämän tietääkin. Osa toimittajista luulee kuitenkin tavallisia suomalaisia täysiksi idiooteiksi ja olettaa suomalaisten leimaavan kaikki. Eliitti on nähtävästi sokeutunut norsunluutornissaan.

Lopuksi haluan kirjoittaa osanottoni Pariisin uhreille. Jokainen ihmishenki on arvokas. Muita sanoja ei ole. Maailman johtajien täytyy puolustaa länsimaista demokratiaa, vapautta ja tasa-arvoa. Isis on tuhottava. Suomen johtajista vankimmin tässä rintamassa ovat mukana ulkoministeri Timo Soini ja puolustusministeri Jussi Niinistö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Mutta Sanna. Tutkimusta ei tehdä mutu-tuntumalla. Ja Vaikka te PS:ssä niin ajatella haluaisittekin, niin ei - tutkimus ei ole suunnattu Perussuomalaisia arvoja vastaan. Tutkimuksen tavoitteena on - uuden tiedon luominen. Usein poliittista karriääriä tekevät henkilöt tämän kuitenkin haluaisivat unohtaa, koska politiikka ja ääriuskonnolliset ilmiöt kulkevat samoja latuja; jos ihmiset saadaan uskomaan johonkin ihan muuhun kuin tieteellisten tutkimusten antamaan tietoon - he uskovat jopa politiikan ja ääriuskonnollisten ilmiöiden kaltaisiin selityksiin siitä mihin maailma menee ja miten maailma makaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Itse usein huusin pienenä äitilleni "älä käske vaan pyydä" varmaan siksi kun vihaisena äitini saattoi näin tiuskasta joskus minullekkin. Televisiosta luultavasti tuli opittua lakko, neuvottelu, joustaminen, välittäminen, lastenoikeudet, ihmisoikeudet, pitää kuunnella, itseään ei saa asettaa muiden edellä sekä televisiossa hoettii alituiseen mämmin, pinaatin ja maksan olevan pahaa. Aikanaan kuitenkin erikoista koska silloin elettiin vuosia 1999-2003. Ikävää oli nähdä kun uutisista kun 2001 pamahti ja Irakissa sodittiin. Älypuhelimia ei ollutkellään ja pöytätietokoneitakin harvalla. Ajat on muuttuneet mutta siinä olet Sanna oikeassa että kuuntelu ja keskustelu kulttuuri on Suomesta kuollut mikä 2000-luvun hallitusten pelottelupolitiikalla johti mm suomalsisten arvo-ja asennemaailman muuttumiseen sekä PerusSuomalaisten nousuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset