Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Raiskauksissa ehdoton nollalinja ja kovemmat rangaistukset

Lähiaikoina Suomessa on tullut ilmi useita turvapaikanhakijoiden tekemiä raiskauksia. Eniten koko Suomea on kauhistuttanut kolmen eri 14-vuotiaan tytön raiskaukset. Kahdessa tapauksessa epäillyt ovat turvapaikanhakijoita ja yhdessä ulkomaalaistaustaiset pojat.

Lapseen kohdistuva seksuaalinen väkivalta on äärimäisen traumatisoivaa. Se jättää pysyvät arvet. Yhteiskunnan tärkein tehtävä on suojella lapsia ja nuoria sekä turvata heille turvallinen kasvuympäristö. Tässä tehtävässä Suomi on viime aikojen uutisoinnin perusteella epäonnistunut.

Nämä hirvittävät raiskaukset ovat kuitenkin vasta jäävuoren huippu. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen asteli äskettäin julkisuuden eteen ja kertoi poliisin olevan huolissaan turvapaikanhakijoiden harjoittamasta seksuaalisesta häirinnästä tyttöjä ja naisia kohtaan.

Maahanmuuttovirasto kertoo, että Suomeen tuleville turvapaikanhakijoille kerrotaan Suomen lainsäädännöstä, tavoista, kulttuurista ja seksuaalisuudesta. Väestöliitto on tehnyt yksityiskohtaisen videon maahanmuuttoviraston käyttöön, jossa pääaiheena on seksuaalisuus. Tänne tuleville miehille siis kerrotaan, mitä Suomessa saa ja mitä Suomessa ei saa tehdä. Missä vika on, kun raiskauksia edelleen tapahtuu?

En pysty kertomaan syitä, miksi valistuksesta huolimatta raiskauksia ja häirintää edelleen tapahtuu tässä laajuudessa. Myöskään Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos ei osannut ottaa kantaa alkuvuodesta siihen, mistä johtuu Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneiden miesten 17-kertainen yliedustus raiskaustilastoissa verrattuna syntyperäisiin suomalaisiin.

Tilanne on tällä hetkellä hälyttävä. Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) on huolissaan yhteiskuntarauhasta – niin olen minäkin. Olen myös erittäin huolissani naisten ja tyttöjen turvallisuudesta ja koskemattomuudesta. Vähintä, mitä voimme tehdä on karkottaa kaikki raiskauksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat nopeutetulla aikataululla. Tämän ohella on perusteltua harkita, tuleeko Suomen enää ottaa maamme sisälle yksin saapuvia miehiä.

Kuten rasismissa, myös raiskauksissa on oltava ehdoton nollalinja. Jokainen lapseen kohdistunut seksuaalinen väkivallanteko ja jokainen raiskaus on liikaa, eikä selityksille ole tilaa. Edelleen myös rangaistusten kyseisistä kammottavista rikoksista oltava kovempia – olipa tekijä kotoisin mistä hyvänsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Jukka Matti

Villi arvaus: Uskonto eli Islam. He eivät välitä niistä ohjeista mitä heille "mahdollisesti" jaetaan. He elävät tiukasti Koraanin ohjeiden mukaan, jolloin vääräuskoinen on lainsuojaton.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Tämän vastanottokeskuksessa vapaaehtoistyötä tehneen toisen bloggaajan mukaan aika harva taurvapaikanahkija on senkään vertaa uskovainen että rukoilisi säännöllisesti.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jotkut kyllä näyttävät rukoilevan silloinkin, kun on tilanne päällä:

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotim...

Jukka Matti

Varmaan totta mitä sanoit. Mutta, nyt nuo ns. pakolaiset tulevat maista jossa islam on määräävässä asemassa, myös lainsääädäntä perustuu islamilaiseen näkemykseen. Koko elämäntapa noissa maissa on islamilainen. Eli erilainen kuin meillä länsimaissa. Väitän edelleen että perustavanlaatuisena syynä matujen naisten oikeuksien polkemiseen Suomessa ja kaikenlainen seksuaalinen ahdistelu raiskauksiin asti johtuu heidän islamilaisesta mailmanmallistaan. Tuosta johtuu muslimien 17-21 kertaiset raiskaustilaustot.

Se lisäyksenä että emme tarvitse yhtäkään raiskausta Suomeen ei kenenkään tekemänä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

On tosiaan hyvin tekopyhää ruveta kauhistelemaan raiskauksia jos tekijä on turvapaikanhakija. Ottaen huomioon että ilmoitettuja raiskauksia on vusoitasolla n 1000 ja yhteensä n 15 000. Näistä siis poliisien arvion mukaan noin 10 on turapaikanhakijoiden tekemiä. Miksi kantasuomalaisen tekemän raiskauksen uhri on niin vähäpätöisempi? Ei kriisikokouksia, oikeusministeriön uhka-arviota, on vaan silleeen hyväksyttävää että pojat vähän raiskailee?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Luitko edes koko tekstiä? Mitä sanot 17-kertaiseen eroon?

Ja sitten, luepa se viimeinen lause, kun et sitä nähtävästi lukenut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Bodililla ja minulla on suuria vaikeuksia ennakkoasenteen vuoksi ymmärtää lukemaansa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Mitä mieltä olet siitä että suomenkieliset raiskaavat 50% enemmän kuin suomenruotsalaiset - tai että suomalaiset paluumuuttajat raiskaavat 4 kertaa enemmän? Tilastot ovat toki huteria kun suurin osa raiskauksista ei raportoida. Maahanmuuttajaväestö on miesvaltaisempi ja nuorempi ja jo se aiheuttaa sen että rikoksia (myös raiskauksia) tehdään suhteessa enemmän. Noin prosentti tämän vuoden raiskauksista on turvapaikanhakijoiden tekemiä joka vastaa aika hyvin heidän osuutta (ottaen huomioon että ovat pääosin nuoria miehiä).

Mitä mieltä olet tästä tekopyhyydestä, hirveä huuto jos turvapaikanhakija raiskaa mutta sitten ollaan ihan hiljaa niistä muista raiskauksista?

http://cheatingu.com/uutissirkus/?p=2206

Elu Auvinen

On tosiaan tekopyhää ottaa esille juuri turvapaikanhakijoiden tekemät raiskaukset, joita ei olisikaan, jos ei juuri näitä yksilöitä olisi tänne otettukaan.

Kyllä olen vihainen, jokainen turmeltu lapsi on Liian suuri hinta maksettavaksi.

Perkele, että näin syöpäsairasta ikänsä raskaassa vuorotyössä ryösinyttä mummoihmistäkin ottaa pattiin tuo hyysäys.Ihanko sitä tyhyjää työtä on tullu tehtyä?

Päästää nyt vaan suosiolla ääneen sen kulloisenkin suoro ojossa heiluneen lapsenraiskaajan omalla naamallaan vaan, vieläkö riittää "rohkeus"!!?
Häpiäisivät etes!

Sinäki Bodil, älä) nuita ala puolustaan, on sielä kait oikioitaki hättääkärsiviä jonosa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan se tietysti niinkin että raiskaajia on aivan liikaa ilman ulkomailta tulijoitakin:

Yli viisi vuotta vankeutta törkeästä raiskauksesta ja muista teoista

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kot...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Tuli mieleen miten joku kirjoitti puheenvuoroon siitä, miten huolissaan hän oli naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Pari herrasmiestä kävi sitten kommenttiosiossa kysymässä että eikö miehiin kohdistuvalla väkivallalla ole sitten väliä ja vastauksena saatiin "ihan eri asia"-tapaisia vastauksia.
Kumma déjá vu.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Bodil olen valmis lyömään kanssasi vetoa:

Että näitä raiskausten ja seksuaalisen väkivallan tekijöitä tai osatekijänä on ne, jotka ovat turvapaikanhakijoita viiva maassa 5 vuotta olleita, yhdistetty perheisiin tai eivät saaneet turvapaikkaa, suomea huonosti tai ei ollenkaan puhuvia tuntemattomia, löytyy yli 14 kpl vuoden tekoperiodilla. ( Lähes vapaan maahantulon takia mukana tulleita)

Eli enemmän kuin virallisesti ilmoitettu noin 10.
(Ja että ilmoitettu 10 on vääristely).

Selkeyden vuoksi mukaan otetaan caset, joissa tekijä ja tapaus on sensuroitu salaiseksi. Näin on tehty monissa tapauksissa. Ei haluta vihapuheita tai uhri on alaikäinen.

Bonuksena yo. tekijäprofiilin mukaan tapahtuu ainakin yksi puukotus, jota ei tapahtuisi ilman avoimien rajojen politiikkaa.

Aika: Nyt alkavan vuoden periodi.

Oletko sinä varma? Vai jääkö kuumaksi ilmaksi ?

Perustelu : Rikosten tekijäperäinen profilointi ei ole ollut käytössä entisen hallitusten poliittisten päätöksien takia. Se on otettu käyttöön lokakuussa 2015. Asiaa on tilastoitu noin 1-2 kk.

Luku on kikkailtu ottamalla mukaan vain turvapaikkaprosessissa olevat, jotka aika äkkiä saavat päätökset.

Ja viranomaiset + päättäjät ovat tienneet etukäteen asian laajuuden riskinä ennen ottamista maahan. Ja ovat siis tietoisesti vastuussa avoimien rajojen politiikan vaaran aiheuttamisesta muille.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kannattaisi ehkä hankkia se foliohattu jos kuvittelet että viranomaiset tieten tahtoen sensuroivat näitä. Tähän asti ei ole erikseen merkitty onko epäilty turvapaikanhakija vaikka asia toki tiedossa (selviäähän se tutkinnan aikana).

Mutta se ei ole olennaista onko tekijä turvapaikanhakija, maahanmuuttaja tai kantaväestöön kuuluva. Olennaista on miten saataisiin raiskaukset vähenemään. Miksi miehet raiskaa ja mitä asialle on tehtävissä?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva Vastaus kommenttiin #16

Eli jää puoleltasi kuumaksi ilmaksi puhe ?

Esim. Poliiseja oli kielletty kertomasta turvapaikanhakijoiden rötöksistä. Foliohatullesi ja pelleille jne. retoriikalle varmaan keksit itse käyttösi.

Esim. sukupuoliperustaiset tiedot ovat usein arvioita, tulkintoja, vääristelyja, politiikkaa. Kuten suomalaisten miehien väkivaltaisuus parisuhteissa, alkoholin käyttö vs. muut maat. Ruotsi on ihan omassa luokassaan ja Sierra Leonen kanssa samassa kehitysmaaluokassa. Eikä Suomi ole suinkaan Euroopan johtava raiskaus- ja väkivaltamaa, kuten 'tutkimuksissa', eli virallisissa hutkimuksissa. Raiskaustilastot ovat arvioita, esim 40 x tuomioiden määrä. Peruste 90 % jää ilmoittamatta, 25 % johtaa tuomioihin, luvut vedetty hatusta.

Suomi on maailman johtava suomettumisen ja propagandan ja vääristelyn maa. Sillä on kulttuurihistoriansa Neuvostoajoista ja kylmästä sodasta.

Jokainen raiskaus ja rikos on liikaa ja aiheuttaa turvattomuutta ihmisissä. Koen ja näen usein kun eräät naiset eivät uskalla liikkua normaalisti ulkona, kyselevät kaasusumuttimia, maksavat taksista jne. Haittaa siis jo joukkoliikenteen käyttöä.

http://kanerva.eu/fi/?p=1132
http://kanerva.eu/fi/?p=1039

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #16

Bodil, sinähän voisit tänne kirjoittaa blokin mitä asialle voitaisiin tehdä.
Olet ahkera kommentoija, mutta yhtään blokia en muista sinulta nähneeni, jään odottelemaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Edelleen myös rangaistusten kyseisistä kammottavista rikoksista oltava kovempia – olipa tekijä kotoisin mistä hyvänsä."

Samaa mieltä.

Kaksi miestä raiskasi 15-vuotiaan – Hovioikeus lievensi raiskaajien rangaistusta

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143683867590...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tällaisissa tapauksissa se on nimenomaan tuo sana "lieventäminen", joka aiheuttaa tunnereaktion monissa. Jos käräjäoikeus olisi alunperin antanut muutamaa kuukautta lievemmät ehdottomat vankeusrangaistukset ja hovioikeus sitten koventanut niitä muutamalla kuukaudella siihen, mihin se nytkin ne asetti, niin protesteja ei olisi tullut, kun lööpissä olisi lukenut "HOVIOIKEUS KOVENSI RAISKAUSTUOMIOITA". Oikeusistuimet käsittelevät asioita puhtaasti juridiselta kannalta ja se on niiden tehtävä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinkin, mutta uutisessa on mainittu Itä-Suomen hovioikeus, jonka on aiemminkin uutisoitu lieventävän muuhunkin liittyviä tuomioita. Ts. käytäntö ei ole sama koko maassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Tuota myyttiä Itä-Suomen hovioikeudesta tutkittiin tilastojen valossa joitakin vuosia sitten ja silloin todettiin, että tilastollisesti katsoen Itä-Suomen hovioikeus ei langeta sen lievempiä tuomioita keskimäärin kuin muutkaan hovioikeudet.

Lieventäviä tuomioita tuli ilmeisesti jossain vaiheessa kymmenkunta vuotta sitten puolen vuoden sisällä sattumalta muutamia peräjälkeen ja iltapäivälehdet hyödynsivät tilannetta taivastelemalla kyseisen hovioikeuden linjaa, josta se myytti sitten aiheutui. Sitä voidaan edelleenkin hyödyntää lehtimyynnin parantamiseksi, vaikka muuallakin maassa annetaan erilaisia tuomioita vastaavista rikoksista lähes päivittäin. Itä-Suomen Hovioikeuden kokoonpanossa on naisenemmistö, joten se ei edusta vanhoja irstaita ukkoja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mielestäni raiskaajien käypä hoito olisi joko pysyvä tai tilapäinen kemiallinen kastraatio (tietenkin lainmukaisen rangaistuksen ohella).

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Kirurginen kastraatio on tehokas tapa estää rikoksen uusiminen ja todennäköisesti myös hyvä pelote. Miksi ihmeessä ihmisten kastraatiota niin kavahdetaan? Täälläpäin joka toinen uroskoira on leikattu.

Elu Auvinen

Olipas siinä "oikeus" löytänytkin lieventävän seikan, tekijän aiemman tuomion, voi kättä voi jalakaa!

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Minun on helppo yhtyä kaikkiin raiskaustuomioita koventaviin vaatimuksiin, koska olen nainen, eivätkä rangaistukset koskaan tulisi koskemaan itseäni. Toki joitakuita naisia tulisivat, mutta kuitenkin huomattavaa vähemmistöä miehiin verrattuna.

Kunhan muistetaan näissä vaatimuksissa, että samat rangaistukset iskevät siihen naapurin mukavaan, kantasuomalaiseen mieheen yhtä lailla, jos on tullut purettua seksuaalisia paineita väärällä tavalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On ymmärrettävää, että laissa on miltei kaikista rikoksista säädetty laaja sfääri rangaistuksen ankaruudesta tai pituudesta. Tuomioistuimella on valta päättää tuomiosta tuon sfäärin puitteissa.

Vaikka kuinka sanoisi, ettei ole olemassa "lievää raiskausta", niin on kuitenkin olemassa hyvin paljon erilaisia tilanteita. Tilanne ei makuleeraa rikosta, mutta luo sille joko raskauttavammat tai lieventävämmät asianhaarat. Tällaisia juridisia prinsiippejä noudatetaan kaikissa rikoksissa - jopa henkirikoksissa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Lainsäädännön harmonisointipyrkimys EU:n tasolla voi hankaloittaa ko. rangaistusten kovennushanketta. Toisaalta harmonisointi maahanmuuttajien lähtömaakulttuurien lain ja käytänteiden suuntaan voisi tuoda mielenkiintoisen rikasteen moniarvoglobalisaatioon, ja ainakin näkökulmanlaajennuksen erään toisen naisblogistin esittämässä teoreettishypoteettisessa tilanteessa. Voi nimittäin olla, että jos kantasuomalainen mies raiskaisi Suomessa mamunaisen, joka tulee islamin kulttuuripiiristä, täällä ei noudatettaisi lähtömaan shariatulkintaa, vaan tasa-arvoisesti joustaen myös mies kivitettäisiin.

Tästäkin voi nyt seurata fatwa, mutta vilkaiskaapa: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207353-o...

Make Lehtonen

Kirjoituksesta on keskustelun mahdollisuus, tosin Bodil ja Nylund jo ehätti trollaamaan. Vielä odotellaan muita palstalla roikkujia, eli... no tiedätte hyvin kenestä puhutaan. Nyqvist, Lappalainen... etc. kaikki hulikaanit, joille mikään raiskaus ei ole niin vakava asia etteikö olisi aina hyvä sana islamille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Alustajan otsikko on sinänsä trollausta, koska vaatimus vihjaa, että nykyisin raiskauksiin ei muka noudateta nollalinjaa. Lausuntosi Nyqvististä ja Lappalaisesta on yksiselitteisesti kunnianloukkaus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ihan yhtä paha kunnianloukkaus kuin Tossavaisen nostaminen puheeksi joka toisessa blogissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #28

Ai "nostaminen puheeksi"... kommentoija käytti ilmausta "hulikaanit, joille mikään raiskaus ei ole niin vakava asia".

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #29

No enpä minäkään heidän osaltaan löydä kovin tuomitsevaa lausetta islamin ja muunkaan maahantuloon liittyvän negatiivisen asian osalta. No huligaani sana voi tietysti herättää tunteita, enkä sitä itse käyttäisi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Trollaamista nostaa esille uutisia kantasuomalaisten tekemistä raiskauksista, jotka eivät ole saaneet somea kiehumaan? Turvapaikanhakijoitako tarvittiin siihen että raiskauksiin herätään, ja vain turvapaikanhakijoiden tekemiinkö?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomessa on ollut raiskausten nollatoleranssi vuodesta 1994. Siihen asti raiskaus avioliitossa oli sallittu. Ruotsissa vastaava lainmuutos tehtiin vuonna 1962.

Suomessa avioliittoraiskauksien kieltämistä vastusti viimeiseen asti kansanedustaja Sulo Aittoniemi, mutta tällä vuosituhannella nollatoleranssia on noudatettu. Periaatteessa. Kiistaton tilastollinen tosiasia on, että hovioikeuksien rangaistusasteikoissa on eroja.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Tänne tuleville miehille siis kerrotaan, mitä Suomessa saa ja mitä Suomessa ei saa tehdä. Missä vika on, kun raiskauksia edelleen tapahtuu?"

Täällä syntyneille, kasvaneille ja ikänsä asuneille kerrotaan samat asiat monta vuotta putkeen mutta silti hekin raiskaavat. Olisiko kuitenkin niin, että selittäviä tekijöitä pitäisi etsiä hieman tarkemmin kuin pintapuolisesti tilastoja katsomalla. Ei tuomioiden kohdalla tarvitse silitellä vaan koventaa rangaistuksia mutta ehkäisyn kannalta on tärkeää, että ymmärrämme kuka ja miksi.

"Yhteiskunnan tärkein tehtävä on suojella lapsia ja nuoria sekä turvata heille turvallinen kasvuympäristö. Tässä tehtävässä Suomi on viime aikojen uutisoinnin perusteella epäonnistunut."

Poliisille on viimeisen kymmenen vuoden aikana ilmoitettu tasaisesti yli 1000 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä vuodessa. Nytkö vasta epäonnistuimme? Ja käsittääkseni raiskauksissa on nollatoleranssi. En ole ainakaan kuullut, että vähäinen raiskaus olisi sallittu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Entä mitä me teemme niile sadoille kantasuomalaisile miehille, jotka lapsesta asti, on kasvatettu, ja kasvattajina usein äidit, kunnioittamaan lakia ja hyviä tapoja, mutta vuodesta toiseen useita satoja heitä ilmestyy raiskamaan tyttäriämme. Turvapaikanhakijoista suurin osa lähtee maastamme , mutta kantasuomalaiset raiskaajat ovat tulevaisuudessakin riesanamme, mikä neuvoksi?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Luonnollisesti kantasuomalaiset raiskaajat nauttivat laajempia kansalaisoikeuksia kuin turvapaikanhakijat esimerkiksi siinä muodossa, että heitä ei voida karkoittaa maasta, ja niinhän sen pitää ollakin. Kansalainen on kansalainen, vaikka olisi millainen hunsvotti.

Kantasuomalaisia raiskaajia varten meillä on oikeus- sekä rangaistuslaitokset, jotka heidän asiansa hoitavat. Maahanmuuttajia varten meillä on paletissa lisäksi karkoitusmahdollisuus, jota tulisi käyttää ahkerammin, ettei sitten tarvitsisi pelkästään luottaa siihen, että ehkä lähtevät muualle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Viskataan Uittamolla mereen kuten lahtareiden ruumiitkin, uikoot jos osaavat,

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Kaikki raikaajat pitää karkoittaa ekana persu Putkonen.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Ulkoistaminen on päivän sana. Ostetaan vankilapalvelut esimerkiksi Ukrainasta tai Kazakstanista ja lähetetään "karkotuskelvottomat" (eli kantasuomalaiset) raiskaajat, murhaajat ja rattijuopot Kazakstanin aroille tai Ukrainan maille. Ukrainassa heidät voitaisi pistää siivoamaan Tšernobylin tuhoja ilman säteilysuojapukuja. :-D

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Rangaistuksia pitää koventaa. Siitä olen samaa mieltä. Ensiksikin kaikki vankilatuomiot ehdottomiksi ja elinkautinen kestämään nimensä mukaisesti koko loppuelämä. Lisäksi vankilaolot askeettisemmiksi.

Singaporessa on oikea meininki rikollisten kohtelussa. Siellä raiskauksesta seuraa vähintään 20 vuotta ehdotonta vankeutta, minkä lisäksi raiskaajaa lyödään kepillä takapuoleen ja hänen nimensä sekä kasvonsa julkaistaan lehtien sivuilla. Myös rattijuoppoja, pahoinpitelijöitä ja murtovarkaita rangaistaan pitkällä kakulla, kipeällä takamuksella sekä valtakunnallisella sanomalehtijulkisuudella.

Tšekissä seksirikolliset kastroidaan kirurgisesti. Pisteet myös Tšekille.

Munat pois ja jänne poikki "sieltä", niin raiskaaja ei pysty raiskaamaan enää koskaan, kun on impotentti eunukki koko loppuikänsä. Rattijuopoiltakin otetaan auto ja kortti pois ja salametsästäjiltä sekä asuinalueilla räiskijöiltä takavarikoidaan pyssyt ja aseluvat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kohtuuttoman koviin tuomioihin ja etenkin peruuttamattomissa oleviin sellaisiin sisältyy aina monenlaisia ongelmia.

Suurin osa raiskausilmoituksista todetaan perättömiksi esitutkinnan aikana ja perättömiksi todetuista suurin osa kanteeen tekijöistä myös sen myöntää.
Kun useimmissa tapauksissa ei ole todistajia ollut läsnä, niin kyse on aina tilanteesta sana vastaan sana. Oikeusistuin joutuu siis harkitsemaaan ketä uskoo.

Lisäksi on huomattava, että kun esimerkiksi alle 16-vuotiaan kanssa harjoitettu seksi tulkitaan nykykäytännön mukaan aina raiskaukseksi, niin sellaista tapahtuu varsin normaaleissa parisuhteissa, joissa toinen osapuoli saattaa olla nippa nappa 18-vuotias. Kohtuuttomien tuomioiden välttämiseksi on lakiin kirjoitettu varauma "olennaisesta ikäerosta", mutta kuten ymmärrät tämäkin on hyvin veteen piirretty viiva. Ihmisen ikähän etenee sekunneittain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset