Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Selänne-kohu osoitti suomalaisen yhteiskunnan vakavan sairaustilan

  • Kysymys, johon tuskin kuullaan vastausta..
    Kysymys, johon tuskin kuullaan vastausta..

Suomen yksi arvostetuimmista urheilijoista käytti asemaansa hyväkseen ja kiinnitti huomiota vakavaan ongelmaan Suomessa. Ongelman nimi on yleistyneet raiskaukset ja suomalaisen oikeuden asettamat liian pienet tuomiot raiskausrikoksissa. Myöhemmin Selänne twiittasi ratkaisun ongelmaan: ”Kovat rangaistukset! Hyysäily lopetettava! Tuomiot kohdalleen! ”

Yllä kooste Selännettä kohtaan nousseen some-myrskyn taustoista ja sanoista jotka osoittivat suomalaisen median tekopyhyyden, saivat älymystön niskavillat pystyyn ja rasisti-kortit esiin. Ja vaikka toisin voisi luulla, Suomen älymystö ei missään nimessä tuominnut raiskauksia vaan Selänteen. Jatkoaika.com-jääkiekkosivuston päätoimittaja Antti Wennströmin lohkaisikin oivallisesti, kuinka raiskaukset eivät lopu kokonaan ikinä. MTV:n toimittaja Tuomas Enbuske jatkoi hyökkäystä eturintamassa väittämällä Selänteen twiitanneen Suomen pois maailman kartalta. Onhan se vallan kamalaa, kun urheilija, aviomies ja tyttären isä tuomitsee raiskaukset. Se on niin kamalaa, että Paavo Arhinmäkikin älähtää ja Ville Niinistö selittelee. NYT viimeistään Suomi nähdään maailmankartalla kamalana rasistisena junttimaana – siis jos meitä nyt nähdään enää ollenkaan sillä kartalla, kun Teemuhan twiittasi meidät sieltä pois....

Selänne kohu tuli tarpeeseen. Se tuli tarpeeseen, koska se osoittaa suomalaisen yhteiskunnan vakavan sairaustilan. Sairauden nimi on krooninen empatian ja ymmärryksen puute raiskausten uhreja kohtaan. Tämä vakava ja krooninen sairaus on levinnyt koko Suomeen, mutta sitä tavataan eniten kehä kolmosen sisäpuolella. Vakavimmassa muodossaan, eli täydellisenä empatian ja ymmärryksen puutteena raiskausten uhreja kohtaan, tauti jyllää esimerkiksi Suomen oikeuslaitoksissa ympäri maan, Suomen mediassa ja eräissä poliittisissa puolueissa. Herätyksen taudin toteamiseksi toi Teemu Selänne. Nyt voimme pohtia, mikä lääkkeeksi taudin hoitoon. Ehkäpä sairastuneille täytyisi tarjota tietoa siitä, kuinka vakava rikos raiskaus on uhria kohtaan. Ehkäpä oikeuslaitoksemme alkaisivat sen jälkeen asettamaan raiskauksista kovempia tuomioita.

Helsingin sanomien toimittaja Esa Lilja muistutti meitä kaikkia Selänne-kohun keskellä, ettei ”Selännettä ei ole vielä vihitty Suomalaisen urheilun kunniagalleriaan tai palkittu elämäntyöstään.” Hän myös kysyi, jos Selänne saa palkinnon, katsoisimmeko häntä jotenkin eri tavalla. Esa Linjalle terveisinä haluan sanoa, että KUN Selänne vuoden päästä palkitaan elämäntyöstään suomalaisen urheilun parissa, hänen elämäntyötään tulee juhlimaan yhä useammat suomalaiset ympäri maan. Ja he todellakin katsovat Selännettä eri tavalla: yhä suuremmalla kunnioituksella. Miksi? Siksi koska, legendaarisen elämäntyönsä urheilun parissa tehnyt Selänne on tämän lisäksi myös rohkea mies. Rohkeutta nimittäin tässä maassa tarvitaan, kun sanoo sen, mitä älymystö ja media eivät halua kuplassaan kuulla.


PS: Kysyin muuten Tuomas Enbuskelta twitterissä, mitä pahaa on raiskausten tuomitsemisessa. Vastausta odotellen....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

"Sairauden nimi on krooninen empatian ja ymmärryksen puute raiskausten uhreja kohtaan" - tällaista johtopäätöstä ei voi tehdä siitä, että Selänteen twiitteihin reagoitiin niin kuin reagoitiin. Älytön väite. Raiskauksista annettavat tuomiot eivät kerro siitä, mitä tunnemme raiskauksen uhreja kohtaan. Ainakin joka ikinen nainen tietää tämän.

Kun rasistinen MV-lehti otti Selänteen tämän twiittien vuoksi idolikseen, kertoo se jotain siitä, miten väärin pikaisesti kyhätyt twiitit voidaan tulkita. Yhtä lailla pikainen tulkinta on blogistin johtopäätös yhteiskunnan sairauden tilasta.

Tommi Nurminen

Tautiin kuuluu se, että viestin kertojaa kritisoidaan viestin sisällön sijaan. MV-lehteä haukutaan rasistiseksi sen takia että se kertoo asiat raakoina faktoina, ei valkopestyinä lakanoina jotka verhoavat reaalimaailman lukijan silmiltä.

Kun turvapaikanhakijalauma mellastaa ja MV-lehti kertoo siitä, MV-lehteä haukutaan rasistiseksi sen takia että kehtasi kertoa tapahtumasta. Haukkujan mieli on jatkuvassa kieltämisen tilassa: Kaikki negatiivinen joka koskettaa omia intressejä - yleensä oman paremmuuden ja hyvyyden kokemusta - pitää kieltää vaikka siihen kuolisi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vankilassa taas nämä raiskaajat ovat toisten vankien tunnoissa pahinta saastaa heidän joukossaan.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Kun väittää jotain lehteä rasistiseksi, pitäisi olla näyttöä. Maahanmuuttokritiikki ei ole rasismia sen enempää kuin islamin, arabikulttuurin tai vastaavan arvostelu tai tuomitseminen. Mikään näistä mainituista ei ole rotu.

Käyttäjän JouniMarjanen kuva
Jouni Marjanen

Hmm?? Empatian puuttesta kyllä voidaan puhua, kun nämä EK:n trollit aktivoituvat joka ikisen uutisen kohdalla puollustelemaan. Kyllä, kysymys on puollustelusta, kun esille vedetään väinämöisen kuvat ja nais unionin johtajakin kertoo, että häntä on läimittyala-asteella pyllylle. Ilman tahallsita väärinymmärtämistä tulee monelle mieleen, että nämä tapaukset ovat hyväksyttäviä tai peräti toivottavia, koska joku muukin tekee näin. Poliisin tiedotteen mukaan Helsingissä 40% olisi ulkomaalaisten tekemiä. Elikä mukana ei ole jo kansalaisuuden saaneet. Helsingin poliisin tiedotteen mukaan 48%. Helsingissä ei ole puolet maahanmuuttajia. Elikä meillä on oikeasti ongelma. Tämä väinämöisen taulujen levittely täyttää selvät trollaamisen tunnusmerkit, millä pyritään viemään huomio pois oikeasta ongelmasta. Olettaisin, että tämä rasistinen ilmaistyövoimaa haikaileva ryhmä on ottanut oppinsa Savushkina 55lta. On niin yhteneväistä
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisin...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sanna Antikainen otsikoi bloginsa todella osuvasti. Näin siis olettaen että hän osuu oikeaan referoidessaan Suomen älymystöä: Antti Wennström, Tuomas Enbuske, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö ja Esa Lilja. Vähättelemättä kyseisten herrojen sivistyneisyyttä, lukeneisuutta, kokemusta tai älyä millään tavoin, en pidä heistä yhtäkään, saati kaikkia, älymystönä. Jos tässä on Suomen älymystö, on Suomi todellakin vakavassa sairaustilassa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Voit halutessasi tarkistaa lähteet klikkaamalla väitteitä. Pääset linkin kautta lukemaan, mitä he ovat oikeasti sanoneet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eivät nuo sanomiset tee heistä älymystöä, ennemminkin todistavat vastakohdan.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Kritiikin ja totuuden sensuurista ja vieraiden lähes sokeasta suvaitsemisesta on tullut 2000-luvun uskonto. Joskus puhutaan vielä Euroopan hulluista vuosista.

Uskonrauhan ja vihapuhelakien ja vähemmistösuojan takia järkeä eikä logiikkaa saa käyttää jos arvostelee uskontoja tai sitä harjoittavia. Totta saa ajatella, muttei sanoa.

Asioita ei pystyty hoitamaan, koska ei voi puhua suoraan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Äsken soitti Sergei Venäjältä autoasiassa, pyysi anteeksi, kun oli unohtanut joku kosmeettinen osa laitta takaisin minun autoon.
Sovimme asiasta.
No kääntyi keskustelu maidemme välisessä hybridisodassa, mielestäni se hybridihyökkäys (ilmeisesti turvapaikanhakijat ovat jatkossa Hybridejä) tulevat pääasiassa Naton masinoimina lännestä, heidät saadaan liikkeellä demokratiapommien avulla, tai myymällä viljelysmaatta Afrikasta nälkäisille Kiinalaisille.
Sijoittajat hierovat käsiään, veronmaksajien piikkiin on pakko lisättä asuntotuotanto, oliko nyt pelkästään Suomessa 800.000 asuntoa, josta 75 % pääkaupunkiseudulla, kyllä miksi pitäisi jarruttaa talouskasvua, sijoittajat tienaavat ja harjoittelijat ovat pois muusta pahanteosta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totuuden nimissä on muistettava, että Selänne joutui perääntymään suoran rehellisistä mielipiteistään ja ostamaan itselleen uusia loivia mielipiteitä ja esittämään ne ominaan. Selittelemään.

Rikkailla ihmisillä on tällainenkin mahdollisuus.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Aivan uskomatonta, että rehellinen, sydämestä tullut twiitti suomen kansallissankarin lähettämänä saa tällaiset mittasuhteet. Se osoittaa, että sananvapaudessa on täällä suuri ongelma. Twiitti oli myös aivan tarpeellinen, ja Teemu oli siinä aivan oikeassa. Minun silmissäni Teemu on vielä suurempi sankari nyt, ja mitä katselin muita keskustelupalstoja, ylivoimaisesti suurin osa kansalaisista on samaa mieltä. En löytänyt yhtään mielipidettä, joka olisi sitä mieltä, että Teemu teki jotain väärin.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Ei Teemu mitään väärin tehnytkään - hänen twiittinsä ymmärrettiin väärin. Väärin ymmärrys taas ei ole mikään ihme twiittailussa. Monia asioita ei voi sanoa kahdella sanalla ymmärrettävästi. Nyt Teemu on täydentänyt tarkoittamaansa omassa blogissaan. Onko sekin väärin? Joidenkin mielestä on.

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Sananvapaus ei tarkoita "vapaudut kritiikistä ja vastuusta" -korttia. Päinvastoin. Jokaisella on oikeus kritisoida toisen esittämiä väitteitä ja mielipiteitä, vaikka niiden esittäjänä olisi itse Teemu Selänne. Sen sijaan henkilöön menevillä hyökkäyksillä ja väkivaltaan yllyttämisillä taas ylitetään lain rajat. Silloin pitää kantaa myös se vastuu sanomisistaan. Sananvapaus tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, ettei kenenkään ilmaisuvapautta etukäteen rajoiteta tai rangaista lakien mukaisen mielipiteen esittämisestä - tämä ei siis pidä sisällään uhkailua, kunnianloukkausta, kiihottamista kansanryhmää vastaan tai rasismia. Sekään ei vielä ole pakko, jossa jokaisen foorumin tai median pitäisi hyväksy omien sääntöjensä vastainen toiminta. Myöskin Perussuomalaisilla on omat sääntönsä, joita rikkomalla on tullut jo moni erotetuksi puolueesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"En löytänyt yhtään mielipidettä, joka olisi sitä mieltä, että Teemu teki jotain väärin."

Vaikuttaa kuin puoli Suomea olisi tulut hulluiksi ja toinen puoli yrittäisi takoa järkeä päähän. Sama ongelma taloudessa ja ikävä kyllä molemmissa hallitus on siellä hullujen puolella.

Sari Haapala

"Vaikuttaa kuin puoli Suomea olisi tulut hulluiksi ja toinen puoli yrittäisi takoa järkeä päähän. Sama ongelma taloudessa ja ikävä kyllä molemmissa hallitus on siellä hullujen puolella."

Onneksi toimittajat ja muut "meilläonunelmat" on aika pieni, tosin todella äänekäs ja ylimielinen vähemmistö. Toivottavasti tämä alkaisi myös kohta näkyä päätöksissäkin. Jos Suomi siirtyisi vaikkapa Tanskan malliin, niin suurin osa suomalaisista olisi tyytyväisiä, vaikka lehdet ja muu media tietysti raportoisi eri tavalla. Toimittajat eivät todellakaan ole kansan ääni, vaikka sellaisena esiintyvätkin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sanna, en laittaisi juurikaan painoarvoa Enbusken tai Stillerin sanomisiin.

Molemmat puhuvat, mitä on heiltä toivottu tuotannon taholta.

Jaana Nurminen

Hyvä Sanna hyvä ja rohkea kirjoitus !!!

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen
Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Tuskin kukaan on eri mieltä Selänteen tämän päiväisen täsmennyksen kanssa.
http://selanne.com/fi/huoleni-suomesta-ja-turvalli...
Sen sijaan Selänteen jakama Valavuoren blogi piti sisällään kulttuuridarwinismia ja viiteryhmien niputtamista. Se, että vastustaa kollektiivista syyllistämistä, ei todellakaan tarkoita raiskaajien "hyysäämistä" tai heidän tekojensa hyväksymistä. Jos rikollisten toiminta vieritetään esim. uskonnon tai kulttuurin harteille, niin siinä myös vähätellään tekijän henkilökohtaista vastuusta tekemisistään. Raiskaajat edustavat tekojensa puolesta vain muita raiskaajia ja rikollisia. Esimerkiksi Perussuomalaisten edustajista ja puoluetoimistosta löytyvät raiskauksista ja muista rikoksista tuomitut henkilöt eivät saa leimata kaikkia perussuomalaisia. Tästä lienet yhtä mieltä?

On myös erikoista kuinka Valavuori puhuu kuin pakolaiset olisivat joku kiinteä möykky ja saman kulttuurin tuotoksia, vaikka heitä tulee eri maista ja jopa useammalta eri mantereelta. Varmasti tietyissä kulttuureissa jotkut rikokset ovat korostuneempia kuin toiset. Suomi lienee esim. Länsi-Euroopan kärkimaita alkoholin vaikutuksesta tehdyissä väkivaltarikoksissa ja Ruotsin rikostilastoissa olemme väkimäärään suhteutettuna moninkertaisesti edustettuna. Kuitenkin tekijät edustavat vain promilleja omasta suomalaisesta viiteryhmästään. Näin on myös pakolaisten kanssa. Ylivoimainen osa heistä ei syyllisty mihinkään rikokseen. Rikollisia pitää rangaista ja heidän karkottamisensa on jo nyt mahdollista. Tätä mahdollisuutta myös käytetään. Henkilökohtaisesti en olisi pahoillani myöskään tuomioiden koventamisesta.

Bo-Axel Wilhelm Blomberg

Ihan hyvää pohdintaa. Rasismiin on aina puututtava ja pitää ymmärtää kohdata ihmiset yksilöinä. On nähdäkseni kuitenkin (kuten itsekin mainitsit kulttuurien eroavaisuuksia) huomioitava, että miesten ja naisten välisen tasa-arvon käsitteessä on eroja eri kulttuurien välillä. Jos tätä ei hyväksy, ei tätä voi myöskään ottaa huomioon kotouttaistoimenpiteissä (esim. painotetaan kyseistä seikkaa). Tosin en tiedä miten kulttuurierot käytännön kotouttamistoimissa (esim. koulutus) huomioidaan tälläkin hetkellä. Ja toki tässäkin on pidettävä mielessä, että jokainen on kulttuuritaustastaan huolimatta yksilö. Lisänä, Suomessakaan tasa-arvon edistäminen ei ole 'tullut päätepisteeseensä'.

Myös, kritiikkiä ei välttämättä pidä tulkita vain rasistiseksi (kulttuurien niputtamiseksi tai kulttuuriin kohdistetuksi), vaan tilanteen/olosuhteiden kritisoimiseksi, jossa kotouttamiskapasiteetti ei välttämättä riitä, josta sitten seuraa ongelmia (esim. syrjäytyneitä/integroitumattomia maahanmuuttajia).

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Muuten hyvä kirjoitus, mutta tuo termi "älymystö" olisi kaivannut vähän selvennystä. Sillä kun voi tarkoittaa montaa asiaa. Olisi esimerkiksi erikoista ajatella, että Suomessa olisi vallassa "älymystö" ja tämä olisi kielteinen asia, sillä sen vastakohtahan olisi jollain tavalla ei-älyllinen. Vallankäyttö on tärkeä teema: kuka saa esimerkiksi sanella kuinka raiskauksista, maahanmuutosta ja muista ongelmista puhutaan. Vallankäyttöä arvioidessa tällainen älymystö/epä-älymystö dikotomia toiminee kuitenkin huonosti, sillä harva ainakaan avoimesti myöntää "älyttömyyden" tai suoranaisen tyhmyyden olevan oikeampi lähestymistapa. Pahimmillaan "älymystön" vastaisuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yliopistolta rahoitus pois ja antaa niiden suomalaisten professoreiden lähteä muualle koheltamaan älyttömiä tutkimuksiaan – eli toisin sanoen sivistyksen vastaisuudesta tehdään jonkinlainen hyve. Tuohon en missään tapauksessa halua itse lähteä mukaan.

Teemu Selänteen kannanotoista seurannut kohu kertoo kuitenkin jonkinlaisesta sairaustilasta, tai sanoisinko "kulttuurisodasta" suomalaisessa yhteiskunnassa. Yksi aika vähäiselle huomiolle jäänyt seikka liittyy siihen kuinka suomalaiset suhtautuvat raiskaustuomioihin. Osa ns. suvaitsevaisista jotka Selänteenkin avautumisesta pöyristyivät, eivät ymmärrä raiskaustuomioiden koventamisen taustalla olevaa ajatusta. Tiedän itsekin vihreitä jotka ajattelevat, että tuomioita tarvitsee kiristää vain vähän tai ei lainkaan (yksi jopa haluaisi lieventää lyhentämällä vankeustuomioita) ja tässä on yksi ongelman ydin. Heidän argumenttinsa on yleensä se, että kovemmat tuomiot eivät vähennä raiskauksia. Tuo havainto on toki oikea, mutta olen eri mieltä siitä että tuomioiden ainoa tarkoitus olisi yksinomaan vähentää rikoksia. On totta, että tuomioita muuttamalla raiskauksien ennaltaehkäisy on käytännössä mahdotonta, mutta se ei ole mielestäni syy olla kiristämättä tuomioita nykyisestä. Nämä suvaitsevaiset eivät ota huomioon sitä, että rikoksien ennaltaehkäisy on vain yksi asia ja toinen erittäin tärkeä asia on se millaisen viestin tuomio antaa. Tuomioiden on oltava riittävän ankaria siksi, etteivät ihmiset (ja etenkin rikoksen uhri) koe rikoksen olleen vähäpätöinen. Mitä lievempiä tuomioita raiskauksista annetaan, sitä enemmän yhteiskunta viestittää raiskauksen olevan vähäpätöinen rikos. Tässä voitaisiin toki mennä myös toiseen ääripäähän joka sekin tuottaisi ongelmia (raiskauksen uhrin stigma voisi lisääntyä entisestään), mutta katson silti olevan hyvin varaa kiristää rangaistuksia. Tietysti se voi maksaa yhteiskunnalle, mutta arvokysymykset eivät ole sellaisia joissa raha tulee ensimmäisenä vastaan. Ei voi olla niin, että raiskaustuomiot ovat mitättömiä koska meillä ei ikään kuin olisi "varaa" maksaa raiskaajien ylläpitoa vankiloissa. Tarvittaessa voidaan säästää vaikka sitten vankien oloista: samalla rahalla enemmän kuin ennen. Mielestäni parempi säästön paikka kuin vaikkapa ne yliopistot.

Tämän lisäksi näillä ns. suvaitsevaisilla tuntuu esiintyvän sellainen luulo, että oikeusjärjestelmä voi loputtomiin toimia irrallaan kansalaisten oikeustajusta. Eli tuomioiden ei tarvitse (muka) heijastaa sitä mitä ihmiset kyseisistä rikoksista ajattelevat. Tämä on varmaan jonkinlaista DDR:n perua vihreissä ja vasemmistossa, kuvitelma siitä, että ihmiset tosiaan alistuvat ja hyväksyvät millaisen oikeusjärjestelmän tahansa. Vallanpitäjät, eli teknokraattisen yhteiskunnan ns. asiantuntijat voivat suuressa viisaudessaan tehdä päätökset riippumatta siitä miten useimmat ihmiset omassa arjessaan asioihin suhtautuvat. Tässä mennään helposti metsään. Mikäli tuomiot eivät vastaa riittävästi suomalaisten oikeustajua ja tilanne jatkuu kärjistymistään, jossain vaiheessa ihmiset korvaavat oikeusjärjestelmän omallaan. En sitä tietenkään hyväksy, siis oman käden oikeutta, vaan ymmärrän tämän asiana joka tapahtuu jos ihmisten luottamus yhteiskuntaan ja sen oikeusjärjestelmään romutetaan lopullisesti. Tästäkin syystä raiskaustuomiot tulisi saada kovemmiksi. Muuten ihmiset muutenkin menettävät yhä enemmän oikeusjärjestelmään ja sitä mukaa koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Se ei ole hyvä kehityssuunta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

On todella helppo lähteä mukaan vaatimaan kovempia rangaistuksia raiskauksista. Jossain lehden gallupissa painaisin varmasti itsekin kyllä-nappia. Jos mietin asiaa rehellisesti, ei minulla tiedoillani ole oikeasti mahdollisuutta arvioida nykykäytäntöä kun en edes tiedä ovatko mediassa esiin tuodut tuomiot edustava Otos ja miten ne suhteutuvat muihin tuomioihin. Maallikkona asiaa voisi lähestyä juuri suhteellisuuden kautta. Mihin toiseen väkivaltarikokseen rinnastaisit raiskauksen, pahoinpitely - törkeä pahoinpitely - kuolemantuottamus - tappo? (Jätin murhan pois tahallani, koska tarkoitus ei ole provosoida

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Rinnastaisin törkeään pahoinpitelyyn.

Ville Maunu

Turhaa jappasua. Suomi on jo menetetty, pilattu ja tuhottu...ja tilanne tulee pahenemaan täydelliseen katastrofiin. Aivan sama mitä te täällä vingutta, ei auta enään mitään.

Juhani Saarinen

Vakava ongelman Suomessa on myös se, että kun syksyllä aivan tavalliset ihmiset sanoivat tämän saman asian, heidät leimattiin välittömästi rasisteiksi ja vihapuheen levittäjiksi. Lisäksi vaadittiin lehdistösensuuria tällaisten kommenttien poistamiseksi. Rasisti- ja vihapuheleimaaa käytetään vallan välineenä ja mielipiteiden tukahduttamiseen. Entä, jos tämän blokin olisi kirjoittanut täsmälleen samoin sanoin joku "katupartiolainen"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niin, itse en ainakaan tiedä mitään blogistin mahdollisesta katupartiolaisuudesta. En kuitenkaan usko että sellainen tieto olisi vaikuttanut mitenkään, pitäisin silti huvittavana että blogissa mainittuja herroja kuvailtiin älymystöksi.

Mikäli tarkoitit Selänteen blogia, olisi se ollut iloinen ja tervetullut asia. Vaikea tosin nähdä, miten se olisi edistänyt valkoisen suomen turvaamista.

Jos taas ajattelit sitä alkuperäistä Valavuoren tekstiä, en usko että kukaan ainakaan olisi edes epäillyt haamukirjoittajaa vaikka sen katupartiolainen olisi julkaissutkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Raiskausrikosten vähentäminen on toivottavaa. Olisi hyvä, että raiskattaisiin vähemmän. Olisi oikeusturvan kannalta äärimmäisen hyvä, että raiskaussyytteitä ei nostettaisi väärin perustein. Tällä hetkellä erityisesti toivoisi, että nuiva paskasakki ei käyttäisi oikeasti raiskattuja yhä uudelleen hyväkseen rasistista propagandaa levittääkseen.

Koska hyvät toiveet eivät yleensä toteudu, niin kunhan edes oikeat raiskaajat saisivat pelotteeksi riittävät tuomiot. Tuomioistuinten on oltava erityisen tarkkoina, ettei kovin montaa oikeusmurhaa tapahtuisi nuivien generoimien väärien syytteiden vuoksi. Poliisia huijaava nuiva paskasakki käyttää suomalaisia naisia härskisti hyväkseen nostattamalla valheillaan raiskausten syytekynnystä.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Aikamoista vihapuhetta Börjeltä! :D

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Todellisuus on joskus vaikeaa hyväksyä.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #29

Varsinkin vihapuheen muodossa, joka leimaa paskasakiksi jotkut. Eikös vihapuheelle pitänyt olla virallisesti nollatoleranssi politiikassa?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #29

Koita Börje käyttäytyä ja lopeta ihmisten nimittely.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #38

Toivottavasti Sanna et kokenut joutuneesi nimetellyksi. Et toivottavasti kuulu natseihin, julkirasisteihin, polttopullon heittäjiin tai muuhun paskasakkiin jota puolueenne kyllä hyysää joukoissaan kun ei ole selkärankaa heittää pellollekaan. Ethän vaan ole allekirjoittanut sitä nuivaa manifestia?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #40

En kokenut.

Nuivan manifestin allekirjoittaneet eivät tiettävästi ole syyllistyneet polttopulloiskuihin.

Viime vaaleissa ei ollut nuivia manifesteja ja 2011 minä oli vain äänestäjän roolissa.

Tiina Siren

Sairaaksi on mennyt, olen siinä samaa mieltä. Koska kuvittelen ainakin että 99 prosenttia kansasta on sitä mieltä että raiskaustuomioita pitää koventaa, kuten myös pahoinpitelyjä ym.
Absurdia tästä kohusta tekee se, että kun Teemu Selänne sanoo näin, hän on suuri sankari. Melkein jokainen täysipäinen sanoo ihan samaa, mutta ei saa siitä sankarin leimaa.
Kun asialla on toinenkin puoli. Jos et "vihaa" kaikkia maahanmuuttajia, olet "suvakki", joka on jo halveksuva ilmaisu. Jos taas vihaat kaikkia maahanmuuttajia olet rasisti. Ongelma syntyy siinä että toki voi vihata ketä haluaa, mutta älyllisessä keskustelussa kunnioitetaan muiden mielipiteitä, eikä aleta haukkumaan ja solvaamaan. Jos tämä kommenttiosasto on sinusta, arvoisa blogisti, asiallinen niin kerro se suoraan tässä kaikille. Täällä haukutaan herjataa jne. Se ei liene ollut Teemunkaan tarkoitus, saattaa jälleen ihmiset riitelemään keskenään. Ja hieman arveluttaa myös se, miksei naisiin kohdistuva väkivalta ole juurikaan ketään kiinnostanut aiemmin...onko raiskauksessa pahinta se mitä rotua hän edustaa?

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Kyllä se naisiin kohdistunut väkivalta kiinnosti silloin kun saksalaiset raiskailivat 2MSn aikana suomalaisia ja siksi myös sodittiin Lapin sota, jossa saksalaiset tapettiin tai ajettiin pois.

Suurten miesjoukkojen liikkuminen laumoissa on aina aiheuttanut kaikkialla väkivaltaa naisia mutta myös miehiä kohtaan, jotka kärsivät lastensa, siskojensa ja vaimojensa raiskailusta.

Juha Lahtinen

No niin, nyt tuli FB-kaverini antaman linkin kautta taas yksi lisäys kokoelmaani "tyhjänpäiväisiä poliitikkoja": Sanna Antikainen! Minulla ei ole tapana kirjoittaa pitkästi, joten kommentoin vain kaksi asiaa:

#1 "Viran puolesta (Perussuomalisten jäsenkirja)" kirjoitettu kolumni antamatta uutta näkökulmaa jo vatvottuun asiaan. Sisältäen lukuisia epäoleellisuuksia ja vääriä johtopäätöksiä

#2 Kielioppiasun voisi tarkastuttaa ennen valtakunnallisessa mediassa esiintymistä

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Moi Juha. Kiva, että pääsin listallesi! Olen myös iloinen, että viitsit kuitenkin kommentoida tätä kirjoitusvirheitä ja asiavirheitä sisältävää keskinkertaisen huonoa blogiani. Oikein hyvää viikonloppua Sinulle Juha :)

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Joku tyyppi Amerikassa twiittailee mielipiteitään rikollisuudesta Suomessa, ja ihmiset reagoi. Siinä se sairaustila

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Kiitos Sanna Antikainen: Tämä blogisi on todella hyvä. Myös hyvää suomen kieltä. Kirjoitit perustellen suoraan viikon kohuaiheesta, niinkuin asiat ovat, asiallisesti, sivistyneesti jne. Siitä kertoo myös se miten paljon blogia on jo jaettu.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Lämmin kiitos Elias mukavista sanoistasi :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vaadittaessa kovempia rangaistuksia raiskauksista tulee huomioida väärien tuomioiden mahdollisuus, joka on raiskausrikoksissa tavallista suurempi.

Pia Petsalo Os Welling

Tässäpä hyvä alku, jos kiinnitettäisiin kokonaishuomio tietysti rangaistusten kovenemiseen, mutta ennen keikkea olosuhteisiin vankiloissa. Sehän on vallan hyysaamistä. Miksi henkilölle, joka on tieten tehtoen rikkonut lakia /aiheuttanut toiselle(-lle) tuskaa ja harmia tarjotaan yhteiskunnan taholta eli veronmaksajien pussista ruhtinaallinen ylläpito. Aina vedotaan, että ihminen menettää vapautensa, se on jo tarpeeksi kova rangaistus.
Mietitäänpä tämä hetken yhteiskuntaa toimeentulon kannalta. Monella alkaa olemaan se tilanne, että olisi mielekkäämpää elää vapaus menetettynä; samalla ateriapalvelu, pesupalvelu, tv-katselu, opiskelu ym kiva ja järkevä ihmiselon kannalta suotava asia kunnossa kuin elää pienellä toimeentulolla, josta pitää joka päivä miettiä miten saisi muut kuin vaaleaa leipää. Eikö ole aika huoukuttelevaa vapauden menetys. Sitten voisi samaan hengenvetoon moittia niitä, jotka eivät haluakaan hakeutua töihin syystä tai toisesta, mutta oikeasti on paljon ihmisiä, jotka ovat tahtomattaan huonossa toimeentulo jamassa. Josko nämä muutokset saisivat rikolliset aikeet vähenemään.

Josko Selänne-kohu avaisi portit ja silmät tekoihin, eikä vaan kansan keskenään vatvomiin juttuihin.

Toivossa on hyvä elää.

Käyttäjän IluPilu kuva
Ilkka Ali-Melkkilä

Embusken kommentteja tuskin kannattaa odotella. Onhan kyseessä yksi suomen mitättömin julkkis, varsinainen wanna be Jukka Virtanen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset