Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Kaksi asiaa, jotka unohtuivat Helsingissä marssineilta

Helsingissä parisataa ihmistä marssi turvapaikanhakijoiden turvallisuuden puolesta. Iltalehden uutisten mukaan kulkueen iskulauseissa vaadittiin esimerkiksi turvallisempia kulkureittejä turvapaikanhakijoille.

Pienen pakolaispojan -tai tytön kuolema kesken venematkan jättää vain paatuneimmat psykopaatit tunteettomiksi. Mitä asialle pitäisi siis tehdä ? Mielestäni kaikille paras ja turvallisin vaihtoehto olisi turvapaikanhakijoiden ohjaaminen pakolaisleireille heidän naapurimaihinsa. Sieltä länsimaiden olisi helpompi järjestää pakolaiskiintiöidensä puitteissa ihmisille turvallinen matka uusiin kotimaihinsa. Miksi näin ei käytännössä kuitenkaan toimita? Tähän en minä kykene vastaamaan, mutta mieleeni juolahtaa ajatus siitä, että ehkäpä ihmissalakuljettajat tienaisivat tällä systeemillä liian vähän.

Kun kanssaihmiset kotimaassani marssivat turvapaikanhakijoiden turvallisuuden ja oikeuksien puolesta, tunnen naisena tarpeen ottaa esille MYÖS eurooppalaisten naisten ja tyttöjen oikeudet. Saksassa annettiin vastikään ensimmäinen tuomio Kölnissä uudenvuodenyön aikana tapahtuneista rikoksista. Monelle Kölnin tapahtumat lienevät jo tuttuja. Jos ne eivät kuitenkaan ole, tästä linkistä saat lisää tietoa. Kölnin osalta otsikoihin nousi varsinkin naisiin ja tyttöihin kohdistuneet joukkoahdistelut. Myös Helsingissä nähtiin vastaavaa ja poliisi kertoi ilmiön olevan täysin uusi Suomessa. Lisäksi Suomessa on huolestuttu lisääntyneistä raiskauksista, joissa osassa uhri on pahimmillaan ollut vasta lapsi. Onkin aivan luonnollista esittää huolenaihe myös kaikkien eurooppalaisten naisten ja tyttöjen turvallisuuden puolesta sekä vaatia myös heille oikeuksia ja turvallisempia kulkureittejä kotimaassaan. Eihän kenenkään pitäisi tulla raiskatuksi kotimatkallaan?


Lyhyesti virsi kaunis: turvallisuudentunne kuuluu kaikille – myös eurooppalaisille. Ja turvapaikanhakijoiden turvallisuutta voidaan parantaa ohjaamalla heidät naapurimaihin pakolaisleireille. Nämä kaksi tärkeaa asiaa unohtui Helsingissä marssineilta - tai sitten kumpainenkaan ei vain kiinnosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ja turvapaikanhakijoiden turvallisuutta voidaan parantaa ohjaamalla heidät naapurimaihin pakolaisleireille."

Tarkoitatko, että heitä pitää varjella meikäläiseltä väkivallalta?

Reijo Jokela

"turvallisuudentunne kuuluu kaikille – myös eurooppalaisille. Ja turvapaikanhakijoiden turvallisuutta voidaan parantaa ohjaamalla heidät naapurimaihin pakolaisleireille".

Mitenkäs näiden "naapurimaiden" ihmisten turvallisuus?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Mites koko maailman turvallisuus? Entäs koko universumin?

Maailma olisi parempi paikka, jos jokainen maa huolehtisi kansalaisistaan - ilman rahan -ja vallanhimoisia diktaattoreita.

Reijo Jokela

Eipä taida ne diktaattorit nyt olla suurin syy pakolaistulvaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #6

Jenkithän on se suurin syypää näihin pakolaistulviin.CIA on perustanut AL Quaidan ja ISISin ja heillä meni kaikki poskelleen , kun heidän luomansa järjestöt kääntyivät jenkkejä vastaan (Bin-Laden) ja nyt tappelee ikäänkuin luojaansa vastaan. Voisi sanoa, että omat koirat purevat jenkkiä.

Lisäksi,

Milloinkahan YK ja muut alkavat vaatia tuota julmaa barbaarivaltiota taloudelliseen saartoon ja boikottiin viattomien ihmisten tappamisesta droneilla.
On nimittäin äärimmäisen raukkamaista pommittaa miehittämättömillä lennokeilla viattomia naisia, lapsia ja ylipäätään ketään.

Ei nimittäin ole näkynyt merkkiäkään siitä, että maaiman suurin valtioterrorismia harjoittava valtio pistettäisiin syytteeseen järjettömistä teoistaan ja tappamisistaan. ( jenkit tulee kyllä saamaan rangaistuksen tekosistaan ja rankaisijana on Yellowstone caldera, joka lojahtaessaan antaa liki raamatullisen rankaisun jenkeille.Tuon supervolcanon räjähtäminen on jo overdue, joten kyl jenkit tapoistaan rangaistuksen saa. Mother Earth will punish the americans.

Mutta kuiteski ennen sitä Usa kerkii kyllä vielä tekemään paljonkin pahaa, toivottavasti Usa/nato- liittouma, toiselta nimeltään Axis of Evil ei kerkee sorvaamaan 3. maailmansotaa ,ennekun maankuori repee.

.

Kiitti, Sanna blogistasi taas ja take care!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset pitäisivät kilpailevat valtionsa kurissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tätäthän se on kaikkialla. Suomalaiset eivät polttamalla ole saaneet hengiltä yhtään maahantulijaa, siinäkin tilastossa maahanmuuttajat johtavat 4-0. Vastaanottokeskuksiin jo 1200 hälytystä..."Suomalainen väkivalta".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #8

Jussila, esität taas uskomattomia väitteitä: maahanmuuttajatko ovat polttaneet 4 suomalaista hengiltä?
Linkkejä tapahtumista kertoviin uutisiin, kiitos!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Mikä tuosa väitteessä on uskomatonta, totta se on. Sinulla on huono muisti. En ole väittänyt, että maahanmuuttajat ovat polttaneet neljä suomalaista hengiltä. Maahantulijat ovat saaneet hengiltä tähän mennessä neljä ihmistä, et siis muista pizzerian polttoa Tampereella (3), etkä ilmeisesti afgaanin (Ramin Azimi) raiskaamaa ja elävältä polttamaa 17-vuotiasta suomalaistyttöä? 4-0.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #25

"Suomalaiset eivät polttamalla ole saaneet hengiltä yhtään maahantulijaa, siinäkin tilastossa maahanmuuttajat johtavat 4-0."

Tuon ymmärtää juurikin niin että kyseessä on polttamalla tapetuista kyse.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Mikä tässä nyt mättää? Tietenkin siinä on kyse nimenomaan polttamalla tapetuista ja tappajina ovat olleet maahanmuuttajat. Suomalaiset eivät ole saaneet yhtään maahanmuuttajaa toistaiseksi hengiltä polttamalla. Maahanmuuttajat ovat tappaneet polttamalla neljä ihmistä, joista yksi oli suomalainen. Missä päin teksttissäni sanotaan, että kaikki uhrit olisivat olleet suomalaisia? Ei yhtään missään. Opetelkaa uimaan, eikun lukemaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Sinun kanattaa ennen lapsellista reagointia tarkistaa tietosi, ettet nolaa itseäsi tulevaisuudessa. Myös luetun ymmärtäminen on hyväksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

Pizzerian omistaja teki tuhopolton, jossa oli tarkoitus polttaa oma pizzeriansa. Se on minusta ihan eri kategoriassa kuin suomalaisten polttopulloiskut ihmisten asumuksiin.

Tuolle tielle lähtiessä sinun pitäisi laskea jokainen suomalaisten tekemä tuhopoltto, jossa on kuollut ihmisiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #32

Suomalaisten polttopulloiskut eivät ole tappaneet yhtään ihmistä. Kerrostalo on kai asumus, sielliasessahan pizzeria sijaitsi?Eroja on tekotavoissakin: lasol-pullo vai 40 litraa erityisesti tekoa varten valmistettua ainetta, jota kokeiltiin usea kerta, kuten pizzerian tapauksessa, josta seurasi räjähdys ja tulipalo. Useita rekrytointiyrityksiä toteuttajiksi. Jaksaisitko vielä vähän enemmän selittää, olihan pizzerian omistajalla niin pitkä työmatkakin ja US:n mukaan tämä oli masentuneena menettänyt toivonsa?

"Lupasin, että yritän auttaa hänelle neitokaisen löytymisen Suomesta, että hän saisi oleskeluluvan, omistajan isoveli selitti poliisikuulusteluissa Aamulehden mukaan."

"Aamulehden mukaan oikeussalissa todistanut paloesimies kertoo litran riittävän "rajun tulipalon" sytyttämiseksi."

Koko juttu oli täysi farssi, Päivi Lipponen kaiketi muistetaan tästä uransa tähtihetkestä parhaiten?

Risto Laine

Paras apu on lopettaa sota Syyriassa. Nämä marssijat ilmeisesti kannattavat tätä geopoliittista sodan käyntiä ja omatunto hiukan kolkuttaa kun muutama lapsi on hukkunut välimereen. Marssijat loistivat poissaolollaan, kun ensimmäiset ihmisuhrit luvut tulivat Syyriasta muutamia vuosia sitten ja eikä silloinkaan näkynyt kun saavutettiin 200 000 ihmisuhrin rajapyykki.

Tekopyhiä mulqvisteja.

Pasi Ranta

No kertokaas,2003 jenkit etssimään jotain ydinaseita, ei oo vielä tänäänkää löytynyt.Kokoajan puututtu esim. Irakin ja Libyan tilanteeseen, Molemmissa maissa oli ennen JENKKIEN puuttumista, ilmainen terveydenhuolto, koulutus, päivähoito ja yleinen hyvänolontunne.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei ole Pasi olemassakaan sellaisia joulupukkeja kuin ilmainen terveydenhuolto, koulutus tai päivähoito. Joku ne aina maksaa, sinunkin puolestasi ja kasvattaakos sellainen sitten maksumiesten yleistä hyvänolontunnetta?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen
Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Muammar Gaddafi tapettiin Axis of Evil porukan (Usa ja sen Nato-liittolaiset) toimesta, koska hän halusi eroon öljykaupan dollari-kytköksestä (petro-dollar).

Gaddafi sijoitti maan öljy miljardeja kansansa kehittämiseen, kouluttamiseen ja sen hyvinvoinnin parantamiseen. Ja hän halusi eroon petro-dollarista.

Se ei sopinut jenkeille, joka CIA:n sorvaamana ja maksamana järjesti paikalliset juopot ja narkkarit rähinöimään, jotta se näyttäisin jonkinlaiselta "kansanousulta".

Ja määräsi Natomaa-Ranskan tuhoamaan Libyan "diktaattorin" ja niinhän ranskikset kuuliaisen natokoiran ominaisuudessa tekikin ja niinpä erittäin hyvä, oikeudenmukainen ja kansansa puolta pitävä kansanjohtaja jälleen kerraan murhattiin jenkkien kätyrien aikaansaamana.

Libya on pohjois-Afrikassa, ja se olisi ollut maantieteellinen tulppa Afrikasta tulevien invaasiolle. Persereikä Nato ja Ranska etunenässä jenkkien sylikoirana ovat suurimpia syypäitä täälle traagisia mittasuhteita saaneelle invaasiolle Eurooppaan.

EU.n täytyisi haistatta paskat jenkeille ja heittää koko nato ulos Euroopasta ja jokaisen eurooppalaisen valtion pitää ruveta ajattelemaan omilla aivoillaan, ei jenkkipropagandan kyllästäminä ja /tai maksamina.

Me eurooppalaiset kyllä pärjätään kyllä jokainen valtio ihan omillamme ja turvautuen omaan puolustukseemme, e i tässä suurinta Axis of Evil-valtiota, Usata tarvita.

Pasi Ranta

Tarkoitin kyllä tuolla vastaavaa systeemiä, kuin on Suomessa ja todennäköisesti myös sinä sen ymmärsit oikein. Joulupukkiin usko on mennyt jo pikkupoikana. Senverran tuohon maksupuoleen, olen itse yrittäjänä ollut karvan vajaa 30 vuotta ja järjestänyt itselleni työterveyshuollon yksityisellä terveysasemalla ja näinollen myös maksan sen itse. Lähinnä nyt tuossa kommentissa tarkoitin sitä, että tämä meidän ihana maailmanpoliisi USA tekee temppujaan ja maksattaa kalliin hinnan siitä myös meillä.

Sari Haapala

Samat henkilöt puolustavat muslimeita ja seksuaalivähemmistöjä viimeiseen asti, vaikka muslimit ovat radikaalein viharyhmä seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Kun tämän epäloogisuuden perusteista kysyy näiltä suvakeilta, ei luonnollisestikaan mitään vastausta tule, vai kuinka on Ketola ja Kuikka?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei se logiikka pelaa tuolla tavalla. Se pelaa niin, että jos rauhanuskontoa tai sen edustajia arvostelee, saa tuomion. Jos Israelia tai juutalaisia arvostelee, riittää, että poistaa Facebookista päivityksensä niin asiaa ei edes tutkita. Tästä on Niklas Bergmanin blogikirjoitus http://weareallafricans.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2... ja lisää tässä http://www.algemeiner.com/2016/02/25/finnish-acade.... Kunnostautujana professori Paavo Kinnunen, Aalto Yliopisto. En löydä mistään raflaavia otsikoita rikostutkinnan aloittamisesta. Missä on nettipoliisi nyt? Yliopisto selittää Kinnusen mielipiteiden olevan hänen omiaan, tottakai. Meillä joku onneton seurakunnan siivooja erotetaan mielipiteidensä vuoksi, mutta tietenkin professori saa sanoa aivan mitä tahansa. Ero tapausten välillä on se, että siivooja erehtyi arvostelemaan väärän uskonnon edustajia, jotka ovat jonkin minulle käsittämättömän asian tai teon "uhreja".

Ei, logiikalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että esimerkein tuetuilta tosiasioilta suljetaan johdonmukaisesti silmät, eikä reaalimaailman tapahtumilla ole minkäänlaista merkitystä mielipiteen muodostukseen. Eräät henkilöt ovat riittävän taipuvaisia kiertymään millaiselle mutkalle tahansa kyetäkseen heittämään nokkelat ja näsäviisaat kommenttinsa asioista aidosti huolissaan olevien ihmisten kirjoituksiin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--puolustavat muslimeita ja seksuaalivähemmistöjä viimeiseen asti

Tarkoitatko, jotta muslimit ja s-vähemmistöt ovat jotakin pahantekijöitä, jotka tarvitsevat puolustelua?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Noin pahaksi äityneeseen ksenofobiaan kannattaa hakea ammattiapua.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Suurin osa turvapaikanhakijoista on siirtolaisia. EU ja olemassaolevat pakolaislait (ja tietysti ne lait, joita ei ole pantu täytäntöön) ovat lastanneet Euroopan Unionin (tai ne maat, jotka sen hyväksyivät), täyteen siirtolaisia ja pakolaisia, joista ei ota selvää, ovatko he "oikeita" pakolaisia, siirtolaisia, rintamakarkureita, vai ISIS:in joukkoon kuuluvia. Koska Euroopan "arvot". Mitkä arvot, mitkä pitävät Eurooppaa pystyssä? Rauhanpalkinnon saanut Euroopan Unioni on suuremmissa ongelmissa kuin koskaan, ja Britannia uhkaa lähteä ensimmäisenä, eikä sitä voi syyttää. Euroopassa ei ole rauhaa, eikä ennustettavuutta. Jos ongelmia siirtolaisuuden suhteen ei saada ratkaistua lähiviikkoina, EU sellaisenaan hajoaa erimielisyyksiin, ja kukin maa pitää huolta itsestään, näin uskon. -Idealismia vastaan on vaikea taistella faktoilla. Ihmissalakuljetus on esimerkiksi miljardiluokan bisnes Euroopassa, aivan yhtä tuottoisa kuin huumebisnes. Mutta halutaanko sitä vastaan oikeasti taistella? Onko niin tehty?

Pasi Ranta

Tuota, unohdit tuosta, että meillähän on saatanan avosyli Sipilä, tänne vaan kaikki luku- ja kirjoitustaidottomat kouluun. Todella lupaava tulevaisuus Suomella, koulutamme kyllä kaikki mahdolliset tulijat ja he lähtevät heti maailmalle töihin, Suomeen jää jos jonkunnäköistä aasi- ja kamelikuskia elämään sosiaalituilla. Hyvin pyyhkii arvon SSS+O!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaija Hietanen "ja jokainen maa pitää huolta itsestään" On suorastaan naivia luulla, että EU:n hajoaminen muuttaisi pakolaistilannetta parempaan suuntaan, ei suinkaan, vaan pakolaistulvan lisäksi tulisi riesakasi Euroopan maiden keskenäiset mittelöt ja niissä mittelöissä pienet maat, kuten Suomi jää kyllä jalkoihin ja historiasta tiedämme mitä siitä seuraakaan. Pahin mitä nyt voisi tapahtua olisi EU:n hajoaminen ja Eurooppa ajautuisi sekasortoon Putinin nauraessa kasakan naurua Kremlissä. Olisiko jo syytä hyväksyä se tosiasia, että pakolaistulva on muuttunut osaksi maailmanpolittista valtapeliä, jota varsinkin Venäjä pelaa EU:a vastaan omaa asemaansa tuossa valtapelissä vahvistaakseen.

Ilkka Huotari

Eihän (elintaso)pakolaistulvan lopettamiseen tarvita muuta, kuin päätös laittaa rajat kiinni. Vaikka jokaiselta maalta erikseen, ei siihen EU:ta tarvita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset