Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Avoin kirje Andre Wickströmille

 Rukousaamiainen – mistä on kyse?

Mediassa uutisoitiin laajalti Suomessa toista kertaa järjestettävästä rukousaamiaisesta. Rukousaamiainen on Yhdysvalloissa tuttu tapahtuma. Rapakon takana se on ollut maan tapa jo vuodesta 1953. Tapahtumaan osallistuvat kutsuvieraat: Yhdysvaltain kongressin ja hallituksen jäsenet sekä muita politiikan ja talouselämän vaikuttajia. Myös ulkomaisia vieraita kutsutaan tapahtumaan. Suomesta paikalla ovat olleet Päivi Räsänen, Eija-Riitta Korhola, Sari Essayah, Toimi Kankaanniemi sekä Timo Soini. Historiallisista henkilöistä paikalla ovat olleet mm. Dalai Lama ja Äiti Teresa. Puhujina tapahtumassa ovat Yhdysvaltain presidentti sekä toinen vieraileva puhuja, jonka henkilöllisyys pidetään salassa tapahtumaan saakka.

Suomessa ensimmäinen rukousaamiainen järjestettiin viime vuonna ja tänä vuonna on toisen tapahtuman vuoro. Tapahtuma on myös Suomessa kutsuvierastapahtuma ja se on maksullinen. Tarkoituksena on koota kristillisesti ajattelevia ihmisiä yhteen ja tämän vuotisessa tapahtumassa kutsuvieraiden kanssa rukoilee Suomen ulkoministeri Timo Soini.

 

Koomikon toive massamurhasta

Suomalainen koomikko Andre Wickström reagoi tähän Suomessa järjestettävään rukousaamiaiseen twiittaamalla : ” Maksua vastaan voit rukoilla Timo Soinin kanssa. Rukoilen että Jesus ilmestyy ja tappaa kaikki siellä olevat. ”

Vihapuheesta on puhuttu Suomessa pitkään. Vihapuheen kohteeksi on joutunut kehitysvammaisia, maahanmuuttajia, poliitikkoja ja ihan vain tavallisia ihmisiä uskontonsa tai alkuperänsä vuoksi. Suomessa  keskusteluilmapiiri on monien mielestä kireä ja tilanne on räjähdysherkkä. Ei ole kauaa aikaa, kun Perussuomalaisen avustajan kurkkuun käytiin kiinni hänen puoluetaustansa vuoksi.

Huolestuin Andre Wickströmin twiittauksesta paljon ja ajattelin kysyä häneltä, onko kaikki hyvin. Tiedustelin myös avun tarvetta. Massamurhan toivominen ei nimittäin ole sellainen toive, jota nyt tuosta noin vaan voi heittää ilmaan – ja vieläpä julkisessa mediassa yli 30 tuhannelle seuraajalle.

Myöhemmin Wickström laittoi twitteriin kuvan, jonka suomennos kuuluu jotakuinkin näin: ” Vaikka olet loukkaantunut, se ei tarkoita, että olet oikeassa.” Ymmärrän kohun keskellä tämän niin, että me jotka olemme ihmeissämme massamurhan toivomisesta, me emme ole oikeassa. Mitä ihmettä?

Tiedän, että koomikoilla on  lupa vitsailla hiukan rajummin kuin meillä taviksilla. Meillä on Suomessa myös sananvapaus. Mutta kuuluuko sananvapauden piiriin oikeus julkisesti unelmoida massamurhasta? Kannattaa muistaa, että tänä vuonna tulee täyteen seitsemän vuotta Kauhajoen kouluampumisesta - siis massamurhasta, jossa kymmenen ihmistä menetti henkensä.


Avoin kirjeeni Andre Wickströmille:

Toivoit massamurhaa twitterissä. Tiedustelin sinulta heti , onko kaikki kunnossa. Olen huolissani. Olen katsellut ohjelmiasi ja nauranut vitseillesi – jopa silloin, kun olet vitsaillut puolueestani Perussuomalaisista. Vaikutat oikein mukavalle miehelle. Ymmärräthän kuitenkin, että massamurhan toivominen ei ole mikään vitsi. Suomessa on kuollut yhteensä 20 kouluympäristössä tehdyissä massamurhissa.

Haluan kuitenkin muistuttaa sinua siitä, että mokaaminen on inhimillistä. Aika moni kuitenkin järkyttyi. Muistathan, että anteeksipyyntö ei vaadi paljon. Kaikkihan me olemme ihmisiä.

Lopuksi haluan vilpittömästi sanoa sinulle, että jos kaipaat juttuseuraa - olen käytettävissäsi. Olen ammatiltani hoitaja ja työssäni tottunut kuulemaan ja kuuntelemaan vaikeitakin asioita. Lupaan, että vaitiolovelvollisuuteni pitää myös sinun kohdallasi. Tässä numeroni ja auttava käteni, Andre: 0443010889
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuinka todennäköisenä pidät sitä mahdollisuutta, että Jeesus kävisi toteuttamassa Andre rukouksen? Andre vitsi oli minusta huono, mutta nämä kirjoitukset massamurhista alkavat jo naurattamaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kieliasu twiitissä oli Jesus. Kännissä ja läpällä varmaan tämä twiitti. Kukaan ei toivo meksikolaista huumekartellin hitmania suomeen murhaamaan.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

No, Andre ainakin twiittinsä mukaan toivoo. Eikä hän ole selittänyt asiaa mitenkään toisin!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #3

Sanna, joo, mautonhan tuo Andren twiitti oli, ei siitä pääse mihinkään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ehkä kannattaisi tuollaisten mamumurhaajien vuoksi pistää rajat kiinni?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Selvästikään Wickström ei ole maksanut rukouksestaan 120 euroa, kun ei Jesus ole vielä ilmestynyt.

Wickströmin vitsi oli outo, mutta sikäli nerokas, että jopa Antikainen on valmis uskomaan, että raharukouksella Jesus tulee ja muodostaa turvallisuusuhan.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Ja Petra tässä koittaa nähtävästi sanoa, että eniten merkitystä on sillä, kuka toivoo ja kenelle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Wickström ei toivonut mitään, vaan ilmoitti rukoilevansa. Samoin kuin mitä ilmeisimmin rukousaamiaisella kai rukoillaan että talous paranee. Tai mehän emme tiedä mitä siellä rukoillaan kun medialta on kuulemma sinne tulo kielletty. Ehkä rukouksen lopputulemat tulevat jollain lailla näkyviin, onhan niistä maksettu kelpo hinta. Kenen rukous toteutuu ja kenen ei? Ehkä raha määrittää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #8

En ole uskonnollinen henkilö, mutta eikö rukoilu sisällä lähtökohtaisesti toiveen että asia X toteutuisi? Ei kait rukoilu mitään leppoisaa yksinpuhelua jumalalle ole?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

En tiedä, kun en rukoile, mutta tänään juuri Nytissä oli loistava artikkeli, jossa sarkasmitutkija kertoo, miksi sarkasmia on niin vaikea ymmärtää: http://nyt.fi/a1457321003308?ref=hs-etusivu-uusimm...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #13

Ei tuo twiitti kyllä sarkasmia ollut miltään osin. En pidä sitä kyllä minään kehoituksena väkivaltaankaan. Siinä Antikainen on oikeassa, että ihmisen täytyy olla sisältä rikki, kun toivoo (rukoilee) toisten kuolemaa. Wickström menee samaan kastiin näiden raiskausfantasioiden lähettäjien kanssa. Sinänsä ei yllätä yhtään, sillä samanlaisia ihmisiä löytyy kolikon molemmilta puolilta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Kun tulkitset rukouksen ja toiveen olevan sama asia, teet rohkean oletuksen että André uskoo jonkun kuulevan hänen rukouksen. Onko sinulla syytä olettaa niin? Se vähä mitä olen Andrén juttuja kuullut ja tämän kontekstin perusteella, olettaisin päin vastoin ettei hän sitä usko.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Hyvä artikkeli. Helena Erosen ja Halla-ahon tapaukset ovat loistavia esimerkkejä. Ymmärrätkö sinä sarkasmin niiden takana? Vai, onko jälleen kyse siitä, kuka on sarkastinen ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #23

En kai minä olisi sitä laittanut ihmiselle, joka kirjoittaa sarkasmin ymmärtämättömyydestään blogin, ellen ymmärtäisi mistä on kyse. Oletko edelleen sitä mieltä, että kannatti närkästyä?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Rukouksessahan voidaan kiittää, toivoa, pyytää ja niin edelleen. Ei se mikään neutraali ilmaus ole ja kyllä se voidaan liittää toiveeseen, kuten sanot.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #24

http://timovaittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2131...

Tässä puoluekollegasi testaa, voiko rukoilemalla saada Jeesuksen ilmestymään ja tappamaan minut ja Korkmanin Manun. Kuten näet, huoli on turha. Henki pihisee hyvin.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Petra yrittänee selittää tätä niinpäin, että "vitsin" sisältö on se, että rukoilu on yhtä tyhjän kanssa. Mielenkiintoiseksihan tämän tekee juuri se, että kuinka paljon omaa intentiota herra koomikko tässä ilmaisi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #46

Kas, minulle ei tullut kertaakaan mieleen, että Wickström haluaisi ison joukon ihmisiä oikeasti kuolevan. Täytyy sanoa, että eroan siinä esimerkiksi Eero Nevalaisesta ja Sanna Antikaisesta.

Käyttäjän amgs kuva

Wickströmin kommentti oli asiaton.
Itse näen, että esimerkiksi Soini saa myydä rukouksia niin paljon kuin haluaa, koska se sopii hänen uskontoonsa, mutta en ymmärrä mitä luterilaiset tekevät myymässä rukouksia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Wickström kirjoitti Twitterissä toivovansa, että "Jesus ilmestyy ja tappaa kaikki siellä olevat"."
*********************************************************

Eikö tuo ole vain muunnelma iki-wanhasta "hauska tappa vanha tuttu" sanonnasta ( tarkoituksena sanoa "hauska tavata vanhaa tuttua".. mutta voi ulkomaalaiselta tai vastaavalta vääntyä suomen kieli tarkoittamaan tutun murhaamista )?

Tai mistäs minä tiedän.

Harvempi vain kirjoittaa väärin Jeesuksen nimeä muotoon Jesus, joka antaa aika hyvin vinkkiä että lisääkin kirjoitusvirhettä voi olla tulossa tarkoituksella. Seuraava sana sitten "tapaa" ja lisää siihen yksi p-lisää muuntuu sanaksi "tappaa". Eli "Jeesus" sanasta yksi kirjain pois ja tasauksena "tapaa" sanaan yksi kirjain lisää.

*************************************************************
Summa summarum ilman tahallista kirjoitusvirhesekoilua: Wickström kirjoitti Twitterissä toivovansa, että "Jeesus ilmestyy ja tapaa kaikki siellä olevat". Josta toivottavasti kaikki olisivat ihan iloisia ja silleen.
**************************************************************

Ei jaksanut naurattaa kyllä, mutta nostalgisten sanontojen uusiokierrätyksestä annan pienen hymähdyksen. Aika kivan mediaspektaakkelin sai aikaan oletettavasti tarkoituksella ja paljon tyrmistyneitä ja vihaisia kommentteja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No tuo on jo melko pitkällemenevää päättelyä ja tulkintaa :D Täysin älytöntä olettaa että ihmisille tuo avautuisi jos asia on niinkuin esität. Paska vitsi siis.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En usko että se on esitetty sellaisena että helposti avautuisi :D avautuessaankin nauru jää puuttumaan eli enemmänkin päättelytehtävä. Vitsinä siis paska, pienenä päättelytehtävänä jonkunlainen. Mahdollisena lisäpontimena mahdollisuus monien närkästymiseen eli ehkä mies on vähän pirullinen. En silti henkisestä terveydestä huolestuisi vielä tuon perusteella.

Enemmän pistäisin pisteitä jutulle mikäli siihen löytyy useita eri selitysmuotoja.. ei kovin kummoista tuollainen kirjaimilla leikittely. Toisaalta johan tässä on ties kuinka moni kommentoijakin löytänyt ties mitä selityksiä eli ehkä Wickström olikin fiksumpi kuin oletin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lumikki_ja_7_sein%C3...

Tuosta levystä taisin muistaa tuon.... kappale 11 ("Hauska tappa vanha tuttu – 2.41"). Eli tyypillinen kirjaimilla leikkiminen (tai lähinnä miten vaikka ulkomaalainen voisi suomea vääntää) ja tosiaan ei tuo Jeesus nimi turhaan ole laitettu muotoon Jesus ilman että sitä seuraisi toinen yhden kirjaimen virhe.

En muuten olisi muistanut, mutta isäukolla taisi tuo levy olla vinyylinä ja sitä joskus soitteli, mutta itse sanonnan heittona kuulee suht yleensä vieläkin. Kappaleen sanoja taas en enää edes muista.

Voin tietenkin olla väärässäkin, ei siinä mittään.

Käyttäjän amgs kuva

"Aika kivan mediaspektaakkelin sai aikaan oletettavasti tarkoituksella ja paljon tyrmistyneitä ja vihaisia kommentteja."
Mutta missä kulkee hyvän maun raja? Olen (ainakin joidenkin mielestä tosi tosikko) ja vaikka nauroin tulkinnallesi, koska on sekin mahdollista, että kaveri tahattomastikin kirjoitti noin, hänen kuitenkin punitsi kovasti tuota "tappaa" sanaa. Jos näin hän ei tehnyt, hän on aivat pihalla viohapuheista. Saako provosoida ja sortua vihapuhetulkintoihin vain siksi, että saisi huomionsa? Kai huumoristikin tietää, ettei ole pakko nauraa ja tulkita asioita, kuten hän itse tahtoo!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rami O.,

Suomenruotsalaisen Wickströmin äidinkieli lienee ruotsi. Ruotsiksi Jeesus on Jesus.

Sukkeluus tuhoutuu vääränlaiseen selkokielisyyteensä koomikon käyttäessä sanaa tappaa tappa-sanan sijasta, kun tarkoituksena on mitä ilmeisimmin ilmaista ajatus ns. huonolla suomella :

"...Jesus ilmestyy ja tappa kaikki siellä olevat."

Käyttäjän korolainenj kuva
Joonas Korolainen

Vitsi saattoi ylittää hyvän maun rajan, mutta parodisoi kuitenkin hyvin esim. Rajat Kiinni -ryhmän ja muiden vastaavien somekeskusteluja, niitä samoja joihin Perussuomalaiset ovat lyöneet pökköä pesään jo muutaman vuoden ajan. Myönnettävä tosin on, että noilla puheilla kuitenkin eroa. Wickströmin "toiveen" kohde ei ihan niin todennäköisesti näet innostu hänen sanoistaan ja toteuta niitä.

Wickström ehti jo kommentoimaan tätä kohua, ettei tietääkseen ole sanonut mitään rasistista. Priceless.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kerrotko, missä ja kuka Perussuomalainen on toivonut massamurhaa? Jos tiedät jotakin, mitä minä ja puolue ei, laita sähköpostia puoluetoimistolle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Voi myös olla, että Wickström halusi twiitillään osoittaa millainen kaksinaismoralismi mediassa ja "hyvien" ihmisten joukossa vallitsee (sekä toki toisella puolella sananvapautta vaativat nyt tuomitsevat Wickströmin). Silloin twiitti oli nerokas ja onnistui täydellisesti ja sen jälkipuinti naurattaa todella paljon.

Sari Haapala

Ehkä Wickström viittaa Jesus Navakseen, tai johonkin toiseen Jesus -nimiseen henkilöön? Wickströmin Twitter-seuraajissa on ainakin JesusFromMars, joten ehkä Wickström vetoaa häneen massamurhan toivossa?

Jos joku kirjoittaisi toivovansa, että "Anders ilmestyy ja tappaa kaikki siellä olevat", niin mikäköhän olisi suhtautuminen silloin?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Wickström vissiin kuvitteli olevansa hauskakin. Idiootti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Monesti kun menin komennukselle Paraisille ja tapasin siellä paikallisia työkavereita, niin oli yleistä todeta, että on "kiva tappa vanha tuttu" tai kun kävimme kahvilla niin tilasimme "yks lilla kuppi kaffe ja kerma kans". Kärpäsestä näytetään väkisin väännettävän sitä kuuluisaa härkästä.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Savolaesena ole tottunut puhumaan tapaamisesta tappaamisena.

Mutta tuo sinun selitys on ihan tuulesta temmattu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sanna, ei muuten ole. Voisin luetella vaikka kuinka monta vastaavanlaista hassua sanontaa miten "rantaruotsalaisia" ja heidän tapaa puhua hyväntahtoisesti "kiusataan"

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #34

Voe ystävä rakas! Mie ole savolaene Pohjois-Karjalassa. Voet ehkä arvatakkii, mittee se meinoo...

Aeniin, kerran linja-aatossa Helsingissä kysäsin kuskilta "Männöökö tämä raatatientorille" Kuvittelehan sie, bussikuski alako naarammaan! Kyllä mie niin mieleni pahotin..

Sari Haapala

Wickströmin itsensä mukaan kyseessä ei ole kirjoitusvirhe, joten teoriasi on väärä, ja lisäksi kirjoitusmuoto Jesus viittaa henkilöön. Se taas muuttaisi kirjoituksen luonnetta, onhan mahdollista että Wickströmillä on yhteyksiä vaikkapa ETA:n baskiterroristiin jonka nimi on Jesus.

Tällä tavallahan suhtaudutaan "äärioikeiston" kirjoituksiin, joten miksi tämä kirjoitus nyt sitten kerää nämä samat Granlundit ja kumppanit puolustelemaan Wickströmiä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten kun joku persu twiittaa, vaikka että mamut pitäis viedä saunan taakse, nii sei ei sitten ole enää sarkasmia tai huumoria.

Silloin huudetaan jo poliisi apuun ja oikeuteen on tuollainen vietävä, ei kaikesta sentään voi laskea leikkiä, niin on tälläkin palstalla useasti sanottu :)

Ja heti Soinila kommentti, miten tämä on mahdollista, olette rasisteja kaikki!

Je suis mikä helvetin urpo se olikaan.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Entä jos massamurhaaja iskeekin wicken lähiökapakkaan,ja vie mukanaan n.20 pahinta vihervasemmistomarxilaissuvakkilesboa/homoa !?
-taidanpa rukoilla sen puolesta !

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei minulla ole mitään syytä puolustaa Wickströmin mautonta vitsiä, mutta "rantaruotsalaisten" kanssa ikäni veljelleenä ymmärsin Wickströmin tviitin sisäpiirille tarkoitetuksi, tosin huonolla menestyksellä näemmä.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Mie aineki kertoilen sisäpiirivitsini sille sisäpiirille enkä koko mualimalle. Kun ei koko mualima tunne miun hölömöö huumorrii eikä sen tarvihekkaan. Näin ku toimii, ei tule viärinkäsityksiä. Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että jos vahingossa sattuupi lipsahtammaan, niin pittää assii korjata ja pyytee vaekka anteeksi. Niihän nuo immeiset on ennenkii tehnynnä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Pilapiirtäjien ja koomikkojen tehtävä on kertoa vitsejä. On eri asia mitä poliitikot sanovat ja heillä on oltava kieli tarkemmin keskellä suuta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #44

Petran käsitys huumorista. Kuvailujesi jälkeen miellän satiirin ilkeiden, wanna be älykköjen touhuksi. Mukahauskaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #48

En sanonut että nauratti mitenkään erityisesti, mutta onko sen nyt ihan totta että olen ainoa ihminen tässä ketjussa, jolla ei ollut mitään vaikeuksia ymmärtää vitsin sanomaa heti ensi näkemältä.

Ammattikoomikon vitsien avaaminen on yksi typerimmistä asioista, mutta kun tällaista kohkaamista näkee niin ehkä on hyvä raottaa.

Joidenkin ihmisten mielestä on aika kornia, että ihmiset kerääntyvät rukoilemaan (maksusta) jonkun talouden puolesta. Mitä se Jeesus toteuttaa rahasta? Käykö vaikka jokin ihan muu juttu, kuten että Jeesus ilmestyy tappamaan? Kuka sen päättää, kenen rukous toteutuu ja millä lihaksilla?

Se ON kornia, mutta täällä te aikuiset ihmiset pohditte vakavissanne sitä, että Wickström hautoo ihan selvästi mielessään massamurhatoiveita.

Ja se on naurettavaa, ironista sinänsä.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

On se niin hienoa, kun joku ymmärtää.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Tämä on nyt vissiin sitä parempaa ja sivistyneempää huumoria ;) Eihän myö juntit tajuta siitä mittään! Miekin olen niin pirun tyhmä, että alkuunkaan ymmärtänä, että tämä nyt vaan oli tällaista ruotsalaista hjyymorii ;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sanna, vaimoni juuret ovat Johanneksessa, menetetyssä Karjalassa ja vieläkin, yli 40-vuoden yhdessäolon jälkeen Varsinas-suomalaisena on joskus aika vaikeaa ymmärtää vaimoni sukulaisten viljelelemiä karjalais peräisiä vitsejä ja sanontoja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ihan off-topic, miusta äärimmäinen sympaattinen pariutuminen Suomessa on nimenomaan varsinaissuomalaisen ja karjalaisen välillä. Siinä sitä ymmärrystä tarvitaan :)

Entinen esimies oli Uudestakaupungista ja vaimon oli löytänyt Joensuusta. Huikeaa seurattavaa.

Kaikella hyvällä tämä viesti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suurella rakkaudella ja huumorilla suhtaudun erilaisiin ilmaisuihin kuten "En mie taija kehtaa" totesi vaimoni edesmennyt iso-äiti, kun piti mennä naapurin Iiita tapamaan. Ihmettelin sitä seurustelumme alkuvaiheessa, tulevalle vaimolleni, Että "mitä se mummo nyt oikein häpeää kun ei voi Iitaa mennä tapamaan", no kysymys olikin viitsimisestä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Varmaan P Pietari pläjäyttää kostoksi rienaamisesta myllynkivellä tätä jumalatonta pilkkakirvestä. Siitäs sitten saa, kurja.

Mutta onhan se tietenkin Soinin hyvä kalastella ääniä tuolta hurskaiden lammikosta. Kaikki lasketaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Saattoi koomikko jättää tulkinnalle vähän liikaa tilaa, kun ihan tosissaan ollaan kohkaamassa massamurhasta. Jokin ajatushan Andrélla on tietysti ollut, samaan tapaan kuin tuo blogistin huoli Andrén voinnista. Nähtävästi henkilökohtainen loukkaus on helpommin siedettävissä, kuin kollektiivin parodiointi tai rienaaminen. Pelkkä avoin kirje -osio, hieman vielä kärjistettynä huolenpidon osalta ja ilman viitteitä koulusurmiin, olisi itse asiassa ollut loistava vastaveto Andrélle.

Avautuisiko jos väännetään vähän tuota twiittiä: "Maksua vastaan voit Timo Soinin kanssa jutella Batmanille. Pyydän että Robin ilmestyy ja iskee pahissormuksella merkin siellä olevien leukaan." Ei se twiitistä tee onnistunutta, mutta asettaa perspektiiviin kuinka vakavissaan asiaa kannattaa paheksua.

Vastuuvapauslauseke: Batman ja Robin ovat mielikuvitushahmoja, eikä esitettyä lausumaa siksi pidä tulkita minään muuna kuin satuna.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Nimi Je[e]sus viittaa myös Barabbaaseen, jonka etunimi on joissain evankeliumien varhaisissa käsikirjoituksissa Jeesus (Yeshua). Barabbas oli tarinassa tunnetusti murhaaja.

Toki tämä on vain yksi arvaus. Wickströmin vitsi tai sellaisen yritelmä taitaa olla aika monitulkintainen.

Aikoinaan näyttelin Jeesusta eräässä harrastelijakomediassa, jossa avaruusveljet olivat kaapanneet Jeesuksen ja Elviksen. Kansalta kysyttiin, kumman he haluavat takaisin. He huusivat: "Haluamme Kuninkaan!" Ja niin Elvis palasi maan päälle.

Yeshua Bar Abba (aram. bar abba, isän poika) saattaisi olla juuri vastaava sanaleikki – Jeesus kun on kristillisessä tarustossa taivaallisen Isän poika. Tarina saattoi alkujaan olla pilkallinen – Pilatus antoi kansan valita, haluavatko he Jeesuksen, Isän pojan vai Jeesuksen, isän pojan.

Koomikot kuten uskontojen perustajat ovat poliittisen epäkorrektiuden ammattilaisia, joten saa olla jotain aika pahasti poikittain jossain jos koomikon puheita alkaa vakavissaan tivaamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miksi nämä persut kuvittelee että kaikki äärimuslimit ymmärtäis huumoria, kun eivät itse näköjään yhtään ymmärrä, kuten ei Brysselin Boprikovkaan ymmärtänyt.

Samassa hallituksessa näyttävät nyt olevan kuitenkin molemmat herrat, sekä Soini, että Boprikov, joten joko anteeksi antaminen tai ainakin unohtaminen on mahdollista.
Soini on antanut anteeksi Boprikoville ja Boprikov Soinille.

Nämä viihteen tekijät muuten pyörii aivan eri kategorioissa kuin politikot.
Vai onko politikkakin kenties viihdettä?
Vai onko viihde sittenkin jotain vakavasti otettavaa, mutta politiikka ei?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Normaalisti saattaisin hiukan ehkä arvostella poliitikkojen alituista tarvetta heittäytyä marttyyreiksi, mutta suomalainen standup-komiikka on rehellisesti sanoen aina ollut täysin tylsää ja teennäisen epähauskaa. Prioriteettien nimessä on siis pakko toivoa, että ihan mikä tahansa ylimaallinen voima ilmestyisi ja hankkisi jotain muita töitä tämän maan standup-koomikoille.

Koraani Bacon

Yhdysvaltain presidentti on antikristus. Soini on Suuren Saatanan kätyri.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset