Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Perussuomalaisten Nuorten kevätkokous

Perussuomalaiset Nuoret pitivät kevätkokouksensa 23–24.4.2016 Joensuussa. Sain kunnian toimia kokouksen puheenjohtajana. Käheästä äänestä ja flunssasta huolimatta mieli on edelleen iloinen.

Järjestimme ja olimme paikalla Perussuomalaisten Nuorten ja Naisten mielenosoituksessa Naisrauhan puolesta. Paikalla parhaimmillaan oli noin 100 ihmistä. Kaksi naista tuli kertomaan minulle halustaan liittyä Perussuomalaisiin ja paperit laitettiinkin heti liikkeelle. Heidän mielestään mielenosoitus oli hyvin tärkeä ja toinen oli kokenut Suomen muuttuneen tilanteen ihan henkilökohtaisestikin. Samanlaisia puheita ja kommentteja tuli monilta eri naisilta. Samaan aikaan kuitenkin muut paikalliset nuorisojärjestöt Kokoomuksesta Vihreisiin vastustivat järjestämäämme mielenosoitusta. Tämä sai ihmettelyä osakseen monilta eri ihmisiltä paikan päällä. Ihmettelimme ihan yhdessä marssille osallistuneiden kanssa muiden paikallisten nuorisojärjestöjen kannanottoa Uljas lehdessä, joka leimasi koko meidän mieliosoituksen rasistiseksi. Omassa puheenvuorossa otin esille perheväkivallan ja kerroin oman lapsuuden kokemukseni asiasta. Olen aika surullinen, että tällaisen asian puolesta puhuminen leimataan joidenkin nuorijärjestöjen taholta rasismiksi. Jos kerron lapsena kokemastani perheväkivallasta, niin olenko silloin rasisti?

Kevätkokouksessamme kävimme läpi suoria jäsenaloitteita ja valitsimme Perussuomalaisten Nuorten edustajiston. Suorista jäsenaloitteista läpi menivät Taksialan sääntelyä ja Maakunnan itsehallintoa koskeneet aloitteet. Henkilökohtaisesti kokouksen puheenjohtajana minusta oli hienoa, että jäsenistölle annetaan suorien jäsenaloitteiden muodossa mahdollisuus vaikuttaa nuorisojärjestön politiikkaan! Näin asioiden täytyykin olla, mahtavaa kuulua siihen joukkoon, joka vie jäsendemokratian näin pitkälle. Perussuomalaisten Nuorten edustajistosta äänestettiin myös ja ehdolla oli hieno porukka, joten äänestys oli ainakin itselleni vaikea. Olisin toivonut, että kaikki halukkaat olisivat päässet edustajistoon!

Olen toiminut viimeisen kolmen vuoden ajan kaupunginvaltuustossa ja osallistunut siis moniin valtuuston ja lautakuntien kokouksiin. Perussuomalaisten Nuorten kokous oli elämäni mukavin kokous. Tämä tulee muuten sydämestä. Eniten ilostutti se, kuinka ihmiset voivat olla eri mieltä asioista, keskustella niistä tiukastikin ja silti olla keskenään kavereita ja jopa ystäviä. Tästä monen pitäisi ottaa mallia!

Kiitos vielä kerran kaikille Perussuomalaisille Nuorille mukavasta viikonlopusta Joensuussa! Ja erityisesti kiitos kaikille Naisrauhan puolesta marssineille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RauniVottonen kuva
Rauni Vottonen

Paikalla katsojina olleet sekä paikallinen lehti kertoo kuitenkin, että mielenosoittajia oli noin 40 ja joista kymmenkunta naisia. Puheet eivät käsitelleen aihetta, eli perheväkivaltaa vaan uhkaa mitä turvapaikanhakijat joidenkin mielestä edustaa.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maa...

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Karjalaisen toimittajan 5-10 minuutin vierailu kertoo toki aina todellisuuden ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset