Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous

Kuluneena viikonloppuna meillä oli puolueneuvoston kokous. Paikalla oli useita satoja Perussuomalaisia ympäri maan.

Ennen kokousta olin mieheni kanssa perjantai-lauantai välisen yö parhaan ystäväni luona Kalliossa. Kysyin yksiön vuokraa: se on VVO:lla 800 euroa. Tiedättehän, ketkä pääosin omistavat tämän yhtymän? Ay-liikkeet – työläisen asialla. VVO jakoi muuten omistajilleen voitto-osuuksia viime vuonna 37 miljoonaa euroa. Lapsuuden ystäväni, yliopisto-opiskelija ja työntekijä, sekä monet muut, maksavat nämäkin voitot. Ei mitään järkeä!

Ehdottomasti parhainta puolueneuvostossa oli – Jope Ruonansuun lisäksi – ryhmätöiden tekeminen tulevia kunta- ja maakuntavaaleja ajatellen. Olin itse turvallisuutta käsittelevässä työryhmässä. Hyviä asioita saatiin ylös ja henki oli loistava. Harmittaa, kun en kaikkien ryhmäläisten nimiä muista enää. Jos luette tämän, niin laittakaa kaveripyyntöjä facebookissa.

Ennen kokousta meillä sai ilmiantaa hyviä persuja. Ahkerien, uutterien ja hienojen Perussuomalaisten miesten ja naisten nimiä oli painettu isoon lakanaan kokouspaikalle. Nimiä ja kuvauksia oli hienoa lukea! Illalla palkittiin vielä muutama hyvä persu lavalla. Katselin ja kuuntelin palkitsemistilaisuutta ja taputin hyville persuille, joita lavalle nousi. Lavalla seisoi kovan työn tehneitä aktiivisia miehiä ja naisia, heitä joita ilman tätä puoluetta ei olisi. Yhtä-äkkiä tunnelmoinnin lomassa kuulin oman nimeni. Rehellisesti sanottuna: tätä en osannut odottaa. Ei ollut vollotusitku kaukana! Parasta oli saada Timo Soinilta halaus ja seistä hetki hyvien persujen vieressä. Nöyrä kiitos ja kumarrus! Sain taulun, jossa lukee kauniita sanoja ja takin, jossa lukee ”hyvä persu”. Takkia on hyvä pitää jatkossa torilla ja taulua aion katsoa niinä sateisina päivinä, kun epäilen itseäni.

Hyviä ja rakkaita puoluen ihmisiä haluan kiittää. Me kaikki olemme hyviä persuja. Huonoa persua en ole nähnyt. Ja asiahan on niin, että vaikka tekisi joskus virheitä ja mokaisi, ei se tarkoita sitä, että olisi huono. Kaikki mokaa joskus, myös vasemmisto, kuten Kyllösen Merja vastikään todisti.

Ajettiin mieheni kanssa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kotiin Outokumpuun. Jäi puolueneuvoston ministerien kyselytunti välistä, mutta onneksi nettisivuilta voi katsoa videon. Olisin itse kysynyt sosiaali -ja terveysministeriltä, onko mahdollista perustaa Suomeenkin kansainvälisten mallien mukainen FASD -osaamiskeskus. Olisin myös kysynyt, tietääkö kukaan tilannetta Rehulan pöydällä olevasta päihdeäitien pakkohoito esityksestä. Asiahan laitettiin uudelleen Rehulan pöydälle vuosi sitten.

Olen avoimesti kertonut otteita omasta lapsuudestani kirjoituksissani. Elämä on lyönyt joskus kovaa ja vaikeaa on ollut. Kun menetin vanhempani vuorotellen 17 ja 18-vuotiaana viheliäiseen sairauteen nimeltä alkoholismi, tunsin kaiken olevan menetetty ja hetkeksi annoin periksi. Lukio jäi kesken ja ylioppilaskirjoituksiin en ilmaantunut paikalle. Tuli mieleen tämä vaihe elämässäni, kun kuuntelin Lahdessa puolueemme puheenjohtajan ja ulkoministeri Timo Soinin puhetta:

” Nyt on vaikeampi vaihe. Niitä tulee kaikille puolueille. Kyse on siitä, miten siitä selvitään. Puolueen elämä on sen jäsentensä näköinen. Nousua ja laskua – antautumista ja luovuttamista ei milloinkaan. Vaikeudet ovat minulle tuttuja ne ovat teille tuttuja.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Onnittelut! Olet ansainnut nuo!

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen
Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Onnittelut lähtee myös täältä, go girl!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Hauska ja mukava oli tavatta livenä samassa työryhmässä, minunkin puolesta onnittelut huomionosoituksesta.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kiitos Freddy ja kiitos hyvästä ryhmätyöskentelystä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueelehti kertoo paikalla olleen 700 henkilöä, tosin jättää kertomatta montako valtuutettua oli paikalla vai oliko suurin osa näitä ansioituneita-ja nyt palkittuja puolueen jäseniä.

Pääasia, että uskoa vielä riittää ja että saatte täydet ehdokaslistat joka kuntaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Ennätysmäärä porukkaa paikalla kokouksessa, jossa ei tehty yhtään henkilövalintaa. Ei huonompi suoritus puolueelta?

Sellaista puoluetta ei olekaan, joka saisi täydet ehdokaslistat joka kuntaan. Kun jopa 4001 asukkaan kunnassa on kuntalain mukaan 27 valtuutettua, se tarkoittaa 40 ehdokkaan listaa ollakseen täysi. Ei tähän pysty mikään puolue kautta maan.

Kuitenkin uskon että ehdokasasettelun suhteen tilanne on paljon 2012 vaaleja parempi. Lähes joka kunnassa on ollut tällä kaudella valtuutettuja, jonka seurauksena myös lautakuntien jäseniä. Noin yleisestikin jäsenmäärä on kasvanut koko ajan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Viimevaaleissa puuttui 4000 ehdkasta täydestämäärästä, nyt tuskin saadaan viimekertaista määrääkään.

Toivotaan parasta, kun ehdokkaalta vaaditaan puolueenjäsenyys ja loikkaamattomuussopimus sanktioineen,niin kuri on taattu.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #7

En tarkkaan ottaen ole nähnyt laskelmaa, montako ehdokasta teoriassa voisi olla yhdellä puolueella koko maassa.

Uskoisin että luku on hyvin korkea ja että siitä jäätiin viime kerralla enemmänkin kuin 4000, koska perussuomalaisilla oli 2012 vaaleissa 4394 ehdokasta, siinä missä eniten ehdokkaita omanneella keskustalla oli 8401.

Se tieto on suorastaan väärä, että puolueen jäsenyys vaadittaisiin välttämättä ehdokkuuteen - näin ei ole.

Toisinnakin ehdokassopimuksen loikkaamattomuuspykälä on hyvin lievä moniin muihin puolueisiin verrattuna. Kuuleman mukaan siellä on joissain muissa puolueissa paikoittain jopa rahallisia sanktioita lähtöä estämään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Mäkelä, miksi sitten piiripomo Teurajärvi vaatii erottamistani PS:n valtuustoryhmästä?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #10

Yksittäistapaukseen en ota kantaa, koska en sitä tunne eikä se minulle kuulu.

Yleisesti ottaen asia kuitenkin on niin, ettei mikään estä puolueeseen kuulumatonta pääsemästä perussuomalaisten kuntavaalin ehdokaslistalle, jos asettava paikallisyhdistys päättää ehdokkuuden hyväksyä. Voihan yhdistys hyväksyä vaaliliitonkin, miksei yksittäistä sitoutumatonta ehdokasta?

Mutta toisaalta kuten voit julkisesti puolueen sivuilta saatavissa olevista valtuustoryhmän säännöistä lukea, jos kävisi niin että puolueeseen kuuluvan valtuustoryhmän jäsenen ja puolueen tiet eroavat, se on peruste erottamiseen ryhmästäkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #14

Entäs kun eivät ole eronneet, vaan henkilö on valittu valtuustoryhmän puheenjohtajaksi.
Tosin ryhmästä on eronnut neljä valtuutettua, mutta sääntöjä ei ole noudatettu, eikä heitä ole erotettu puolueesta.
Sääntöjä noudatetaan tapauskohtaisesti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #9

Missä puolueissa on tällaisia loikkaamattomuuspykäliä? Sehän on todennäköisesti perustuslain vastainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueenlehti kertoo paikalla olleen 700 henkilöä, tosin ei kerro valtuutettujenmäärää ja näiden ansioituneiden määrää erikseen, kun heitä oikein nimeltä mainittiinkin.
Toivottavasti saatte täydet ehdokaslistat jokaiseen kuntaan tulevissa vaaleissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Puhuttiinko EU:sta ja eurosta? Mikä on puolueen nykyinen kanta näihin, ainakin kovin hiljaisia ovat olleet.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Oli puhetta ja kysymyksiä esitettiin. Kannattaa katsoa videotallenne Perussuomalaisten ministerien kyselytunnista :)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kiitos tästä, olen laillasi puoluetoiminnassa mukana ja ensimmäistä kertaa puoluekokouksessa viime viikonloppuna. Uskoisin ettei puheenjohtajan vaihdos enää hetkeen tule ajankohtaiseksi, niin alan seurata tarkemmin varapuheenjohtajia, kaikkea kun ei muista ja ehdi, eikä ole juuri siihen tilanteeseen tarpeen selvittää. Ainakin kokoomuksessa varapuheenjohtajalla on aika paljonkin väliä, perussuomalaisethan valitsevat puheenjohtajan suoralla jäsenäänestyksellä, mikä kertoo erittäin laajan luottamuksen tarpeesta hänen asemassaan. Soini on hieno mies ja teillä on hyvä puolue, vaikka ehkä joskus voimme olla eri mieltä miten tai millaisin periaattein jokin asia pitäisi yhteiskunnassa järjestää.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kiitos itsellesi ja terveisiä sinne Savvoon :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Euro ja EU taitavat olla kiusallisia asioita perussuomalaisille nykyään. Maahanmuuttoa en nyt viitsi ottaa esiin, totean vain että aika paljon näitä tuli. Ehkä puoluekokouksessa keskusteltiin tärkeämmistä asioista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tarkoitit varmaankin päätösvallatonta puolueneuvostoa.

Kokouksessahan yleensä päätetään jotakin ja laaditaan pöytäkirja, tupaillassa kehutaan toisiaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Sanna on ihan itse ansainnut kunnianosoituksen.

Turhaa täällä muut vikisee muusta..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset