Avioliittoon pakottaminen kriminalisoitava

Suomessa aiemmin vieraana tunnettu käsite pakkoavioliitto on yleistynyt muutaman viime vuoden aikana. Tällä hetkellä Suomessa on tullut tietoon yhteensä jo 25 pakkoavioliittotapausta. Tiedon kertoo Maahanmuuttajanaisia auttavan Monika-Naiset liitto. Nyky-Suomessa jopa yläasteikäisiä tyttöjä viedään naitettaviksi vanhempiensa kotimaahan.

Termi pakkoavioliitto määritellään liitoksi, jota toinen tai molemmat osapuolet vastustavat. Pakkoavioliitto voidaan lukea yhdeksi kunniaväkivallan ilmenemismuodoista. Kunniaväkivaltaa kohdistuu eritoten tyttöihin ja naisiin. Tällä hetkellä poliisi ei valitettavasti tilastoi kunniaväkivalta tapauksia erikseen.

Nopealla googletuksella on helppo nähdä, kuinka tapaukset Suomessa ovat vain lisääntyneet vuosi vuodelta. Tämän vuoksi nyt myös Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunta patistaa hallitusta muuttamaan laki niin, että avioliittoon pakottaminen olisi yleisen syytteen alainen rikos. Lisäksi neuvosto vaatii mahdolliseksi pakolla solmittujen avioliittojen mitätöimistä. Pakkoavioliitot kieltävä laki on jo voimassa useissa Pohjoismaita kuten Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan esittämät toiveet Suomen hallitukselle ovat kannatettavia. Täytyy myös muistaa, että pakkonaittaminen voi olla myös ihmiskaupan tunnusmerkistön täyttävä rikos. Lisäksi mukaan mahtunee myös muita rikoksia kuten seksuaalinen hyväksikäyttö ja vapaudenriisto. Kyse on siis äärimmäisen vakavasta rikoksesta, varsinkin jos uhrina on alaikäinen.

 

 

 

 

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu