Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Mitä uudelta Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajalta vaaditaan?

Perussuomalaiset Nuoret valitsevat uuden puheenjohtajan tänä sunnuntaina. Ehdolla on kolme henkilöä: Perussuomalaisten Nuorten järjestö- ja viestintäsihteeri Tiina Ahva, yrittäjä Samuli Voutila ja opiskelija Miikka Satama. Kerrottakoon, että kaikki kolme ovat poliittisissa kysymyksissä melko samanmielisiä varsinkin Perussuomalaisille Nuorille tärkeissä talous-, maahanmuutto- ja EU-asioissa. Olipa puheenjohtaja kuka tahansa, on selvää, että poliittinen linjamme pysyy melkolailla samanlaisena kuin nytkin. Onkin tärkeää tarkastella vaalia muiden kysymysten pohjalta.

Olen kuulunut Perussuomalaisiin vuodesta 2007 ja vuoden 2008-2010 välillä liityin myös Perussuomalaisiin Nuoriin. Nuorilla on tähän mennessä ollut kolme puheenjohtajaa, jotka ovat jokainen omalta osaltaan kasvattaneet järjestön jäsenmäärää ja vieneet järjestöä eteenpäin. Itse olen perustanut kolmen muun aktiivin kanssa Pohjois-Karjalan Perussuomalaisia Nuoret ja olin järjestömme puheenjohtaja vuosina 2013-2015. Olen näiden vuosien aikana seurannut rakkaan nuorisojärjestömme toimintaa. En ole itse aiemmin hakenut päättäviin elimiin järjestössämme eniten sen vuoksi, että tehtäviin on aina ollut hyviä ja päteviä hakijoita. Tämän lisäksi omat luottamustoimeni Pohjois-Karjalassa, perheeni, työni ja opintoni ovat pitäneet minut kiireisenä. Olen kuitenkin muodostanut näiden vuosien aikana jonkinlaisen kuvan siitä, mitä järjestömme mielestäni tarvitsee juuri nyt.

Mielestäni järjestöllä on tulevana vuotena neljä tärkeää missiota:

1) Edelleen kasvattaa jäsenmäärää hyvän ja osuvan viestinnän avulla

2) Osallistaa jäsenistöä

3) Toimia hyvässä yhteistyössä Perussuomalaisten kanssa

Ja neljäntenä (tärkeimpänä) on saada mahdollisimman moni Perussuomalainen Nuori läpi kuntavaaleissa ja tulevissa maakuntavaaleissa.

Neljän vuoden kuntapolitiikan täytteisen vuoden jälkeen tiedän, kuinka juuri kunnissa ja maakunnissa meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista politiikkaa maassamme tehdään. On tärkeää, että fiksu ja osaava jäsenistömme pääsee tekemään käytännön päätöksiä sinne, missä niitä (päätöksiä) tehdään. Politiikan oppikoulu käydään valtuustoissa ja tulevissa maakuntavaltuustoissa. On Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan tehtävä auttaa jäsenemme läpi kuntavaaleissa ja myöhemmin myös maakuntavaaleissa.

Olen odotellut tovin ehdokkailtamme linjauksia juuri näihin ylläoleviin kysymyksiin. Eilen sain onnekseni lukea linjauksia näihin kysymyksiin nykyiseltä järjestö- ja viestintäsihteeriltämme Tiina Ahvalta.

Tiinan työlistaksi nimetty asiakirja sisältää viidenkymmen kohdan kattavan ja konkreettisen työlistan. Osa asioista on jo tekeillä, osa ei. Työlista linjaa kuitenkin mielestäni hyvin juuri niitä asioita, jotka myös minun mielestäni ovat Perussuomalaisten Nuorten kehittämistarpeita. Lisäksi se kertoo omaa kieltänsä siitä, kuinka Tiina tuntee  järjestömme kuin omat taskunsa.

Tiinan työlista kiinnittää varsin paljon huomiota siihen, kuinka jäsenistöä osallistetaan ja aktivoidaan yhä enemmän mukaan Nuorten päätöksentekoon. Tiina aikoo puheenjohtajana ajaa mm. sähköistä äänestämistä ja sähköistä aloitepalvelua. Hän haluaa tehdä Nuorten sääntöuudistuksen avoimesti kaikkien jäsenten kesken pilvipalvelussa. Hän haluaa järjestöön lisää konkretiaa. Näiden lisäksi luvassa olisi myös suoria jäsenäänestyksiä poliittisista ohjelmista.

Kirjoitin yllä, kuinka Perussuomalaisten Nuorten täytyy toimia hyvässä yhteistyössä muiden Perussuomalaisten toimijoiden kanssa. Olen tyytyväinen, että Tiina puheenjohtajana järjestäisi vuoden aikana tapaamiset kasvotusten jokaisen Perussuomalaisen kansanedustajan kanssa parantaakseen yhteistyötä ja saadakseen ideoita eteenpäin vietäväksi. Tämän lisäksi lakialoitteita tehtäisiin yhdessä eduskuntaryhmän kanssa. Eduskuntaryhmämme, ministerimme ja kansanedustajamme päättävät asioistamme eduskunnassa ja on tärkeää tehdä juuri heidän kanssaan yhteistyötä, jotta voimme maksimoida vaikutusvaltamme. Tiina muuten luovutti juuri tänään torstaina Perussuomalaisten Nuorten oikeuspoliittisen ohjelman oikeusministerillemme, klik.

Parin viime vuoden aikana Perussuomalaisten nuorten viestintä on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Tästä kiitos puheenjohtajallemme Sebastian Tynkkyselle sekä tietenkin Tiinalle viestintäsihteerinä. Viestintä on ollut raikasta, nuorekasta ja kekseliästä. Työlistassaan Tiina listaa myös uusia ideoitaan, esimerkkinä jäsenistön blogien esille tuomisen sosiaalisessa mediassa sekä Youtube -kanavan haltuunoton sekä omat radio- ja video-ohjelmat.

Työslistassa käydään myös läpi minulle tärkeitä kunta- ja maakunta-asioita. Nuoria autettaisiin  tässä työssä esimerkiksi järjestämällä valtakunnallinen koulutustilaisuus, jossa käydään ammattilaisen johdolla läpi esiintymis-, väittely- ja vaalitaitoja. Tämän lisäksi luvassa olisi verkkokoulutuksia politiikasta ja opitaan tiukkaa faktatietoa sellaisista aihepiireistä, joihin  usein törmäämme. Nämä ovat erittäin tärkeitä asioita tulevia vaaleja ajatellen ja myös minä henkilökohtaisesti odotan näitä koulutuksia. Mukana on myös tietenkin kuntavaalikierrosta ja kuntavaalitempauksia.

Ohessa muutamia otteita Tiinan työlistasta. Huomaa ettei myöskään Suomen 100-vuotis tapahtumaa ole unohdettu työlistalta. Luvassa olisi valtakunnallinen huipputapahtuma, jota itse aloin odottamaan juuri nyt. Koko listan voit muuten käydä lukemassa täältä

Lopuksi haluaisin ottaa esille myös erään tärkeän asia. On tärkeää huomata se, kuinka minkä tahansa puolueen tai puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajuus kaappaa valitun henkilön ajan ja ehkä osaltaan myös hänen koko elämänsä. Puheenjohtajuuteen tarvitaan sitoutumista ja järjestön tuntemusta. Johtaminen on kokonaisvaltainen työ missä tahansa poliittisessa järjestössä, myös Perussuomalaisissa Nuorissa. Puheenjohtajan tuleekin keskittyä täysivaltaisesti järjestömme tehtäviin ja sen johtamiseen.

Itse aion äänestää sunnuntaina Tiinaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi. Toivotan kuitenkin samalla tsemppiä Samulille ja Miikalle. Olen myös varma, että järjestö saa hyvän puheenjohtajan sunnuntaina, koska Perussuomalaiset Nuortet fiksuna joukkona valitsevat tehtävään parhaan. Valitulle toivotan jo nyt etukäteen onnea ja jaksamista tehtävään.

Lopuksi kiitän Sebastian Tynkkystä viimeisista vuosista. Tiedän, että olet tehnyt "hulluna" töitä tämän järjestön eteen. Kiitos myös kahdelle edeltäneelle puheenjohtajalle: Simon Elolle ja Vesa-Matti Saarakkalalle tukevan pohjan luomisesta rakkaalle järjestöllemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Myöhempää keski-ikää edustavana, poliittisesti sitoutumattomana kansalaisena en ole asemassa esittämään vaatimuksia PS-nuorten puheenjohtajalle, mutta toiveita saanee lähettää.

Kun Tynkkynen valittiin, odotin hyväuskoisena puolueenne seksuaali- ja sukupuolivähemmistönuivuuden vähenemistä. Petyin pahasti. On todella ikävää havaita, että PS ja sen nuori siipi mielletään vähemmistövastaiseksi. Osoitan tässä sormella ennen kaikkea Tynkkystä, joka kyllä vähemmistöön kuulumistaan käyttää ajaessaan omaa kseno- ja islamofobista agendaansa, mutta on kääntänyt selkänsä myös vähemmistölle, johon kuulemma kuuluu.

Erityisesti teidän on tehtävä pesäeroa transfobiaan.

Tie maineen parantamiseen on pitkä, mutta pystytte kyllä siihen. Arvokonservatiivisuus, kansallismielisyys ja erilaisuuden arvostaminen eivät ole toisiaan poissulkevia. Jos haluatte, että Suomessa on mahdollisimman monen hyvä elää, toimikaa sen eteen, älkää sitä vastaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hienoa työtä olette tehneet, itse valitsisin Miikka Sataman näin nopeasti luettua ehdokkaista.. Toivottavasti jatkatte samaan malliin, ettekä tule muuttamaan mieltä asioista joilla saisi helposti ääniä ja posiitiivista julkisuutta. (Avio-liitto kysymys, Venäjäfobian jatkaminen, maahanmuuttopolitiikka jne).. Kuten ylempi kommentissa kirjoitetaan maineen parantiseen on pitkä. Itse olen sitä mieltä, että teillä on jo hyvä maine.. Jos lähdette metsästääm parempaa mainetta silloin olette väärillä raiteilla.
Jos ette kelpaa puolueena tuollaisena kun itse olette, niin sille ei sitten mahda mitään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viime aikoina on harmittanut se, kun Perussuomalaisten Nuoret ovat epätoivoisesti yrittäneet polttaa EU:n lippua. Sellainen teko kuuluu juuri nuorten tehtäväksi, se osoittaa että suhtaudutaan politiikkaan vakavasti.

EUn lipun polttamisessa on hiukan haasteita. Inhottava EU kuluttajien suojelun takia on määrännyt että huonekalujen ja vastaavien tekstiilien tulee olla palamattomia. Tämä on tietysti hyvä asia mutta demokratian nimissä liput olisi pitänyt jättää ulkopuolelle. Siis EU lippu ei syty tavallisilla konsteilla. Venäjällä tai Kaukoidässä valmistetut liput ovat paljon parempia tässä suhteessa.

Syttyminen ja kunnolla palaminen pitää varmistaa ettei käy nolosti kuten Mikkelin torilla vuosi sitten. Polttamiseen tarvitaan kanisteri bensiiniä tai muuta palavaa nestettä. Lippua pitää liottaa nesteessä varttitunti vaikkapa pesuvadissa. Sittenpä se leimahtaakin iloisesti demokratian kunniaksi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset