Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Niskoittelusta poliisia vastaan on säädetty rikoslaissa

Kulunut viikko on ollut jokseenkin kaoottinen. Vihervasemmistolaisten masinoimia välikohtauksia on nähty suuressa mittakaavassa ainakin sisäministeriöllä, Helsinki- Vantaa lentoasemalla ja Pasilan poliisitalon edustalla.

Sisäministeriöllä kahdenkymmenen mielenosoittajan joukko käveli ministeriöön sisälle ”keskustelemaan”. Ennen tätä sisäministeriölle masinoitiin organisoidusti ennennäkemätön sähköpostitulva. Halu keskustella vai halu haitata ministeriön toimintaa?

Helsinki-Vantaan mielenosoituksessa osa ihmisistä yritti kiivetä aidan yli varsinaiselle lentokenttäalueelle. Pahimmillaan tällainen toiminta on hengenvaarallista. Helsinki-Vantaalla mukana mielenilmauksessa oli vihervasemmistolaisia oppositiopoliitikkoja. Sosiaalisessa mediassa mielenilmausta etukäteen mainosti ainakin Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, joka valehteli koneessa olevan naisia ja lapsia. Myöhemmin hän pyytelikin asiaa anteeksi. Luultavasti tajusi itsekin kömmähdyksensä olleen suuri mahalasku. Herra Niinistö, saitte sitten ihmiset riehumaan valheiden takia. Miten meni noin omasta mielestä? Myöhemmin (jälleen kerran vihreä) Oznan Yanar penäsi twitterissä, ketkä tankkasivat Kabulin menevän lentokoneen. Tiedustelin häneltä twitterissä, mitä hän sillä tiedolla olisi tehnyt ja että voiko tämän olettaa olevan jonkinlainen uhkaus. Vastausta ei kuulunut.

Noin viikko ennen tätä kaikkea, (edelleen vihreä) kansanedustaja Touko Aalto lämmitteli yleisöä kertomalla kansalaistottelemattomuuden olevan lähimmäisen rakkautta. Pasilan poliisitalon edestä olleesta mielenosoituksesta on levinnyt sosiaalisessa mediassa videoita ja kuvia, joista voi huomata tunnelman olevan kaikkea muuta kuin rakastava.

Kevättä rinnassa, käy sanonta. Kun rasittava ja stressaava vaalityö yhdistetään kevääseen käy joidenkin kohdalla kuten yllä. Mutta ei tämä tilanne korjaannu vanhoilla kansansanonnoilla. Nimittäin poliisia vastaan niskoittelusta ja haitanteosta virkamiehelle on säädetty rikoslaissa. Se, että asetutaan hälytysajolle lähtevien poliisiajoneuvojen eteen eikä totella määräyksiä, ei ole mikään kiva kevätpiknikki. Haitanteosta voi saada rikoslain mukaan sakkorangaistuksen ja niskoittelusta pahimmillaan kolme kuukautta vankeutta. Se, että lainsäätäjät kannustavat ja yllyttävät ihmisiä anarkiaan, ei ole mikään kevätrieha. Nyt kannattaisi arvon vihervasemmistolaisten ja oppositiopoliitikkojen vetäistä henkeä ja katsoa peiliin ja laittaa se kuuluisa #Peli Poikki!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kerroppa nyt alkuun, miten Niinistö on yllyttänyt anarkiaan tai tekemään laiittomuuksia pelkästään kehottamalla ihmisiä osallistumaan mielenosoitukseen lentokentällä?

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Niskoittelu Korkeinta Oikeutta vastaan on vaan mielipide..

http://yle.fi/uutiset/3-6171365

Juuso Hämäläinen

Anarkia on tärkeä elementti toimivassa yhteiskunnassa. Se voi viedä hyviä asioita eteenpäin. Esimerkiksi johtaa parempaan lainsäädäntöön. Jokainen sääntöjä rikkova tietää voivansa saada rangaistuksen. Turha siitä muiden huolehtia. Sääntöjen ja lakien noudattaminen ei ole itseisarvoisesti hyvä asia. Joskus on, joskus ei. Se kertoo vain henkilön tottelevaisuudesta tai pelokkuudesta, ei muusta. Ei esimerkiksi henkilön vastuullisuudesta, hyvyydestä tai kunnollisuudesta.

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Niskoittelu Korkeinta Oikeutta vastaan on vaan mielipide..

http://yle.fi/uutiset/3-6171365

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ville Niinistö ei oikeastaan valehdellut. Lennolla piti olla viimeisillään raskaana oleva nainen perheensä kera, mutta onneksi tämä peruuntui.
Ilman sisukkaiden kansalaisaktivistien toimintaa olisi käynyt toisin.
Ilmeni ettei heidän turvapaikkahakemusasiaansa ei oltu käyty edes loppuun saakka.

Lisäksi monet säilöönotetut eivät saaneet edes kontaktia heidän asioitaan virallisesti ajaviin ihmisiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No, Villehän ei muista kertoa, että myös hänen hallituksessa ollessaan, vihreät ovat osallistuneet tähän samaan eli ihmisten palauttamiseen kotimaihinsa. Mutta mitäpä totuudesta....

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taru kerrot etteivät saaneet ottaa kontaktia asianhoitajaansa? Mihin tuo tietosi perustuu, sillä poliisiviranomaiset ovat kertoneet ettei yksikään palautettu halunnut yhteydenottoa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Sirpa, ehkä se on sitä vihreää ns. "parempaa tietoa" ;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Taru ei puhunut palautetuista. Yksikään palautettu ehkä ei halunnut yhteydenottoa. Jokunen säilöönotettu ei saanut viikonloppuna ottaa yhteyttä tarpeellisiin tahoihin. Muuten tuskin olisi selitettävissäkään se, että poliisilta kesti kaksi päivää päästä selville virheestään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Eli Tarun mukaan on monia ja sinun mukaan joitakin säilöön otettuja, mutta ei palautettuja, joita on estetty olemasta yhteydessä asianhoitajaansa. Julkisuudessa olevan perheen voinemme lukea pois. Heidän asianhoitajansahan ei mistään estämisestä puhunutmitään. Itse asiassa tyynnytteli sanoen kyseessä olevan ilmeisesti poliisin inhimillinen erehdys.

Nuo muut ovatkin paljon mielenkiintoisempi asia. Siinä itse asiassa olisi uutinen, verrattuna ankkaan josta "koko Suomi kohisi". Ovatko viranomaiset alkaneet ottaa säilöön palautettavia määräämättömäksi ajaksi estäen heidän vuorovaikutuksensa ulkopuolisten kanssa? Kuinka monta näitä säilöönotettuja on? Mihin kommunikaation estäminen perustuu?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Antikainen, Aalto ja Kananen eivät ihmetytä, mutta Mononen on joskus osannut lukeakin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

MTV:n linkissä maastapoistumisasioita valvova komisario kertoo mitkä ne protokollat on lentoasemalla asianhoitajien tapaamisessa.

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/poliisi-...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mihin perustat väitteen että "Ilman sisukkaiden kansalaisaktivistien toimintaa olisi käynyt toisin"? Oletin tuon käyneen ilmi perheen ja heidän asianhoitajansa esittämänä, mutta mitä ilmeisimmin erehdyin. Nyt vain kiinnostaa onko tuo yleisestikin uutisoitu, kun itseltä mennyt ihan ohi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä olisin mielelläni hyväksynyt Niinistön anteeksipyynnön ja lopettanut asian vatvomisen siihen. Vaikka hän nyt ei varsinaisesti tietoisesti valehdellut, hän kuitenkin perusti oman viestintänsä puutteelliseen tietoon.

Malliesimerkkihän tästä on Päivi Lipposen toiminta Tampereen pizzeriapalon yhteydessä. Poliitikkojen kannattaisi oppia, että ei kannata tehdä oletusta, että omat mielikuvat ja kannattajilta suodattunut tieto pitävät sataprosenttisesti paikkansa. Oletan, että Niinistö tästä lähtien tarkistaa vielä kerran ja senkin jälkeen vielä kerran. Tai sitten reaktiivisuus on luonnnevika, jolle ei voi mitään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Päivän Lehdessä on Kari Kallosen mielenosoituksia käsittelevä kirjoitus, mielestäni varsin puolueeton ja hyvä. Kirjoituksessa on kerrottu asian tiimoilta myös Li Anderssonin (vas) käyttäytyminen somekirjoittelussaan.

Kallonen ei kuulu mihinkään poliittiseen puolueeseen ilmoituksensa mukaan. Sen sijaan hän on yli 25 vuotta kuulunut Journalistiliittoon, jonka hyväksymiä Julkisen sanan neuvoston laatimia journalistin ohjeita noudattaa.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/mellakoin...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näitä blogejahsn riittää ja tämä blogi kertoob sinimustastasta retoriikasta aiheen osalta:

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Laukalle on lähtenyt PS-vaikuttajiltakin kevätlaitumilla, pätkä blogista:
"Mutta mennäänpä taas tuohon sinimustaan retoriikkaan. Milloin viimeksi on istuva ministeri nimitellyt poliittisia vastustajiaan agitaattoreiksi, valheellisen tiedon levittäjiksi ja rähinöijiksi? Milloin viimeksi on kansan valitsema poliitikko puhunut poliittisten vastustajiensa lietsoman roskaväen toiminnasta? Milloin viimeksi on kansanedustaja puhunut huutavasta punakaartista?"

"Aivan oikein, kauas pitää mennä ajassa taaksepäin. Pitää mennä 1930-luvulle, jolloin avoimen fasistinen Lapuan liike kyyditsi, pahoinpiteli ja murhasi poliittisia vastustajiaan. Ainakin Jussi Niinistö on aiemmin ollut melkoisen ihastunut tähän hevosenleikiksi sanomaansa hupsutteluun."

Tässä siis kyseessä euroedustaja Halla-ahon, ministeri Jussi Niinistön ja kansanedustaja Simon Elon retoriikka mielenosoituksista ja tapahtuneesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Montako pakkopalautusta vihreät järjesti hallituskautenaan? Samassa veneessä SDP:n kanssa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Whataboutismi on aina hienoa, en tiedä. Laske jostain mikäli kiinnostaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Haluatko selventää miksi on whataboutismia todeta, että viranomaiset toteuttavat samaa politiikkaa kuin ennenkin? Luulin whataboutismin olevan toisen, asiaan liittymättömän epäkohdan esiinnostamista, mutta ehkä olen käsittänyt termin väärin.

Eikö se ole koko asian ydin, ettei palautuskäytäntö ole muuttunut mitenkään. Jos jonkun mielestä sukupuoli tai ikä ovat este palautuksille, pitää muutoksia vaatia lakiin ja tuomioihin, ei täytäntöönpanoon.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #18

Ensinnäkin toteamus saman politiikan noudattamisesta on aika outo, kun politiikkaa kehutaan hallituksen tasoltaan kiristetyn. Esimerkiksi käsittelyä ja mahdollisuutta valittaa on kiristetty samaan aikaan, kun avustajien kelpoisuusvaatimuksia on vähennetty.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=wha...

Jos nyt vaikkapa linkin esimerkkejä katsoo niin lasken tämän samaan sarjaan. Voit toki olla Max eri mieltä. Kysyjä voinee selvittää luvut itse.

Jos kommentilla on tarkoitus sanoa, ettei pakolaispolitiikan kautta mikään ole tällä hallituskaudella muuttunut, niin eikö silloin PS ole epäonnistunut tavoitteissaan täysin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Olen eri mieltä. Eiköhän tuo lukujen kysyminen ollut retorinen kysymys. Itseäni ei voisi ainakaan vähempää kiinnostaa. Pointti on että palautettiin ennen samalla tavalla kuin nytkin, lainvoimaisen karkotuspäätöksen perusteella.

Luulin nyt käsitellyn tahdon vastaista palutusta, eikä pakolaispilitiikkaa? En ole huomannut kenenkään puhuneen mitään palautusten täytäntöönpanon muuttamisesta. Toissijaisen suojelun kriteerejä taidettiin kiristää, mutta en ymmärrä miten se liittyy asiaan?

P.s. Eikö avustajien kelpoisuusvaatimuksien vähentäminen ole ennemminkin löysentämistä kuin tiukentamista? Asia lienee kuitenkin päin vastoin kuin kirjoitit ja syyksi arvaisin virkamiesten työtaakan keventämisen, ettei tarvitse perusasioita opettaa kaiken maailman iloisille amatööreille.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #23

Ehkä sinulla on paremmat tiedot mielenosoittajien vaikutuksista. Itse luulen olevan kyse laajemmasta kannanotossa kuin pelkästä palautuslennosta.

Itse näen kelpoisuusasian niin, että avustajaksi osoitetaan vähemmällä kokemuksella ja osaamisella olevia, kun tavoitteena muutokselle oli kustannusten vähentäminen ja resurssipulan paikkaus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

En minä tiedä mielenosoittajien vaikuttimista mitään. Sen tiedän että vaativat karkotusten keskeyttämistä. Oliko siellä muitakin viestejä?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kolehmainen esiintyi vakuuttavasti a-studiossa. opponentille tuli joko ehdollinen refleksi ryyppyyn grogilasista tai aito veden jano Kolehmaisen kysyttyä, kuka ottaa vastuun jos kone 300 matkustajan kera tulee kenttään. Taisi olla tukityöllistetty pakolaisapujohtaja seli seli selisineen.

Yhtä mahdollinen kuin Niinistön raskaanaoleva äiti, joka tosin on lieneekin Moskovasta kotoisin oleva afgaani, jolla ei ole perustetta turvapaikkaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jos Helsinki-Vantaan turvatoimet ovat sellaiset, että aidan yli pyrkivä aseeton henkilö pystyisi aiheuttamaan 300 matkustajan koneen tuhoutumisen, niin itse menen jatkossa laivalla Ruotsiin ja lennän Arlandasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Porukat ne jaksaa vääntää tästäkin mitättömästä asiasta. Lakien mukaan Suomessa touhutaan ja lkaeja säätää eduskunta.

Kaikki muu somehöpötys on täysin mitätöntä.

Ville nyt ajatteli nostaa profiilia ennen vaaleja, voi kuitenkin olla, että osui omaan nilkkaan, vaan sekin on kansan päätettävissä.

Pitää ymmärtää, että oppositiossa on mulava huutaa ja aina ilman mitään vastuuta, sama toiminta jatkuu aina.

Vime hallituskautta ei oppositio enää muista, koska se sattuu :)

Vihreäthän haluavat puhdasta energiaa, ja se on hyvä asia, kun Ville oli viimeksi ympäristöministerinä Suomeen tuotiin enemmä hiiltä Venäjältä kuin koskaan ennen.

Tämä on sitä oikeata politiikkaa, jonka äänestäjä sitten vaalien jälkeen näkee.

Jos joku kuvittelee, että Suomen linja palautuksissa muuttuu hallituksen vaihtuessa, niin se on kyllä aivan väärä luulo.

Äänestäjän pitää ymmärtää, että poliitikko puhuu elääkseen ja jos puhe vaatii valehtelua ja sisältää paskapuhetta niin se on se hinta, mikä on maksettava vallanhimosta.

Nyt on Vihreän populismin aika, viimeksi se oli persuilla

Kyllä Ville vaalien jälkeen taas rauhoittuu, eikä taida huomioda yhtään palautuslentoa.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Vaalitaktisesti hieno veto vihreiltä. Koska päätöksentekojärjestelmä bragaa, kaikenlainen protestointi ja mellakointi kannattaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vaikea sanoa. Riskiveto. Entäs, jos läpi meneekin se sanoma, että Vihreät vastustavat viranomaisten laillisia toimia. Porukkahan asettui Pasilassa poliisin tielle ja toisaalla ryntäsi joukollla sisäministeriön aulaan. Molemmat ovat tosiasioita ja huonoja mielikuvia, kun ne sopivasti esitetään.

Johtajan hyvyys on siinä, miten hän pitää erityisesti omansa ruodussa. Hölmöilijät pilaavat helposti koko joukon maineen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Haluaisin muuten nähdä sen todisteen, että nimenomaan kaksi sisäministeriöstä talutettua sekä lentoasemalla aidan yli kiipeämistä yrittäneet ovat vihreitä. Täällä lausuttujen perusteella näin on. En ollenkaan epäile etteikö paikalla mielenosoituksissa ollut vihreitä ja vaikkapa vasemmistoa, mutta varmaan muitakin. Mielenosoituksien järjestäjiä he eivät olleet, vaikka niinkin toistuvasti väitetään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #25

Jos annoin sen kuvan, pyydän anteeksi huonoa ilmaisuani. En mitenkään tarkoittanut, että juuri häiriköineet henkilöt olisivat olleet vihreitä. Mutta toisaalta, jos vihreätkin ovat olleet kohtuullisen näyttävästi mielenosoitusten puolesta, sellainen mielikuva syntyy helposti. Mielikuvia vastaan on vaikea puolustautua, joten kannattaisi pyrkiä pitämään pesäero höyrypäihin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #26

Mielikuvilla sitä mennään valitettavan usein. Itse asiaa tukevien on kovin vaikea tietää, mitä jotkut saavat päähänsä. Et sinä tuossa nyt niin sellaista kuvaa luonut, kommenttini koski laajemmin keskustelua.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Vihreät tekivät erittäin hyvää vaalityötä perussuomalaisille ja juuri oikeaan aikaan. Ei äänestäjät voi olla huomaamatta, mitä on vihreiden todellinen politiikka. He ovat myyneet ideologiansa ydinvoiman vähentämisestä. Viime hallituskaudella he olivat hallituksessa joka sitä lisäsi. Vihreät jäivät silti hallitukseen. Nyt on löydyttävä uusia kohteita ja se on laillinen oikeusjärjestelmä sekä poliisiorganisaatio.

Uskon, että näitä ylilyöntejä tulee heiltä ennen kesää vielä lisää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jos muistat niin Vihreät erosi hallituksesta Fennovoiman vuoksi.

http://yle.fi/uutiset/3-7478372

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Päinvastoin kuin Kulmala kuvittelee, vihreät ovat vastustaneet ydinvoimaa johdonmukaisesti. Tämä on oikeastaan ainoa syy, miksi en ole puoluetta kertaakaan äänestänyt.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Juuri näin. On tärkeää keskustella myös siitä, onko tuollainen puolue edes kykeneväinen minkäänlaisiin valtion johtotehtäviin, mikäli se kiihottaa kannattajiaan poliisia vastaan. Toki äänestäjät päättävät, mutta enemmistö suomalaisista on rauhaa arvostavia ja poliisia kunnioittavia kansalaisia.

Karille kiitos kommentista.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Joo, on totta, että ääniä sekä tulee että menee. Vaikea sanoa kuinka käy. Itse teko ei nykyään ole niin tärkeä kuin sitä seuraava mediaveivaus suuntaan tai toiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset