Latteuksia hokemalla ei terrorismi lopu

Manchesterin terroristi-isku pysäytti jälleen kerran. Tällä hetkellä (23.5.2017 klo: 19.00) lehtitietojen mukaan kuolleita on ainakin 22 ja loukkaantuneita 59. Kuolleiden joukossa on paljon lapsia ja nuoria, kuten esimerkiksi 8-vuotias Saffie ja 18-vuotias Georgina. Itse kahden lapsen äitinä voin vain kauhuissani kuvitella sen tuskan määrän, jota uhrien vanhemmat tällä hetkellä kokevat. Kenenkään ei tulisi joutua hautaamaan omaa lastaan.

Kuten odotettua, äärijärjestö Isis ilmoitti olevansa vastuussa iskusta. Euroopassa on nähty viimeisten vuosien aikana niin monia terroristi-iskuja, että alan itsekin olla jo sekaisin laskuissa, monesko tämä isku loppuen lopuksi oli. Olipa luku mikä hyvänsä, on yksikin menetetty henki liikaa. Yksikin kuollut lapsi on yksinkertaisesti liikaa.

Liikaa ovat myös terroristi-iskujen jälkimainingeissa viljeltävät latteudet, joita te kaikki olette varmaankin lukeneet. En viitsi niitä tähän toistaa, koska ne saavat jo aivan tarpeeksi palstatilaa maamme lehdissä. Latteuksien sijaan toivoisin, että koko Euroopan johtavat poliitikot miettisivät keinoja, joilla terrorismin uhkaa Euroopassa vähennetään ja kuinka iskuja estetään. Näitä keinoja eivät johtavat päättäjämme kuitenkaan etsi. En ymmärrä, miksi ihmiset, joiden käsissä lainsäädännöllinen ja turvallisuuspoliittinen työ on, eivät tee tarvittavia toimenpiteitä suojellakseen omia kansalaisiaan. Päättäjät voisivat esimerkiksi palauttaa rajatarkastukset pysyvästi ja karkottaa tiedetyt Isis-terroristit. Muutama maa palauttikin rajatarkastukset, joskin vain määräajaksi. Suomessa Sipilän twitter-tili kyllä laulaa aina, kun Euroopassa ihmiset menettävät henkensä, mutta Suomen turvallisuustilanteen takaamisesta mies ei juuri tunnu kantavan huolta.

Yleisesti poliittisessa päätöksenteossa on olemassa asia nimeltä yleinen tahtotila. Sitä voisi kuvailla yhteisenä haluna muutokseen tai uudistukseen. Olen kunnallispolitiikassa oppinut sen, että jos yhteinen tahtotila löytyy, niin päätöksiä ja toimenpiteitä syntyy. Nykyaikana näyttää kuitenkin olevan niin, että valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin huterat ideologiat ja uskomukset menevät kaiken muun edelle. Terrorismin estämiseksi ei juuri olla valmiita tekemään muuta kuin hokemaan hataria korulauseita ja samaan aikaan ihmishenkiä menetetään -turhaan.

 

 

 

 

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu