Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Ei minun kuppi teetä

  • https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/211-terrorist-attacks-carried-out-in-eu-member-states-in-2015-new-europol-report-rev
    https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/211-terrorist-attacks-carried-out-in-eu-member-states-in-2015-new-europol-report-rev

Lontoossa pamahti jälleen kerran ja moni ihminen menetti henkensä. Tällä hetkellä kuolleita on 7 ja loukkaantuneita 48. Juha Sipilä on Twitter-tietojen mukaan shokissa. Eräs Iltasanomien toimittaja on nähtävästi kirjoituksensa perusteella jossakin toisenlaisessa mielentilassa.

Lontoossa asuva Minna-Riikka Härkönen kommentoi ”Terrorismi pelottaa, mutta niin pelottaa moni muukin asia”-kolumnissaan iskua esimerkiksi näin:


”Teekupponen jos mikä rauhoittaa lontoolaisen mielen. Teekupponen laittaa pelot perspektiiviin.”

 

”Terroristi-isku voi osua kohdalle, kysy vaikka joltain tällä hetkellä sairaalassa olevalta uhrilta. Pelätäkin saa, mutta peloille kannattaa opettaa tilastotiedettä ja näyttää niille oikea mittakaava.””Yli kahdeksan ja puoli miljoonaa lontoolaista on yhä hengissä.””Pelko voi olla epäloogista. Valtaosa kaupungin yli kahdeksasta ja puolesta miljoonasta asukkaasta on edelleen hengissä.”Olisin toivonut, että Härkönen olisi itse juonut teekupposensa ja miettinyt ennen kolumniaan, kuinka tunteettomia ylhäällä luetellut ovat massamurhan jälkeen. Ehkä teekupponen olisi laittanut Härkösen kolumnin oikeaan perspektiiviin. Moni menetti henkensä, monet menettivät läheisensä ja vielä useammat saivat vakavia fyysisiä ja psyykkisiä vammoja. Näistä ei selvitä teekupillisella.

Härkösen tekstin hyytävintä on hänen tapansa laskea ihmisiä kuten karjaa. Seitsemän ihmistä (huom. Minna-Riikka Härkönen, IHMISTÄ) kuoli ja lähes 50 loukkaantui. Härkösen mielestä tärkeintä on kuitenkin todeta, kuinka ”yli kahdeksan ja puoli miljoonaa lontoolaista on yhä hengissä”.

Tunneälystä on puhuttu viime vuodet paljon ja jostain syystä juuri tunneäly tuli mieleeni Minna-Riikka Härkösen tekstiä lukiessani. Tunneälyn yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky asettua toisen asemaan eli kyky tuntea empatiaa. Jos minun läheltäni massamurhattaisiin ihmisiä, kuten Härkösen kotikonnuilla kävi, ei mieleenikään tulisi kertoa tekstissäni heti seuraavana päivänä, kuinka ”teekuppi laittaa pelot perspektiiviin” tai luetella, keitä massamurha ei koskenut. Valitettavasti empatiakykyä ei voi ostaa kaupasta, edes Lontoossa. Joskus toivon, että voisi.

No, mikä on tämä Härkösen mainitsema pelko ja voiko pelko epäloogista? Psykologiassahan ihmiselle voidaan määritellä perustunteet, jotka ovat samankaltaisia kaikissa kulttuureissa. Näitä ovat: ilo, suru, viha, inho, hämmästys ja pelko. Tunteilla on ihmisessä biologinen pohja ja emme olisi ihmislajina elossa esimerkiksi ilman pelkoa. Joskus toki pelko voi jalostua psyykkiseksi ongelmaksi. Mutta vaikka Härkönen koettaakin vihjailla terrorismin pelon olevan jotenkin väärin – tai siis anteeksi ”epäloogista” – ei se kuitenkaan tässä tilanteessa ole väärin tai epälooginen.

Härkönen mainitsee tekstissään tilastot. Tutustuin siis tilastoihin ja ainakin yhden luotettavan lähteen, Euroopan poliisiviraston eli Europolin, raportti viime vuodelta kertoo karua kieltään terrorismin lisääntymisestä EU:n alueella. Tilastosta selviää terrorismin kasvu EU:n jäsenmaissa (2015). Tämä osoittaakin meille selvästi, kuinka tässä maailman tilanteessa terrorismin ja täten oman hengen ja läheisten menettämisen pelko ei ole epäloogista. Sen sijaan toimittaja Härkönen on itse epälooginen tarinoissaan. Jos kotikonnuillasi massamurhataan ihmisiä, on pelko täysin luonnollinen reaktio.

Maailma on muuttunut. Ääri-islamistinen terrorismi kukoistaa Lähi-idän lisäksi nyt myös Euroopassa ennennäkemättömällä tavalla. Se, että tätä nimenomaista faktaa koetetaan kaunistella, ei ole oikein. Faktat on myönnettävä. Niitä ei tule suurennella eikä niiden perusteella tule tehdä hätäisiä (poliittisia) päätöksiä. Mutta se, että satojen ihmisten kuolemaa koetetaan arkipäiväistää on yksinkertaisesti väärin. Yleisesti länsimaalainen uskomuksen mukaan jokainen ihminen on arvokas sellaisenaan ja jokainen elämä on tärkeä. En tiedä, jakavatko Iltasanomat tai heidän toimittajansa tätä arvoa, mutta itse jaan ja tiedän, että useat ihmiset länsimaissa jakavat sen varmasti myös.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Missähän menee raja, että uhrien vähyyttä ei enää vähätellä? Jos terroristit pamauttavat suurkaupungissa ydinlatauksen, niin onko jollain pokkaa sanoa että "500 miljoonaa eurooppalaista on yhä hengissä"?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Erittäin hyvä huomio Tuomas! Samaa mietin minäkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollaista voi tietysti miettiä, mutta siihen on hyvin pitkä matka öisestä puukonheiluttelijasta kadulla.

Britanniassakin on varmasti saman vuorokauden sisällä kuollut tavallisissa liikenneonnettomuuksissa suurin piirtein saman verran ihmisiä, lisäksi joku on saattanut kuolla tulipalossa, joku joutunut muunlaisen henkrikoksen uhriksi j.n.e. USA:ssa tapetaan puolen sataa ihmistä vuorokaudessa.

Nämä ovat osia siitä viitekehyksestä, joita tuon teekupin tarjoaja tarkoitti pyrkiessään asettamaan tapauksia tilastolliseen kontekstiin. Voi tietysti olla, ettei hänen tunneälynsä asian esilleottamisessa näyttävästi juuri nyt ollut kaikkein optimaalisinta, mutta ymmärrän kyllä, että hän paikan päällä asuvana mieltää tilanteen siten. Kauas kiirivät vain uutiset, lähellä näkee aina kaiken muunkin arjen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"mutta siihen on hyvin pitkä matka öisestä puukonheiluttelijasta kadulla"

Samoin on pitkä matka myös yöllisestä rekka-autoilijasta rantabulevardilla.

"USA:ssa tapetaan puolen sataa ihmistä vuorokaudessa."

Kysyinkin tuota rajaa ekassa kommentissa. Onko Juhalle "puolen sataa" semmoinen? Maailmassa kuolee erään lähteen mukaan 120 000 ihmistä vuorokaudessa. Sekin voisi olla ihan sopiva vertailuluku.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tilastot on otettava huomioon kun pohditaan mitä asialle tehdään. Riskin todennäköisyys x vakavuus kertoo suunnilleen kuinka paljon on järkevää panostaa riskin pienentämiseen.

Tämä pätee sekä terrorismin torjuntaan että turvapaikan myöntämiseen konfliktimaista tuleville..

Tommi O. Pälve

Iskut lisääntyvät jatkuvasti. Mutta ilmeisesti tahti ei ole vielä tarpeeksi tiheä. Kenties sitten kun islamisti-iskut ovat päivittäisiä, niitä ei enää vähätellä.

Tai no mitä mä kuvittelen? Eräät tahot vähättelisivät ydinsotaakin, jos pommittajat olisi islamisteja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Iskujen määrän lisääntyessä tulee siitä olotilasta uusi vakio johon on syytä tottua, ja valtakunnassa kaikki hyvin.

Jyrki Paldán

Ottaen huomioon, että maailman ainoat ydiniskut on valkopesty ja vähätelty harmittomiksi (jopa hyödyllisiksi!) ja välttämättömiksi, en yllättyisi vaikka seuraavallekin tehtäisiin niin.

Nuo iskuthan kohdistuivat vieläpä siviilikaupunkeihin, ja niiden tarkoituksena oli pelkovaikutuksen avulla taivutella maan poliittinen johto taipumaan iskun tekijän tahtoon. Tietosanakirjaesimerkki terrorismista sen väitetyllä määritelmällä. Todellisuudessahan terrorismin määritelmä on tietysti jotain ihan muuta:

"There is an operational definition of "terrorism", the one that's actually used. It means "terror that *they* carry out *against us*". That's terror, and nothing else passes through the filter."

-Noam Chomsky

Lohduttavan asiasta tekee se, että toisin kuin useat väittävät, jo pelkästään iskujen kutsuminen terrorismiksi sisältää piilomerkityksen, joka tuomitsee noita tekoja tehtailevat tahot. Samaa ei voi sanoa monesta muusta hirmuteosta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Liikenneonnettomuudet on paljon suurempi riskitekijä kuin terrorismi.

Tuo varmaan on se mitä Härkönen ajoi takaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Totta on, että liikenneonnettomuuksissa ja muissa onnettomuuksissa on aina vuosikymmeninä kuollut paljon ihmisiä, mutta tässä uskonnollisten joukkojen terroristimurhissa kuolee " vain" silloin tällöin...

Ne ovat huomattavan paljon vaikeampi hyväksyä vain tavallisina elämään kuuluvina tapahtumina, kun ne ovat tulleet yhden uskonnollisen kiihkoilun- ja murhahimon johdosta koko Eurooppaan, jotka vielä kohdistuvat tavallisiin ihmisiin ihan täysin sattumanvaraisesti.

Se on nyt aivan uutta, joten on älytöntä myöskin verrata niitä suomalaisten viinapäissään tapahtuviin keskinäisiin tappeluihin ym. joissa viattomat ihmiset ja lapset eivät ole uhreina. En lukenut tätä blogia eteenpäin ja varmaankin joku siellä taas keksii kirjoittaa jälleen tämänkin "puolustuksen" näille hirmuteoille, jotta oikeat syylliset saavat sumuverhon peitokseen...näinhän se meillä täällä yleensä toimii, puolustus on hereillä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Toisaalta, eikö iskujen jälkeiskauhistelu ole yhtä hyödytöntä kuin Sipilän shokkikin? Tuntuu kuin persut olisivat omineet yksinoikeuden iskujen tuomitsemiseen.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Voi Raimo. Kyllä sinä saat ihan vapaasti tuomita nämä iskut. Kukaan perussuomalainen ei sinua estä tekemästä sitä ;)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kiitos, tämä tieto helpottaa. Juo nyt teesi.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Britannian onni on, että siellä on tiukat aselait eikä käsiaseita juuri pysty kukaan hankkimaan.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Vau. Sehän esti nämä veitsi-iskut todella tehokkaasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä vain! Konetuliaseilla olisi lahdattu pahimmassa tapauksessa satoja ihmisiä ennen poliisin tuloa. Tiukat aselait ovat yksi parhaista keinoista vaikuttaa yleiseen turvallisuuteen. Tämäkin tapaus osoittaa sen verrattuna vaikkapa Pariisin rynnäkkökivvärein tehtyihin iskuihin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #21

Meinaat että terroristit noudattaisivat ampuma-aselakia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Kyllä. Nämäkään eivät olleet saaneet hankittua edes käsiasetta, mikä varmaan olisi heille ollut mieluisempaa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #24

Lontoon alamaailma pystyy järjestämään laittoman konetuliaseen päivän varoitusajalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Näille eivät pystyneet. Sinulla lienee muuten omakohtaista kokemusta vai mistä moisen tiedät? Englannissa on vähiten käsiaseita kaikista Euroopan maista ja vastaavasti vähiten ampumalla tehtyjä surmia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #28

Ei kait Ranskassakaan ole sallitty konetuliaseet? Niin vaan siellä Bataclanissa niillä ampuivat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #24

Turvallisuusviranomaiset ovat saaneet useita terroristisoluja kiinni seuraamalla pimeää asekauppaa. Sen takia terroristit ovatkin ryhtyneet käyttämään murhaamisessa apunaan jokaisen saatavilla olevia välineitä. Näitä viranomaisten on mahdotonta valvoa. Britannian tiukoilla aselaeilla ei asian kanssa ole juurikaan mitään tekemistä. Kyse on terroristien taktiikan muutoksesta. Vain idiootti kuvittelee, että terroristit käyttävät luvanvaraisia aseita iskuissaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #31

Britannian tiukat aselait ja laittomien aseiden vähäinen määrä periytyy IRA:n terrorismin päiviltä.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #31

No onhan. Löyhemmillä aselaiella aseita olisi helppo hankkia. Osa noista terroristeistahan syyllistyy rikokseen ensimmäistä kertaa elämässään vasta iskuhetkellä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun Suomessakin sodan aikana pyrittiin salaamaan Neuvostoliiton sotarikoksia siviilejä kohtaan, niin ainakin voitaisiin kuvitella maailmaa, jossa terrori-iskuista vaiettaisiin. Eräänlaista vähättelyä sekin?

En tosin keksi, miten nykyaikana saataisiin koko sosiaalisen median tiedonvälitys katkaistua, mutta ehkäpä se jotenkin otettaisiin "haltuun". Kysehän on sentään vain muutamasta yrityksestä, joiden ohjelmistoilla tieto siirtyy.

Lisäisikö vai vähentäisikö salailu terrorismia? Todennäköisesti vähentäisi, koska terrorismin pääidea, pelon lietsominen ei onnistuisi.

Mitä meille jää jäljelle, kun tieto kulkee vapaasti? Härkösen terrorismin vähättely, sen hyväksyminen arkipäiväisenä?

Vähättelylle saattaa olla vaihtoehto. Miksei Puolassa ja Unkarissa kuitenkaan ole menossa vastaavaa terrorismin arkipäiväistymistä? Olisiko heiltä kysyttävä ohjeita?
https://beta.oikeamedia.com/o1-21525

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, Puolassa ja Unkarissa islamilainen terrorismi on tosiaan onnistuneesti torpattu jo maiden rajoilla - sen sijaan esimerkiksi naisiin tai LHBTIQA-vähemmistöihin kohdistuva terrori jatkuu totalitaristisen hallinnon tuella...

Nähdäkseni Puolassa katolinen kirkko keskiaikaisine oppeineen määrittelee pitkälle naisten lisääntymisoikeuksista eikä homojenkaan elämää varsinaisesti voi kuvata aarteiden etsimiseksi sateenkaaren päästä...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Juho, ajatteletko niin, että jos kopioimme Puolasta jotain hyvää, siinä väistämättä kopioituu sieltä jotain pahaakin?
Islamin sharialain ohjeet viittaamillesi ihmisryhmille ilmeisestikin hyväksyt?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Sampo Terhon ajatukset tuolla uutispuolella ovat järkeviä.

Islamille on annettava mahdollisuus uudistua, reformaatioajatusten leviäminen kuihduttaa vähitellen äärimuodot...

"Islamin sharialain ohjeet viittaamillesi ihmisryhmille ilmeisestikin hyväksyt?"

Ilmeisesti en hyväksy.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #19

Miksi pitäisi odotella jonkin takaperkoisen uskonnon reformaatiota, jota ei välttämättä edes koskaan tule? Ei meillä ole mitään velvollisuutta tai syytä odotella mitään reformaatiota.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Risto, kävin muuten sivuillasi eilen, kun etsin Europolin raporttia :) Iso peukku. Toivottavasti tapaamme lauantaina Jyväskylässä :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oleppa hyvä. Valitettavasti en tule Jyväskylään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pelkoa lievittävän teen tai kahvin juonnin ohella islamilaista terrorismia tulisi torjua tukemalla islamin reformisteja (esimerkiksi jo peruskoulujen arvokasvatuksen osana...).

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"islamilaista terrorismia tulisi torjua tukemalla islamin reformisteja "

Tuo on yksi tärkeimmistä tekijöistä eli reformaation saaminen islamiin... etenkin se järjetön kirjaimellinen tulkinta pois, niin alkaa näyttää paljon paremmalta. Vähän mahdotonta uudistua mikäli uskonnollisia tekstejä ei saa edes kritisoida ja tulkita vähän samaan tyyliin kuin useimmat kristityt tekevät nykyään.

Tee voi kyllä torjua pelkoja ja stressiä lähinnä sen sisältämän l-teaniinin ansiosta. Kahvista en sitten tiedä vastaavaa vaikutusta....

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Terrori-iskut ovat kuitenkin ihan pätevä syy vastustaa palautuksia Baghdadiin, Kabuliin, jne. Missä kuolonuhrien suhteellisessa määrässä menee se raja, mikä oikeuttaisi pariisilaisen, lontoolaisen, brysseliläisen tai nizzalaisen turvapaikkaan Suomesta?

Liikenteen kuolonuhrien määrän dramaattista kasvua ei muuten koskaan perusteltaisi argumentilla "Mutta 70-luvulla niitä oli vielä enemmän...".

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Totta. Ääri-islamilaisen terrorismin uhreista suurin osa on muslimeja ja kuolee Lähi-idän islamilaisissa maissa.

Heidän vuokseen ei palstamillimetrejä Euroopassa tuhlata, eikä kukaan sure sitä etteivät he saa ansaitsemaansa empatiaa osakseen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ehkäpä Antikainenkin olisi voinut juoda teekupposensa ja lukea Härkösen kirjoituksen kunnolla. Siinä hän esimerkiksi vain peesaa lontoolaista asukasta:
"Kysyn miten Dean jatkaa elämäänsä nyt maanantaina. Aiemmasta pelkopuheesta huolimatta, hän vastaa heti, että normaalisti, ei kai sitä muutakaan voi.

– Taidanpa käydä juomassa kupin teetä, hän lopulta sanoo.

Teekupponen jos mikä rauhoittaa lontoolaisen mielen. Teekupponen laittaa pelot perspektiiviin."
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005240742.html

Perspektiiviä on sekin, että pommit ovat paukkuneet ennenkin Lontoossa monenmoisista syistä, mikä Outokummusta käsin on ehkä vaikea hahmottaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Niko Sillanpää

Pommeja on paukkunut Kabulissakin monenlaisista syistä historian aikana. Pitäisi laittaa asiat tähän perspektiiviin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perspektiiviä on sekin, että pommit ovat paukkuneet ennenkin Lontoossa monenmoisista syistä,..."

Vaikea päästä näiden vähättelijöiden ajatustenjuoksuun mukaan. Koska ennenkin on tapettu niin ei sitten mitään.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Islamistiseen terrorismiin Euroopassa liittyy aina tiiviisti oudolla poliittisella korrektiudella kuorrutettu vähättelyn pintakerros, minkä ainesosia vähättelijät itsekään eivät tunnu oikein ymmärtävän, niin syvällä nämä mielenasenteet heissä piilevät.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

En minä vähättele sen enempää kuin todetessani, että Suomessakin on ihmisiä tapettu ja raiskattu jo vuosisatojen ajan (eikä loppua taida näkyä).

Makkosen kommentin fanituksesta päätellen blogisti Antikainen muuten on vääristellyt toimittaja Härkösen tekstiä tarkoituksellisesti - totuuden vähättelyä siis.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jos toimittaja Härkönen olisi ollut hieman epäonnisempi, sattunut tapahtumien keskiöön, ja hänen kurkkunsa olisi kaoottisessa vilinässä viilletty auki (kuten monien uhrien kohdalla tapahtui) - niin olisiko Härkönen jättänyt nämä:

"Valtaosa kaupungin yli kahdeksasta ja puolesta miljoonasta asukkaasta on edelleen hengissä."
" Yli kahdeksan ja puoli miljoonaa lontoolaista on yhä hengissä."

ja muut vastaavat mantransa (sairaalasta päästyään, ja ihmeen kaupalla selviydyttyään) lausumatta. Tarkoitan vain, että Härkösen oma London-lasikupla on kiva norsunluutorni vähätte... noh besserwisseröidä fiinisti teekupposen kera asioilla, jotka eivät niin suoranaisesti itseään henkkoht tasolla kosketa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #55

Ei näemmä mennyt Vaittiselle perille toisellakaan kertaa, että Härkönen lähinnä tekee johtopäätöksiä yhden lontoolaisen aivoituksista. Samanlaista "besserwisseröintiä" on muuten osattu harrastaa ihan puhtain brittivoiminkin.
http://www.telegraph.co.uk/news/0/many-people-kill...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #56

Joo. Hiffasin. Ota tilastotiede, se pitää pelon loitolla!
Sitähän "ei saa antaa pelolle valtaa" tietysti tarkoittaa. Tilastotiedettä. Seuraavan terrori-iskun kohdalla kaikki vaan tutkimaan liikenneonnettemuus-. kallioltaputoamis-, pihauima-altaasen ja paljuunhukkumis- sekä benzihyppyköydenkatkeamis yms. tilastoja.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #57

Voidaan sitä järjen käytöksikin sanoa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Monikohan näistä "liikenneonnettomuuksissa kuolee enemmän vuodessa" tyypeistä on kovaäänisesti vastustamassa turvapaikanhakijoiden palautusta maihin joissa terrori-iskun kohteeksi joutumisen todennäköisyys on myös liikenneonnettomuutta pienempi paha?

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Melkoinen syytös, sanoisin...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Joku Isisin johtajako tämän sinulle kertoi, vai mistä tiedät?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Sanoisin, että kostoiskusta, ja nimenomaan USAn koalitiomaata vastaan, tässäkin terrori-iskussa oli kyse - myös oheisvaikutuksia, mm. ääriainesten yleistä aktivoitumista, jatkuvasti Euroopassa kasvava islamistisen terrorin aalto luonnollisesti aikaansaa, pelkokin kuuluu tähän (vaikka poliittisilla korulauseilla se yritetäänkin kieltää).

Niko Sillanpää

Kolumnisti ei nähdäkseni vähättele uhreja, vaan toteaa, että todennäköisyys kuolla terrori-iskussa on pieni, niin traagista kuin se yksilölle onkin.

Konfliktikuoleman riski on vastaavasti väestötasolla pieni myös esimerkiksi Afganistanissa, Irakissa ja Somaliassa. Kuitenkaan näiden kohdalla ei vaadita "perspektiiviin" laittamista, vaan lähestyminen on samoilla kolumnisteilla täysin päinvastainen, eli pelkästään näistä maista tuleminen katsotaan samasta syystä kv suojelun aiheeksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Niilä alueilla, joilla äiti synnyttää viisi lasta teini-iästä lähtien, on jälkeläisillä suuri pyrkimys jopa epätoivoisesti pyrkiä Eurooppaan ja hankkia sieltä lohtua utopistisiin sukuodotuksiin uskonnon jopa tätä mahdottomuutta ylläpitäen.

Islamilaisen Afrikan ja Lähi-Idän väestön kehitys on hurmaava, ja moni näistä on hakemassa huominosoitusta ja koettelemusta mahdollisuuksineen Euroopan eldoradosta.

Köyhyydessä kesimäärin viisi lasta, joille ei ole odotettavissa työtä tai tulevaisuutta omilla kotiaueillaan,ja sitten interneti tahoin mahdollisuuksia löytyykin yllättäen Euroopasta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En päässyt kärryille bloggaajan ajatusten suhteen. Tilastotko uhrien omaisten murheen vähättelyä? Tilastonumerotko "kuin karjaa"? Olisiko viileän järkeilyn sijaan ryhdyttävä kollektiivisesti pelkäämään, jolloin inhimillisten menetysten aiheuttamaan suruun tulisi samalla otetuksi osaa?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hei haloo!
Koska PS alkaa (oikeusministeri on PS) kaivelemaan miksi 10.000 SUOMALAISTA ajautui itsemurhaan 1990-luvun laman seurauksista???

Ketkä ajoivat SUOMEN silloiseen tilaan?
Tutkiiko oikeusministeri (puolue tuntematon) asiaa vuonna 2091? vai nyt kun PS:llä (oikeusministerillä) on tilaisuus?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

V_tun idiootit, ette edes suomenkieltä opettele!!!

Henry [suru]

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Det är den där tvångfinskan och motståndet att lära sig den.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #54

Joo, joo - minäkin vastustan sitä.

Henry (suru) Björklid :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset