Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Mitä todella tapahtui Jyväskylässä?

Perussuomalaisten puoluekokous järjestettiin 10-11.6.2017 Jyväskylässä. Puheenjohtajien ja puoluevaltuuston valinnat tehtiin puolueen sääntöjen mukaan. Jäsenistömme valitsi puheenjohtajistomme ja puoluevaltuuston demokraattisen vaalitavan mukaan.

Jyväskylän tapahtumista kulkee mediassa ja muualla kaikenlaisia huhuja. Jopa entiset kansanedustajamme hokevat näitä perättömiä höpöhöpö -puheita, faktoja tarkistamatta. On kerrottu tarinaa junttaporukasta ja  salaisista ryhmistä. Kuuluin molempiin ja kerronkin nyt totuuden: esitetyt väitteet eivät pidä paikkansa siten, kuten ne on esitetty. Junttaporukkaa ei ollut, oli ainoastaan Jussi Halla-ahon kannattajat, jotka keskustelivat yhdessä. Tämä on aivan normaalia kampanjointia. Salaisia facebook ryhmiä ei ollut, kuten on esitetty. Oli yhteisiä keskusteluryhmiä, joissa me kävimme normaalia jäsenten välistä keskustelua. Kaikki nämä ovat osa poliittista kampanjointia, jota myös Sampo Terho harjoitti.

Yleisesti puoluekokouksen tunnelmaa ja ihmisten käytöstä on kritisoitu Timo Soinin, Raimo Vistbackan, Jari Lindströmin, Simon Elon ja niin edelleen osalta. Pidän näitä puheita omituisina. Tämä puoluekokous oli täysin samanlainen kuin ne kaikki muutkin kokoukset, joihin olen osallistunut. Itse kokouspaikallakin oli rauhallinen ja mukava tunnelma. Toki me Jussin kannattajat iloitsimme valtavasti puheenjohtajavalinnan tuloksen jälkeen - taputtamalla voimakkaasti. Se ei liene väärin – taputimmehan myös Timo Soinin jäähyväispuheelle. Jyväskylässä oli myös median edustajia, jotka eivät hekään ole raportoineet paikanpäältä mitään kummallisuuksia. 

Olen kuulunut Perussuomalaisiin koko aikuisikäni. Olin 18-vuotias, kun liityin Perussuomalaisiin. Timo Soini tuntui välittävän pienestä ihmisestä. Tämä sai minut, silloisen päähän potkitun lastenkotinuoren, liittymään Soinin johtamaan puolueeseen. Uskoin Soinin välittävän myös minusta ja muista kaltaisistani – meistä, jotka eivät ääntänsä kuuluviin saaneet. Kahden viime vuoden aikana Soinin pienen ihmisen ääni kuitenkin katosi. Tilalle tuli vain isojen ihmisten ääniä. Nämä isot ihmiset välittivät lähinnä omasta asemastaan ja edustaan. Ja sitten, kun Jyväskylässä kävi kuten kävi, ottivat nämä isot ihmiset käyttöönsä jo pitkään suunnitellun pelastautumissuunnitelmansa pelastakseen oman asemansa ja audin takapenkin paikat autonkuljettajineen. Ehkä olisi kannattanut vetää hetki henkeä ja vilkaista peiliin. Sir John Dalberg-Acton, englantilainen poliitikko ja kirjailija sanoi jo vuonna 1887, kuinka valta sokaisee ja että absoluuttinen valta sokaisee absoluuttisesti.

Jatkossa Perussuomalaiset jatkavat toimintaansa, siten kuten aiemminkin. Emme ole äärioikeistoa vaan kristillissosiaalisen arvopohjan tunteva puolue. Välitämme päähän potkituista ja pienistä ihmisistä ja haluamme tuoda heidän äänensä kuuluviin. Pidämme myös kiinni EU- ja maahanmuuttokritiikistä, joita on turha koettaa väittää miksikään sellaisiksi, mitä ne eivät ole.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän MarjaJylh-saario kuva
Marja Jylhä-saario

Hyvä ja asiallinen kirjoitus nuorelta naiselta! Edellinen kommentoija olisi yhtä hyvin voinut olla kirjoittamatta, jos tuo oli ainoa asia mitä tuli mieleen?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Torvinen olisi tarpeellista erotta puolueesta, kun ei osaa johtaa edes puoluekokousta.
Kokous voidaan keskettääkin ja poistaa humalaiset pois kokouksesta, nyt kuiten arvostelee kokousmenettelyä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyllä minäkin haluaisin tietää, mitä erinomaisen kristillistä ja sosiaalista on- tai siis oli - hallituksen politiikan tukemisessa? Yhdistettynä nuo termit viitannevat lähimmäisenrakkauteen, heikompien auttamiseen jne, jos sen haluaa positiivisesti käsittää. En näe perussuomalaisessa rasismissa ja kiihkonationalismissa mitään kristillis-sosiaalista lähimmäisen rakkautta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Esa, et ole lukenut Lauri Gröhnin kirjoituksia? Hänhän todistaa väkevästi, että Jeesus oli rasisti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kokouksen puheenjohtajana toiminut loijari Torvinen on syytä erottaa puolueesta, kun nyta arvostelee omaa menettelyään kokouksen puheenjohtajana.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kurkunleikkausliikkeitä siellä puoluekokouksessa on tehty ja monet soinilaiset ovat kauhistuneet tuollaisesta käyttäytymisestä.

Ilta-sanomissa on juttua aiheesta jos kiinnostaa mutta eihän persuja mokoma liikuta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kurkunleikkausliikkeitä siellä puoluekokouksessa on tehty..."

Kohdistuivatko ne EU:n tunnettuun kurkkudirektiiviin?

Käyttäjän penttiwesterholm kuva
Pentti Westerholm

Halla-ahon valinta ei ollut mitenkään järisyttävä,mutta kun alkoi tulla näitä varapuheenjohtajien nimiä.Luhtasaari,Hakkarainen,Eerola, mitä siellä nyt tapahtuu?Hallituksen edustajat äänestettiin kylmästi ulos näiltä paikoilta.Varmaankin oli tarkoituskin,mutta sitä ei ajateltu loppuun asti.Valtaus olisi pitänyt tehdä vähän kerrallaan.Nyt siitä maksettiin kovat oppirahat ja epäilen ettei niitä saada koskaan takaisin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nyt siitä maksettiin kovat oppirahat ja epäilen ettei niitä saada koskaan takaisin.

Määritelmän mukaan oppirahat hyödyttävät maksajaansa, eli ne tulevat takaisin korkojen kera.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietysti enemmistö kokousedustajista äänestää juuri oman mielipiteensä mukaan myös varapuheenjohtajista.

Virhe oli puolueen säännöissä. Jos säännöt olisivat olleet sellaiset, että puheenjohajavaalissa eniten ääniä saanut olisi puheenjohtaja ja toiseksi eniten ääniä saanut varapuheenjohtaja j.n.e., niin nyt nähtyä tilannetta ei olisi syntynyt.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Jos se olisi tehty vähän kerrallaan puoluehallitus olisi erottanut koko porukan ja rahat olisivat jääneet soinille. Tämä oli ainut tapa ja kuinka mahtavan hienoja seurauksia sillä olikaan. Soinilaiset eivät ole edes seteliselkärankaisia, ne ovat selkärangattomia ilman seteleitä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos raportistasi, Sanna.

Nyt näkyy tarinoita kurkunleikkauseleistä, kun tarinat natsitervehdyksistä eivät olleetkaan uskottavia. Arvelisin, että jos niitä kurkunleikkauseleitä on ollut, niillä on pyritty saamaan puheenjohtajaa keskeyttämään kokous. Puheenjohtaja vaan on ollut vähän hidas.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kumma juttu. Salissa olleet toimittajat eivät nähneet kurkunleikkauseleitä. Kankaanniemi kertoi, että valot oli suunnattu puheenjohtajistoon, joten oli vaikeata nähdä kirkkaita valoja vasten mitä yleensäkään salissa tapahtui. Vain Torvinen näki jotain.

Matti Torvinen ilmoittautui ennen kokousta varapuheenjohtajaehdokkaaksi, mutta ei päässyt äänestyksissä edes pisteille. Soinin kanssa (Tai Terhon) oli kai jotain etukäteen jotain kuvioita sovittu, mutta kokous päätti toisin. "Happamia on sanoi kettu pihlajanmarjoista."

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Jep. Jotkut kokouksessa mukana olleet sanoivat tehneensä kämmenliikkeen suun edestä, että sekoilevat Kankaanniemi ja Torvinen laittaisivat mikin kiinni keskinäisissä välipohdinnoissaan.

Näköjään huhuja pitää vaan laittaa liikkeelle, kun ei natsitervehdykset menneet läpi. Ei oikein nyt sympatiapisteitä heru näille uuvateille.

Ja natseja tosiaan nähtiin ulkopuolella. Mutta nämä eivät kannattaneet, vaan vastustivat Halla-ahoa. :)

Pasi Heikkila

Väinö Linna: "uskotko sinäkin noita valheita, sääliksi minun sinua käy

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Halla-Aho pienen ihmisen asialla? Tietysti sympatiat helposti on häviäjän puolella, sillä kyllähän voiton jälkeen audin takapenkki jäi jussilta haaveeksi. Halla-Ahoa pitänee ajatella tässä asiassa häviäjäksi. Mutta kyllä persujen uusi pomo on niin kaukana pienestä ihmisestä kun olla ja voi.

Käyttäjän MarjaJylh-saario kuva
Marja Jylhä-saario

Iltasanomia, Iltalehteä en arvostaisi "totuuden kertojana", tuo "natsitervehdys" oli naurettava uutinen,taitaa samaan kastiin mennä "kurkunleikkauseleet"! Orpon kuvista sitäpaitsi löytyy parempi versio. Riston versio taitaa olla lähempänä totuutta.Halla-aho ei vaatinut muuta kuin hallitusohjelman noudattamista, mikä ei käynyt Keskustalle ja Kokoomukselle, pelkkää sovittua näytelmää koko ruljanssi johon oli varauduttu jos "väärä" henkilö voittaa.Timo Soinin takki on jo niin umpisolmussa pettäessään KAIKKI lupauksensa Ps:n jytkyssä johon kannattajat uskoivat!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Viimeinen kappale on oiva tiivistelmä siitä, millaiseksi moni suomalainen kokee PS:n. Löysit oikeat sanat. :-)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Viimeinen kappale (lihavoinnit minun):

"Jatkossa Perussuomalaiset jatkavat toimintaansa, siten kuten aiemminkin. Emme ole äärioikeistoa vaan kristillissosiaalisen arvopohjan tunteva puolue. Välitämme päähän potkituista ja pienistä ihmisistä ja haluamme tuoda heidän äänensä kuuluviin. Pidämme myös kiinni EU- ja maahanmuuttokritiikistä, joita on turha koettaa väittää miksikään sellaisiksi, mitä ne eivät ole."
_________________________

No miksi sitten kaikki Halla-ahoa kannattaneet kansanedustajat ovat kulkeneet Soinin viitoittamaa tietä ihan eduskunnan äänestyksiä myöten?
Köyhiä sortaen a' la Kokoomus & Sipilä & Stubb.

Seteliselkärankaisuusko se pakottaa pitämään yllä V.I. Leninin kehittämää ryhmäkuria ja olla osaltaan mukana rikkomassa perustuslakia?

Siis jatkatte siten kuten aiemminkin... Heittäkää helkkariin väärät profeetat... ;)

Henry

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sannalle yksi omantunnon kysymys. Miksi ihmeessä pakolainen ei ole päähänpotkittu pieni ihminen persujen kategoriassa? Ei siis kaikki mutta joitain "päähänpotkittuja" varmasti seassa on.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Selittävä tekijä saattaa olla "esteettinen haitta". Eihän se nyt käy, että tulija on väärän näköinen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jos ihan oikeasti ajatellaan, niin sekä hallitukseen jäävän ryhmän, että puolueen raunioille jäävän ryhmän prioriteettilistan kärjessä ei ole "pieni ihminen". Hallitus rokottaa köyhimpiämme jo kolmatta vuotta ja Halla-aho on ilmoittanut sosiaaliturvamme olevan luxus-luokkaa. Kummassakin ryhmässä naureskellaan köyhille reppanoille.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juuri näin ja jos "Mestari" saa jotain päähänsä, ryhmäkuri toimii näissä lakuselkäisissä kansanedustajissa samoin kuin Soinin aikana, vai muuttuiko muka mikään?

Henry

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perussuomalaisten toiminta on kaikenkaikkiaan ollut niin koomista touhua Tony Halmee ajoista lähtien. Kännissä ja läpällä. Tai Halmeen kohdalla pireissä ja läpässä.

Kiitos Timo Soini olet järjestänyt melkoisen Show:n meille ei persuille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"kristillissosiaalisen arvopohjan tunteva puolue"

Uusi puheenjohtajanne on ateisti eikä suinkaan pienen päähänpotkitun ihmisen puolella.

Siinä mielessä hyvä mies kuitenkin, että kannattaa NATO-jäsenyyttä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Eihän siellä mitään ihmeellistä tapahtunut. Mitä nyt 20 kansanedustajaa lähti eduskuntaryhmästä, joista viisi toimii tärkeissä ja vastuullisissa tehtävissä ministereinä ja yksi eduskunnan puhemiehenä. Viimeksi mainittu on hierarkiassa muuten seuraava Tasavallan presidentin jälkeen. Siis ei siellä mitään ihmeellistä tapahtunut.

Perussuomalaisuuden oppi-isän Veikko Vennamon kuolemasta on nyt kulunut 20 vuotta. Edesmennyt pitkäaikainen kansanedustaja, lakitieteen lisensiaatti Veikko Vennamo (1913 – 1997) kirjoittaa muistelmateoksensa ”Kulissien takaa” sen viimeisessä kappaleessa ”Olen aina ollut sitä mieltä, että kun Suomen kansalta ei salata totuutta, vaan kerrotaan tosiasiat, niin kansamme enemmistö löytää oikean ratkaisun”.
Perussuomalaisten ollessa kyseessä oikea ratkaisu tähän ei ollut ”hallankumous”, jota eräs perussuomalainen kirjoittaja käytti bloginsa nimenä.
Perussuomalaiselle kansanliikkeelle tehtiin ”karhunpalvelus”, josta se ei tule koskaan toipumaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Soinin moka oli se, että hän kosiskeli ja hyväksyi halla-aholaiset ja heidän hengenheimolaisensa puolueeseen ääniä tuomaan uskoen, että heidät pystytään kuitenkin pitämään pöydän alla.

Älköönkä blogisti tai kukaan muukaan tulko väittämään, että näin ei olisi ollut asian laita, sillä Mari Rantanen todisti kokouksen jälkeisessä blogissan kuulleensa Soinin todenneen, että "natsit voittivat".

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ottamatta lainkaan kantaa siihen, kuka kenties on natsi ja kuka ei, ihmettelen tietolähteesi olematonta todistusarvoa.

Oman kunnioituksensa puolueessa menetettyään ja oman suosikkinsa surkeasti hävittyä Soini puuskahtaa jotain, minkä joku ehkä on kuullut oikein, ehkä ei.

Natsinäyttösi voittaneista ei ole hevosmiesten tietotoimistonkaan arvoinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Kyllä perussuomalaisen kansanedustajan kirjalliseen todistukseen on syytä uskoa enemmän kuin hevosmiehiin:

"Olisin kernaasti kiittänyt Soinia, mutta kuultuani tahattomasti hänen suustaan natsien vallankumouksesta, en tohtinut lähestyä."

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2383...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #29

Rantanen ei taida olla kansanedustaja.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #31

Ei ole. Ja vaikka olisikin jonkun mielikuvituksessa sellainen, niin ei Rantasella eikä edes maisteri Soinilla ole kykyä eikä ainakaan valtuuksia lyödä ihmisiin natsileimoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #41

OK, sanotaan sitten kaupungin valtuutettu.

Mutta sekotat asioita. Kyse ei ole siitä onko Soinilla valtuutuksia tai syytä lyödä kenellekään natsileimoja, vaan siitä, että hän teki niin. Toisin sanoen se osoittaa, että hän itsekin ymmärsi puolueessa vallitsevan kahtiajakoisuuden ja sen, että aiemmin on tehty virhe ottaa tiettyjä jäseniä mukaan. Halla-ahon ja vaikkapa aikoinaan Tony Halmeen mukana pitäminenhän on ollut kiikun kaakun useasti. Samoin joitakin muita edustajia on erotettu määräajoiksi y.m.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #52

"Toisin sanoen se osoittaa, että hän itsekin ymmärsi puolueessa vallitsevan kahtiajakoisuuden"

Kahtiajakoisuus tuli siitä kun Soini kieltäytyi noudattamasta hallitusohjelmaan kirjattuja perussuomalaisten vaatimuksia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #54

Ei kai Soini niistä kieltäytynyt. Jos joku kieltäytyi, niin ne olivat muut hallituspuolueet. Vaatimuksia on jokaisella ja niistä tehdään aina kaikkien keskeinen kompromissi. Se on Halla-ahonkin johtaman perussuomalaisten edellytys milloinkaan päästä hallitukseen.

Eikä kahtiajako hallitustyöskentelystä alkanut, vaan siellä se korkeintaan tuli ilmi selkeämmin. Soini on jatkuvasti viestittänyt sitä, että maahanmuuuttoasiat eivät ole hänelle keskeisin asia puolueohjelmassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #55

"Ei kai Soini niistä kieltäytynyt. Jos joku kieltäytyi, niin ne olivat muut hallituspuolueet."

Hallitusohjelma oli sovittu kolmen hallituspuoleen kesken n.2 vuotta sitten hallitusta muodostettaessa. Soinin tehtävänä puoluejohtajana olisi ollut huolehtia perussuomalaisten vaatimusten noudattamisesta ja sitä hän ei tehnyt. Eipä siis ihme jos kaksijakoisuutta esiintyi kun puoluejohtaja kieltäytyi noudattamasta puolueen linjauksia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #56

Jos ensin listaat ne kohdat hallitusohjelmasta, joissa maahanmuuttoon liittyviä päätöksiä ei ole noudatettu, niin sen jälkeen voi analysoida onko kyse erilaisista tulkinnoista vai suoranaisesta kirjaimen vastaisesta noudattamattomuudesta.

Mutta jälkimmäisessäkään tapauksessa valinta ei ole ollut Soinin. Muut hallituspuolueet ovat joka tapauksessa sitä mieltä, että hallitusohjelmaa on noudatettu ja että maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä on jouduttu juurikin perussuomalaisten vaatimuksesta noudattamaan tiukempaa linjaa kuin muutoin olisi menetelty.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

"Jos ensin listaat ne kohdat hallitusohjelmasta, joissa maahanmuuttoon liittyviä päätöksiä ei ole noudatettu"

Maahanmuuton kustannukset olisi pitänyt laskea ja julkistaa, eipä ole näkynyt. Suomen vastuita euroalueesta ei olisi saanut kasvattaa, mutta näin tehtiin Kreikan tukipaketeissa. Nyt hallitus suunnittelee lisämaahanmuuttoa eli noudattavat komission vaatimuksia taakanjaossa, sopimuksen mukaan Soini ei saa puhua mitään, vastustuksesta puhumattakaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #60

Maahanmuuttopolittiikasta on hallitusohjelmassa kirjattu seuraavaa:

"Hallitus edistää Suomen työllisyyttä ja julkistaloutta vahvistavaa, huoltosuhdetta kohentavaa sekä talouden kansainvälistymistä edistävää työperäistä maahanmuuttoa. Koko Eurooppa ikääntyy ja joutuu ratkomaan
siitä johtuvia julkistalouden alijäämäongelmia. Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Entistä useampi suomalainen nuori opiskelee ulkomailla ja joudumme kilpailemaan myös heistä.

Hallitus kannustaa avoimeen keskusteluun maahanmuuttopolitiikasta, mutta rasismia ei sallita. Edistämme suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa kansallista keskustelukulttuuria. Laaditaan riippumaton selvitys
maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon."

Vaikea osoittaa, että tuon suhteen olisi paljonkaan sellaista, jota perussuomalaiset olisivat halunneet paremmin noudattaa, esimerkiksi työperäisen maahanmuuton edistäminen, rasismin vastaisuus, suvaitsevaisuuden lisääminen j.n.e.

Maahanmuuton kustannuksista on laadittu lukuisia arvioita eri tahojen toimesta eikä varsinaista totuutta ole olemassakaan. Tuollainen kirjaus oli oikeastaan aika huono hallitusohjelmaan. Valtion budjetissa on aina kirjattu suorat kustannukset sentilleen. Heijastusvaikutukset ovatkin sitten kunkin arvioijan omia käsityksiä.

http://vatt.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maahanm...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #61

"Hallitus edistää Suomen työllisyyttä ja julkistaloutta vahvistavaa, huoltosuhdetta kohentavaa sekä talouden kansainvälistymistä edistävää työperäistä maahanmuuttoa."

Sokeakin näkee että näin ei olla toimittu vain haittamaahanmuuttoa on edistetty jopa pääministerin helkilökohtaisella avustuksella, jonka tietenkin myöhemmin perui.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

Eihän hallitusohjelmaan ollut kirjattukaan, ettei "haittamaahanmuuttoa edistettäisi".

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi

Soinilaiset hylkäsivät populismin. Ei tässä ole kyse mistään muusta. Populismi siis tarkoittaa sitä, että kun on kansalaisten tuki, on vallan kahvassa. Jossain välissä, kun soinilaisilla oli tarpeeksi valtaa, Soinilaiset unohtivat, miten siellä oman puolueensa, joka siis perustuu nimenomaan populismiin, vallassa pysytään. Suomeksi siis : Puheet ja teot eivät kohdanneet.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jo vuosia sitten kirjoitin monen blogin kommentin, että persut ovat Soinille bisnes, viimeistä nyt sen pitäisi Sanna Antikaisellekin olla selviö. Puolue ilman ideologiaa on "maho" Halla-aho vähät välittää suomalaisista vähävaraisista ja syrjäytyneistä kansalaisista vai oletko Sanna Antikainen kuullut hänen puheenvuoroja näistä teemoista, ei, päinvastoin, "nykyinen sos,turva on luksusta"on hänen sanomansa köyhille ja syrjäytyneille.

Ari Anttila

Jostain syystä mm. Iltasanomat haluaa ilmeisesti tuoda vaihtoehtoista totuutta esiin:

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005258605.html

Käyttäjän KalleParonen kuva
Kalle Paronen

Mä olin 17 ku otin ite ekaa kertaa LSD:tä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvä sinulle,huono persuille. :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kalle: Profiilikuvasta voinee päätellä, mihin se on johtanut.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Rehellisyys ei kuulu perussuomalaisten arvoihin eikä vähäosaisten asiat. Halla-ahon linja ei edusta köyhien asiaa, eikä duunarin.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Turhaa niitä eduskuntavaaleja on enään järjestää, mennään samoilla raiteilla niin ei tarvi kenenkään mieli pahoittua, ollaan "kaikki samaa mieltä"

Ei taida Euroopan poliittinen historia tuntea vastaavaa esimerkkiä hallituskiimasta: herrat ministerit ovat valmiita jopa hajottamaan oman puolueensa, että saavat jatkaa kahden muun puolueen sylikoirina.

"Onko kenellekään loikkareista tullut edes hetkeksi mieleen, että kun kannatus putoaa 10% (eli puolet äänestäneistä häipyy), niin aika moni kannattajista on tyytymättömiä puolueen johtoon?

Että silläkin voisi olla jotain tekemistä puoluejohdon vaihtumisen kanssa?

Eikä se tarve muutokseen johtunut maahanmuutosta pelkästään, kyllä ns. köyhien kyykytys oli vähintään yhtä suuri syy. Jälkimmäisen nimesi muuten mm. muuan Timo Soini syyksi kannatuksen putoamiselle vielä n. pari kuukautta sitten"

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ja juuri näitä vähävaraisia kyykyttäviä päätöksiä ovat myöskin Halla-aholaiset kansanedustajat olleet tukemassa eduskunnassa myöskin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juuri näin ja kommenttiin #33 kukaan ei halua vastata.
Mikä lienee syy?

Siis nyt on uusi Mestari ja jos Mestari saa päähänsä, että maahantulijoille rakennetaan omat (työ?)leirit, niin äänestääkö kaikki nyky-Persut Mestarin tahdon mukaisesti?

Henry

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #43

Mestari-nimitys on vain mediaa varten. Media keksi ensimmäisenä tuon sanan ja Hommaforumilla sitä jatketaan ihan median kiusaksi, vaikka Halla-aho on itse toivonut ettei tuota nimitystä käytettäisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-aho on meppi eikä hän ole ollut Suomen eduskunnassa määräämässä napinpainalluksista. Timo Soini tässä on pääpelaaja ollut ja kertonut puolueväelle miten äänestetään. Tämän nyt huomaa vaikka Kankaanniemen ulostuloista, miestä on viety kuin litran mittaa. Onko Lindströminkään työttömien kyykytys hänen omaa ksialalaansa vai onko käsky tullut ylemmiltä?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #50

"Halla-aho on meppi eikä hän ole ollut Suomen eduskunnassa määräämässä napinpainalluksista."
Onhan puhelimet ja videokonferenssit keksitty ja ei Soinikaan paljoa paikallaan viihtynyt/voinut olla läsnä.

Henry

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #51

Mitä valtaa Halla-aho olisi meppinä käyttänyt puoluekuriin? Väitätkö tosiaan että Halla-aholla olisi ollut suurempi valta kuin puolueen johtaja Timo Soinilla?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #53

Puhun tulevaisuudesta.
Vai onko PS nyt irtisanoutunut V.I. Leninin kehittämästä puoluekurista?
[V.I. Lenin: Mitä on tehtävä? julkaistu 1905 - Demokraattinen sentralismi]

Henry

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #57

Tulevaisuudesta ei kukaan tiedä, mutta toivottavasti Halla-aho noudattaa puolueen ohjelmaa ja vaatii sitä muiltakin. Soini oli surkea johtaja joka ei noudattanut puolueen tavoitteita.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Hillotolpalla pääsi unohtumaan omat joukot. Valtaapitävien virhe yleensäkin on kerätä ympärilleen jookumartelevien joukko ja siinä huumassa oma etu on edellä. Samalta vaikuttaa myös hallituspiirissä.

Marko Parkkola

Persujen poliittisessa taipaleessa on näkynyt tietynlainen itseään polveen ampuva rehellisyys, pois lukien hallitusvastuun koittaessa tapahtuneet soinilaisten siirtyminen muiden juoksupojiksi. Toisaalta kansa ja kenttä on arvostanut rehellisyyttä enemmän kuin esim. Simon Elo -maisia selittelyjä Hommaforumilla (josta Simon saikin kärjekästä palautetta, jonka jälkeen suoritti katoamisen).

Itse erosin perussuomalaisista joitakin vuosia sitten juuri näiden soinilaisten riidankylvämisen vuoksi. Tampereella tämä näkyi erityisen pahana Tiina Elovaaran ja silloin vielä perussuomalaisissa olleen Laila Koskelan jatkuvana nillittämisenä. Erityisesti Elovaaralle ei perussuomalaisten linjat koskaan selkiytyneet. Olin tuolloin Treen perussuomalaisten hallituksessa.

Mutta nyt Halla-ahon johdolla linja tulee terävöitymään. Vainoharhaiset vääräleuat tekevät tästä omia johtopäätöksiään, mutta käytännössä tämä tulee tarkoittamaan sitä, että tehdään mitä ennenkin, mutta ei jouduta jatkuvasti selittämään miksi nyt tuettiinkin Kreikkaa tai miksi nostetaan oikeusmaksuja, vaikka byrokratiaa piti karsia. Nuo asiat kun eivät ole millään tavoin hyödyttänyt suomalaisia. Kognitiivinen dissonanssi siis vähenee huomattavasti.

Joten hain itsekin takaisin perussuomalaisiin. En ole koskaan sietänyt kieroilua ja toivon mukaan se on nyt loppu. Ja kansakin tulee huomaamaan, kenellä sana pitää ja kuka joutuu selittelemään päivästä toiseen tekemisiään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jokainen ilmeisesti näkee ja kokee asiat eritavalla.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005259284.html

"Ruoho muistelee, että kun hän meni perussuomalaisten puoluekokoukseen, ulko-ovella oli heti vastarintaliikkeen ihmisiä antamassa lappuja käteen."

Marko Parkkola

Eihän kukaan ole kieltänyt, etteikö PVL:n jäsenet olisi jakanut flyereita kokouspaikan ulkopuolella. Kysymys kuuluukin, mitä sitten. Haluaisitko esim. kieltää flyereiden jakamisen?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Parkkola näyttää tyyppiesimerkin todellisuuskriittisestä argumentaatiosta: jos jotain heidän kulttinsa väitteitä kyseenalaistetaan, alkaa heti ruikutus siitä, että jotain olisi joku kieltämässä.

Myöskin koko asian pääpointti on Parkkolalta kateissa. PVL on natsijärjestö, jonka tavoite on yhteispohjoismainen, kansallissosialistinen valtio. Mistä syystä he jakavat propagandaansa juuri perussuomalaisten puoluekokouksen paikan ulkopuolella? Tuskin he sitä huvikseen tekevät, vaan ovat varmaankin arvioineet, että siellä on kaikkein eniten vastaanottavaista yleisöä. Ja tämä kertoo aika paljon ps:n puoluekokouksen osanottajarakenteesta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Soinin johdollahan tämä puoluekokous oli järjestetty. Miksi Soini päästi natsit ulko-ovelle? Putkonen sentään hääti natsiporukoita kauemmaksi.

Veera Ruoholla on vähän ylesisivistyksessä päivitettävää tai itse asiassa politiikan tietämyksessä, kun luulee Arhinmäen olevan yhä Vasemmistoliiton puheenjohtaja. :)

Soinia ei kiitelty kunnolla? Tämän ovat muutamat loikkariit tuoneet esille. No, Putkonen sanoi yrittäneensä 3 kk sitten sopia Soinin kanssa isommista juhlallisuuksista pitkän puheenjohtakauden päättymisen kunniaksi, mutta Soini kieltäytyi kaikesta mitä ehdotettiin.

Uhriutumisteemoja tuntuu tällä porukalla riittävän.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kommentteja seuratessa on todettava, että aika moni on vetänyt ”herneen nenään”. Miksi ihmeessä? Puolue pääsee nyt toteuttamaan täysin halla-aholaista politiikkaa. Asiathan pitäisi olla nyt mukavalla mallilla. Häiritsevät tekijät ovat poistumassa, poistuneet tai poistettu puolueesta. Kahden vuoden päästä on seuraavat eduskuntavaalit ja uudet edustajat. Puolueella on mahdollisuus nyt näyttää ”taivaan merkit”, kun häiriötekijät ovat lähteneet.

Vuonna 2011 ei ollut hyvä kun ei lähdetty hallitukseen ja vuonna 2015 ei ollut hyvä, kun lähdettiin hallitukseen. Kompromissit eivät kelvanneet.

Vaaliohjelma ja hallitusohjelma ovat kaksi eri asiaa. Tulevaa vaaliohjelmaa puolue pystyy toteuttamaan myös hallitusohjelmana, kun se saa seuraavissa eduskuntavaaleissa noin 1,5 miljoonaa ääntä. Se takaa ehdottoman enemmistöä eduskuntaan. On siinä kieltämättä työtä kerrakseen uudella johdolla. Viime vaaleissa tuli 524 054 ääntä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset