Siun Soten kannattaa olla tarkkana imagonsa suhteen

Tammikuun lopussa Siun Sotella tuli ilmi kymmenen prosentin tehtäväkohtaisen palkan korotus 18:lle kirurgille. Päätöksen kerrotaan olevan vanhaa perua ja sen pohjautuvan esimerkiksi leikkausjonojen purkuun. Samaan aikaan muille jonon purkuun osallistuville ei makseta samanlaisia palkan korotuksia, vaikka kirurgin työ on käytännössä mahdoton ilman avustavaa henkilöstöä.
 

 Siun Sote on ollut säästökuurilla sen perustamisesta lähtien. Se, että yhden ammattiryhmän palkkoja korotetaan tällaisenä aikana on epäoikeudenmukaista. Valitettavasti Ylen verkkojulkaisussa ei Siun Soten toimitusjohtaja halunnut keskustella enempää järjestelmän oikeudenmukaisuudesta. Siun Sote listaa nettisivuillaan yhdenvertaisuuden olevan yksi sen kantavista teemoista.
 

Toivottavasti Siun Sotella ymmärretään myös hyvien sairaanhoitajien, lähihoitajien, laitoshuoltajien, toimintaterapeuttien jne. ammattitaidon ja rekrytoinnin tärkeys. Hyvä ja asiantunteva hoitaja on niin potilaan kuin lääkärinkin etu sekä koko Siun Soten taloudellinen etu.Samaan aikaan tarkka laitoshuoltaja auttaa pitämään esimerkiksi mikrobit kurissa, joiden aiheuttamat sairaudet, toimenpiteet ja hoidot voivat olla erittäin kalliita.  Taitava toimintaterapeutti voi  auttaa asiakasta kuntoutumaan takaisin työelämään ennätysajassa.
 

Joensuusta on vain hiukan yli 100 kilometriä koko ajan kasvavaan ja uudistuvaan Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Näinä aikoina se voi nousta myös muille kuin lääkäreille houkuttelevaksi vaihtoehdoksi. Tätä vasten Siun Soten kannattaa tehdä kaikkensa ollakseen hyvä työpaikka kaikille eri kuntayhtymän ammattiryhmille ja arvostaa heidän kaikkien työpanosta pohjoiskarjalaisten ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin eteen.

Kirjoitus julkaistu 4.2.2018 Karjalaisessa.

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu