Sote- ja maakuntauudistus on iso farssi

Hallituksen sote-ja maakunta uudistukselle sataa kritiikkiä jopa hallituksen omien kansanedustajien parista. Myös lähes kolme viidestä suomalaisesta haluaisi keskeyttää sote-uudistuksen valmistelun.

Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon suurin ongelma on resurssien riittämättömyys perusterveydenhuollossa. Tätä ongelmaa hallitus yrittää selvittää piirtelemällä organisaatiokaavioita ja sitten uudelleen värittelemällä ja kääntelemällä niitä. Tekeillä on vuosisadan himmeli nimeltä maakuntahallinto. Kuvan tästä himmelistä löytää helposti Googlen kuvahaun kautta kirjoittamalla hakukenttään ”maakuntahallinto”. Maakuntahallinnon kaveriksi on otettu mukaan valinnanvapaus. Valinnanvapaudesta hyötyvät lähinnä hyväosaiset suurissa kaupungeissa.

On vaikeaa kuvitella, mitä hallituksen päässä liikkuu, kun resurssien riittämättömyyttä koetetaan paikata luomalla lisää turhia menoeriä maakuntahallinnon muodossa ja siirtelemällä veroeuroja veroparatiisiyhtiöille valinnanvapauden muodossa. Perusterveydenhuollon resurssien riittämättömyyttä ei korjata näin. Jonot eivät tämän uudistuksen ansiosta lyhene, ne vain siirtyvät toiseen paikkaan ja pahimmillaan pitenevät.

Sote-uudistuksessa olisi laitettava keskiöön suomalainen ihminen, perusterveydenhuolto ja kotimaiset sosiaali- ja terveydenalan (pien)yritykset. Sote-uudistuksen yhteydessä tulisi säätää erillinen lähipalvelulaki, joka turvaisi palvelujen alueellisen saatavuuden ja nopean saavutettavuuden kaikkialla maassa. Tämän lisäksi jokaisen maakuntaan tulisi perustaa oma sisäilmakeskus, joka vastaisi kasvavaan ja vakavaan ongelmaan, jotka sisäilmaongelmat ovat synnyttäneet.

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu