Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Viimeistään nyt on tehtävä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa

Turun terroristi-iskun käräjät alkoivat. Turvapaikanhakijana Suomeen tullut Abderrahman Bouanane puukotti viime vuoden elokuussa kymmentä ihmistä Turussa. Puukotuksissa kuoli kaksi naista sekä haavoittui kuusi naista. Myös kaksi miestä haavottui. Tekijä itse kertoi halunneensa katkaista naisten päät ja kertoo näkevänsä itsensä Isiksen soturina sekä pitävänsä tekojaan terrorismina.

Abderrahman Bouanane tuli Suomeen alkuvuodesta 2016. Vuonna 1994 syntynyt Bouanane kävi elokuusta 2016 kesäkuuhun 2017 yläkoulua suomalaisten lasten ja nuorten seassa, vaikka oli tuolloin yli 20-vuotias. Kesälomansa jälkeen hän teurasti naisia kadulla.

Suomalaisen oikeuskäytännön mukaisesti Bouanane istuu noin 13 vuotta. Ylläpidosta huolehtivat suomalaiset veronmaksajat ja hintalappu pyörinee jossakin yhden ja kahden miljoonan välimaastossa. Sen jälkeen Turun terroristi on jälleen vapaa kulkemaan lastemme joukossa kaduilla ja luultavasti myös silloin suomalaiset veronmaksajat huolehtivat Bouananen elämisestä ellei hän sitten onnistu löytämään itselleen töitä tai häntä karkoteta.

Kaiken jälkeen on selvää ettei suomalainen maahanmuuttopolitiikka vastaa tätä päivää. Kansainvälinen terrorismi on ongelma koko Euroopassa. Kuitenkin useimmat Euroopan päättäjistä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, näyttävät olevan apaattisen alistuneita kansainvälisen terrorismin edessä. Suomessa Sipilän twitter-tili kyllä laulaa aina, kun ihmiset menettävät henkensä terroristi-iskussa, mutta Suomen turvallisuustilanteen takaamisesta mies ei juuri tunnu kantavan huolta - ei edes nyt, kun Suomen käräjillä on syytettynä ensimmäinen Isis-terroristi.

Kun mietin omaa lapsuuttani 90-luvulla ja lasteni lapsuutta nyt 2000-luvulla on selvää, ettei maamme kehityskaari turvallisuuden suhteen ei ole ollut hyvä tai sellainen, millainen sen pitäisi olla. Kasvoin lapsuuteni suomalaisessa lintukodossa ja koen suurta surua etteivät omat lapseni saa sellaisessa kasvaa. On kauhistuttavaa ajatella sitä, kuinka me aikuiset olemme jättämässä lapsillemme maan, jonka kehitys turvallisuudessa on ollut hyvän sijasta huono. Vaikka samaan aikaan maamme kehitys monessa muussa asiassa on ollut hyvää. Olemme jättämässä lapsillemme perintönä maan, johon kuka vain, mistä tahansa, voi kävellä sisään ja vaatia itselleen asuinpaikkaa. On kylmäävää katsella, kuinka maamme päättäjät keskittyvät kaiken tämän keskellä hokemaan "ei saa antaa pelolle valtaa" eivätkä ryhdy määrätietoisesti toimiin turvallisuustilanteen parantamiseksi. Bouananen tapaus osoittaa monet suomalaisen maahanmuuttopolitiikan keskeisimmistä epäkohdista. Tässä kolme niistä:

1. Bouanane saattoi kävellä maamme rajojen sisälle tuosta noin vain.
2. Bouanane valehteli suomalaisille virannomaisille ikänsä ja nimensä ja näin parikymppinen mies vietti vajaan vuoden alaikäisten lastemme seurassa peruskoulussa.
3. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut Bouanane sai kielteisen päätöksenkin jälkeen kulkea vapaallajalalla maamme maaperällä.

Suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan on tehty asiapitoisia ja järkeviä tiukennusehdotuksia, jotka korjaisivat yllä esityt epäkohdat. Näiden tiukennusehdotusten takana on pääosin Perussuomalaiset puolue. Olemme vaatineet rajatarkastusten käyttöönottoa ja välittömiä käännytyksiä rajalta. Olemme vaatineet terroristien nopeutettua karkottamista ja olemme vaatineet, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ohjataan palautuskeskuksen kautta takaisin kotiin. On selvää, että mikäli nämä tiukennukset olisi tehty ajallaan, olisi meillä kaksi kuollutta ja kahdeksan haavoittunutta vähemmän. Onkin ikävää etteivät perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkaan esittämät tiukennukset kelpaa maailmoja syleileville puolueille. On valitettavaa, että huterat ideologiat ja uskomukset menevät jopa ihmisten turvallisuuden edelle.

Poliittisessa päätöksenteossa on olemassa asia nimeltä yleinen tahtotila. Sitä voisi kuvailla yhteisenä haluna muutokseen tai uudistukseen. Olen kunnallispolitiikassa oppinut sen, että jos yhteinen tahtotila löytyy, niin päätöksiä ja toimenpiteitä syntyy. Nyt pitäisi saada yleinen tahtotila suomalaisten turvallisuuden puolesta ennenkuin on liian myöhäistä.

 

Lopuksi haluan esittää osanottoni 18. elokuuta 2017 Turun terroristi-iskussa menehtyneiden omaisille.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten määrän huippu saavutettiin Suomessa noin vuonna 2010, sen jälkeen on menty alaspäin selkeästi.

http://www.findikaattori.fi/fi/57

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kiitos Juha linkistä. Se on itseasiassa minulle tuttu.

Suomessa ei ole ennen viilletty naisten kurkkuja auki julkisella paikalla keskellä kirkasta päivää terroristijärjestön nimeen. Suomessa ei ole koskaan ennen tarvinnut asetella rekkaesteitä tapahtumiin eikä suomen poliisin tai pelastushenkilöstön ole tarvinnut varautua terroristi-iskuihin.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

"1. Bouanane saattoi kävellä maamme rajojen sisälle tuosta noin vain."

Yksi: TE olitte hallituksessa 2015, kun pakolaisaalto ja Bounane saapuivat Suomeen. Rajavartilaitos kyllä ilmoitti, että rajatarkasukset voidaan välittömästi palauttaa rajalle. Tämä ei kelvannut kuitenkaan edes perussuomalaisille. Kannattaa hetki miettiä, ketä osoittelee sormella. http://www.lentoposti.fi/uutiset/rajavartiolaitoks...

Miksi nyt pitää tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa, johan täältä karkoitetaan teidän potentiaalisi terroristeja, kuten tämä 3-vuotias lapsi https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001194367.html?

Entä miksi rajat pitää sulkea nyt, kun pakolaisten tulo on tyrehtynyt? Kysyn RVL:ltä, että paljonko pakoalsia tulee Rutosin rajan yli. Kirjaa eivät pidä, mutta arviolta pari sataa vuodessa. Kuitenkin rajan ylittää monia miljoonia länsimaalaisia ja turisteja, monia kymmeniä miljoonia kertoja vuodessa. Miksi persut haluaa vaikeuttaa ja pilata niin monien ihmisten elämän ja elinkeinon.

Rajat on jo kiinni, ainakin perussuomalaisten järjen liikkumisessa.

Toni Rintala

Väkivallan pelko on kuitenkin hiukan noussut 2014 alkaen.

Myös väkivaltarikokset ovat lisääntyneet 2014 alkaen. Samaan aikaan selvitettyjen väkivaltarikosten määrä on romahtanut.
http://www.findikaattori.fi/fi/57

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo lisääntyminen on sen verran marginaalista, että se voidaan katsoa stokastiseksi. Aivan samaa lukua ei minään vuonna "saavuteta" edellisen vuoden knassa.

Henkirikosten suhteen sen sijaan historiallinen taulukko näyttää hyvin lupaavalta:

http://www.findikaattori.fi/fi/97

Henkirikosten määrä on vain kolmasosa 1970-1990 -lukujen tasosta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

1990-luvun Suomi ei ollut mikään sen kummallisempi lintukoto lapselle kuin nykyäänkään. Jos mennään siitä vielä vuosikymmen taakse niin on oikeastaan hämmästyttävää, miten lapsikuolleisuus oli suhteellisesti korkealla. Tämä tilasto ulottuu vain vuoteen 2010 mutta mitään piikkiä ylöspäin ei ole tapahtunut senkään jälkeen:

https://www.stat.fi/til/ksyyt/2010/ksyyt_2010_2011...

Ihmisten turvattomuuden tunne on ilmeisesti lisääntynyt mutta mitään vastinetta todellisuudesta, miksi näin pitäisi olla, ei tunnu löytyvän.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #10

"Ihmisten turvattomuuden tunne on ilmeisesti lisääntynyt mutta mitään vastinetta todellisuudesta, miksi näin pitäisi olla, ei tunnu löytyvän."

Ai ei löydy vai?
Kyselyn mukaan turvattomuutta aiheuttaa maahanmuuttajien määrän kasvu, turvapaikanhakijoiden määrän kasvu, terrorismin lisääntyminen, työllisyystilanne, jne.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suoma...

Vai väitätkö nyt, että oikeasti nuo eivät ole lisääntyneet?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #10

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulkomaalaisten_rikol...

"Suomen valtion alueella tapahtuvia rikoksia, joissa rikollinen ei ole Suomen kansalainen, on Euroopan unioniin liittymisen 1995 ja vapaan liikkuvuuden sallimisen jälkeen alkanut tapahtua aiempaa enemmän. Myös Suomen vankiloissa yhä suurempi osuus vangeista on ulkomaalaisia. Esimerkiksi Vantaan vankilassa yli puolet vangeista on ulkomaalaisia ja Jokelan vankilassa noin kolmasosa.[5]"

Ehkä tämä tilasto kertoo miksi turvattomuudentunne on lisääntynyt?
1990 luvun alussa kun ei tällaista tarvinnut pelätä...

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #4

"Henkirikosten määrä on vain kolmasosa 1970-1990 -lukujen tasosta."

Ja olisi vielä pienempi, jos turvapaikanhakijat olisivat paremmassa valvonnassa. Eli Sannan ehdotus nro 3.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #11

Ja olisi vielä pienempi, jos mölymystö lakkaisi kiihottamasta kuulapäitä hyppypotkuraivareihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Tuolla kommentilla pääsee lukeutumaan mölymystön sijasta älymystöön?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #4

Suomi on aivan ratkaisevasti turvallisempi maa kuin esim. minun lapsuudessani. Se on fakta. Minun näkökulmastani Suomi on nykyisin varsinainen lintukoto 1960-lukuun verrattuna, mitä väkivaltaan tulee.

Sen sijaan suomalaisten turvallisuuden TUNNE on heikompi noin keskimäärin. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä tuo ristiriita johtuu.

Yksi tekijä on varmasti median keskinäinen kilpailu myynti- ja klikkailuluvuista ja mainosmarkkinoista. Pelko myy ja sen lietsonta myy erityisen hyvin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #70

"Sen sijaan suomalaisten turvallisuuden TUNNE on heikompi noin keskimäärin. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä tuo ristiriita johtuu. "

Johan tämän avasin yllä (viesti #10). Onhan ihmisiltä kysytty miksi he pelkäävät.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #76

Puhunkin nimenomaan faktoista.

Turvallisuuden TUNNE on osalla kansalaisista nähtävästi heikentynyt siksi, että pelkoa lietsotaan mediassa ja somessa pienimpienkin nakkikioskitappelujen uutisoinnilla – ja myös luulottelemalla, että melkein kaikki rikokset olisivat eriväristen tekemiä ja jättämällä kantasuomalaisten rikoksista kertomatta, koska sellainen ei myy mediaa.

Siksi on teikäläisiä, jotka poukkoilevat pitkin seiniä aina erivärisen ihmisen nähdessään. Pakolaisiin voi suhtautua myös järkevästi ja ongelmiin käytännöllisesti ilman panikointia.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #79

"Puhunkin nimenomaan faktoista."

Faktaahan annoin.

"jättämällä kantasuomalaisten rikoksista kertomatta, koska sellainen ei myy mediaa."

Kantasuomalaisten rötöksiä julkaistaa ihan kiitettävästi. Valitettavasti niitä muita yleensä piilotellaan.

"Siksi on teikäläisiä, jotka poukkoilevat pitkin seiniä aina erivärisen ihmisen nähdessään"

Höpö höpö. Pysyhän nyt niissä faktoissa ;)

"Pakolaisiin voi suhtautua myös järkevästi ja ongelmiin käytännöllisesti ilman panikointia."

En minä panikoi. Pysyhän nyt niissä faktoissa ;)

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kun puhutaan väkivallan pelosta, niin silloin pitäisi sitä pelkoa tutkia alueittain ja kertoa myös tuloksista alueittain. Koko Suomen keskiarvo ei kerro totuutta.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Onhan se väkivallan pelko varmasti lisääntynyt, kun eduskuntaan on päässyt puolue, joka suurin piirtein leimaa jokaisen "vääränlaisen" ihmisen potentiaaliseksi terroristiksi. Piti tulla raiskauskevät, autojen on pitänyt palaa jo moni vuosia kaduilla, katujen piti täyttyä ruumiista jne. Onhan tämä erittäin vastenmielinen isku nyt toki ollut. Kenen vastuulla tämä sitten on? Kuka istui hallituksessa, kun tää Bounane tuli Suomeen?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #57

"Piti tulla raiskauskevät"

Sehän tuli.

"autojen on pitänyt palaa jo moni vuosia kaduilla"

Autoja on palanut ennätysmäärä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #61

Mikä oli raiskauskevät ja missä on autoja palanut?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #71

"Mikä oli raiskauskevät"

Kun ahdisteluissa tuli 521 % nousu ja raiskauksissa 13,5 %.
Ja seuraavana vuonna oli uusi, kun raiskaukset lisääntyi 23 %. Ulkomaalaisten osuudessa nousua kahdessa vuodessa 79 -> 133, eli nousua melkein 60 %.
https://yle.fi/uutiset/3-9739722

"ja missä on autoja palanut?"

Autoja on palanut ennätysmäärä Helsingissä, Vantaalla, Oulussa ja niiden välillä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #61

Vaikutat hysteeriseltä.

Mene ulos ja hengitä syvään raitista ilmaa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #57

Ootko Iiro muuten harkinnut koomikon uraa?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

https://www.nykysuomi.com/2017/03/23/tilastokeskus...

"Suomalaistaustaisten tekemät rikokset laskivat joka saralla verrattuna vuotta 2015, vuoteen 2016. Ulkomaalaistaustaisten rikoksissa joka saralla oli kavua. Pahin kasvu on pahoinpitelyrikoksissa vajaa +30% ja seksuaalirikoksissa +100%"

Sinä se Juha luet näitä tilastoja kuin piru raamattua..

olet kylläkin oikeassa että rikosten määrä on vähentynyt? Mutta jätät tahallaan mainitsemasta että Suomalaisten tekemien rikosten määrä on vähentynyt ja ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat lisäntyneet jopa kaksinkertaiseksi joissakin kategorioissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Myös tilastotiedettä opiskelleena osaan ottaa huomioon asioita, joita perehtymättömät tilastojen tarkastelijat eivät huomaa. Tilastothan eivät ole emävalheesta seuraavia, vaan fakta-aineistoa sisältäviä esityksiä, jotka eivät kerro yleensä kausaalisuhteista mitään. Siksi pitää olla tarkkana johtopäätösten tekemisessä.

Mainitsemasi vertailuvuodet osuvat aikaan, jolloin pakolaismaahanmuuttajien määrä tuplaantui kerralla ja heidän pika-asuttamisensa vastaanottokeskuksiin ja tilapäismajoituksiin ei ollut helppoa. Niissä tapahtui paljon sisäisiä tappeluita ja kahnauksia, joista myös ilmoitettiin usein poliisille.
Ja jos verrataan nuorille miehille tyypillisiä rikoksia, niin on melko odotettavaa, että 50.000:n populaatio tekee niitä puolta vähemmän kuin 100.000:n populaatio. Sellaisista epäiltyjä ulkomaalaisia on kaiken kaikkiaan vuosittain nykyään muutama sata paristatuhannesta tapauksesta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #14

Tilastotkin voidaan laatia niin, että saadaan piilotettua todellinen tulos.

Ja näyttää sillekin, että "maahanmuuttoon" liittyvät tilastot ovat nykyään monen klikkauksen takana piilossa. Kait juuri siksi, että ne olisi vaikea löytää ja tietoa ei olisi käytettävissä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #14

Etelä-Karjalassa uutisoitiin, miten pakolaiset työllistää poliisia. Persuthan tästä villiintyi ja vihanlietsominen alkoi, kun jutun luki, niin selvisi, että pakolaiset työllistää poliisia palautusten osalta. Mutta persut olivat jo orgasminsa saaneet ja pakolaiset tuomittu rikollisiksi, vaikka rikoksia ei ollut tapahtunut, muuta kuin persujen osalta.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kuka laittaa lähteeksi Nykysuomen. Ihan oikeasti kannattaisi nyt edes yrittää. Eikö täällä ylläpito voisi poistella näit kommentteja, joissa lähde on MV-lehden sisarlehti.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #58

Ilmeisesti kommenttisi tarkoittanee minun laittamaa linkkiä?

Voisit ensialkuun edes yrittää opetella lukemaan mitä kommentissa ja siinä esitetyssä linkissä kerrotaan..

Siinähän oli tilastokeskuksen julkaisemaa tilastotietoa..

Vai onko mielestäsi tilastokeskuksen tieto vain silloin relevanttia, kun sen julkaisee jokin punavihreä julkaisu.

Kas noin.. Alla linkki samaiseen tilastokeskuksen tutkimustulokseen, kuin mitä aikaisemmin laitoin Nykysuomen sivustolta.

http://www.stat.fi/til/rpk/2016/13/rpk_2016_13_201...

Nyt voitkin etsiä rauhassa muita pilkkuja nus.... kun ei Nykysuomi enää häiritse.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #64

JAtkossa kannattaa laittaa samantien linkki jollekin muulle sivustolle, kuin valemediaan.

Tuostahan selviää juuri se mitä, mitä Juha sanoi. Lisäksi tuo ulkomaalaisten uhriksi joutuminen oli aika suurta, kun taas suomalaisen kohteeksi joutumisen kasvu oli verrattaen pientä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #72

"JAtkossa kannattaa laittaa samantien linkki jollekin muulle sivustolle, kuin valemediaan. "

On vain mielipidenäkemys, että mikä media on valemediaa ja mikä ei. Monen mielestä HS ja Yle on ne pahimmat valemediat ;)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kun ottaa huomioon, että tuon 2010 jälkeen ulkomaalaistaustaisten tekemät seksuaali- ja väkivaltarikokset ovat vastaavasti kasvaneet, niin ilman ulkomaalaistaustaisia Suomi olisi paljon turvallisempi maa.

Ei varmaan tarvitse erikseen eritellä mitkä ulkomaalaistaustaiset ryhmät ovat tilastoissa yliedustettuina.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Pelolla tätä maailmaa hallitaan.

Hyvänä esimerkkinä Turkki, Venäjä ja Unkari.

Suomessa puolestaan Persut käyttää pelkoa aseenaan ja synnyttää turhia pelkotiloja kansalaisissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Scania täräyttää vain kerran, mutta rasismin arvet ovat ikuisia.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Scanioita on ollut ympäri Eurooppaa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

On mielenkiintoista, kun ruvetaan suhteuttamaan näitä väkivallan tekoja eri ryhmiin. Pakolaisia tai maahanmuuttajia syyttäessä nää on häviävän pieniä lukuja, mutta kun aletaan katsotaan paljonko persut vaikka syyllistyy rikoksiin, niin ne luvut onkin paljon isompia. Ei sillä, että pakolaisten rikoksia pitäisi jotenkin vähätellä, mutta keskusteluun pitäisi nostaa myös se, että kuuluko perussuomalaisuus länsimaisiin arvoihin ja kun heidän yleistävää logiikkaa käyttää, niin he eivät osaa olla maassa maana tavalla ja ovat kun itse valmiita rikkomaan ihmisoikeuksia niin pitäisikö harkita tuon väkivaltaisen aatteen kiektämist3ä ja jäsenten rankaisua, kuten he pyrkivät rankaisemaan islamiin uskovia ihmsiä.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Turhia pelkotiloja? Onko sitten Supon lausunnotkin huuhaata ja ministeri Mykkäsen vaatimukset poliisien määrän lisäämisestä turhia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Täytyy myös muistaa, että jos joku puukotetaan kuoliaaksi, niin hänen lähimmäistensä suru on yhtä suuri ilmoittipa puukottaja tekonsa motiiviksi mitä hyvänsä.

On totta, että Turun tapaus oli ensimmäinen kerta Suomessa, jossa henkirikoksen tekijä vannoi Isiksen nimiin, mutta makaaberin sarkastisesti voisi todeta, että "kerta se on ensimmäinenkin".

Tätä ennen vastaavanlaisissa hullujen tekemissä attentaateissa ei ole juuri Isistä mainittu. Jotain yhtä päätöntä ehkä. Esimerkiksi Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien motiivit olivat samalla tavalla järjettömiä, samoin Hyvinkään ampumiset tai Myyrmannin pommiräjähdys y.m.

Norjassa sen sijaan 70 nuorta surmannut Breivik kertoi tekonsa syyksi muun muassa maahanmuuton, joten ehkäpä suomalaiset maahanmuuttokriittiset voivat sitäkin käyttää esimerkkinä maahanmuuton generoimasta väkivallasta.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Muistelen juuri noita Myyrmannin iskuja ja vastaavia, että onhan terrorismirikoksia ollut Suomessa ennenkin - ne vain ovat olleet omien kansalaisten tekosia. Niitä persut eivät tosin laske terrorismiksi jostain syystä...poliittinen leima kun puuttuu. Noissa iskuissa kuitenkin taisi kuolla jokaisessa paljon enemmän ihmisiä kuin Turun puukotuksessa. Lisäksi kaveri on jollain tavalla Turussa kuvien perusteella hieman "pöllyssä" joten voidaan varmasti ihan aiheellisestikin kysyä, että onko oikea paikka Niuvanniemessä vai vankilassa?

Mitä tulee syyttäjien väitteisiin siitä, että yksittäinen ihminen aiheuttausi jotenkin vahinkoa tai suurta uhkaa valtiolle...en muista missään noissa jo mainituissa iskuissa olleen puhetta samanlaisesta. Toki tekijät kuolivat pääsääntöisesti, mutta silti? Miten yksi ihminen voi uhata valtiota?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Niin , tuosta aiemmin esitetystä tilastostahan myös huomaa sen, että ulkomaalaisiin kohdistuva rikollisuus on kasvussa aika kovastikin. Ei se ole maahanmuuttajien vika, jos perussuomalaiset eivät pysty hillitsemään väkivaltaista luonnettaan, mutta sitä ei ratkaista sillä, että lopetetaan maahanmuuttajien laskeminen maahan,

Tommi Mäkinen

http://prntscr.com/j3nf90

Facebookissa tämmöi kuva leviää, saatesanoilla miehetkin synnyttää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Yleisesti ottaen keskusteluissa unohtuu se, että ilman massiivista turvapaikanhakijoiden vyöryä myös Suomeen, täällä olisi kuollut muutama ihminen vähemmän. Jokunen henkirikos nimittäin menee täysin puhtaasti turvapaikanhakijoiden piikkiin.

Toni Rintala

Kuinkahan monta ihmishenkeä EU on meille maksanut? Tai avoimet rajat? Ilmeisesti hyöty on ollut ihmishenkiä suurempi, kun niin monet sen hinnan on valmiita maksamaan ihmishengillä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä hyöty on ollut ihmishenkiä suurempi. Vastaavasti autoilevat turistitkin aiheuttavat silloin tällöin Suomessa kuolonkolareita ja liikenneonnettomuuksia, joita ei siis olisi aiheutunut, jollei heitä olisi turisteiksi päästetty. Samalla logiikalla voisi siis ajatella, että turismi pitää kieltää kokonaan, koska kotimaisten autoilijoiden ohella he saattavat aiheuttaa lisää liikennekuolemia.

Elämässä on olemassa pakkotarve tietynlaiseen toleranssiin. Kaikkien rikosten lukumäärää saataisiin selkeästi alennetuksi, jos jokaiselle Suomen kansalaiselle ja Suomessa oleskelevalle määrättäisiin ulkonaliikkumiskielto klo. 19:00 jälkeen illalla. Tämä tuskin tuolla varsin perustellulla syylläkään saisi paljon kannatusta osakseen. Kimmo Kiljunen oli joitakin vuosia sitten esittämässä jäänaskalipakkoa kaikille jäällä liikkujille perustelunaan, että "jos yksikin hukkumiskuolema joskus näin voidaan estää, niin esitys pitää hyväksyä." Onneksi enemmistö ei yhtynyt hänen mielipiteeseensä tuossa asiassa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #19

"Vastaavasti autoilevat turistitkin aiheuttavat silloin tällöin Suomessa kuolonkolareita ja liikenneonnettomuuksia, joita ei siis olisi aiheutunut, jollei heitä olisi turisteiksi päästetty."

Onkohan tämäkin jotain tilastotiedettä? kun verrataan tapaturmassa menehtyneitä ihmisuhreja tietoisesti murhattuihin ihmisiin??

Tosin varmaankin tästä syystä asennetaankin niitä betoniporsaita sekä rekkoja sulkemaan katuja etteivät nämä ulkomaalaiset turistit aiheuttaisi lisää liikennekuolemia...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vielä tarkempi vastaus tuohon kysymykseen "Kuinkahan monta ihmishenkeä EU on meille maksanut? Tai avoimet rajat?"

https://www.asianajajaliitto.fi/viestinta/oikeudel...

”Ulkomaalaisten tekemät henkirikokset ovat kuitenkin määrällisesti pieniä. Viimeisten 12 vuoden aikana 32 Suomessa vakituisesti asuvaa ulkomaan kansalaista on syyllistynyt henkirikokseen. Lisäksi on ollut viisi maahanmuuttajataustaisen Suomen kansalaisen tekemää henkirikosta”, Lehti sanoo.

Maahanmuuttajista eniten murhiin, tappoihin ja surmiin syyllistyivät venäläiset ja virolaiset. Heidän suhteellinen rikollisuustasonsa on kuitenkin kantasuomalaisia matalampi. Suhteellisesti eniten henkirikoksia tekivät albaanit ja vietnamilaiset."

Kuten tuossa Suomen Kuvalehden artikkelin otsikossa mainitaan, yksittäisen ulkomaalaisen todennäköisyys syyllistyä henkirikokseen on jokseenkin sama kuin suomalaisen kohdalla on asian laita. Ja suurin osa tilastollisesti on siis muita ulkomaalaisia kuin pakolaisia tai EU-kansalaisia.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #25

Entä törkeät väkivallanteot ja raiskaukset. Miksi ne jäi sinulta pois. Ja miten tilanne niiden suhteen on esimerkiksi Helsingissä? Taidatko tietää?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

"Entä törkeät väkivallanteot ja raiskaukset. Miksi ne jäi sinulta pois."

Koska kommenttini oli vastaus kysymykseen:

"Kuinkahan monta ihmishenkeä EU on meille maksanut?"

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #25

"Viimeisten 12 vuoden aikana 32 Suomessa vakituisesti asuvaa ulkomaan kansalaista on syyllistynyt henkirikokseen. "

Vähän omituinen luku.

2013 oli 10 ulkomaalaisen, 3 tuntemattoman kansalaisuuden ja 7 Suomessa vakinaisesti asuvan ulkomaalaisien tekemää henkirikosta.
http://www.polamk.fi/instancedata/prime_product_ju...

Jos nuo kertoo vaikka kymmenellä, voisi saada karkean arvion 12 vuoden jaksosta. Eli 100 ulkomaalaista, 30 tuntematonta ja 70 Suomessa vakinaisesti asuvaa ulkomaalaista tehnyt henkirikoksen. Henkirikosyrityksiä on sitten reilut tuplat tuohon..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

Ei minulla ole mitään syytä olla uskomatta tuota Suomen Kuvalehden artikkelia siinä määrin, että alkaisin kaivaa lisää tilastollista lähdetietoa juuri tuohon kysymykseen.

Saattaa olla, että vuosi 2013 on ollut poikkeuksellinen. Tuo 7 vakituisesti asuvaa ulkomaalaistahan on melkein viidesosa tuosta 32:sta, joten tuollaista tilastollista vaihtelua voi hyvinkin esiintyä kahdentoista vuoden aikana.

Eivät nämä ulkomaalaistaustaisten tekemät henkirikokset ole mitenkään budjetoituja vuodesta toiseen ja koska ne ovat ilmiöinä sangen harvinaisia, niin niiden prosnettiheilahtelutkin voivat näyttää hyvin jyrkiltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Hieman uudempaakin tietoa on käytettävissä kuin 2013.

"Suomalainen henkirikollisuus on suurelta osin syntyperäisten suomalaisten keskinäistä rikollisuutta, mutta ulkomailla syntyneiden ja etnisten vähemmistöjen merkitys on viime vuosina jonkin verran kasvanut. Katsauskauden 2010–2015 Suomessa asuneista pääepäillyistä 90 prosenttia oli Suomessa syntyneitä Suomen kansalaisia, viisi prosenttia oli ulkomailla syntyneitä Suomen tai kaksoiskansalaisuuden omanneita ja neljä prosenttia oli ulkomailla syntyneitä ulkomaan kansalaisia.
Henkirikoksesta epäillyistä Suomessa syntyneistä Suomen kansalaisista
kaksi (0,4 %) oli maahanmuuttajataustaisia (ks. myös Granath ym. 2011; Lehti
2007; Lehti ym. 2014; Skardhamar 2014)."
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

Lissä tietoa linkistä sivulta 30 alkaen "Kansalaisuus ja syntymämaa".

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #25

Entä törkeät väkivallanteot ja raiskaukset. Miksi ne jäi sinulta pois. Ja miten tilanne niiden suhteen on esimerkiksi Helsingissä? Taidatko tietää?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

"Entä törkeät väkivallanteot ja raiskaukset. Miksi ne jäi sinulta pois."

Koska kommenttini oli vastaus kysymykseen:

"Kuinkahan monta ihmishenkeä EU on meille maksanut?"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olisiko tuollaiset 35 sitten 1995?

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ja moni lapsi ja nainen jäänyt raiskaamatta. Siitä raiskauksesta voi jäädä elinikäinen trauma.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kehtaisivatko vallassa olijat olla karkottamatta tätä terroristia ja antaa hänelle jopa turvapaikan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kerrotaan EU:n alueella olevan arvion mukaan 60 000 radikalisoitunutta islamilaista militanttia, joista noin 20 000 löytyy pelkästään Ranskasta. Entäpä kun on se vapaa liikkuvuus jäsenmaissa? Ei ole suinkaan poissuöjettua se, että Suomenkin pitäessä Ruotsin vastaista rajaa avoimena, niin sen kautta pääsee aivan vapaasti tulemaan kuka tahansa.

Jonkintasoinen valvonta sentään on meritse ja lentäen tuleville. Mikäli nuo kerrotut luvut pitävät paikkaansa edes lähimain, niin ei kai uhkakuvat poistu sormia napsauttamalla vaan päättäjiltä vaaditaan ehkäiseviä toimia kuten rajavalvonnan aloittaminen. Turhempaankin rahaa laitetaan kuin kansalaisten turvallisuuteen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tällaisissa yhteyksissä pitäisi aina muistaa omien käsitteellisten lähtökohtiemme rajoittuneisuus, kun yritämme kuvata ja selittää ei-eurooppalaisista kulttuureista tulevien ihmisten käyttäytymistä.

Emme ota lähtökohtaisesti huomioon edes karkeimpia erottavia tekijöitä, kuten sitä että kansainvaeltajat tulevat pääsääntöisesti maista jotka eivät koskaan ole hyväksyneet YK:n ihmisoikeuksien julistusta. Siis maista, jotka asettavat uskonnollisen tunnustuksellisuuden ihmisoikeuksien edelle.

Sen lisäksi meidän pitäisi tietysti ymmärtää, ettemme omilla demokratian pohjalta lähtevillä käsitteillämme pysty ensinkään käsittelemään teokratian piiriissä vaikuttavia tuntoja ja ihmisten motiiveja. Ne ovat laadultaan erilaisia kuin omat tuntomme ja motiivimme.

Riskostilastoja tarkistellessakin tulisi muistaa ja ymmärtää, etteivät omat rikosnimikkeemme oikeastaan ollenkaan vastaa niitä tekoja joita kuitenkin joudumme oman lakimme puitteissa käsittelemään ja ratkaisemaan. Vertailut oman väkivaltaperinteemme ja kokonaan toisenlaisilta moraaliperustoilta nousevien tekojen välillä ovat ontuvia. (En tarkoita tätä siis missään nimessä lieventäväksi asiaahaaraksi, vaan toteamukseksi siitä miten mahdottomaan ja toivottomaan tilanteeseen joudumme kun aivan eriperusteiset kulttuurit vaeltavat joukkoomme.)

Tuossa ongelmatiikkaa laajemmissa kantimissa:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Riskostilastoja tarkistellessakin tulisi muistaa ja ymmärtää, etteivät omat rikosnimikkeemme oikeastaan ollenkaan vastaa niitä tekoja joita kuitenkin joudumme oman lakimme puitteissa käsittelemään ja ratkaisemaan."

Kuten tässäkin ketjussa on erilaisten tilastojen valossa todistettu henkirikosten tekemisen todennäköisyys ei ulkomaalaisten kohdalla ole korkeampi kuin kantasuomalaistenkaan ja eniten niihin syyllistyviä ulkomaalaisia on lähtöisiä Venäjältä tai Virosta (useimmat heistä myös Viron venäläisiä).

Suomessa henkirikokset kansanomaisesti luokitellaan yleensä kuolemantuottamukseksi, tapoksi tai murhaksi. Eikö mikään näistä rikosnimikkeistä sovellu esimerkiksi tuohon Turun puukotustapaukseen? Miten sellainen eroaa vaikkapa koulusurmista tai Hyvinkään ampumistapauksesta? Ilmoitettu motiivi voi aina olla mikä tahansa, mutta kyllähän rikos on sama ja Suoen laista löytyvät kyllä oleelliset pykälät rikoksen määrittelemiseksi ja tuomitsemiseksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Eikö tuo linkki toiminut?

No tässä on toinen linkki vastaavanlaiseen johdatukseen. Tässä puhutaan enemmän Ruotsista, johon myös Jussila tuossa alempana kommentissaan viittaa.

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2016/04/ruben-ost...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olisiko ero siinä, että koulusurmien (Jokela ja Kauhajoki) yhteydessä tekijät ovat surmanneen itsensä, Raumanmeren koulusurmissa tekijä oli alle 15-vuotias. Hyvinkään ampujaa ei syytetty terroristitarkoituksessa tehdyistä murhista, kuten Turussa puukottanutta. Motiivejahan näissä kaikissa tapauksissa on huudettu maasta taivaisiin.

Minusta koulusurmat tai -ampumiset ovat ilman muuta terrorismia, mutta kuolleita kun ei voi syyttää. Näissä tapauksissa vain eivät taida olla uskonnollis-ideologiset syyt takana.

Käyttäjän MaritaMkinen kuva
Marita Mäkinen

"Vuonna 1994 syntynyt Bouanane kävi elokuusta 2016 kesäkuuhun 2017 yläkoulua suomalaisten lasten ja nuorten seassa, vaikka oli tuolloin yli 20-vuotias. Kesälomansa jälkeen hän teurasti naisia kadulla."

Tein aiemmin keikkoja koulujen keittiöissä(etupäässä espoossa)siellä saattoi olla maahanmuuttajien seassa, vaikka minkä ikäisiä. oli kyseessä kuitenkin peruskoulun ala-aste. ikä oli valehdeltu. suuret oppilaat söivät ruuat, niin ettei kaikille jäänyt mitään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sekin vielä, tulevat tänne ja syövät meidän lastemme ruoat.
Aikaisemmin kiukunaiheena oli kun tarjottu ruoka ei kelvannut.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eivät nuo ole toisensa poissulkevia asioita. Päinvastoin, jos ensin tarjotaan yhtä ruokaa, joka ei kelpaa, niin joudutaan tarjoamaan toista, joka ehkä jo kelpaa. Jos yhteiskunnan tarjoamien aterioiden budjetti oletetaan täysin kiinteäksi, niin tuo ei ole vain yksi vaan peräti kaksi ateriaa pois "meidän lapsilta".

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Asiatonta kommentointia asiallisesta negatiivisesta omakohtaisesta kokemuksesta. Sinua ei kai haittaisi jos mahdollinen ala-aste ikäinen lapsesi jäisi ilman ateriaa koulussa. Aivopieraise Janne nyt tähän joku noheva vastaus...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65

Samahan se on kuka sen pikkulapsen aterian vohkii ja mistä hän on tullut. Vaikka olisi Iisalmesta. Kaitpa kouluissa pitää olla ruokailussa tietyt säännöt, joiden noudattamista valvotaan. Jokaisen YKSILÖN tulee niitä noudattaa eikä tarvitse välttämättä tilastoida minkänäköiset niitä rikkovat enemmän kuin toiset.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho Vastaus kommenttiin #67

Kirjoitat yllättäen asian vierestä. Miksi esim tuolta Iisalmestasi tuotettaisiin yli-ikäisiä oppilaita ko. ala-asteelle kouluun? (ja syömään pienempien ruuat)

Ja kuka on väittänyt että näitä on tilastoitu? Mikä into snulla on vedota ties mihin tilastotieteeseen varsinkin kun tiedetään että niitä väännellään ja käännellään. Kysymys oli arkipäivän kokemuksesta eikä taatusti ainoa laatuaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomeen tuli vuonna 2015 kansainvaelluksen yhteydessä yli kolmekymmentätuhatta vaellukseen osallistunutta. Karkeasti alle puolet näistä saa turvapaikan. Jo nyt maassa on arvioitu olevan 8000 karkotettavaa, ja määrä lisääntyy koko ajan.

Näille laittomasti maassa oleville, joita ei millään näytetä saavan pois maasta, aletaan jakaa kaikenlaisia etuisuuksia mm. sairaanhoidon puolella. Sairaanhoidon palveluiden laajentaminen koskemaan muuta kuin akuuttia sairaanhoitoa on itse asiassa perustuslain vastaista, ja asettaa maahan laillisesti, esimerkiksi viisumilla EU:n ulkopuolelta tulleet eriarvoiseen asemaan Suomessa laittomasti olevien kanssa. Tämänkaltainen lainvastaisuus ei ketään kiinnosta, koska kysymyksessä on positiivinen syrjintä, josta tulee hyvä mieli. Eivätkä nämä laittomasti maassaolijat ole "paperittomia", kyllä heillä on paperilla ainakin päätös kielteisestä turvapaikkapäätöksestä.

Vastuuttomana poliitikkona suustaan sammakoita suoltava ministeri Mykkänen puhuu nyt 350 000:n ihmisen yllätysinvaasiosta, jota varten tarvittaisiin 2000 uutta "poliisia" tyyliin "rent-a-cop". Eivätkö varusmiehet enää riitä laukunkantoon? Mykkäselle sellainen tiedoksi, että tuollaista invaasiota ei tule tapahtumaan, koska kansalaiset eivät sitä tule sallimaan.

Suomessa vähätellään Ruotsin kansallista katastrofia. Jostain syystä ei edes omin silmin Ruotsissa nähtyä uskota. Minä tulin hiljattain Tukholmasta (jossa asuin 1977-80) ja kävin matkani aikana myös Malmössä tapaamassa juutalaista ystävääni, joka on muuttamassa Israeliin (jonka kokee turvallisemmaksi vaihtoehdoksi kuin Ruotsin). En usko enää sanaakaan siitä, mitä Suomen lehdissä kirjoitetaan Ruotsista.

Jos suomalaiset haluavat maksumiehiksi täysin perusteettomalle kansainvaellukselle, olkaa hyvät. Minä en asu Suomessa, enkä maksa sinne veroja. Mahdollisesta eläkkeestäni tulen kyllä Suomessa verotetuksi, mutta se on mitätön asia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs tuosta väittelemään, jos asia kansalaisia kovasti huolettaa, niin taas on ensi kevääna mahdollisuus äänestää sellaisia puolueita, jotka maahanmuuttoa tiukentavat.

Nyt vain kyllä näyttää siltä, että tällaista ei tapahdu.

Blogeja tietysti voi kirjoitella ja vaatia vaikka mitä, mutta siellä kopissa ne valinnat tehdään, ja kun ajattelee, että perussuomalainen vaatii tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, niin eipä tämä taida uutiskynnystä ylittää. :)

On varmaan tullut taas kerran asia mieleen, kun tuo Turun tapahtuman oikeudenkäynti on meneillään.

Perussuomalaiset vaativat tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Juu ei kauheasti päässyt yllättämään. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei kai ole pakko olla persu, jos vaatii lakien ja kv. sopimusten noudattamista ja tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei niin tarvitse olla, mutta petterillä on vain yksi määrite/käsite ja se on ikuisesti persuja koskeva fobinen näkemys. Aina ja kaikissa poliittisissa asioissa. Petterillä on jonkinlainen kristallipallo, josta hän näkee vuosienkin päähän mitä tapahtuu politiikan kentällä. Näin ainakin kommenttiensa mukaan tulee käymään tietyillä hänen määrittelemällään tavoilla. Uskominenhan tuohon on, kun se "tieto" tulee varmalta taholta eli petterin kristallipallosta. :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #50

Mä olen erittäin varma ennustuksesta, ainakin siitä, että persut ei ole seuraavassa hallituksessa. :)

Katsotaan sitten onko ennustukseni oikea ensi keväänä.

Toisaalta tämä ei vaadi kovia ennustajan lahjoja, vaan ihan pikkasen ymmärrystä politiikasta, ja kuuntelua muiden puolueiden puheenjohtajien kommenteista.

Mutta ennustuksesta pidän silti kiinni.

Kiitos kannatuksesta :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tarvii, mutta silti ne asiat ratkaistaan äänestyskopissa.

Ja kerroppa joku muu puolue, joka vaatii tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa?

Sinisiä ei lasketa :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Antikainen kyllä tässä tanssii Turussa kahden menehtyneen naisen haudalla. Kuka pelkää, kuka ei, mutta on myös niin, että pelon lietosminen, joita varsinkin persut harrastavat on omiaan luomaan maahamme ilmapiirin joka mielummin lietsoo väkivaltaa, kuin vähentää sitä. Olisiko tälläkin alustalla joskus syytä pohtia syvällisesti syitä miksi ihmiset jättävät kotimaansa ja mikä osuus länsimailla on siihen, että näin tapahtuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Länsimaista ei ainakaan Suomella ole muuta tekemistä kuin rajojen avoimena pitäminen sopimuksista piittaamatta (Dublin ja schengen). Turunkin tapaus on luettavissa tuohon tekoon johtaneeksi syyksi.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Perussuomalaiset oli hallituksessa 2015, kun tämä terroristi tuli Suomeen. Suomen rajavatiolaitos ilmoitti ennen pakolaisaallon saapumista, että rajatarkastukset voidaan ottaa välittömästi käyttön, tämä ei sopinut yhdellekään teisä, mutta nyt kun tilanne rajalla on rahoittunut, niin nyt pitäisi sitten ottaa rajatarkastukset käyttöön.

Kysyin rajavartiolaitokselta, että paljonko pakolaisia tulee Ruotsin kautta Suomeen. Vastaus oli muutama sata vuodessa. Rajan ylittää miljoonia ihmisiä, monia kymmeniä miljoonia kertoja vuodessa, lähinnä länsimaisten ja turistien toimesta. Todella monien elinkeino on kiinni avoimista rajoista. Miksi haluatte pilata niin monien ihmisten elämän? Eikö perussuomalaisten älyttömyydelle ole mitään rajaa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Rajavaltiolaitos ei päätä itsenäisesti rajatarkastusten aloittamisista vaan kyllä tuo päätös tehtiin silloisen sisäministeri Orpon johdolla ao. ministeriössä ettei rajavalvontaa oteta käyttöön. Ainoa, joka hallituksessa olisi voinut laittaa vastaan oli tuolloin ulkoministeri Soini, mutta hän ei pannut vastaan Orpon aikaansaamaa päätöstä. Soinihan ei hallituksessa suinkaan ajanut maahanmuuton vastaista politiikkaa vaan kannatti kaikkea millä sai vain pitää ministerin virkansa.

Vuonna 2017 oli yksistään noin 5000 turvapaikkahakemusta, joten mainitsemasi muutama sata vuodessa on täysin tuulesta temmattu luku. Tämän vuoden kahtena ensimmäisenä kuukautena on jo hakemuksia kertynyt yhteensä noin 700. Rajavartiolaitos ei muuten suorita rajavalvontaa Ruotsin ja Tornion välisellä raja-alueella.

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330/49?st...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä tänne mahtuu ihmisiä, voi jopa kansan älykkyys samalla kasvaa. :)

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Ritala vihjailee jo eugeniikan autuudesta, eipä olisi heti arvannut.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun mietin omaa lapsuuttani 90-luvulla ja lasteni lapsuutta nyt 2000-luvulla on selvää, ettei maamme kehityskaari turvallisuuden suhteen ei ole ollut hyvä tai sellainen, millainen sen pitäisi olla
..............

Turvallisuus on parantunut koko ajan. Sen lisäksi olemme pystyneet antamaan jopa monelle turvapaikanhakijalle turvallisen maan jossa olla ja elää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerro minulle, Sanna, mitä auttaa se, että rankaisemme kaikkia muslimeja yhden hihhulin tekemisistä?
Tuleeko opeillasi maastamme väkivallaton?
Tuottavatko teesisi onnellisuutta tai tekevätkö ne jotain muuta hyvää?
Mikä hyötyy teesiesi noudattamisesta eniten?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset