Pian matkustetaan jälleen hevoskyydillä?

SDP julkisti ilmastonpoliittisen ohjelmansa. Siinä halutaan kieltää polttomoottorilla käyvät autot ja korvata ne sähköautoilla.

Autotalli.com:issa Teslan keskihinta on karkeasti 276 500 euroa. Omakotitalojen keskineliöhinta on 2655 euroa ja sadan neliön omakotitalo on karkeasti 265 500 euroa. Teslat maksavat siis keskimäärin enemmän kuin 100 neliön omakotitalo. Tavallisella palkansaajalla, saatika pienituloisella, ei tule koskaan olemaan varaa Tesloihin. Antti Rinteellä ja muilla sosiaalidemokraattien eliitillä on ehkä vara sähköautoihin, mutta me muut joudummekin sdp:n unelman toteutumisen jälkeen  tyytymään polkupyöriin tai matkaamaan ajassa 100 vuotta taaksepäin ja ryhtyä hevosen omistajiksi.

Perheellisenä ihmisenä ja palkansaajana täällä Itä-Suomessa sitä aina välillä miettii, mitä joidenkin poliitikkojen päässä oikein liikkuu.  Vakavasti otettavia tavoitteita ei voi rakentaa toiveiden varaan, jonka SDP näyttää tässä tehneen. He nimittäin luultavasti toivovat, että sähköautojen yleistyminen laskee niiden hintaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että puolet pois 276 500 eurosta on suurinpiirtein 138 000 euroa eli edelleenkin sikamainen hinta tavalliselle ihmiselle. Lisäksi on muistettava ettei sähköautokaan ole täysin päästötön. Sähköautot ja niiden akut pitää valmistaa, tämä syö energiaa ja materiaaleja. Sähköautojen käyttämä sähkö pitää myös valmistaa jollakin keinolla.

On ensiarvoisen tärkeää, että Suomi on maa, jossa on mahdollista elää, asua ja liikkua kohtuuhinnalla. Tämä luo pohjan hyvälle taloudelle ja työllisyydelle.

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu