Suomalainen hoitaja ei kelpaa Timo Soinille

Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) esitti eilen 15.2, että Suomen vanhustenhoidon ongelmat korjattaisiin tuomalla ”työteliäitä” ja ”korkean moraalin” filippiiniläisiä hoitajia työskentelemaan vanhustenhoitoon. Nähtävästi suomalainen hoitaja ei ole Soinille tarpeeksi "työteliäs" ja "korkean moraalin" omaava.

Soinin lausunto halventaa suomalaisia hoitajia. Suomalainen hoitaja tekee työsä tällä hetkellä niin hyvin kuin vain voi, niillä resursseilla, jotka POLIITIKOT heille antavat. Viimeisen neljän vuoden aikana Suomen hallitus on lisännyt hoitajien työtaakkaa useallakin eri tavalla. Hallitus on lisännyt työtaakkaa leikkaamalla valtion osuuksista, joka on johtanut siihen, että kunnat ovat joutuneet supistamaan toimintojaan. Tämä on tarkoittanut lisää työtä jäljelle jääneille hoitajille. Vuodeosastoja on lopetettu ja kotihoito natisee liitoksissaan eikä se ei ole saanut tarvittavia resursseja, koska on pitänyt säästää. Samaan aikaan Kiky on vienyt lomarahat ja lisännyt työaikaa. Ja kaiken tämän lisäksi  yksityiset hoivakodit vetävät hoitajien selkänahasta voitot.

Kaiken tämän jälkeen Timo Soini esittelee, kuinka hyvin filippiiniläiset hoitajat tekisivät suomalaisen hoitajan työt. Pitäisikö siis Soinin mielestä suomalaisen hoitajan mennä aktiivimallin mukaisesti ilmaiseksi töihin työttömyyskorvausta vastaan ja filippiiniläinen hoitaja tulla hänen tilalle tekemään työt? Aktiivimalli on Soinin Sinisen puolueen luomus.

Arvon Timo Soini, luulet tällä hetkellä norsunluutornissasi ja audin takapenkillä olevasi kovinkin viisas vaan typeräksi ja ahneeksi olet muuttunut. Haluat suomeen nimittäin filippiiniläisiä hoitajia vain kahdesta syystä. Toinen syy on se, että työnantajan on helpompi polkea ulkomaalaisten työntekijöiden palkkoja ja etuja. Toinen syy on se, että Filippiiniläisistä 80 prosenttia on katolisen kirkon – siis Soinin oman uskonnon,  edustajia.

Minä suomalaisena lähihoitajana kiitän Luojaa siitä, että Timo Soinin ministerin ura lähenee loppuaan alle kahden kuukauden kuluttua. Hallitus ministereineen elää tavallisesta kansasta rinnakkaisessa todellisuudessa. Suomalaisia hoitajia riittää kyllä hoitamaan apua tarvitsevat, kun vain työoloista ja reilusta palkkauksesta huolehditaan. Suomalainen hoitaja on hyvin koulutettu, ahkera ja lämmin. Tiedän, koska olen tavannut satoja kollegoita työpaikoissani ja työharjoitteluissani.

Timo Soini – kokeile vanhustyötä. Et kestäisi tuntiakaan.

SannaAntikainen
Perussuomalaiset Outokumpu

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni.
- Kansanedustaja
- Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija
www.antikainensanna.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu