Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Suomalainen hoitaja ei kelpaa Timo Soinille

  • Suomalainen hoitaja ei kelpaa Timo Soinille

Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) esitti eilen 15.2, että Suomen vanhustenhoidon ongelmat korjattaisiin tuomalla ”työteliäitä” ja ”korkean moraalin” filippiiniläisiä hoitajia työskentelemaan vanhustenhoitoon. Nähtävästi suomalainen hoitaja ei ole Soinille tarpeeksi "työteliäs" ja "korkean moraalin" omaava.

Soinin lausunto halventaa suomalaisia hoitajia. Suomalainen hoitaja tekee työsä tällä hetkellä niin hyvin kuin vain voi, niillä resursseilla, jotka POLIITIKOT heille antavat. Viimeisen neljän vuoden aikana Suomen hallitus on lisännyt hoitajien työtaakkaa useallakin eri tavalla. Hallitus on lisännyt työtaakkaa leikkaamalla valtion osuuksista, joka on johtanut siihen, että kunnat ovat joutuneet supistamaan toimintojaan. Tämä on tarkoittanut lisää työtä jäljelle jääneille hoitajille. Vuodeosastoja on lopetettu ja kotihoito natisee liitoksissaan eikä se ei ole saanut tarvittavia resursseja, koska on pitänyt säästää. Samaan aikaan Kiky on vienyt lomarahat ja lisännyt työaikaa. Ja kaiken tämän lisäksi  yksityiset hoivakodit vetävät hoitajien selkänahasta voitot.

Kaiken tämän jälkeen Timo Soini esittelee, kuinka hyvin filippiiniläiset hoitajat tekisivät suomalaisen hoitajan työt. Pitäisikö siis Soinin mielestä suomalaisen hoitajan mennä aktiivimallin mukaisesti ilmaiseksi töihin työttömyyskorvausta vastaan ja filippiiniläinen hoitaja tulla hänen tilalle tekemään työt? Aktiivimalli on Soinin Sinisen puolueen luomus.

Arvon Timo Soini, luulet tällä hetkellä norsunluutornissasi ja audin takapenkillä olevasi kovinkin viisas vaan typeräksi ja ahneeksi olet muuttunut. Haluat suomeen nimittäin filippiiniläisiä hoitajia vain kahdesta syystä. Toinen syy on se, että työnantajan on helpompi polkea ulkomaalaisten työntekijöiden palkkoja ja etuja. Toinen syy on se, että Filippiiniläisistä 80 prosenttia on katolisen kirkon - siis Soinin oman uskonnon,  edustajia.

Minä suomalaisena lähihoitajana kiitän Luojaa siitä, että Timo Soinin ministerin ura lähenee loppuaan alle kahden kuukauden kuluttua. Hallitus ministereineen elää tavallisesta kansasta rinnakkaisessa todellisuudessa. Suomalaisia hoitajia riittää kyllä hoitamaan apua tarvitsevat, kun vain työoloista ja reilusta palkkauksesta huolehditaan. Suomalainen hoitaja on hyvin koulutettu, ahkera ja lämmin. Tiedän, koska olen tavannut satoja kollegoita työpaikoissani ja työharjoitteluissani.

Timo Soini - kokeile vanhustyötä. Et kestäisi tuntiakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hoidosta vastaavilla yhtiöillä on dokumentoidusti ollut vaikeuksia saada pätevää henkilökuntaa,

Tietysti Soinin taustan huomioon ottaen pitää muistaa, että filippiiniläiset ovat myös katolisia.

Kokemukset filippiiniläisistä hoitajista Suomessa ovat kuitenkin toistaiseksi kauttaaltaan positiivisia.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Niin ovat. Kaikki hoitajat muualta, venäjältä, Lähi-idästä, flippiineiltä ym. ovat olleet erittäin hyviä.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Valitettavasti ulkomaisia hoitajia on Suomessa käytetty hyväksi, ihmiskaupan piirteitä havaittavissa. Juttuja asiasta sekä Ylellä että Iltalehdessä

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/05/22/hoitajana...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bd48d68f-590c-4...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Filippiinit on katolinen maa enemmistöuskonnosta laskettuna. Sikäläinen soini on presidenttinä työteliäs, mutta ei ehkä kaikkien mielestä korkean moraalin mies.

Filippiiniläisiä hoitajia mitenkään moittimatta Soinin ehdotus on halpatyövoimamarkkinoiden edistämistä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...On se hyvä että Soinin siniset ja katoliset Suomessa edustavat pikkiriikkisiä marginaaliporukoita ja tuskin maaliskuun "RUKOUSAAMIAISILLAKAAN" sinisten ja kristillisten kannatus räjähtää nousuun, SILLÄ olemmehan maallistunut, tieto-ja järkiyhteiskunta!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Siniset ja Timo Soini ministerisalkkuineen, palkkoineen-ja autoineen ovat siirtyneet "Suomen suurimmasta työväenliikkeestä" varakkaaseen keskiluokkaan, tai ainakin tavoittelemaan sitä (toistaiseksi olemattomalla tuloksella!?) joten alipalkattu halpatyövoima-eli piikaluokka houkuttaa heitä, vaikka ulkomailta tuotettuna.
...Ulkoministeri Soini haluaisi avata seuraavan suurlähetystönkin Filippiineille ...ja ehkä....?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voisin tarjoutua sinne suurlähettilääksi. Olen vieraillut Filippiineillä kuusi kertaa, jos oikein lasken. Viisi kertaa työmatkalla ja kerran lomalla. Miellyttävä maa, ilmasto ja ystävällisiä ihmisiä. Kaikki puhuvat englantia hyvin.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, minustakin köyhiä, mutta fiksun tuntuisia ihmisiä, vaikka en ole hlökohtaisesti tavannutkaan. Ei heitäkääkään tule ainakaan halpapiikahoivatyövoimaksi Suomeen tuottaa, vaikka niin on ainakin joku kansainvälinen hoivabisnesfirma jo ehtinytkin hankkia (IL).

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jos suomalainen hoitaja on laiska ja ulkomainen parempi, niin mitä sitten ?

Oma sotaveteraani-isäni meni terveysksekuksen vuodeosastolla vessaan klo. 21.30 illalla ja hoitaja löysi hänet kuolleena tukehtuneena pessanpöntön ja seinän väliin aamulla 07.30, kun ei nyt sattumoisin näkynyt sängyssä aamupalan aikoihin. Terveyskeskuksen vuodeosastolla oli tuolloin työssä yövuorossa 3 hoitajaa ja potilaita 32 kpl.

Revi siitä. Pitkät tunnit sotaveteraanilla viimeisenä yönä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halpatyövoimalla Suomi nousuun? Todellisuudessa ei Suomen kansantalous tule kestämään kallista halpatyövoimaa joita pitää tukea verovaroilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Verovaroilla ne kalliimmatkin hoitajat kustannetaan. Kansantalouden on syytä kestää vanhusten hoitaminen, vaikka olisitkin eri mieltä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kerropa miten se kielitaito siellä teilläpäin vaikuttaa?Lainmukaanhan asiakkaiden pitää saada palvelua omalla kielellään.Kun lähihoitajan pitää osata suomi,ruotsi niin miten teillä ne ulkomailta suomeen tulleet?Ovat opiskelleet siis suomen ja ruotsin ennen tuloaan suomeen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Helposti tulee mieleen, että perussuomalainen puolue vastustaa filippiiniläisten hoitajien maahanmuuttoa siksi, että silloin on vaikea argumentoida raiskaajien ja loisijoiden invaasiolla maahanmuuttokriitisyyden perusteeksi. Tänne saapuisikin kristittyjä herttaisia neitokaisia suomalaisten nuorukaisten mahdollisiksi puolisoiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-ahon mukaan perusuomalaiset vastustaa halpatyötä eikä filippiiniläisiä hoitsuja. Halpatyö tulee veronmaksajille kalliiksi eikä tämä koske pelkkää hoitoalaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Hra nro.16.

Oletko joku parittaja vai?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aikomukseni ei ole osallistua moiseen toimintaan, mutta sukupuolijakauma yhteiskunnassa on hyvä pitää tasapainossa. Ei ole sattuma, että jo nykyään niin paljon nuoret miehet hakevat vaimoja kaakkoisaasiasta, venäjältä, Kiinasta ...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #21

Se taas ei johdu mistään muusta kuin siitä,että he hakevat nöyrää,sopuisaa ja "ystävällistä " naista.Postimyynnistä tilaavat myös monet.Saa venäjältä,filippiineiltä,ukrainasta,thaimaasta jne.

Suomessa kun on femakoiden ja mee too miesvihaajien kampanjat menneet liian pitkälle.Eivät nuoret miehet uskalla enää edes katsoa täällä naista päin,kun voivat joutua syytteeseen.

Aivan erikseen ovat sitten ne henkilöt jotka suomeen tulevat korkeasti koulutettuina ja naivat sieltä muista piireistä kuin suomalaisen ns.tavallisen miehen perähikiältä,tai kaupunki lähiöstä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #21

Sekö on kiinni jakaumasta ? Ainakin tv:n mukaan vanhojentansseissa oli pulaa nimenomaan pojista. Tyttöjä oli liikaakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #32

Kyse on koulutuserosta. Tytöt menevät useammin ylemmän asteen koulutukseen kuin pojat.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kuten huomaat,muutaman suomalaisten miehen(?) ,jopa lääkäritason ,mielestä ei hoitajien ammattipätevyydellä ole mitään väliä.Ei kielitaidolla kunhan vaan ovat halpoja ja
nopeita...

Olisiko jostakin muusta hoidosta nyt puhe Soinilla ja näillä peesaajilla?Kokoomuksen ja keskustankin herrojen housut ei meinaa jalassa pysyä ,kun halpatyövoimasta on puhe.

Ilmankos kehuivat jo 2012 ettei hoitoalalla tarvita kielitaitoa,kun ei ole tärkeätä työtä.Palveluammatit sama juttu.Lääkärienkään on turha osata mitään kieliä,kunhan vanhaan tapaan arvuuttelevat ja kirjoittelevat reseptejään kuten tähänkin asti.

Sama mikä puoskari /valelääkäri/valehoitaja siellä istuu pöydän toisella puolella mutisemassa.
Tosin yksityistä puolta edustavien kannat ymmärtääkin.Muttei sitä samaa tasoa tarvita julkiselle enempää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Peruskielitaito opetetaan hoitoalalle otettaville ja potilaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä nimenomaan filippiiniläisten hoivaan. Mitään ongelmaa ei ole ollut niiden kohdalla, jotka ovat toistaiseksi tulleet.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Se on aivan sama "peruskielitaito"ei riitä.Samat lait koskevat kaikkia ja piste.Jos alat muuta väittämään silloin on parasta poistaa myös pakkoruotsi suomesta ,koska sitä vaaditaan suomenkielisiltä hoito-alalla.

Tai jos se näin menee on ne kielitaito esteet poistettava myös muilta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Filippiiniläisiä sairaanhoitajia työskentelee hoiva-avustajina ainakin Attendon, Esperin ja Mainio Viren hoitokodeissa eri puolilla Suomea.

Ilmankos.Juuri noiden konsernien kuvaan sopivaa riistopolitiikka,ja niiden hallituksessa jotka yksityistämisen takia tekevät mitä tahansa.

Eli oli ihan näitä roistopuljuja varten tuotettu suomeen ,kaiken lisäksi Valviran erikoisluvalla.Siinä on yksi oikein varsinainen valvoja.Näiden ulkolaisten konsernien perseen nuolija firma.Millähän korruptiosysteemillä tuokin on onnistunut.Kumma ettei suomalaiset kelpaa hoiva-avustajiksi ilman suomen ja ruotsinkieltä.

Suomenkielisiltä siivoojilta vaaditaan suomi,ruotsi ja englanti Asiakaspalvelutaidot,oma auto,joustavuutta jne.jne.Keittäjän ja hoitajan taidot samalla alipalkalla kaikki samaan pakettiin.

Tässä maassa on omia nuoria työttömänä aivan riittävästi ,joten näiden halpatyövoiman kouluttamiseen ja pakkotyössä pitämiseen (3 vuoden sopimuksia kun Filippiiniläinen firma myy heidät mm.suomeen)täytyy vaan ihmetellä.Kylläkin se sopii orjatyövoimaa ihannoiville ja niille,jotka eivät välitä lakia noudattaa.Olihan Helsingissäkin 6 euron tuntipalkalla ja 12 tunnin päiviä tekemässä näitä halpatyövoiman uhreja.Asuivat samassa omistajiensa luukussa koko sakki.

Ne henkilöt joiden ei tarvitse ajatella tulevaisuutta tai lastensa tulevaisuutta ,ovat he ,joille tämä malli kelpaa.On suojatyöpaikasta eläke tai sitten istutaan siellä suojatyöpaikassa,tai konsernin tytäryhtiössä jne..

Kaarina Leinonen

Kyllä asia on niin että Timo Soinin patsastelut Suomessa loppuvat huhtikuussa. Kukaan suomalainen ei siedä silmissään enää tätä katolista huijaria ja valehtelijaa. Mitähän lienee tehnyt ennen kuin tuli politiikkaan - tyhjäntoimitusta varmaan !

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Suomi on maailmalla tunnettu koulutusjärjestelmästään, osaamisesta jne. Mutta meillä poliittinen jargonia toistaa mantraa "tarvitsemme osaavaa työvoimaa ulkomailta". Elämämme näköjään realimaailmasta irrallaan.

Valtapuolueiden arvojohtajuus on kauan sitten muuttunut hintajohtajuudeksi(the slave economy).

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pitäisi kouluttaa ja antaa työtä omille työkykyisille suomalaisille kuin tuoda tätä halpatyövoimaa maahan, mutta Timo Soini käänsi niin pahasti takkinsa päästyään ministeriksi, että pakkohan sen on jatkaa tätä samaa jankutusta. Meillä on edelleen satoja tuhansia työttömiä, mistä kyllä löytyy väkeä hoiva-alalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja opettaa kunnioittamaan vanhuksia, kuten tehdään Filippiineillä ja muuallakin Kaukoidässä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Olisiko ollut Soininvaara tai joku muu poliitikko joka aikanaan pohdiskeli, että kannattaisiko Suomen tehdä hoivasopimuksia Aasian maihin ja kuljettaa ainakin osa hoivattavista sinne missä vanhusten arvostus on kohdallaan ja hoivan hinta-ja laatusuhde kohdallaan?

Mm. eurooppalaiset, yksinäiset ikämiehet hakevat uutta nuoruutta, tai ainakin loppusuoran elämänlaatua-ja iloja Thaimaasta.
Jostakin tv-jutusta jäi mieleeni pätkä, jossa kasikymppisen miehen rinnalla seisoi ehkä nelikymppinen thai-nainen ja ilmoitti pontevasti, että me kyllä pidämme täällä "kallesta" hyvää huolta...

Kaiken kaikkiaan on mielenkiintoista seurata miten rikkaat "sipilät" ja muut isänmaamme etuoikeutetut järjestävät oman vanhuutensa hoivan, elämänlaadun-ja ilot, kun vielä nyt ulkoistavat, yksityistävät ja valittelevat kuinka vinksallaan huoltosuhteemme on ja kuinka kalliiksi se "heille" tulee...?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tämä on mielenkiintoinen asia, että ulkomaiset työntekijät eivät kelpaa julkiselle sektorille.
90 luvun alusta lähtien yksityisellä puolella ulkomaisesta keikkatyövoimasta on tullut enemmän sääntö kuin poikkeus, telakoilla, rakennuksilla, teollisuudessa. Itse tunnen kuuluvani pieneen vähemmistöön työpaikalla. Kalliita työntekijöitä olemme. Ulkomaan keikkoilla kaikki mikä on mahdollista teetetään muilla. Olin juuri kuukauden päivät eräässä kohteessa. Ei siellä suomalaisilla firmoilla ole enää kuin pari työntekijää ja pomoja suomesta. Aina ei niitäkään.
Kaikkea löytyy kotimaastakin alkaen kolmen euron tuntipalkoista. Saa sillä sitten lapsilistä peräänsä. No miksei tämä iloinen asia kelpaa julkiselle? Hyvää porukkahan he pääasiassa ovat.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Timoa näyttää nyt vaivaavan jonkin näköinen ajatuksellinen taantuma, tai alkava dementia, koska hän on ajatuksenjuoksussaan palannut ajassa vuosikymmeniä taaksepäin. Joten musituttaisinkin, että työehtosopimukset koskevat nykyään myös aasialaisia hoitajia, joten nämä eivät ole halpatyövoimaa ja niin halpa-, kuin lapsityövoman käyttö maassamme on kielletty ja kielitaidoton filippiiniläinen ei ole pitkiin aikoihin vamis hoitotyöhön, joten sen kouluttaminen ei suinkaan lyhyellä aikavälillää auta työvoimapulassa, eikä tule pitkässä juoksussa yhtään halvemmaksi, vaan pikemminkin kalliimmaksi. Ja misksi tuoda työvoimaa ulkomailta ja maksaa korvauksia suomalaisille kotona makaaville ihmisille? Eikö näistäkin voisi etsiä uudelleen koulutettavia, mutta jotenkin tämä omien uudelleen koulutttaminen järkevin edellytyksin ei vaan tunu sopivan meidän kyykytysmentaliteetiimme. On mielekkäämpää(?) tuoda lisää väkeä ulkomailta, kun maksaa täällä omien koulutus ja HOITAJILLE KUNNON PALKAA, ETTEIVÄT NÄMÄ PAKENISI ULKOMAILLE TÖIHIN.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset