Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Varo federalistien vaalivaikuttamiskampanjaa!

Kuten vaalitulos osoitti, perussuomalaisten haukkuminen ja leimaaminen rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi ei enää auta. Median ja muiden puolueiden olikin keksittävä jotain uutta. Ne keksivät harhaiset ja olemattomat perussuomalaisten "venäjäkytkökset" ja ovat täysin hukassa.

 

Yksi läpinäkyvimmistä yrityksistä oli IS:n politiikan toimittaja Timo Haapalan kirjoitus, joka oli otsikoitu ”Kommentti: Venäjän myötäilyleima iski perussuomalaisiinkin EU-vaalitaistelun loppusuoralla”. Otsikko on mielenkiintoinen siksi, että kirjoituksessa Haapala itse pyrkii iskemään Venäjä-leimaa perussuomalaisiin, varsin köykäisin perustein ja vetämällä mutkia suoraksi.

 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ilmaissut puolueen Venäjä-kannan varsin selkeästi, myös IS:n kanssa samaan konserniin kuuluvalla HS:lle:  

 

”Perussuomalaiset vastustivat viisumivapautta Venäjän kanssa jo ennen Ukrainan kriisiä eli aikana, jolloin useimmat muut puolueet innoissaan kannattivat sitä. Linjamme oli oikea silloin ja on oikea nyt. Kaikkein mielenkiintoisinta on, että jopa venäläinen media kelpaa suomalaisille tiedotusvälineille lähteeksi silloin, kun on tilaisuus hutkia perussuomalaisia”

 

Tekstissään Haapala osoittaa, ettei edes ymmärrä, mistä eurovaaliehdokas Olli Kotro puhui, kun hinku leimakirveen heiluttamiseen on niin suuri. IS joutui korjaamaan uutisensa otsikkoa totuutta vastaavaksi, koska Kotro ei esittänyt täyttä viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille, vaan seuraavaa:

 

– Suomen on irrottauduttava Schengenin sopimuksesta ja perustettava Venäjän kanssa erityinen viisumivapaa vyöhyke yhdysvaltalaisen ESTA-matkustuslupajärjestelmän tapaan, venäläisuutistoimisto siteeraa Kotroa.

 

Mikä mainittu ESTA-järjestelmä sitten on? Se on sähköinen matkustuslupajärjestelmä, jolla tietyt edellytykset täyttävät henkilöt voivat hakea netissä etukäteen luvan saapua Yhdysvaltoihin, kun matka kestää enintään 90 päivää. Vastaava järjestelmä (eTA) on käytössä myös muun muassa Kanadassa. Järjestelmä ei poista normaalia rajavalvontaa tai passintarkastuksia, se ainoastaan mahdollistaa lyhyiden matkojen tekemisen sujuvammin kuin perinteisessä viisumijärjestelmässä. Sen sijaan esimerkiksi ne, joiden aikaisempi viisumihakemus on hylätty tai jotka ovat maahantulokiellossa, eivät voi hakea matkustuslupaa järjestelmän kautta.

 

Ottamatta kantaa siihen, pitäisikö Suomen ottaa kuvatunlainen järjestelmä käyttöön Venäjän kanssa vai ei, on selvää, että kyseinen järjestelmä säilyttäisi Venäjän rajan turvallisuuden merkittävästi korkeammalla tasolla kuin EU:n sisärajojen. Tällä hetkellä useimmilla EU:n sisärajoilla ei ole yhtään minkäänlaista valvontaa ja kuka tahansa, joka onnistuu pääsemään mihin tahansa valtioon Schengen-alueen sisäpuolelle, pystyy matkustamaan Suomeen – myös ne, jotka ovat tulleet Schengen-alueelle ”paperinsa hukanneina” turvapaikanhakijoina ja joiden todellisesta henkilöllisyydestä kenelläkään ei ole mitään tietoa. Suomen kannalta Venäjän rajan, joka on yksi Euroopan tarkimmin valvotuista rajoista, valvonta ei ole varsinainen turvallisuusongelma, vaan todellinen turvallisuusongelma liittyy rajatarkastusten totaaliseen puutteeseen kaikilla muilla rajoilla.

 

Miksi sitten on selvää, että Venäjä-pelottelussa on kyse nimenomaan vaalivaikuttamisesta? Vastaus on erittäin yksinkertainen: toimittaja Haapala ja muut Venäjä-pelottelijat pitävät esillä vain ja ainoastaan kuvittelemiaan perussuomalaisten Venäjä-kytköksiä, mutta eivät huomioi muiden puolueiden keskeisten vaikuttajien Venäjä-kytköksiä millään tavoin.

 

Viime marraskuussa kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Alexander Stubb julkaisi Twitterissä selfien, jonka oli ottanut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa, ja kehui tämän kyvykkyyttä. Tämä noteerattiin lehdistössä Brysselissä asti. Silti suomalaisista puolueista liittovaltioideologiaa sinisilmäisimmin kannattavan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kehtaa syyttää perussuomalaisia epäisänmaallisuudesta:

 

”En minä sinänsä Jussi sinun mielipiteitäsi epäile, olemme moneen kertaan kuulleet kannanottosi, mutta jos ryhmänne istuu Euroopan parlamentissa Salvinin johtaman puolueen kanssa, joka sanoo haluavansa hajottaa ja horjuttaa Euroopan unionia, se ei ole isänmaallista. Se on huolestuttavaa”, Orpo sanoi.

 

Samaan aikaan Orpo ilmeisesti ei pidä epäisänmaallisena sitä, että hänen oman puolueensa entinen puheenjohtaja mielistee Venäjän hallinnon keskeisiä voimahahmoja ja haluaa korvata kansallisvaltiot liittovaltiolla. Myös median muisti tuntuu olevan lyhyt ja valikoiva Stubbin toiminnan suhteen. Tiettyjen kokoomuspoliitikkojen, jotka istuvat edelleen eduskunnassa, rähmällään olosta Neuvostoliiton suuntaan menneinä vuosikymmeninä lienee turha edes mainita.

 

Myöskään SDP:n Venäjä-mielisyydestä ei puhuta, vaikka takavuosien keskeisin demarivaikuttaja, entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ostettiin konsulttiyhtiönsä kautta Venäjän ja Saksan välisen Nord Stream -kaasuputken takuuhenkilöksi Suomessa. Viimeksi kaksi kuukautta sitten Lipponen jätti YLE:n Ykkösaamussa vastaamatta toimittajan kysymykseen siitä, onko hän ”Putinin mies”, ja julisti, että Suomessa esiintyy liikaa asenteellista Venäjä-vastaisuutta. Lipponen ei ole ainoa kaasuputkihankkeesta hyötynyt demari. Kaksi vuotta sitten tuli ilmi, kuinka SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm tienasi venäläisiltä liki 200 000 euron jättitilin samaisella kaasuputkihankkeella. Näitä tapauksia media ei yllättäen muista eurovaalien alla.

 

Kepun kaveeraamisella itänaapurin hallinnon kanssa on pitkät perinteet jo Neuvostoliiton ajoilta. Tämänkin toimittajat unohtavat sopivasti, eikä ilmeisesti uhkaavaa Venäjä-mielisyyttä ole sekään, kun viime vaalikaudella maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajana toiminut keskustan kansanedustaja Anne Kalmari esitti viime joulukuussa toivovansa, että EU:n ja Venäjän välisistä pakotteista luovuttaisiin.

 

Myös vihreät normaaliin tapaansa puhuvat yhtä ja tekevät toista. Euroopan parlamentin varapuhemiehenä toimiva vihreiden Heidi Hautala syyttää Twitterissä perussuomalaisia Venäjä-kytköksistä. Mutta mitä Hautala on itse tehnyt Brysselissä? The Daily Beast -uutissivusto toi julki Hautalan toiminnan kulisseissa. Hautala on vuodetuissa sähköposteissa syyttänyt EU:ta Putinin vastaisesta pakkomielteestä, Putinin maalittamisesta sekä pyrkinyt estämään korruption vastaisen päätöksen, joka olisi kohdistunut Putinin hallintoon. Hänellä on erittäin läheiset välit elokuvaohjaajan Andrei Nekrasovin kanssa (IS:n mukaan kyseessä on hänen miesystävänsä) ja huhtikuussa 2016 Hautala yritti esittää Brysselissä Kremlin hallintoa tukevan propagandaelokuvan. The Daily Beastin mukaan Hautalan Venäjä-mieliset vaikutusyritykset ovat herättäneet Euroopan parlamentissa suurta huomiota.

 

Kun äänestät, älä lankea vihervasemmiston, kokoomuksen ja sitä tukevan median vaalivaikutusyrityksiin. Näillä tahoilla on oma lehmänsä ojassa – sinua yritetään huijata! Käytä valtaasi ja äänestä perussuomalaisia, jonka europarlamentaarikot kuuluvat Suomesta ainoina ryhmään, joka vastustaa liittovaltiota ja Suomen kansallisen päätösvallan luovuttamista Brysseliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persuilla alkaa olla eväät todella vähissä kun jopa Alexander Stubbia syytetään Venäjän myötäilijäksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joskus kannattaisi myös ymmärtää lukemansa? Minä en siihen nyt kyennyt: en löytänyt edustaja Antikaisen kirjoituksessa mitään sellaista, jossa hän olisi "syyttänyt" Stubbia Venäjän myötäilijäksi. Osoita minulle siis se kohta, kiitos.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Turhaan yrität. Eivät nämä ymmärrä lukemaansa ja kuulemaansa... Tai voihan olla, että ymmärtävät ja tietävät itsekin sisimmissään, että heidän väitteillään ei ole mitään perää. Kunhan hokevat sitä propgandistessa tarkoituksessa.

Sekin on hieno taito takertua tekstin yhteen heikompaan väitteeseen ja sivuuttaa sillä kaikki muu. Voisivat seuraavaksi kommentoida vaikka Heidi Hautalaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Henri, sinulla taitaa olla liian suuret luulot Jounin ja kumpp. ymmärryksen tasossa PS edustajan kirjoituksen sisällön sanomasta. Tämä joko tahallaan tai sitten todellakin ymmärtämättä kirjoitettua tekstiä tai voihan olla ettei ole edes lukenut kirjoitusta vaan omia kuvitelmia suoltavat. Kas kun Jouni on jo täällä moneen kertaan linkannut ru:n uutisia. Väliä ei siis ole mitä venäjänuutiset suoltaa. Onko pelkkää osatotuutta vain venäläisen toimittajan omaa ajattelua. Sitä samaa jota meilläkin jotkut toimittajat tuottavat ilman minkäänlaista omantunnontuskaa.

Vaalivaikuttaminen on kovaa omien kansalaisten taholta ja siihen mausteena sitten venäläistä uutistuotantoa. Näin vaalia ennen kelpaa kyllä russiauutisointi, mutta eihän se kuitenkaan mitenkään ole venäjämielistelyä? Vai miten on Jouni?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #9

Minua suurempaa venäjämielistelijää ei olekaan ainakaan tässä viisumivapauskysymyksessä ja rajamuodollisuuksien keventämisessä. Tai no sanottava on, että kyllähän Venäjä oli yksin syyllinen kohtuuttomiin rajamuodollisuuksiin ainakin huhtikuisella Pietarin matkallamme, jossa seisottivat passijonossa pari tuntia.

Venäjän median seuraamisesta olen saanut ihan mielenkiintoisia Facebook-kavereita, mutta en muuta korvausta ; ) Teen sitä ihan huvikseni muutoinkin kuin vaalien alla.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niin kyllähän sen kaikki vähänkin asiaa ajattelevat ymmärtää, että perussuomalaisten venäjäkytkökset ovat täysin perättömiä väitteitä. Venäjäyhteyksillä hokemisella on lähinnä propagandistinen tarkoitus. Eipä muut puoluejohtajatkaan siitä asiasta hyökänneet Halla-ahon kimppuun. He tietävät itsekin, että ne väittee ovat perättömiä.

Kotro ei sanonut mitään poikkeuksellista. Tosin eilen aamulla kun asiasta uutisoitiin se saattoi aiheuttaa jonkinlaista reaktiota äänestäjissä, koska se tuli ikäänkuuin jatkumona Itävallan uutisista. Mielikuvaa venäjämielisyydestä luotiin otsikoinnissa hyvin pienellä sanalla "tilalle". Sekä toimittajan erikoisella kysymyksellä liittoutumisesta.

Se oikeutettu kysymys tässä tietenkin on se että, onko PS:n osallistuminen uuteen kansallismieliseen ryhmittymään järkevää, ja onko siellä jotain kytkötkisä jonnekin ja miten ne vaikuttavat ryhmän toimintaan ja mitä asioita ryhmä ylipäätänsä pyrkii edistämään, ja mikä on FPÖ:n tulevaisuus uudessa ryhmässä? Näitä kysymyksiä voidaan tietysti esittää. Näihin on myös vastauksia jo kuultukkin.

Ylipäätänsä eurovaaleissa pitäisi puhua enemmän EU:n toiminnasta ja juuri niistä ryhmistä mihin puolueet osallistuvat ja miten ne toimivat. Olen itse siinä käsityksessä, että ryhmillä ei ole puoluekuria.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sekin kysymys jäi vastaamatta, kaavaillaanko Arto Luukkasta venäläis-suomalaisen yliopiston rehtoriksi. Luukkanen bannailee vaalipaniikissa keskustelijoita sivuiltaan, joten jotain lienee asian suhteen vireillä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Snellman voisi valistaa, miksi Putin ja Salvini haluavat tuhota Euroopan? Mitä Putin juonii esim Suomen tuhoksi? Haluan tietää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #7

Asiallisia kysymyksiä Jari, sinähän alat pikkuhiljaa tulla ihan tolkkuihisi :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"Mitä Putin juonii esim Suomen tuhoksi? Haluan tietää."

Joillakin suomalaisilla on joskus ollut vaaliteemana "Karjala Takaisin"

Putinin vaaliteema on sama kuin persuilla se on "Suomi Takaisin"

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #7

Kylläpä on blogistilla ns. puurot ja vellit sekaisin eikä siitä sen enempää. Kylläpä on Räihän ulkopoliittinen ymmärrys heikoissa kantimissa, ellei Räihä ymmärrä, että Venäjän asema maailmanpolitiikassa, varsinkin Euroopan maihin nähden vahvistuisi huomattavasti mikäli Eu hajoaisi. Venäjä on imperialistinen, laajennushaluinen valtio, aivan kuten oli edesmennyt NL, Salvinia taas populistina kiinnostaa vain valta ja vallan kautta itselleen saatava taloudellinen hyöty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu kaikkee kannattaa persujen koettaa, mutta kun on jo löysät pöksyissä ja haisee, niin ei ne selitykset enää tässä kohtaa auta.

Nimenomaan tuo kohta, jossa jo Stubbia syytetään venäjänmyötäilijäksi, vien loputkin mahdollisuudet lukea blogia nauramatta.

Alan pikkuhiljaa ymmärtää, miksi persut pitävät niin paljon Trumpista, molemmilla on rakkaussuhde Venäjään. :)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Niin,ja se Huhtasaari. Sehän kopioi niitä graduja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa käydä jossain tutimuksissa, jos sanavarasto alkaa hiipumaan.

Huolestuttavaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #10

Jari on ihan ymmärrettävästi tuohtunut Huhtasaaren epärehellisyydestä siinä määrin, että aivan oikein muistuttaa asiasta. Hyvä Jari, asiaa, olen samaa mieltä!

Toivon, että pidät jatkossakin tätä esillä, etteivät persut pääse unohtamaan varapuheenjohtajansa epärehellisyyttä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #10

Sanavarastossa kyllä piisaa. Aiheet joillain on niin samoja, niin samoja..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Federalistit vastaan Putinistit.
Tässäkö nyt mennään?

Eikö edes kansanedustajilla riitä eurovaaleihin liittyen mitään muuta esille otettavaa kuin näitä propagandistisia väittämiä.

Minä en tiedä itseni lisäksi ainuttakaan federalistia, enkä katso itseäni niin merkittäväksi tekijäksi että minua vastaan kannattaisi käydä eurovaalikamppanjaa, enhän ole edes ehdollakaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Persujen uhriutumisblogi numero 27 tästä aiheesta: Vihervassarit vainoavat vapaata liikkuvuutta haluavaa Kotroa ja pari naukkua liikaa ottanutta itävaltalaispoliitikkoa (liian vaikea nimi muistettavaksi) :D :D

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"mutta jos ryhmänne istuu Euroopan parlamentissa Salvinin johtaman puolueen kanssa, joka sanoo haluavansa hajottaa ja horjuttaa Euroopan unionia, se ei ole isänmaallista."

Tämä on eriasia kuin jos joku ottaa Ladan kanssa selfien ja syytetään putinistiksi .

Ainakin armeijan käynyt ymmärtää eron .

Käyttäjän MarkusPeltonen kuva
Markus Peltonen

>>Kuten vaalitulos osoitti, perussuomalaisten haukkuminen ja leimaaminen rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi ei enää auta. >>

Kaikkien persujen leimaaminen rasisteiksi jne. ei olekaan reilua. Mutta noiden leimaamisten välttämiseksi perussuomalaiset voisivat irtisanoutua selvästi niistä aatteista ja pyrkimyksistä, joita oikeasti fasistiset järjestöt kuten Suomen Sisu ja Pohjoismainen Vastarintaliike edustavat. Ja korostaa kaikkien ihmisten yhtäläistä ihmisarvoa riippumatta etnisestä tai uskonnollisesta taustasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta noiden leimaamisten välttämiseksi perussuomalaiset voisivat irtisanoutua selvästi niistä aatteista ja pyrkimyksistä, joita oikeasti fasistiset järjestöt kuten Suomen Sisu ja Pohjoismainen Vastarintaliike edustavat."

Näin juuri. Persut näyttävät olevan aidosti loukkaantuneita siitä että heitä pidetään rasisteina ja että heitä sanotaan rasisteiksi, mutta toisaalta he eivät esitä mitään aitoa kritiikkiä sellaisia rasistisia ajatuksia ja kirjoituksia vastaan joita esitetään esimerkiksi homma-foorumilla ja Halla-ahon vanhoissa kirjoituksissa.

Voi olla että persut on aidosti loukkaantuneita siitä että heitä pidetään rasisteina, mikä olisi positiivinen asia, mutta toisaalata he eivät ymmärrä sitä että heitä pidetään rasisteina heidän esittämiensä ajatusten takia, ei sen takia että he ovat persuja, mikä on valitettava asia.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

" Puun ja kuoren välissä on paha/-epämääräistä olla "_ tietyistä epämääräyksistä olisi hyvä sanoa irti ettei tulisi tarpeettomaksi painolastiksi "väärinymmärretetyksi".

"Ymmärtäminen" vaiko tulkinnan sekamelskaa mutta teot/-toiminnat ratkaisevat miten julkisuus kohtelee mediankin kautta mm.edm.seikoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset