Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Maahanmuuttopolitiikka vaatisi järkevän kokonaisuudistuksen


Ensimmäiset yksityiskohdat Rinteen hallituksen hallitusohjelmasta on julkaistu. Iltalehden tietojen mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille laitetaan jalkaan paikannuspanta. Tätä perustellaan sillä, että viranomaisten on tiedettävä, missä kielteisen oleskeluluvan saaneet henkilöt ovat, koska he voivat olla turvallisuusriski.

 

On erikoista, että potentiaalisen turvallisuusriskin muodostavien henkilöiden annetaan liikkua pahimmillaan jopa vuosikausia vapaasti Suomessa. Jos henkilö haluaa tehdä terrori-iskun, raiskauksen tai muun väkivaltarikoksen, jotta palautuksen sijasta pääsisi täysihoitoon suomalaiseen vankilaan, jalkapanta ei tätä estä. Sopii kysyä, miksi vastaanottokeskuksia pompahti pystyyn kuin sieniä sateella, mutta kun pitäisi suojella omaa kansaa, niin tyydytään vain kosmeettisiin toimenpiteisiin.

 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti Iltalehden haastattelussa maahanmuuttopolitiikan muutoksia kosmeettisina ja katsoi, että kokonaisuudessaan päätökset lisäävät haitallista maahanmuuttoa. Erityisesti ongelmia aiheuttavat liian lyhyet tavoiteajat, puutteelliset viranomaisresurssit ja se, että epäselvissä tapauksissa asiat ratkaistaan aina hakijan eduksi.

 

Vaikka hallitusohjelmassa sanotaankin, että kiintiöpakolaiset valikoidaan jatkossa Suomeen sopeutumisen perusteella, tämä valikointi ei koske turvapaikanhakijoita. Niin kauan, kun kuka tahansa, joka tulee rajalle ja pyytää turvapaikkaa, saa jäädä maahan siinä tilanteessa, ettei lähtömaa suostu ottamaan häntä takaisin, tämä maahanmuuttopolitiikan tiukennus jää näennäiseksi. Täytyy muistaa, että viime hallituskauden ongelmat johtuivat nimenomaan turvapaikanhakijoista, eivät kiintiöpakolaisista.

 

Hallitusohjelman kirjaus perheenyhdistämiseen liittyvien ongelmien selvittämisestä tulorajojen osalta on myös omiaan lieventämään maahanmuuttopolitiikkaa nykyisestä. Jos tulorajoja ei edellytetä, on todennäköistä, että Suomelle haitallinen maahanmuutto jatkuu nimenomaan perheenyhdistämistä hyödyntämällä. 

 

Suomalainen maahanmuuttopolitiikka vaatisi nyt järkevän kokonaisremontin. Ensisijaisesti rajavalvonta tulisi laittaa kuntoon ja hallituksen tulisi säätää hätätilapykälät ulkomaalais- ja rajavartiolakiin. Näiden nojalla kriisitilanteessa EU-maan kautta tulevien turvapaikanhakijoiden hakemuksia ei otettaisi vastaan ja turvapaikanhakijat voitaisiin käännyttää. Tällä estettäisiin vuoden 2015 tapahtumat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ensin persut läpsyttelivät rajat auki ollessaan hallituksessa, päästävät maahan 30 000+ turvapaikanhakijaa.

Nyt persut vaativat säilöönottoa, mikä on noin 30 kertaa kalliimpaa kuin ihmisen pitäminen vapaana, mutta toimettomana...

...toimettomana koska persut kolmanneksi kieltävät työnteon eli pakottavat ihmiset fattan luukulle.

Kyllä, tästä on rationaalinen maahanmuuttopolitiikka kaukana.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jiri kirjoitat soopaa! Esimerkkejä:
1. On totta, että perussuomalaiset olivat hallituksessa 2015 kun porukkaa ”läpsytteli” Suomeen. Silloisen perussuomalaisuuden ja nykyisen perussuomalaisuuden ero on, että hallituksessa oli sellainen perussuomalainen puolue, joka oli valjastettu yhden ihmisen elämäntehtävien huipentumaan, hillotolppaan, jonka puolesta hän olisi luvannut mitä vaan.

Uskon rehellisiin miehiin, Orpo ja Sipilä, jotka todistivat 2017 ettei nykyinen Peussuomalaiset ole puolueena sama kuin se, joka meni hallitukseen. Mikäli joku on toista mieltä, he väittävät, että 2017 presidentti Niinistö, pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Orpo valehtelivat röyhkeästi julkisuudessa.

2. Minkä logiikan mukaan kielteisen päätöksen saanut laiton siirtolainen tulee kalliimmaksi turvasäilössä siihen saakka kunnes hänet lähetetään sinne, mistä hän tuli, kuin jos hän jumittuu Helsinkiin, josta hän saa kaikki ne sosiaali- ja terveyspalveluiden etuisuudet kuin laillisesti maassaolevat? Lisäksi kun hän keksii tehdä laittomia kepposia, jotka työllistävät poliisia ja muita viranomaisia. Puhumattakaan laillisista kepposista, jossa tuomarit, asianajajat ja erilaiset oikeusasteet selvittelevät kuudennetta valitusta, jossa arvioidaan onko hakija avioliiton, kristinuskoon kääntymisen ja seksuaalisen suuntautumisen vaihdosten jälkeen vihdoinkin oikeutettu jäämään Suomeen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Vankilavuorokausi maksaa 300 euroa / vrk, mutta jos vankimäärät nousevat jyrkästi, niin uusia vankiloita pitää rakentaa, mikä itsessään kustantaa jo satoja miljoonia.

Avovankila (jalkapanta) puolet tästä.

Lakisääteinen perustoimeentulo fattan luukulta tekee noin 600 euroa / kk.

Et vot laskea mitä 10 000 irakilaisen laittaminen suljettuihin laitoksiin maksaa siihen nähden, että ovat vapaana tai jopa sallittaisiin työnteko, jolloin heistä tulisi nettoveronmaksajia kulujen sijaan.

Palauttaminen Irakiin ei tunnetusti ole vaihtoehto, koska perussuomalaiset mokasivat senkin!

Ilkka Huotari

1. Kannattaa ajatella pidemmälle, ja miettiä, minkälaisia vetovoimatekijöitä rahan jakaminen aiheuttaisi. Tai se, että laittomien annettaisiin olla Suomessa.

2. Onneksi Soinista, joka oli noiden päätösten takana, päästiin jo eroon.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #5

Olisi kannattanut miettiä 2011 ja 2015 kun äänesti perussuomalaisia.

Eikä mikään takaa sitä, että 2019 persujen äänestäminen niin ikään muutti mitään.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

”Vankilavuorokausi maksaa 300 euroa/vrk......

Ajattelitko, että laittomat siirtolaiset sijoitetaan Haikon kartanoon? Vankilavuorokausi maksaa 214 e ja vanhusten hoitolaitokset 79 - 250 euroa vuorokausi.
Maksoi mitä maksoi. Jos laittomat siirtolaiset päästetään haahuilemaan pitkin Suomea tai he saavat etsiä töitä senkin jälkeen kun he ovat saaneet kielteisen oleskeluluvan, kyllä sana kiirii ja vuoden 2015 siirtolaistulva on vain pieni ripaus tulevasta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #7

PS oli vastuussa ja PS toteutti juuri sen skenaarion jota yllä kuvaat.

Henry

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #11

Muistaakseni 2015 pääministerinä oli keskustan Juha Sipilä ja sisäministerinä Kokoomuksen Petteri Orpo. Mutta jos Henryn mielestä kaiken teki PS, hän lienee asiantuntija ja tietää myös, onko PS kaveri Arvo Pohjalle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #12

Niin oli.
Kysymys kuuluu:
Mitä PS teki asian hyväksi? Ei tehnyt mitään.
Tekikö minkäänlaisia aloitteita? Ei tehnyt.
Äänestikö nykymenon puolesta? Juu, joka asiassa.

PS olisi hallituksessa helpolla voinut nostaa asian kynnyskysymykseksi. Olisi hallitus hajonnut siihen, jos ei PS olisi saanut edes yhtä kohtaa puolueohjelmastaan läpi.
Nyt sopulilauma nieli kaiken minkä kepu/kok syötti.

Henry

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #15

Henry, olet siis sitä mieltä että presidentti Niinistö, pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Orpo valehtelivat suomalaisille kesällä 2017, kun he väittivät kivenkovaan ettei Jussi Halla-ahon perussuomalaiset ole sama puolue kuin mikä tuli 2015 hallitukseen. Tämän perusteella pääministeri Sipilä oli hajottaa hallituksen ellei perussuomalaiset lähde hallitukssta. Perussuomalaisten synneistä tulee piiskata niitä ministereitä, jotka jatkoivat hallituksessa uuden puolueen nimissä. Halla-ahon johtamasta perussuomalaisista kukaan ei ollut hallituksessa ennen eikä jälkeen 2017.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #16

Ennen puolueen hajoamista ja myöhemmin PS:iin jääneet painoivat samoja nappeja kuin ministeritkin.
Turha yrittää historiaa pakoon, sopuleita olivat.

Henry

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Pannan käyttö lienee hyvä alkuvaiheen konsti jolla todennäköisesti saadaan suurin osa porukasta valvontaan. Terroristi-iskuja tai muita rikoksia sillä ei estetä mutta ei niitä pystytä estämään millään muutenkaan. Se joka haluaa tehdä rikoksia, tekee niitä jossain kohtaa joka tapauksessa. Vai luuleeko joku että ihmistä pidetään vankilassa tai säilössä loppuun asti?

Pannan käyttöön voisi laittaa muutamia motivoivia ehtoja valitusoikeuteen, välittömään maastapoistoon ja vangitsemiseen liittyen. Varmuuden vuoksi näistä kannattaisi säätää lakitasossa. Se joka rikkoo ehtoja, otetaan heti kiinni, laitetaan säilöön ja poistetaan saman tien maasta eikä hän voi enää valittaa ja hänelle asetetaan maahantulokielto EU-maihin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Yksi suurimpia ongelmia on Suomen lainsäädännön mahdollistama rajaton valitusrumba. Meillä on johannasuurpää -klooneja. Nuoria lakinaisia, jotka pitävät huolta siitä, ettei laittomilla siirtolaisilla mene ohi yksikään mahdollisuus valittaa päätöksistä. Viimeisenä vaihtoehtona kun asioita on käsitelty useissa oikeusasteissa, melskataan lentokentällä palautuksia vastaan.

On ihmistyyppi. Yleensä nuori nainen, joka pyöreät rillit savuten lukee yliopistossa oikeustieteitä. Hän erikoistuu ihmisoikeuksiin, josta muodostuu hänelle pakkomielle. Valmistuttuaan hän näkee ihmisoikeuksien loukkauksia kaikkialla ja haluaa taistella kaltaistensa kanssa niitä vastaan. Mikäli ihmisoikeuksien puolustaminen vaatii, hän on valmis tappamaan sellaiset, jotka eivät hänen mielestään tarpeeksi puolusta ihmisoikeuksia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Muuten samaa mieltä, mutta yli 20 vuotta ko. aihealueen parissa ammatikseni pyörineenä voin todeta, että koskaan maasta poistaminen ei ole ollut niin yksinkertaista, että laitetaan säilöön ja poistetaan saman tien maasta. Tämän "saman tien poistaminen" on juuri se ongelma, mihin pitäisi löytää kestävämpiä keinoja, että nämä maassa luikuilevat kielteisen turvapaikka- ja oleskelulupapäätöksen sekä käännyttämispäätöksen (joka jo täytäntöönpanokelpoinen) saaneet turvapaikanhakijat ylipäätään voitaisiin poistaa maasta tehtyjen päätösten mukaisesti. Ongelma vain ei ole ratkennut tähänkään päivään mennessä poliisin omin keinoin, ei diplomatian keinoin eikä poliittisesti, niin miten se sitten ratkaistaan?

Parhaiten tämä ongelma oli ratkaistu aikanaan poliisin omin keinoin ja toissijaisesti diplomatian avulla, mutta kun siihenkin haluttiin ulkoapäin puuttua enenevässä määrin, niin ongelmat alkoivat kasaantua. Poliittisen ratkaisun olisi kuvitellut olevan se helpoin keino, mutta kuten niin monesti ja monessa asiassa on todettu, siitä helposti tulee se vaikein vaikuttamistapa ja asiat eivät sitten välttämättä enää etene lainkaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogisti:
"On erikoista, että potentiaalisen turvallisuusriskin muodostavien henkilöiden annetaan liikkua pahimmillaan jopa vuosikausia vapaasti Suomessa."

Joo, oli aika erikoista kun persut painoivat nappia niin kuin käskettiin.
Eli itse olivat hallituksessa asiasta vastuussa.
Turha sanoa, että "kun Soni käski...". Sehän todistaa vain sen että PS on sopulilauma eikä äänestäjistä välitetty yhtään sen enempää kuin mitä Soini käski välittää.

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Uusi hallitus haluaisi laittaa jalkapannan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Lisäksi Vasemmistoliitto ehdottaa, että Juha Sipilälle tehtäisiin sama, niin että tiedettäisiin hyvissä ajoin, jos hän lähestyy hallitusneuvotteluita." (Roope Lipasti TS Extra 1.6.2019)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jalkapannasta en tiedä, mutta Halla-aholle pitäisi panna kuonokoppa aina kun se meinaa ruveta räksytttämään maahanmuutosta. Olen seurannut tarkasti Halla-ahon ja hänen kannattajiensa nousua politiikassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Seuraaminen on ollut verraten helppoa, sillä keskustelua on kuka tahansa päässyt lukemaan verkossa ensin Halla-ahon blogin vieraskirjasta ja sitten Hommaforumilta. Sieltä on kuulunut ääniä ja äänenpainoja, jotka kertovat yhteiskunnallista ja kulttuurista muutosta kohtaan koetusta epävarmuudesta ja pelosta. Ihmisten kuvailemat kokemukset siitä, että heidän olosuhteensa ja tuntemuksensa eivät saa vastakaikua vallanpitäjien keskuudessa, ovat kaikin puolin uskottavia, ja monta kertaa niitä lukiessani olen havainnut omat rajani muiden ihmisten olosuhteiden huomioon ottamisessa.

Hommaforumin keskusteluja lukiessani – etenkin kun suodatin katseeltani ne rasistisimmat mielipiteenilmaisut – huomasin alkavani ymmärtää ihmisiä, jotka näkevät maailman aivan eri valossa kuin minä. Pitkään olinkin sitä mieltä, että iso osa nykyisitä ongelmista ratkeaisi, jos vain onnistuisimme kehittämään dialogia eri tavalla ajattelevien välillä. Mutta en enää ole lainkaan niin varma tuollaisen dialogin toimivuudesta.

Tilanne on nimittäin radikaalisti muuttunut. Nyt Halla-ahon johtama perussuomalaiset on maan toiseksi suosituin puolue. He ovat jo vallassa; he ovat jo päättämässä siitä, millainen maa Suomi on.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Monet maahanmuuttajat eivät haluakaan töihin, mutta haluvat silti jäädä Suomeen. Kaikille maahanmuuttajille voitaisiin asentaa rajan ylityksen jälkeen jalkapanta, se voisi olla kenkään liitettykin paikannin, esimerkiksi koripallotossuun asennettava laite; maahanmuuttaja voisi olla tästä mielissään, jos tossu olisi vielä ns. merkkijalkine, tunnetun urheilujalkinevalmistajan valmistama urheilukenkä. Talvella hiihtomonoon asennettava panta olisi hyvä talviajan talvijalkine; tästähän voitaisiin tehdä kotimaisen kengänvalmistajan kanssa sopimus, että se olisi alusta alkaen tehdasvalmisteinen valvontamono, joka voisi jopa kannustaa sitten maahanmuuttajaa hiihtoharrastuksen pariin suuntautumisessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset