Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Mietteitä hallitusohjelmasta

Kun sosiaalidemokraatit lähtivät rakentamaan hallitusta, he unohtivat kansan tahdon heti valtaan päästyään. Historiallisen vaalitappion kärsinyt keskusta otettiin mukaan vallanjakoon välittämättä tuon taivaallista vaalituloksesta. Ja keskustahan tarrasi kiinni vallankahvaan kuin kissa hiireen.

Hallitusohjelma on sellainen, että sieltä puuttuu tärkein: yhtenäinen Suomen ja suomalaisten edun mukainen linja. Suurin osa vaalilupauksista toteutetaan vain näennäisesti, mutta kansalaisten kannalta ikävimmät epäkohdat jätetään korjaamatta ja sen lisäksi ongelmia luodaan lisää.

Eri puolueiden tavoitteet näkyvät hallitusohjelmassa näin:

- Keskustalle annettiin 18 maakuntaa, vaikkei sillä korjata mitään, lähinnä vain lisätään hyville veljille eli maakuntien keskustapoliitikoille lisää hyväpalkkaisia johtoportaan virkoja.

- RKP:lle annettiin pakkoruotsin palauttaminen ylioppilaskirjoituksiin, vaikkei se paranna kenenkään kielitaitoa ja jokainen tietää tämän.

- Vihreille annettiin autoilijoiden säälimätön kurittaminen nostamalla polttoaineverotusta ja mahdollisuus tietullien keräämiseen, vaikka jokainen tietää, että Ranskassa keltaliivien mellakat alkoivat juurikin bensan verotuksen korotusten vuoksi.

- Vasemmistolle annettiin hopetarjottimella turvapaikanhakijoiden maahantuloreittien kehittäminen, joka tarkoittaa uutta kutsua Lähi-itään. Tämä tulee Suomen kannalta erittäin kalliiksi ja pahimmillaan muodostaa yhä suuremman turvallisuusuhan terrorismin muodossa.

-Sosiaalidemokraateille itselleen annettiin verotuksen kasvattaminen ja yrittäjyyden hankaloittaminen, vaikka me jokainen tiedämme, ettei Suomen talous kohene verottamalla kaikkea ja kaikkia yrityksiä kuoliaaksi.


Viimeisten vuosien aikana kansalaistemme turvattomuuden tunne on lisääntynyt. Naiset ja tytöt pelkäävät kävellä iltaisin kaduilla, kymmeniä tyttöjä on raiskattu ja vielä useampia käytetty hyväksi. Turun terroristi-iskussa kuoli ja haavoittui useita suomalaisia naisia. Kansainvälisen terrorismin torjumisen, suomalaisten turvallisuuden ja rajavalvonnan tulisi olla yksi tärkeimmistä hallituksen painopisteistä. Hallitus aikoo päivittää laittoman maahantulon ja maassa oleskelun vastaisen toimintaohjelman ja laittaa laittomasti maassa oleville jalkapannat. Kerrottakoon hallitukselle, ettei jalkapanta estä yhtäkään raiskausta tai hyväksikäyttöä, terroriteoista puhumattakaan. Laittomasti maassa oleskelevat ovat täällä laittomasti, kuten jokainen toivottavasti ymmärtää. Heidät tulee ottaa säilöön ja palauttaa takaisin kotimaihinsa tai jos se ei onnistu, siihen maahan, josta he tulivat. Lisäksi hallitus aikoo kehittää laillisten maahantuloreittien järjestelmää. Tämä ei tarkoita mitään muuta kuin sitä, että hallitus uusii Juha Sipilän vuonna 2015 esittämän kutsun Lähi-itään!

Tavallinen suomalainen työssäkäyvä maksaa jo nyt itsensä kipeäksi erilaisten punaviherverojen takia.  Lämmitys ja auton tankkaaminen tulevat maksamaan jatkossa yhä enemmän, vaikka jo nyt esimerkiksi autoilijat maksavat vuodessa yli 8 miljardia euroja maksuja auton käytöstä. Ja, muistamme varmaan kaikki Carunan, joka räjäytti sähkön siirtohinnat. Voisi kuvitella, että hallitus tarkoituksellisesti yrittää ajaa tavalliset, pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat suomalaiset entistäkin suurempaan ahdinkoon ja tehdä erityisesti maaseudulla työssäkäynnistä mahdollisimman hankalaa ja kannattamatonta.

Hallitus aikoo nostaa hoitajamitoituksen 0,7. Lähihoitajana olin tästä vilpittömän onnellinen. Tiedän, mitä hoitotyön todellisuus on ja tiedän, että hätä saada lisää hoitavia käsipareja on suuri. Ilon keskellä luin Mutta uuden perhe- ja peruspalvelun sekavat selitykset siitä, milloin ja miten tämä mitoitus tulisi voimaan sai minut hämmentyneeksi. Sen sijaan, että hoitajamitoitus korjattaisiin opposition helmikuussa tekemän yhteisen välikysymyksen mukaisesti, hallitus on perumassa puheitaan jo kauden alussa. Helmikuussa nykyinen peruspalveluministeri Krista Kiuru vaati hoitajamitoitusta HETI. Kuntaliiton mukaan se maksaisi 200 miljoonaa, mutta hallitus osoittaa tähän tarkoitukseen VAIN 70 miljoonaa ja puhuu siirtymäajasta. Vanhukset tarvitsevat kuitenkin hoivaa nyt, eivät vasta siirtymäajan päästä. Lisäksi vaikuttaa siltä, että lupaus vesitetään muotoilulla, jossa 0,7 ei koske vain hoitohenkilöstöä, vaan kaikkia hoivayksikön työntekijöitä. Onko tosiaan niin, että hallitus halusi ottaa vain heikoimpien asialla pisteet kotiin ja kerätä äänet vaaleissa, mutta seuraavat neljä vuotta pyöritellään, milloin ja miten 0,7 todella tulisi voimaan, eikä mikään todellisuudessa muutu? Eipä olisi uutta sosiaalidemokraattisen ministerin käsissä.
 

Keskeinen kysymys hallitusohjelmassa on sen uskottavuus. Pääministeri Rinne on kertonut, että lisämenot rahoitetaan veronkorotuksilla ja ”normaalilla” kahden prosentin vuotuisella talouskasvulla, jolloin valtionvelka ei kasvaisi. Tilastokeskuksen toissa viikolla julkaistun kansantalouden neljännesvuosikatsauksen mukaan BKT kasvoi kuitenkin viime vuoteen verrattuna vain 1,2 prosenttia ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Tämä tarkoittaa sitä, että viime vuodesta talouskasvu on hidastunut jo puoleen, eikä kiihtynyt, kuten Rinne haavemaailmassaan itselleen uskottelee. Lukuisat ekonomistit ovat tyrmänneet Rinteen lausunnot utopiana. Taantuma voi iskeä Eurooppaan jo syksyllä, mutta Rinteen hallitus ei tätä ota kuuleviin korviinsa. 

Kun talouden laskusuhdanne iskee, hallituksella on tiedossa on vaikeita päätöksiä ja selkäänpuukotuksia, kun hallituspuolueet yrittävät pitää viimeiseen asti kiinni omista eduistaan. Sen kaiken keskellä unohtuu tavallinen suomalaisen etu, joka pitäisi olla hallituksen prioriteetti numero yksi. 

 


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset