Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Eikö hallituksen ahneudella ole mitään rajaa?

Uusi hallitus on aloittanut työnsä ja ensimmäisenä tekonaan se on nostanut valtiosihteereiden, erityisavustajien ja nyt myös puoluetuen määrää.

 

Puoluetukia on viime vuosina tarkoituksellisesti laskettu. Kyse on ollut siitä, että kun tavallisiin kansalaisiin on kohdistettu säästöjä, myös puoluekentältä on edellytetty säästöjä. On katsottu, että säästöjä vaativat eivät saa olla säästötalkoissa vapaamatkustajia.

 

Hallitus nostaa puoluetukia yhteensä 7,4 miljoonalla euroilla. Samaan aikaan eläkeläisille luvattu vappusatanen on kutistumassa olemattomiin. Puoluetukia halutaan nostaa, koska Keskustan puoluetuki laski 2,6 miljoonaa vaalien tuloksen takia. Puoluetuen noston jälkeen Keskusta saisi tästä karkeasti puolet takaisin. Kansan tahtoa ei haluta kunnioittaa.

 

Perussuomalaiset vastustivat viime vaalikaudella ainoana puolueena puoluetukien korotusta, joka muka tarvittiin maakuntavaalien takia. Vaalit jäivät pitämättä, mutta rahat kyllä menivät.

Hallitus esitti lisätalousarviossa myös liki kolmen miljoonan lisäystä loppuvuodelle valtioneuvoston kanslian toimintamenoihin, kun hallitus palkkaa peräti 82 valtiosihteeriä ja erityisavustajaa edellisen hallituksen 42 avustajan sijaan. Siis melkein kaksinkertaisen määrän. Nämä paikat menevät esimerkiksi tippuneille kansanedustajille, jotka kansa äänesti pois vallasta. Hallituksen avustajamitoitus on nyt 4,3, mutta aputarvitseville vanhuksilla se ei ole edes 0,7.

 

Kaiken tämän tuhlailun jälkeen sopii kysyä, eikö tämän hallituksen ahneudella ole mitään rajaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Sopivaa avustajien määrää en pysty kommentoimaan, koska en tunne kansanedustajan työn arkea, kuinka paljon siinä pyörii päivittäin tekemistä pöydällä, ja kuinka monta avustajaa olisi sopiva määrä jotta tärkeitä asioita ei jää tekemättä kiireen takia, eikä tule tehtyä sutta ja sekundaa kovassa kiireessä. Avustajien määrän kasvattamista on perusteltu työn laadun parantamisella. Tiedä häntä, missä menee totuus ja kohtuus.

Politiikasta pitäisi karsia pois seremoniallisia tilaisuuksia, kissanristiäisiin ja uuden museon avajaisiin osallistumisia, koska niihin menee aikaa mutta niistä ei ole mitään hyötyä. Voisi melkein säätää lain jonka mukaan kansanedustaja ei saa osallistua tarpeettomiin kissanristiäisiin työajalla eikä valtion kustantamin matkakuluin. Omalla vapaa-ajalla ja itse maksetulla hotellilla ja junakyydillä saa toki matkustella kuinka paljon vain haluaa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Palautitteko saamanne Sinisten puoluetuet? No, onneksi nuoriso-osastonne kunnostautui, joensuulaisen puhiksensa johdolla, jotta edes joku raha jää säästöön. Vai käytättekö puoluetukianne oikeudenkäyntikuluihinne?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Voi taivahan vallat minkälaisia ajatelmia voikin kehitellä syyttelyn perusteilla. Kannattaa pitää ajatuksensa lain tasolla. Kas kun nimenomaan Soini ajoi puoluetukeen lakimuutosta ja sai muutoksen aikaan. Puoluelakiin muutoksia: puoluetukea maksetaan vaalikauden ajan puolueen eduskuntaryhmän muutoksista riippumatta. Puoluetuki jaetaan puolueille niiden eduskuntavaaleissa saamien kansanedustajapaikkojen mukaisesti.
Tasavallan presidentti vahvisti lainmuutokset tänään ja ne tulevat voimaan vuoden 2016 alusta.
Siniset eivät olleet ek-vaaleissa 2015 puolueena ja 2019 eivät edes saaneet ainoaakaan edustajaa läpi eduskuntaan, joten turhaa ulinaa sivusta.

Ei kannattaisi olla ihan pihalla siitä mitä laki sanoo. Puoluetuki jaetaan puolueille niiden eduskuntavaaleissa saamien kansanedustajapaikkojen mukaisesti.
Tasavallan presidentti vahvisti lainmuutokset tänään ja ne tulevat voimaan vuoden 2016 alusta. Soinin tahto siis tapahtui, niin miksi mielestäsi PS-puolueen tulisikin toisin toimia, vaikka sinun aatemaailmasi onkin erilainen ja suvaitsematon aiemmista kommenteistasikin päätellen?

https://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/asset_publ...

PS Nuoret on oma itsenäinen nuorisopuolue. Se mitä tulee viimeisimpään uutisointiin, niin en ota tässä vaiheessa mitään kantaa, sillä ilmeisesti asiaa puidaan vielä oikeusasteissakin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sosialistis-solidaarinen hallitus sosialisoi rahat, itselleen ja kavereilleen.

Käyttäjän jaakkohakala50 kuva
Jaakko Hakala

Kaikki rahat siis menivät hallituspuolueille??

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Persut voivat lahjoittaa puoluetukensa hyväntekeväistyötä tekeville järjestöille. Viime hallitus vähensi avustajien määrää ja mitä siitä seurasikaan, lainvalmistelu oli sutta ja sekundaa, pelkkä epäonnistunut
sote-viritelmä tuli maksamaan veronmaksajille satoja miljoonia euroja.

Käyttäjän jaakkohakala50 kuva
Jaakko Hakala

Näinhän asia oli. Oikeuskansleri totesi ettei näin huonoa lainvalmistelutyötä ole Suomen eduskunnan historiassa nähty.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

En muista nyt yhtään edellisen hallituksen hyvää, asioita parantavaa uudistusta. Kiky oli näennäistä pelleilyä, taksiuudistus sekoitti toimivan järjestelmän, sote olisi ollut katastrofi, aktiivimallista puhumattakaan. Ehkä jotain hyvääkin oli? Koko homma vaikutti amatöörien puuhastelulta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tollot tarvitsevat apukäsiä, kun kyvyt ei riitä, minkäs teet. Toista se oli edellisellä halituksella, siin oli sentään tekemisen meininki.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Jep niin oli. Kaikki piti laittaa kuntoon eikä muuta kuin sotkua syntynyt. Niin käy kun amatöörit käy duuniin.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Ei taloakaan yksi ihminen rakenna. Resurssit on mitoitettava tarpeen mukaan. Tosin yksi ihminen voi sen talonkin rakentaa, mutta sitä sitten kutsutaan koirankopiksi. Näitä muotopuolia koirankoppeja edellinen hallitus kyllä sai aikaan. Siksipä Sipilä pakenikin eduskunnassa takariviin ja Berner ihan ulkomaille asti! Muistakaa tämä Bernerin tuotemerkki: Vallila!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset