Sanna Antikainen " On asioita joihin on vain tartuttava, sillä muuten ihminen ei ole ihminen vaan vain rikkahippunen."

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 9 s sitten

Suomen hävittäjähankinta: ”Entä jos ostettaisiin vain 47? Tämä ei ollut vitsi”

43 min 28 s ago

Taloustieteen professori Roope Uusitalo herättää keskustelua Suomen hävittäjähankinnan koosta. Tarvitseeko Suomi juuri 64 hävittäjää ja millä perustein, professori kysyy Twitter-palvelussa.

”Entäs jos ostettais vain 47? Säästyisi muihin tarpeisiin muutama miljardi”, Uusitalo pohtii päivityksessään.

Hesburger varautuu jo: ”Jos asiakkaamme eivät syö lihaa, totta kai meidän on pakko luopua siitä”

1 tunti 42 min ago

Voisitko luopua yksityisautoilusta, lasten hankkimisesta, lentämisestä tai lihansyönnistä? Hampurilaisketju Hesburger on toteuttanut dokumenttielokuvan, jossa se painottaa yksilön ja myös yritysten ympäristö- ja ilmastovastuuta. Dokumentti käsittelee yksilöiden kautta näitä neljää, merkittävästi hiilidioksidipäästöihin vaikuttavaa teemaa.

Yksi niistä on lihankulutus, joka osuu lähelle Hesburgerin omaa toimintaa. Hesburgerin perustajat Heikki ja Kirsti Salmela kertovat dokumentissa, että hampurilaisketju kehittää uudenlaisia, kasviproteiinipohjaisia tuotteita.

EU-johtajilta kylmää kättä – Brittipääministeri jäi yksin, mutta EU:n linja rakoilee

2 tuntia 2 min ago

Britannian erosopimuksen läpimeno maan parlamentissa ei vahvistunut torstain huippukokouksen jälkeen. Eurooppalainen media arvioi pääministeri Theresa Mayn EU-johtajilta saamat vakuuttelut laihoiksi.

EU-johtajat kokoontuivat viime torstaina Brysseliin kaksipäiväiseen kokoukseen, jonka asialistalla oli muun muassa brexit. Tarkoituksena oli laatia kannanotto, joka auttaisi Mayta saamaan erosopimuksen hyväksytyksi parlamentissa. Viime maanantaina May joutui perumaan äänestyksen brittiparlamentissa, koska tappio näytti varmalta.

Suomen hävittäjäkisa: USA:ssa haarukoidaan nyt F-35-koneen hintalappua – ”Kaikkein kallein ohjelma aina 2020-luvun lopulle”

16.12.2018 19:44

Suomi valmistautuu tekemään vuonna 2021 arviolta 7–10 miljardin euron päätöksen, kun vanha Hornet-kalusto vaihdetaan uusiin monitoimihävittäjiin. Yhteensä Suomi tilaa 64 hävittäjää.

Yhdysvaltain kongressin budjettitoimisto CBO arvioi raportissaan (12/2018) Kauppalehden mukaan, että maan ilmavoimien (U.S. Air Force) koko kaluston vähittäinen uusiminen maksaa keskimäärin 15 miljardia dollaria vuodessa 2020-luvulla.

Suomen historiallisen käänteen syy ihmetyttää – Petteri Orpo: ”Ajan tasalla ollaan!”

16.12.2018 19:02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoivat sunnuntaina, että Suomi maksaa valtionvelkaa pois ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008. Sipilän ja Orpon mukaan valtiokonttorin ei tarvitse nostaa loppuvuodelle kaavailtua 2,2 miljardin euron lainaerää.

Lue tarkemmin: Juha Sipilä hehkuttaa historiallista käännettä: ”Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008”

Leijonille kävi köpelösti Pietarin urheilujuhlassa

16.12.2018 18:48

Venäjä ja Suomi kohtasivat sunnuntaina jääkiekon Euro Hockey Tour -ottelussa Pietarin Krestovski-jalkapallostadionilla. Yli 70 000 katsojan edessä pelatussa ottelussa Venäjä vei suomalaisia mennen tullen voittaen 5-0.

Kirill Kaprizov maalasi Venäjän avauserässä 1-0 -johtoon. Peli ratkesi toisessa erässä Venäjän johdettua Vasili Tokranovin, Nikita Nesterovin ja Vladislav Gavrikovin maaleilla jo 4-0. Mihail Grigorenko kaunisteli loppulukemat päätöserässä 5-0:aan.

Ajokorttikohu velloo edelleen: ”Kuinka monen muun viranomaisen palvelut on rakennettu samalla periaatteella?”

16.12.2018 18:26

Kansanedustajat Jukka Kopra (kok) ja Jyrki Kasvi (vihr) jatkavat liikenteen turvallisuusviraston Trafin kuljettajatietopalvelun ongelmien pohtimista. Molemmat ihmettelevät, miten on mahdollista, että yhden palvelun osion sulkeminen johti kaikkien Trafin sähköisten palveluiden sulkemiseen.

Mäkikotka Antti Aalto rohmuaa maailmancupin pisteitä

16.12.2018 17:41

Suomalaisella mäkihypyllä menee paremmin kuin moneen vuoteen. Antti Aalto on ollut maailmancupin kisoissa alkukaudella loistoiskussa ja napannut useita pistesijoja.
.
Lauantaina Sveitsin Engelbergissä Aalto oli 15:s. Sunnuntaina hänen sijoituksensa oli kymmenes. Maailmancupin pisteillä Aalto on ollut neljässä perättäisessä kisassa.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Aalto on sijalla 14. Pisteitä Aalto on kerännyt tällä kaudella enemmän kuin suomalaiset yhteensä viimeisen kolmen kauden aikana.

Krista Pärmäkoski on mitalikunnossa

16.12.2018 17:06

Krista Pärmäkoski antoi lupaavan näytteen kunnostaan sijoituttuaan sunnuntaina kolmanneksi Sveitsin Davosissa sunnuntaina 10 kilometrin vapaan kisassa hiihdon maailmancupissa. Therese Johaug voitti kisan 19,2 sekunnin erolla Pärmäkoskeen ja Ingvild Flugstad Östberg oli toinen 7,1 sekuntia Pärmäkoskea parempana.

Huulirasvakäryn tuoman kahden vuoden kilpailukieltonsa jälkeen tositoimiin palannyt Johaug on voittanut tällä kaudella kaikki maailmancupin kisat yhtä lukuun ottamatta. Pärmäkoski on silti vakuuttunut, että Johaug olisi lyötävissä.

Yrittäjä vertaa SAK:n ehdotusta talvisotaan KL:ssä: ”Olisi ollut hulluutta lähettää eturintamalle kakkosluokan miehitys”

16.12.2018 12:46

Työntekijäjärjestö SAK ajaa Suomeen lakisääteistä irtisanomisjärjestystä, jossa työnantajan olisi yt-neuvotteluissa suosittava työpaikassa pisimpään olleita. Perusteena on pitkään työsuhteissa olleiden ikääntyneiden työllisyyden parantaminen, sillä näiden mahdollisuudet työllistyä tai kouluttautua uudelleen ovat muita vähäisemmät. Irtisanomisjärjestys on yksi SAK:n vaalitavoitteista tulevalle hallituskaudelle.

Puheet uudesta brexit-kansanäänestyksestä yltyvät – Theresa May hermostui: ”Liian moni hyödyntää tilannetta”

16.12.2018 12:00

Yhä useampi brittiparlamentaarikko alkaa kannattaa ajatusta uudesta brexit-kansanäänestyksestä. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Mediatietojen mukaan enemmistö pääministeri Theresa Mayn hallituksen ministereistä arvioi brexit-neuvotteluiden olevan umpikujassa. 

Eduskuntaan pyrkivä Katariina Souri: ”Pyyntö lähteä ehdolle osui otolliseen onnellisten sattumusten sarjaan”

16.12.2018 10:57

Kuvataiteilija, kirjailija ja käsikirjoittaja Katariina Souri pyrkii eduskuntaan vihreiden listalta Uudellamaalla. Hän kertoo tehneensä päätöksen ehdokkuudestaan marraskuun alussa Pohjois-Norjassa.

Karu tulos ay-liikkeen kyselyissä: ”Työtä ei yksinkertaisesti ole tarjolla tai sitä ei saa, vaikka kuinka hakisi”

16.12.2018 10:40

SAK:n ja Teollisuusliiton kyselyjen mukaan vain alle kolmannes työttömistä on pystynyt täyttämään aktiivimallin ehdot tämän vuoden aikana. Viidennes on saanut ehdot täytettyä jollain tarkastelujaksolla. 

Teollisuusliiton kysely tehtiin lokakuussa ja siihen vastasi 2 704 Teollisuuden työttömyyskassan jäsentä. SAK:n kysely tehtiin marraskuussa ja siihen vastasi 3 148 SAK:laisten alojen työttömyyskassojen jäsentä.

Juha Sipilä hehkuttaa: ”Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 Suomi maksaa velkaa pois”

16.12.2018 10:03

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo blogissaan, että Suomi maksaa valtionvelkaa pois nyt ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008.

”Saimme kuluneella viikolla hyvän tiedon. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 Suomi maksaa velkaa pois. Velkaa lyhennetään liki miljardi euroa. Vaikka sattumaakin mahtuu mukaan, isossa kuvassa nopean velkaantumisen kääntyminen velan vähenemiseksi on harjoitetun talouspolitiikan ansiota”, pääministeri kirjoittaa. 

Sininen tulevaisuus luopuisi autoverosta: ”Autoilu on kansalaisoikeus ja suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”

16.12.2018 09:36

Sininen tulevaisuus esittää autoverosta luopumista asteittain sunnuntaina julkistetussa ympäristöpoliittisessa ohjelmassaan. 

Paljon saastuttavien autojen tuontia ulkomailta pitää puolueen mukaan saada vähennettyä. Autoilua siniset pitää välttämättömänä Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa.

”Autoilu on kansalaisoikeus, joka parantaa elämänlaatua ja on suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”, sinisten puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho toteaa.

Terhon mukaan siniset tekee ympäristöpolitiikkaa, joka tunnistaa arjen realiteetit. 

Puolan ilmastokokouksessa päästiin lopulta sopuun – ”Suomella on EU:n toimien johtamisessa suuri rooli”

16.12.2018 09:19

Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanon säännöistä on saatu sopu Katowicen ilmastokokouksessa Puolassa. Maat seuraavat päästöjään ja raportoivat niistä jatkossa yhteisin säännöin ja kertovat päästösitoumuksistaan kattavasti. Joustoja kehittyvillä mailla on lähinnä raportointiviiveen ja yksityiskohtaisuuden suhteen.

Taas voitto! – Kaisa Mäkäräinen hurjassa iskussa

15.12.2018 17:00

Kaisa Mäkäräinen otti jo kauden kolmannen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa. Hän oli lauantaina ykkönen Hochfilzenissä takaa-ajokisassa.

Mäkäräinen ampui kisassa kolme sakkoa. Viimeisellä lenkillä hän suoritti kuitenkin hurjan hiihdon ja päihitti toiseksi sijoittuneen slovakialaisen Paulina Fialkovan 1,5 sekunnilla.

Mäkäräinen on maailmancupin pisteissä toisena. Kärjessä olevalla italialaisella Dorothea Wiererillä on pisteitä 252. Mäkäräisellä 245.

Sunnuntaina ohjelmassa on viestikisa. Mäkäräinen ei siihen koitokseen kuitenkaan osallistu.

Leijonat venyi voittoon Moskovassa – Pietarissa sunnuntaina kova spektaakkeli

15.12.2018 16:51

Suomen jääkiekkomaajoukkue hävisi Timo Jutilan juhlaottelussa torstaina Tampereella Tshekille voittolaukauskisan jälkeen 3-4, vaikka oli johtanut 3-0. Lauantaina Moskovassa oli toinen ääni kellossa Leijonien noustua 0-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon.

Emil Larssonin maalin myötä Ruotsi siirtyi ensimmäiselle erätauolle 1-0 -johdossa. Toisessa erässä Emi Larsson maalasi Ruotsin jo kahden maalin karkumatkalle.

Politiikan konkarit Ylellä: ”Jo­kai­nen vaa­li on vii­me ai­koi­na nos­ta­nut ison puo­lu­een, joka on sel­väs­ti ää­ri­oi­keis­to­lai­nen ja ra­sis­ti­nen”

15.12.2018 15:59

Pitkän linjan poliitikot, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) ja kansanedustaja Pertti Salolainen (kok) arvioivat Ylen Ykkösaamussa perinteisten puolueiden olevan vaikeuksissa, kun ääriliikkeiden suosio kasvaa. Jäätteenmäki jättää Euroopan parlamentin ja Salolainen eduskunnan tämän kauden jälkeen.

”Po­li­tii­nen elä­mä on men­nyt ir­ra­ti­o­naa­li­sek­si. Jo­kai­nen vaa­li on vii­me ai­koi­na nos­ta­nut ison puo­lu­een, joka on sel­väs­ti ää­ri­oi­keis­to­lai­nen ja ra­sis­ti­nen”, Salolainen kommentoi.

Hallituskumppani tarttui Juha Sipilän perustulopuheisiin: ”Tuntuu siltä, että keskusta yrittää tässä istua kahdella pallilla”

15.12.2018 15:40

Kokoomuksen kansanedustajat ovat lauantaina pohtineet perustuloa, joka nousi puheenaiheeksi viikolla, kun STT kertoi sen jakavan keskustaa.

Keskustan puoluekokous ja puoluevaltuusto ovat linjanneet, että puolueen pohja sosiaaliturvan uudistamiseksi on perustulo, joka tarkoittaa kansalaisille maksettavaa vastikkeetonta perusturvaa. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kuitenkin sanoi viikolla, ettei perustuloa tule maksaa vastikkeettomasti töissä käyville ihmisille tai hyvätuloisille.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset